Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קודם כל אני רוצה להודות לsmiro ולsjerby שהסבירו והשקיעו מזמנם ובזכותם הצלחתי להחליט מה לעשות. אז ביום רביעי ישר מטקס סיום המסלול הלכתי לשים את הרכב בסדנא של לירן. מה שהוחלט בסוף הוא לעשות דאון פייפ ולהסיר את הרזונטור. אספתי את האוטו למחרת וקיבלתי רכב אחר לגמרי. לירן עשה עבודה פצצה וכל זה עם תודעת שירות הכי גבוהה שיש. מצורף סרטון לפני ואחרי:

עכשיו אני מסתכל להמשך ורציתי להתייעץ איתכם לגבי כמה דברים:

1. צמיגים- אני מתכנן להחליף צמיגים, בהתחלה רציתי pss או יוקהומה ad08 אבל החלטתי שזה יותר מדי קיצוני ואני צריך שלב אחד פחות, עדיין ספורטיבי מאוד אבל משהו יותר נורמטיבי. אחת הסיבות היא שאני מחליף את הזוג האחורי ומעביר את האחוריים קדימה, אז אני רוצה שישאר איזון. בנוסף לכך אני גם לא רוצה להפוך את הרכב לקיצוני מדי ולהעלות את המגבלות לתחום שלא אשלוט ברכב כשאחרוג מהן. הדרישות הן: אחיזה גבוה, רמת תקשורת גבוהה ואיבוד אחיזה הדרגתי. צריך גם שהבלאי יהיה סביר, שלא יטחנו אחרי כמה חודשים כמו הסמי סליק של יוקהומה.

2. כתוצאה מההסרה של הממיר נדלקה נורת בדוק מנוע היום במהלך טיול נהיגה בארץ המרדפים, ממה שהבנתי הוא האריך את החיישן אבל זה לא עזר, עדכון תוכנה שיסדר עולה בסביבות ה1000 ועדכון תוכנה מקיף בסביבות ה2000. חשבתי לעשות עדכון תוכנה בסדנא מסודרת אבל מפחידה אותי בעיית האמינות בTHP. מישהו יכול להסביר לי בדיוק מה בעיות האמינות ואיך אפשר להימנע מהן ולשמור על המנוע?

3. בקשר לגיר, ההילוכים לא עוברים חלק, קצת קליקי מדי. שקלתי להחליף שמן גיר כדי לטפל בזה למשהו יותר איכותי, יעזור? אם כן אז איזה שמן?

4. שקלתי להתחיל לתדלק 98, גם כי הבנתי שזה עושה פלאים לסאונד ברכב שלי וגם כדי לתת לרכב משהו קצת יותר איכותי כדי לשמור עליו, ישנה משהו?

הרכב 208 GTI משנת 2014 לפני המתיחת פנים.

עריכה אחרונה על ידי Menashe123

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

תדלוק ב 98 זה לא משהו איכותי יותר, אלה פשוט דלק שעמיד בפני הצתה עצמית גבוהה יותר, זה הכל.

אין שום קשר לאיכויות או כל דבר כזה או אחר.

יתרונות? במנועים מוגדים בלבד, אכן ישנו שיפור קליל בכ"ס ובקג"מ בתנאי שהרכב מתוחזק כראוי, מכיוון שמנועים כאלו פועלים בלחצים גבוהים יותר.

מה שבתורו, יכול בצורה כזאת או אחרת להוביל ל "חסכון" כלשהו קשה למדידה של דלק.

פורסם

2. איזה ממיר הסרת בדיוק? את הקטליטי או רק את הרזונטור. אולי יש לך ממיר ראשי ומשני, כמו שיש במיאטה. איזו בעיית אמינות יש ב THP?

עשית איזשהו שיפור תוכנה ברכב?

אגב, מהסרטון ששמת, לדעתי האישית, הרכב נשמע יותר מעצבן. דווקא עם הצנרת המקורית הסאונד היה נעים לאוזן.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
תדלוק ב 98 זה לא משהו איכותי יותר, אלה פשוט דלק שעמיד בפני הצתה עצמית גבוהה יותר, זה הכל.

אין שום קשר לאיכויות או כל דבר כזה או אחר.

יתרונות? במנועים מוגדים בלבד, אכן ישנו שיפור קליל בכ"ס ובקג"מ בתנאי שהרכב מתוחזק כראוי, מכיוון שמנועים כאלו פועלים בלחצים גבוהים יותר.

מה שבתורו, יכול בצורה כזאת או אחרת להוביל ל "חסכון" כלשהו קשה למדידה של דלק.

במנוע 1.4 TSI יהיה שיפור בתדלוק אוקטן 98?

פורסם

הורדת ממיר ולא עשית תוכנה? למה?המוח מקבל קריאות לא נכונות.אין לך בקפיירים? זו לא הדרך הנכונה לשפר

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

כחלק מהחלפת הדאון פייפ הסרתי את הממיר הקטליטי ובלי קשר לזה הסרתי גם את הרזונטור. הסיבה שלא עשיתי תוכנה היא כי המטרה העיקרית והיחידה הייתה לשפר את הסאונד. בהתחלה רציתי דוד אחורי אבל לירן אמר שברכב שלי מה שמסרס את הצליל זה הממיר ושבגלל זה גם אם אחליף דוד לא אקבל את התוצאה הרצויה. החלטתי לעשות דאון פייפ וכשהרכב היה על הליפט החלטתי גם להסיר את הרזונטור.

פיזבן- שמעתי שהמנוע הזה לא ידוע כאמין במיוחד ולכן אני שואל פה על מה בדיוק מדובר ואיך אפשר להימנע מיזה. ובקשר לסאונד, הרכב שלי הוא מלפני מתיחת הפנים של 2016, שם המצב שופר מעט. אצלי הרכב נשמע כמו קורולה עם גיר רציף ושריקות טורבו. בלתי נסבל לחלוטין.

סיוויק- למה זו לא הדרך לשפר? זה לא בריא לרכב? יש קצת בקפיירים אבל אם זה לא מזיק לרכב לי זה עושה רק טוב :).

שוב, המטרה שלי לא הייתה להוסיף כוח אלא רק לשפר סאונד. עשיתי מה שלירן אמר שישפר את הסאונד הכי טוב.

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

מנוע THP זה רעה חולה מאוד

החל משרשרת טיימינג ועד מנועים שנשברים

חפש איפורמציה על המנוע הנבלה הזה ברשת, נגיד 1.6 THP engine issues

לא הייתי משפר כלום במנוע הזה.....

my 2 c

Cars roll off the assembly line with a body,It's our mission to give it a soul

פורסם

שתהיה בריא. לקחת רכב שנמצא בתקופת אחריות וחתכת אותה תרתי משמע. בלי לחשוב על תוצאות. העיקר שופוני . יש עוד קצת באסים בעמידה.

למנוע THP אחרי 2012 אין בעיית טיימינג. בעיית פיח עודנה. רצוי להחליף שמן איכותי פעם בחצי שנה. לא לנסוע הרבה בתנאים של פקקים ועיר שהמנוע לא מגיע לטמפרטורת עבודה. טיול פעם ב טוב למנוע הזה כי הוא שורף את המשקעים על הנשמים. פרט לזה אין הרבה מה לעשות. מקסימום ניקוי פיח אצל גבע עולה 2500.

כמו שאמרתי קודם. בלי lsd חבל לשפר כי מעל 220 כ''ס בהנחה קדמית תקבל רק פרפורים והרבה תת היגוי.

לגבי צמיגים תקרא אתרים, תחשוב מה טוב לך ותקנה. העיקרון פשוט. צמיג חסכוני עם אורך חיים אוחז פחות טוב מצמיג ספורטיבי עם תרכובת רכה יותר של גומי. האוטו מגיע במקור עם מישלן סופר ספורט. איך הם היו? אולי תשקול פיילוט ספורט או גודייר אסימטריק. גם לחנוק ופלקון יש צמיגי פרפורמנס טובים. הבעיה שלך זה מידע. נדירה ויקרה בטירוף. אם כבר הלכת על לא לעבור טסט, במצבך הייתי שוקל כבר הגדלת רוחב צמיג ל215. יותר אפשרויות ויותר זול.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם
במנוע 1.4 TSI יהיה שיפור בתדלוק אוקטן 98?

מנועים מוגדשים עובדים בלחצים גבוהים הרבה יותר ולכן, כן יהנו מתדלוק ב 98, היצרן ברוב הרכבים אף ממליץ כמינימום 95, לא סתם.

האם אתה תרגיש את השיפור? סביר להניח שלא, בדיינו? כן יש שיפור וזה בדוק ומוכח מן הסתם.

יש מספיק סרטונים טובים ברשת וביוטוב ובפורומים על בדיקות דיינו שבוצעו לרכבים גודשים בתדלוק 98 (עדיף על מיכל ריק כמעט) , ישנו שינוי כזה או אחר אבל לא ברמה שהאדם הרגיל ירגיש, מכיוון שאתה גם ככה נוהג על מנוע מוגדש והבדלי הכוח לא יהיו ברי השפעה עלייך.

פורסם
מנועים מוגדשים עובדים בלחצים גבוהים הרבה יותר ולכן, כן יהנו מתדלוק ב 98, היצרן ברוב הרכבים אף ממליץ כמינימום 95, לא סתם.

האם אתה תרגיש את השיפור? סביר להניח שלא, בדיינו? כן יש שיפור וזה בדוק ומוכח מן הסתם.

יש מספיק סרטונים טובים ברשת וביוטוב ובפורומים על בדיקות דיינו שבוצעו לרכבים גודשים בתדלוק 98 (עדיף על מיכל ריק כמעט) , ישנו שינוי כזה או אחר אבל לא ברמה שהאדם הרגיל ירגיש, מכיוון שאתה גם ככה נוהג על מנוע מוגדש והבדלי הכוח לא יהיו ברי השפעה עלייך.

אוקטן מעולם לא השפיע ולא ישפיע על הספק המנוע...

תעשה שיעורי בית.

סתם זרקת כמה מושגים ומילים גבוהות

Subaru BRZ 2018 MT

פורסם

אני רק מנסה להבין, מהיכן אתה הבאת את השטויות האלו?

יש לך בכלל ידע בנושא? קראת? למדת? הבנת על מה ענית הרגע ואיזה שטויות פלטת?

אני ממליץ לך בחום, לעשות את שיעורי הבית שלך ולא להביך את עצמך ברחבי הפורום עם שטויות ודברים לא נכונים שכתבת כאן, או חס וחלילה שכתבת במקומות אחרים.

אז קודם כל:

1. אוקטן חבר יקר, אולי לא קראת למעלה שם וכו', אומר דבר אחד, את עמידותו של הדלק בפני הצתה עצמית, הזכרתי את זה כמה פעמים, עד כאן הכל בסדר ויפה?

2. על חיישן נקישות שמעת? יחס דחיסה? הצתה מוקדמת? הצתה מאוחרת? כל אלו קשורים לאוקטן. מה הכוונה?

ובכן, אוקטן גבוה יותר, מאפשר למנוע לאחר הצתה, האם אתה יודע מה קורה כאשר מאחרים הצתה? כיצד ואיפה ההטבות של זה באות לידי ביטוי?

יחס דחיסה, מכיר? מה תפקידו של חיישן הנקישות, מכיר?

3. כאשר אני הסברתי מספר פעמים, אולי לא קראת, שישנם מנועי טורבו שלרוב מפיקים מכך תועלת בעקבות מפות ההצתה ויחסי הדחיסה הגבוהים שלהם, תלוי במנוע, או לחלופין, ישנם מנועים אטמוספריים עם יחס דחיסה הגובה מ 1:10 למשל שגם כן, מטיבים עם אוקטן גבוה.

4. חשוב לזכור, כאשר היצרן ממליץ על שימוש בדלק 95, יש לעשות שימוש בדלק 95 כי לכך תוכנן המנוע ולא תהיה תועלת או השפעה מאוקטן גבוה.

כאשר היצרן, במנועי טורבו לרוב או תלוי הספק וכו', היצרן ממליץ על מינימום 95 ועל המלצה של 98 ברגיל, למה? יחס דחיסה, תכנון המנוע וכו'. זה לא סתם

5. אז מה למדנו? שאוקטן גבוה לא נדרש לכולם, רשום מספר פעמים... אוקטן גבוה נדרש למנועים ורכבים היכולים להפיק תועלת מכך אני מדגיש את זה, זה גם רשום מספר פעמים... ועובדתית, הנושא הזה נטחן ובדוק, עם אילו עובדות אתה מתכווח? העובדות קיימות.

אני באמת מבקש ממך, לעשות שיעורי בית, לקרוא על הנושא, להבין כיצד אוקטן גבוה, כן מעלה הספק במנועים אשר יודעים לנצל זאת.

א ועוד טיפ, זה נבדק מספיק ועובדתית ולא חסרים סרטונים של חברות, ערוצים (כולל ערוצי טלויזיה של פיפט גיר) וכו' שבדקו את זה גם כן.

להבא, אנא ממך, כאשר אין לך מושג במשהו, אל תגיב. למה? כי השטויות שלך נשארות על גבי הפורום ובעתיד, מישהו עלול לקחת את זה כאמת.

אל תפגע, קח ללב.

פורסם (נערך)
אני רק מנסה להבין, מהיכן אתה הבאת את השטויות האלו?

יש לך בכלל ידע בנושא? קראת? למדת? הבנת על מה ענית הרגע ואיזה שטויות פלטת?

אני ממליץ לך בחום, לעשות את שיעורי הבית שלך ולא להביך את עצמך ברחבי הפורום עם שטויות ודברים לא נכונים שכתבת כאן, או חס וחלילה שכתבת במקומות אחרים.

אז קודם כל:

1. אוקטן חבר יקר, אולי לא קראת למעלה שם וכו', אומר דבר אחד, את עמידותו של הדלק בפני הצתה עצמית, הזכרתי את זה כמה פעמים, עד כאן הכל בסדר ויפה?

2. על חיישן נקישות שמעת? יחס דחיסה? הצתה מוקדמת? הצתה מאוחרת? כל אלו קשורים לאוקטן. מה הכוונה?

ובכן, אוקטן גבוה יותר, מאפשר למנוע לאחר הצתה, האם אתה יודע מה קורה כאשר מאחרים הצתה? כיצד ואיפה ההטבות של זה באות לידי ביטוי?

יחס דחיסה, מכיר? מה תפקידו של חיישן הנקישות, מכיר?

3. כאשר אני הסברתי מספר פעמים, אולי לא קראת, שישנם מנועי טורבו שלרוב מפיקים מכך תועלת בעקבות מפות ההצתה ויחסי הדחיסה הגבוהים שלהם, תלוי במנוע, או לחלופין, ישנם מנועים אטמוספריים עם יחס דחיסה הגובה מ 1:10 למשל שגם כן, מטיבים עם אוקטן גבוה.

4. חשוב לזכור, כאשר היצרן ממליץ על שימוש בדלק 95, יש לעשות שימוש בדלק 95 כי לכך תוכנן המנוע ולא תהיה תועלת או השפעה מאוקטן גבוה.

כאשר היצרן, במנועי טורבו לרוב או תלוי הספק וכו', היצרן ממליץ על מינימום 95 ועל המלצה של 98 ברגיל, למה? יחס דחיסה, תכנון המנוע וכו'. זה לא סתם

5. אז מה למדנו? שאוקטן גבוה לא נדרש לכולם, רשום מספר פעמים... אוקטן גבוה נדרש למנועים ורכבים היכולים להפיק תועלת מכך אני מדגיש את זה, זה גם רשום מספר פעמים... ועובדתית, הנושא הזה נטחן ובדוק, עם אילו עובדות אתה מתכווח? העובדות קיימות.

אני באמת מבקש ממך, לעשות שיעורי בית, לקרוא על הנושא, להבין כיצד אוקטן גבוה, כן מעלה הספק במנועים אשר יודעים לנצל זאת.

א ועוד טיפ, זה נבדק מספיק ועובדתית ולא חסרים סרטונים של חברות, ערוצים (כולל ערוצי טלויזיה של פיפט גיר) וכו' שבדקו את זה גם כן.

להבא, אנא ממך, כאשר אין לך מושג במשהו, אל תגיב. למה? כי השטויות שלך נשארות על גבי הפורום ובעתיד, מישהו עלול לקחת את זה כאמת.

אל תפגע, קח ללב.

הסיבה היחידה שאני מגיב היא כי מישהו פה החליט להיות בוס ולתת לי אזהרה על ההערה המאוד נכונה שלי.

אגב גם העובדה שעשית שיכתוב לערך אוקטן בויקיפדיה תרמה לא מעט אבל זה לא היה הטריגר.

כן יש לי ידע כן למדתי איזה משהו כזה שנקרא הנדסת מכונות ויש לי טיפטיפונת הבנה בהנדסת חומרים כימיה טרמודינמיקה ומחזור אוטו מה הוא.

אוקטן כמו שציינת מציין את התנגדות הבנזין להתלקחות עצמית ללא הצתה כתוצאה מחום ולחץ - ואם לדייק יותר זה דירוג ההתנגדות להיווצרות נקישות במנוע בנזין.

מנועי בנזין מוגדשים עובדים ביחסי דחיסה דווקא נמוכים יותר בגלל היותם מוגדשים.

לך תלמד ואז תחזור ותלמד אחרים.

ושוב. בשום מנוע בעולם כולו אם תשים אוקטן גבוהה יותר ההספק לא יעלה ולא ירד. תשים אוקטן נמוך מדי יהיו נקישות ותשרוף שסתומים או תשבור בוכנה או עוד ועוד דברים לא בריאים.

ולמי שנתן לי את האזהרה על חוסר הידע המופלג שלי...

כמו שאמר כבודו מעליי automatic1 אל תיפגע אבל באמת? קח ללב

עריכה אחרונה על ידי evgest

Subaru BRZ 2018 MT

פורסם

בהחלט מעבר ל 98 במנועים שיש בהם מערכת שיודעת לקדם/לאחר הצתה תשפר את הביצועים.

חשוב לציין שנתון הביצועים המפורסם מתייחס לאוקטן 98 (במנועים אלו) ויכולת ההתאמה ל 95 בעצם מונעת נקישות, אך במחיר של הפחתה מסויימת בביצועים.

ככה ש 98 באמת לא מוסיף מעבר להצהרת היצרן.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...