Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אוקטן מעולם לא השפיע ולא ישפיע על הספק המנוע...

תעשה שיעורי בית.

סתם זרקת כמה מושגים ומילים גבוהות

תעשה אתה שיעורי בית. אוקטן ישפיע על הספק המנוע ועוד איך. הוא גם יכול להשפיע על צריכת הדלק בשיוט. הכל עניין של קידום הצתה וחיישני נקישות.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אני עושה כל הזמן..

אבל כולכם כולל אותך שמחלק לי הערות מבלי לקרוא את כל השרשור קצת לוקים באטימות.

כל שאמרתי הוא שאם תיקח רכב (רגיל) תתדלק אותו באוקטן 95 ותשים אותו על הדיינו תקבל הספק X.

תרוקן לו את המיכל ותמלא שוב 98 ותמדוד שוב תקבל הספק X.

ההפרשים בצריכת דלק יהיו זניחים.

וכן לרוב מנועי הבנזין יש יחד דחיסה דומה זה נכון בעוד למנועים אטמוספריים יכולת להגיע ליחס דחיסה יותר גבוהה מאשר מנועים מוגדשים.(אשמח לפרט אגב...)

עם זאת מה שאמרת הוא נכון מאוד אבל רק ברכב עם מחשב מתאים ויכולת לשלוט על מפת ההצתה ולהתאים אותה לסוג האוקטן אז במקרה כזה אתה תנצל את אוקטן בצורה מיטבית ותוכל לקדם או לאחר את ההצתה בהתאם לסלד טמפרטורה ועוד..

שים אותי במעקב בוס. ואל תשלח לי הודעות פרטיות פוגעניות ותגיד לי שאני כותב שטויות. תרגיש חופשי להתבטא על גבי דפי הפורום

Subaru BRZ 2018 MT

פורסם

דבר ראשון, לא שלחתי לך שום הודעה פרטית, התראה, או שאר ירקות.

דבר שני, הגישה שלך של להעליב חברי פורום אחרים בכל תגובה שלך לא מוצאת חן בעיני. בדוק את התגובות שלך בשרשור הזה ותבין. אפשר לנהל דיונים בצורה עניינית ולא לרדת על חברי פורום.

דבר שלישי, שים לב למשפט שלך שציטטתי. "

אוקטן מעולם לא השפיע ולא ישפיע על הספק המנוע.."

כבר בתגובה שלך למעלה אתה סותר את עצמך.

בנוסף . קח רכב רגיל (שיש לו חיישן נקישות ומחשב רכב), תדלק אותו ב 98, שים על דיינו ותקבל הספק X. תדלק אותו ב 95, שים על דיינו ותקבל הספק X פחות Y.

לא מאמין? אתה מוזמן לבדוק את זה על דיינו. יש אפילו בארץ.

ההסבר הוא שהמחשב יאחר הצתה כאשר ירגיש נקישות והמומנט ירד.

פורסם

לא. המחשב מאחר הצתה כאשר יש נקישות.

פורסם

לפי מה שאני יודע ולמדתי (מהנדס מכונות), evgest די צודק.

זה לא שאוקטן גבוה יותר ישפר ביצועים אלא יאפשר ניצול מקסימלי של ההספק הקיים.

מחשבים בעלי יכולת לשינוי תזמון הצתה יאפשרו תדלוק באוקטן נמוך יותר אך יורידו ביצועים.

אוקטן גבוה יותר לא ישפר ביצועים אך אוקטן נמוך יותר יפגע בהם.

Renault clio RT 1994

פורסם

הוא אמר שאוקטן לא משנה הספק. אתה אומר שהוא צודק ובאותו פסקה רושם שאוקטן כן משפיע על ביצועים.

פורסם (נערך)

אוקטן לא משנה הספק. מחשב המנוע משנה אותו.

תיקח שני סוגי דלקים (אוקטן גבוה יותר ונמוך יותר) ותדליק אותם באיזשהו כלי חיצוני.

את הדלק בעל האוקטן הגבוה יותר יהיה קשה יותר להדליק אך לאחר שהוא ידלק הוא יפיק את אותה כמות אנרגיה שיפיק הדלק בעל האוקטן הנמוך.

עריכה אחרונה על ידי אלכס נמרמן

Renault clio RT 1994

פורסם

לא אמרתי שדלק באוקטן שונה יפיק אנרגיה שונה.

ראה מה שרשמתי בתגובה 18 בפיסקה האחרונה.

אם הוא היה רושם יותר בפירוט (כמו שאתה רשמת, למשל) ובלי לרדת/להתנשא על חברי פורום אחרים, כנראה לא היה מקבל גם התראה מהמנהלים.

פורסם

אני ממש ממש לא מתכוון לרדת או להתנשא מעל מישהו.

אם מישהו נעלב אני יותר מאשמח להתנצל ועם זאת לא ניבלתי את הפה לא השפלתי או קיללתי אף אחד.

כשמשתמש כותב תגובה לא מבוססת ונחרצת שמטעה אני אשלול אותה כי יש בידיי את הכלים לכך שרכשתי בלימודים אקדמיים ובהרבה גריז ופיח על הידיים.

אני לא נוטה להגיב בשרשורים באופן כללי וכהוכחה לכך יש לי רק 100+ הודעות בשש שנים שאני חבר בפורום.

אני משתדל להגיב כשיש לי משהו חכם ומבוסס לומר.

הפסקה האחרונה בתגובה #18 שרשמת נכונה רק בהנחה שהרכב הנבחן מיועד לעבוד על דלק 98 (כנראה בגלל מנוע עם יחס דחיסה גבוהה יחסית). ולא בשום סיטואציה אחרת.

חיישן הנקישות לא קיים בכל מנוע אגב.. והוא שם רק כדי להציל את המנוע מנזק בלתי הפיך.

אל תחפש איפה אני סותר את עצמי ואיפה לא. אנחנו בפורום שיפורים ואי לכך אתה יכול להתייחס למה שאמרתי במובן הפשוט שאוקטן לא יכול לשפר הספק לבדו (ועל זה הסכמת) מה שהוא כן יכול זה לגרוע (ועל זה אני מסכים כי לא ניסחתי נכון את מה שרשמתי בפעם הראשונה) אבל שוב אנחנו מדברים על שיפורים אז אופציה ב' לא רלוונטית לדיון בכלל.

אם לא אתה הוא ששלחת לי את ההתראות אזי אחד מהמנהלים האחרים אז קבל את התנצלותי.

הסקתי מתוך זה שאתה האחראי פורום.

Subaru BRZ 2018 MT

פורסם

זה מה שאני טוען מתחילת השרשור וכנראה, אולי, אני לא הובנתי נכון.

תדלוק באוקטן גבוה לא משפר את ההספק אלה, חשבתי שאני הובנתי על ידיד אחרים, מחשב המנוע ושאר המכלולים.

מה הכוונה? מנוע שתוכן לאוקטן 95, כפי שאמרתי, אין שום תועלת.

מנוע םע יחס דחיסה גבוה (אטמוספרי לרוב ובעל הספק גבוה) כן.

מנועים מוגדשים וכו', הכל תלוי במחשב הרכב ומפות ההתה וכו'.

מה הכוונה? יצרן שתכנן ל 95 וממליץ על 98 גם כן, אכן התועלת תהיה שם, זאת הכוונה.

זה לא שאם המנוע תוכנן לעבוד על 95 ומקבל הספק X ובתדלוק של 98 מתקבל הספק גבוה בהרבה, לא זאת הייתה הכוונה.

יש יתרונות לאוקטן 98 אבל זה מיועד למנועים כאלו ואחרים, בתנאים כאלו ואחרים.

פורסם
אני רק מנסה להבין, מהיכן אתה הבאת את השטויות האלו?

יש לך בכלל ידע בנושא? קראת? למדת? הבנת על מה ענית הרגע ואיזה שטויות פלטת?

אני ממליץ לך בחום, לעשות את שיעורי הבית שלך ולא להביך את עצמך ברחבי הפורום עם שטויות ודברים לא נכונים שכתבת כאן, או חס וחלילה שכתבת במקומות אחרים.

אז קודם כל:

1. אוקטן חבר יקר, אולי לא קראת למעלה שם וכו', אומר דבר אחד, את עמידותו של הדלק בפני הצתה עצמית, הזכרתי את זה כמה פעמים, עד כאן הכל בסדר ויפה?

2. על חיישן נקישות שמעת? יחס דחיסה? הצתה מוקדמת? הצתה מאוחרת? כל אלו קשורים לאוקטן. מה הכוונה?

ובכן, אוקטן גבוה יותר, מאפשר למנוע לאחר הצתה, האם אתה יודע מה קורה כאשר מאחרים הצתה? כיצד ואיפה ההטבות של זה באות לידי ביטוי?

יחס דחיסה, מכיר? מה תפקידו של חיישן הנקישות, מכיר?

3. כאשר אני הסברתי מספר פעמים, אולי לא קראת, שישנם מנועי טורבו שלרוב מפיקים מכך תועלת בעקבות מפות ההצתה ויחסי הדחיסה הגבוהים שלהם, תלוי במנוע, או לחלופין, ישנם מנועים אטמוספריים עם יחס דחיסה הגובה מ 1:10 למשל שגם כן, מטיבים עם אוקטן גבוה.

4. חשוב לזכור, כאשר היצרן ממליץ על שימוש בדלק 95, יש לעשות שימוש בדלק 95 כי לכך תוכנן המנוע ולא תהיה תועלת או השפעה מאוקטן גבוה.

כאשר היצרן, במנועי טורבו לרוב או תלוי הספק וכו', היצרן ממליץ על מינימום 95 ועל המלצה של 98 ברגיל, למה? יחס דחיסה, תכנון המנוע וכו'. זה לא סתם

5. אז מה למדנו? שאוקטן גבוה לא נדרש לכולם, רשום מספר פעמים... אוקטן גבוה נדרש למנועים ורכבים היכולים להפיק תועלת מכך אני מדגיש את זה, זה גם רשום מספר פעמים... ועובדתית, הנושא הזה נטחן ובדוק, עם אילו עובדות אתה מתכווח? העובדות קיימות.

אני באמת מבקש ממך, לעשות שיעורי בית, לקרוא על הנושא, להבין כיצד אוקטן גבוה, כן מעלה הספק במנועים אשר יודעים לנצל זאת.

א ועוד טיפ, זה נבדק מספיק ועובדתית ולא חסרים סרטונים של חברות, ערוצים (כולל ערוצי טלויזיה של פיפט גיר) וכו' שבדקו את זה גם כן.

להבא, אנא ממך, כאשר אין לך מושג במשהו, אל תגיב. למה? כי השטויות שלך נשארות על גבי הפורום ובעתיד, מישהו עלול לקחת את זה כאמת.

אל תפגע, קח ללב.

איך בדיוק יודעים אם רכב טורבו ,יש לו חיישן נקישות וכדומה? הכוונה רכב שמתאים לאוקטן 98

פורסם

אם כתוב min95 כאוקטן מומלץ

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...