Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אנחנו לפני רכישת רכב חדש וחשבנו על שלושת הדגמים הנ"ל. אנחנו משפחה צעירה (כרגע זוג+ ילד) ולכן נצטרך מושב אחורי מרווח לכיסאות בטיחות. בנוסף, מכיוון שהעבודה שלנו ממש קרובה הביתה אנחנו כמעט ולא משתמשים ברכב ולכן עושים בין 5000 ל6000 ק"מ בשנה.

סדר העדיפויות שלנו הוא 1. בטיחות 2. צריכת דלק ואמינות (או בקיצור רכב זול) 3. נפח מטען. כל השאר בונוס (אני לא מצפה מרכב כזה להתנהגות כביש מטורפת).

להבנתי הפנדה עדיפה מבחינת בטיחות, הדאציה עדיפה מבחינת גודל תא מטען והסלריו מגיעה בגרסא האוטומטית במחיר זהה (המחירים סביב 67,000 ש"ח).

אנחנו כעת בשלב נסיעות המבחן. כמובן שנביא איתנו עגלה וכסא ילדים כדי לבדוק.

אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנושא. האם יש דגמים אחרים ששווה לשים עליהם עין? על מה כדאי לשים דגש בנסיעות המבחן? וכד'

תודה רבה על העזרה!

פורסם

הסנדרו סטפווי כנראה תתאים יותר מבחינת מרווח. הפנדה אגב מגיעה רק עם גיר ידני, לא הבנתי אם אתם מחפשים רק אוטומטית.

מבחינת נהיגה, אם משווים גרסאות ידניות, הפנדה מרגישה יותר נוחה באופן כללי ויוצר איכותית, אבל הסטפאווי גבוה יותר (סוג של קרוסאובר) ועם טורבו, מה שהופך אותו לזריז יותר. בסטפאווי הידנית אין מערכת לסיוע לזינוק בעליה, שזו מערכת פשוטה שנמצאת בהרבה רכבים והיא גם בטיחותית וגם נוחה. מציע שתישן נסיעת מבחן להתרשמות, וגם לשים לב שבפנדה המרווח מאחור קטן יותר.

לגבי הסלריו אגב, הייתי מוותר. לא מוצא סיבה לקחת אותו בחשבון עם מנוע קטן יותר מהשאר כאשר ההפרש לא כזה גדול.

אופציות נוספות - מיצובישי ספייסטאר אם עדיין משווקת, סיאט איביזה ופיג׳ו 208 ידניות. שתי האחרונות זו כבר ליגה אחרת לגמרי.

פורסם

תודה על התשובה המהירה.

יש איזשהי העדפה לאוטומטית אבל אין לנו בעיה עם תיבה ידנית ולכן זה לא נלקח בחשבון (יכול להיות פלוס לא יותר מזה). גם הסנדרו תהיה בגרסא הידנית כי האוטומטית כבר הרבה מעל התקציב שלנו שלנו.

לגבי האיביזה ו208 אלא אם יהיה מבצע בקרוב של חבר שיוריד אותן לכיוון אנחנו נאלץ לוותר עליהן. על הספייסטאר יצא לי לנסוע טיפה ולא חיבבתי אותה בלשון המעטה. יכול להיות שזה חוסר הנסיון ברכבי מיני ואני הולך להיות מופתע לרעה בנסיעות מבחן.

למיטב הבנתי בדאציה יש רק 4 כריות אוויר לעומת 6 בפיאט האם למרות ששתיהן קיבלו 4 כוכבי בטיחות הפיאט עדיפה?

פורסם

פיאט פנדה היא רכב סופר חסכוני, עם מנוע ותיק וזריז למדי. הרכב מעוצב יפה מבפנים (לדעתי), עיצוב קובייתי ופרקטי מבחוץ.

הסלריו נשמע כמו רכב עינוי - הייתי לגמרי מוחק אותו מהרשימה.

הדאצ'יה מושכת בעיקר בגלל מנוע הטורבו - אבל למיטב ידיעתי היא עולה מעט יותר מהפנדה.

יש גם דאצ'יה סנדרו שהיא לא סטפווי, גירסא רגילה בלי הגבהה ובלי מנוע טורבו - רק מנוע 1.2 רגיל - היא עולה 55 אלף שקל ונראה לי שזה רכב בלי תחרות מבחינת הגודל שלו והתמורה למחיר. הפנדה היא מיני, הסנדרו היא סופר מיני.

פורסם

הפנדה עם מנוע שדומה בביצועיו למתחרות,הוא לא זריז,אלא סביר.

לדרישות שלכם הדאציה תתאים יותר עקב תא מטען גדול.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
למיטב הבנתי בדאציה יש רק 4 כריות אוויר לעומת 6 בפיאט האם למרות ששתיהן קיבלו 4 כוכבי בטיחות הפיאט עדיפה?

4 כריות האוויר מתפקדות כמו 6. הכריות הצידיות במושב הן כריות גדולות והן גם כריות וילון.

לפי המפרט שיש בארץ הדאצ'יה הייתה מקבלת 5 כוכבים. לא יודע לגבי הפנדה.

בנוסף ובאופן כללי, הדאצ'יה אחלה רכב. זול, חסכוני (יחסית ותלוי איך אתה נוהג) ועד כה מראה אמינות טובה (אני לא מדבר רק על שלי שיש לה פחות מ13 אלף על השעון. מכיר כמה וכמה בעלים של כאלו). בנוסף יש לך אחלה מרווח גחון וזה נותן שקט בשבילי קק"ל וגם קצת מעבר.

יתרון נוסף של הגובה- קל להכניס את הילדים ולחגור אותם.

אם אתה רוצה משהו ספציפי נוסף לדעת בכיף.

בנוסף, שלח לי הודעה פרטית יש לי משהו שאולי יעניין אותך.

פורסם
תודה על התשובה המהירה.

יש איזשהי העדפה לאוטומטית אבל אין לנו בעיה עם תיבה ידנית ולכן זה לא נלקח בחשבון (יכול להיות פלוס לא יותר מזה). גם הסנדרו תהיה בגרסא הידנית כי האוטומטית כבר הרבה מעל התקציב שלנו שלנו.

לגבי האיביזה ו208 אלא אם יהיה מבצע בקרוב של חבר שיוריד אותן לכיוון אנחנו נאלץ לוותר עליהן. על הספייסטאר יצא לי לנסוע טיפה ולא חיבבתי אותה בלשון המעטה. יכול להיות שזה חוסר הנסיון ברכבי מיני ואני הולך להיות מופתע לרעה בנסיעות מבחן.

הפיאט ברמת הגימור הבסיסית היא עם 4 כריות (זו שעולה 59). רמת הגימור השניה מגיעה עם 6 וגם עם אבזור נוסף ומערכת בלימה אוטומטית (עובדת די מגניב). להערכתי שתיהן היו מקבלות 5 כוכבי בטיחות בארץ, לפחות לפי המבחן הישן. אם בגיר ידני עסקינן, ידה של הפיאט על העליונה פה. הגיר הרבה יותר נעים וקל. עם זאת, אי אפשר להתעלם מהיתרונות של הסטפווי. נסיעת מבחן תעזור לך לדעת למה אתה יותר מתחבר.

פורסם

מצטרף למה שנאמר מעלי. אני בעלים של פנדה ומאד מרוצה, בקטגוריה הזו כל המכוניות הן מכוניות של פשרה, ההתלבטות בין הפנדה לסנדרו נכונה, בגלל שאתם זוג צעיר הייתי מבצע את מבחן העגלה ובודק האם תא המטען והמושב האחורי מתאימים לצרכים.אם הפנדה מספיק מרווחת, הייתי הולך עליה, היא מרגישה איכותית יותר מהסנדרו,שקטה יותר, סביבת הנהג והנוסעים נעימה יותר, אמינותה מוכחת לאורך שנים, עלויות אחזקתה שפויות והגיר הידני שלה כמו גם המערכת למניעת התדרדרות בעליה, פועלים ומתופעלים מצוין.אם לאו, הסנדרו נותנת תמורה מעולה לכסף אם כי הרכב מרגיש מעט זול אבל האמת, מתרגלים מהר מאד

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• ספונסר פורום
פורסם

שלום,

הסנדרו הוא רכב סופר מיני במידותיו, בעוד שהסלריו והפנדה הן מיני. כלומר קטנות יותר.

כמו שכבר ציינו כאן, גם האיביזה וגם ה 208 הן סגמנט אחד מעל הסלריו והפנדה.

את ה 208 הידנית אפשר לקבל היום במחיר קרוב מאוד למה שאתם הקצבתם לעצמכם, וליהנות מרכב מודרני, בטוח, ומרווח יותר מהאלטרנטיבות הקטנות יותר.

אם תרצה נשמח לתאם לך נסיעת מבחן ב 208 הידנית. (שלח לנו בהודעה פרטית פרטי יצירת קשר)

בהצלחה,

קבוצת לובינסקי

פורסם

דווקא סוזוקי היו הראשונים לחזור אליי וכבר קבעתי איתם לשבוע הבא. מהדברים כאן נראה לי שאבטל אותם.

לגבי הסנדרו הרגילה לעומת הסטפווי. לא התעמקתי כל כך אבל מלבד הלוק של הג'יפון משהו שונה ביניהן? (תא המטען שלהם בעל אותו נפח וזה אחד הדברים החשובים עבורי).

עכשיו ראיתי את ה208 והיא אולי תוכל להיות אופציה. אני אמשיך לחקור את הרכב ואם זה יהיה רלוונטי אפנה אליכם (תודה, לא ברור שיבואן רכב פונה אלייך).

אני מניח שנשארו לבנתיים רק הפיאט והדאציה. נעשה נסיעת מבחן על שניהן ונחליט.

תודה רבה לכולם!

פורסם
לגבי הסנדרו הרגילה לעומת הסטפווי. לא התעמקתי כל כך אבל מלבד הלוק של הג'יפון משהו שונה ביניהן? (תא המטען שלהם בעל אותו נפח וזה אחד הדברים החשובים עבורי).

גם הגובה. וזהו.

פורסם

זה לא רק הגובה... היבואן מביא את הסנדרו הנמוכה עם מנוע 1.2 אטמוספרי והוא חלש משמעותית ממנוע ה0.9 טורבו של הסטפווי. יש גם הבדל במערכת האודיו שהיא מקטגוריה נמוכה יותר (בלי מסך מגע ומערכת ניווט מובנית).

עדיין, מנוע ה1.2 הוא מנוע ותיק, אמין וחסכוני ומשום שביצועים לא היו פה שיקול מהותי אז זה בהחלט משהו ששווה לבדוק. הסנדרו הרגילה עומדת בדרישות ותשאיר הרבה מאוד מזומנים בכיס, אפילו אחרי הרחבת אחריות ל5 שנים.

פורסם

דווקא מנוע אטמוספרי ישן אמור להיות יותר חסכוני מבחינת טיפולים לא? נשמע לי כאילו הטורבו זה עוד תוספת שיכולה להתקלקל. האם יש הבדל משמעותי בחסכון בדלק?

• תוכן חדש...