Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
^

הכל עניין יחסי. בשבילי, גניבת ברזים ממלונות טורקיים זה לא מזמן בכלל.

למעשה, גם הנעורים שלי (שנות השמונים) לא נחשבים בעיני ל"מזמן"- ובאמת שלא זכורים לי מקרים כאלו של התבהמות חסרת מעצורים. למי לעזאזל היה כסף לארוז את החבר'ה ולנסוע לחופשה עם כולם, בגיל ההתבגרות? המקסימום חו"ל שהיה ל"קבוצות" היה אילת. אם נסענו לחו"ל, זה היה עם ההורים, ובטח שלא לטיולי רביצות במלונות הכל כלול.

אז שלא ימכרו לכם סיפורים ש"הנוער תמיד היה כזה", כי הוא לא היה.

יותר זול לנפוש בחו"ל הקרוב מאשר באילת היום

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למעשה, גם הנעורים שלי (שנות השמונים) לא נחשבים בעיני ל"מזמן"- ובאמת שלא זכורים לי מקרים כאלו של התבהמות חסרת מעצורים. למי לעזאזל היה כסף לארוז את החבר'ה ולנסוע לחופשה עם כולם, בגיל ההתבגרות? המקסימום חו"ל שהיה ל"קבוצות" היה אילת. אם נסענו לחו"ל, זה היה עם ההורים, ובטח שלא לטיולי רביצות במלונות הכל כלול.

אז שלא ימכרו לכם סיפורים ש"הנוער תמיד היה כזה", כי הוא לא היה.

אני עוד אחד מנערי שנות ה80.

(קצת מפתיע אבל) כנראה שהזכרון שלי חד יותר משלכם :-P

נכון, לחו"ל לא נסעו, לא היו נופשוני "הכל כלול" לסופ"ש. זה היה בעיקר בגלל שהיה מס נסיעות בסך של 100$ לכרטיס, כך שמי שכבר נסע, נסע לתקופת זמן ארוכה יותר, ומי שלא היה יכול להרשות לעצמו, כמו למשל תיכוניסטים, נסע לאילת. באוטובוס.

אבל אני גם זוכר שחלק גדול מהמלונות לא קיבל תיכוניסטים בכלל, או במקרה הטוב קיבל תמורת ערבות של ההורים.

נכון, בהכללה, צרכנו הרבה פחות אלכוהול אז מאשר הנוער של היום. (לא היינו יושבים על ספסל בגן הציבורי ומרוקנים בקבוקי וודקה), אבל גם אז היה ROOM TRASHING, השתוללות ברחובות, וגם לא מעט אלימות.

נכון, הכל היה הרב פחות אינטנסיבי מהיום, וכמו שכבר אמרתי, יש תחושה של התבהמות בכל מקום.

אבל זה לא שאנחנו היינו צדיקים גדולים

:-P

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

כאבא לשלושה ילדים אני תמיד מודע לעוצמת הדוגמא שאני מהווה לילדיי. אין מה לעשות - בבית שבו גדלים על ערכים, על נימוס, אפילו על דיבור בעברית נכונה (כמו גם אשתי ואני גדלנו), הסיכוי שנגדל ילדים שיהיו כמונו מאד גבוה. מאידך, כמו שנאמר כאן - בבית בו גדלים ערסים שחושבים שמגיע להם הכל, שלא מכבדים, שנוהגים באלימות מילולית ופיזית, שחושבים שהכל מגיע להם, זה מן הסתם מושרש גם אצל הילדים. וחבל.

Sent from my m2 note using Tapatalk

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

natco,

זו לא תחושה של התבהמות- זו התבהמות. הרי אתה בעצמך מתאר סייגים שלא איפשרו לנערים לבצע את הזוועות האלו, גם אם רצו (לא נסעו לחו"ל, לא היו נופשוני "הכל כלול", מס' נסיעות, לא קיבלו תיכוניסטים והלאה). לא שמה שאתה מתאר שכן עשיתם, הוא כל כך נפלא. סורי, אני גם לזה הגעתי.

אבל אני טוען שגם אם לא היו הסייגים הנ"ל, בכל זאת דור אחורה היה מטיל על עצמו קו גבול. בוא נשאל זאת כך; בשנות השמונים-

אתם הייתם משתינים בחדרי מלון על המיטות\רצפה?

אתם הייתם פותחים את הדלתות לחדרניות ערומים ומציעים להן סקס?

אתם השתנתם בבקבוקים וזרקתם על אורחים אחרים?

וכו'.

פורסם (נערך)

לא. לא הינו עושים דברים כאלה.

זה כבר עניין של חינוך, כמו שחזרו ואמרו פה.

אבל כמו שכבר אמרתי, זה לא קשור למיקום ה"חופשה", ומה שיותר חשוב מזה, זה לא "כל הדור הזה".

זה מיעוט. אבל בגלל שהוא אלים וצעקני, ובגלל שכל אחד מסתובב היום עם מצלמה משוכללת בכיס (בטלפון הנייד) זה "צף" ומגיע לתקשורת.

האחיין שלי נוסע לגלוש באנדורה, במלגה ובעוד כל מיני חורים עם גלים גבוהים. בחבורה גדולה ורועשת של בני טיפשעשרה.

הם לא הרסו אף פעם חדר מלון, ולא ניסו לסרסר חדרניות לזנות.

זה בדיוק כמו שאתה וזוגתך, ואני מרשה לעצמי להניח שגם כל מכריך, לא תתקפו דייל בטיסה כי סרב למכור לכם שוקולד, ואתה בטח לא מכיר אישית מישהו שינהג כך.

באותה מידה, בניי, שהם מה"דור המקולקל הזה" לא יעזו לפנות לאישה או לנותן שירות בצורה מבזה, לא יפגעו בגופו או ברכושו של הזולת, למרות שיש אצלם בשכבה שניים או שלושה תפוחים רקובים שכן ינהגו כך.

זה עניין החינוך- מה שילדים רואים שהוריהם עושים, יראה להם נכון ומקובל.

אישית, אני חושב שזה נובע גם מתחושת עליונות כוחנית, שנובעת, בתורה, מאלמנטים וערכים דומים שהפכו מקובלים ברמת המקרו.

אבל אם אתחיל לפרט את כל התאוריה שלי, ככל הנראה אואשם ב"סמולנות" :-P

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

^

מסכים עם רוב מוחלט ממה שאמרת, אפילו שאתה "סמולני". 8)

אתה צודק שזה בפירוש לא רוב הנוער. הטיעון שלי הוא שאותו מיעוט שאתה מדבר עליו, הקצין את ההתנהגות שלו. אני חושב שבשנות השמונים (וכנראה, הגיונית- שגם לפני כן) אותו מיעוט היה הרבה פחות קיצוני.

חוץ מזה, מה ידענו? באייטיז גרנו במערות מתחת לשיחים ענקיים:

img037.jpg

פורסם

אלו ילדי קקה שמתפרעים כל הזמן.

כולנו מכירים אותם.

הם אלו שעושים לנו רעש מתחת לחלון בלילה ואנחנו חושבים פעמיים אם להגיד להם משהו כי הם יכולים להפוך לאלימים.

זה בפירוש לא רוב הנוער והתופעות האלו קיימות כבר המון שנים אבל זה באמת יותר מוקצן עכשיו כי הם גדלים עם אווירה של "אין דין ואין דיין" במדינה.

פורסם

לגבי המקרה הספציפי, אין לי מושג מה נכון ומה לא, מניח שהאמת איפשהו באמצע. ככל הנראה גם בעל המלון לא צדיק גדול,

ובטח ובטח לא אותם נערים שהתפרעו שם. אל תשכחו שקל מאוד ליצור מניפולציות באמצעות התקשורת וקצת תמונות ופרובוקציות.

לגבי הטענות על הדור הנוכחי. אין ספק שיש הקצנה והתבהמות, אבל זה לא ברמה שכולם הפכו כאלה. פשוט היום כל המידע זמין,

וכל דבר ישר מתועד, ואתם יודעים אחרי דקה שזה קרה.

אם בשנות השמונים קבוצה הייתה מתפרעת ושוברת 20 חדרים בבית מלון, זה היה נגמר באיזו ידיעה בעיתון אם בכלל, כי אותו

בעל מלון טרח להתקשר לאיזה כתב ישראלי, או שמישהו בארץ במקרה שמע על זה. בטח שלא היו תמונות של הרס, ולא הייתם

יודעים על זה אחרי שעה. כך גם בטיסת השוקולד, או כל דבר אחר. אני מניח שמי שטס בעבר לחו"ל, שעדיין האינטרנט לא היה

מפותח, ובטח שלא היה ווטסאפ וכד', נתקל בלא מעט בהמות, לא פחות מהיום, כולל לא מעט מבוגרים.

פורסם

באותו הקשר, נכנסת אליי לחנות אמא צעירה (אחלה מילפית) עם ילד בן 6 בערך.

הוא רוצה צעצוע ולא מוכן לקבל לא ולא מוכן לשמוע שזה בכלל לכלב (ואין לו כלב, הוא רוצה אותו לעצמו :-))

התחיל לעשות סצינה שכוללת גם השלחת מוצרים על הרצפה (הכל מגומי).

ואת ההמשך אתם בטח כבר מתארים לעצמכם...

אז"ש!

האמא פתאום התהפכה על הילד ובקול מאוד אסרטיבי (אבל לחלוטין לא צעקה):

מה אמרנו בבית? אתה רוצה עוד שבוע בלי טלויזיה?

אתה מלווה את אמא ואתה לא מתערב.

א-נ-י קונה לך מה שאני רוצה אם אתה מתנהג טוב.

א-ת-ה לא קובע כלום!

עכשיו מהר תסדר את כל המשחקים חזרה על המדף בזמן שאני קונה אוכל לדגים!

סיים לסדר הכל, קראה לו לבוא "עכשיו מהר תתנצל בפני האיש הנחמד הזה שהרסת לו את החנות".

ביקש סליחה.

הלכו.

ואללה, הורות כ"כ טבעית, כ"כ נכונה, כ"כ כמו שאותנו גידלו, יצאתי אחריה ואמרתי לה שהיה כ"כ כיף לראות לשם שינוי הורות אמיתית אחרי כ"כ הרבה הורים שהם נעים בן סאנג'רים של הילדים לבין סחבקים של הילדים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

זכור לי מקרה מהילדות שאני ואחי שיחקנו במגרש והגיעו ערסים גדולים יותר והעיפו אותנו. אבא שלי ירד לסדר את העניינים אז אבא של הבבונים גם הגיע. ופה זה משהו שאני לא אשכח, החמור הזה אומר לאבא שלי אז מה אם הם היו פה לפני כן, הם חזקים יותר וככה זה יהיה. בתור ילד אני זוכר איך חשבתי לעצמי כמה הוא מטומטם. אז מאבא כזה אתה לא מצפה שימתין בסבלנות כשהוא רוצה שוקולד.

פורסם

bagira

מה זה היה בארץ? כאילו בגבולות מדינת ישראל? הם דיברו בעברית? זה לא היה חלום? אולי הם היו תיירים?

פורסם

זכרון יעקב.

זה בישראל :-)

וזה באמת היה מפתיע ושינוי מרענן לעשרות האמהות שמגיעות מידי יום (לא לקנות, אין להם בכלל חיות בבית, אלא להראות לילדים חיות) והאמא מדברת בטלפון בזמן שהחיית טרף הקטנה שלהם זורעת הרס בחנות.

וזה לא שהאמא היא איזה מיכל לפידות או גורו הורות, פשוט יישמה ערכי הורות אולד-סקול, פחות או יותר כמו שכולנו גודלנו עליהם.

אגב, זכרון מלאה באנגלו סקסים ומעולם לא קרה לי שילד של הורה אנגלוסקסי יעשה בעיות בחנות, ההפך, הם בד"כ עומדים עם ההורים, מקשיבים לשיחה ואפילו תורמים את חלקם לשיחה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...