Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לרכב שאני מעוניין בו- מאזדה 3 08 ספיריט ניגנבו הג'אנטים קצת אחרי שעלה על הכביש אצל בעליו הקודמים, והרכב הונח על הכביש ללא אבנים למיטב הבנתי, אילו נזקים יכולים להיגרם עקב כך?

עשיתי חיפוש ודי טבעתי בין כל הנתונים, האם יש תקלות ידועות ונפוצות בדגם הזה בשנים האלה?

בדקתי כבר שני רכבים, אחד אצל מכונאי (טויוטה קורולה 2003) ושילמתי 250 ש"ח על בדיקה אבל המכונאי המליץ לי להתרחק מהרכב עקב נזילות שהתגלו ממכסי השסתומים, ממחזיר השמן מהגיר ועוד דברים לא קלים שהתגלו. המוכר לא הסכים להוריד מהמחירון המשוקלל יותר מ-500 ש"ח אז ויתרתי על הרכב. תקלות כגון אלו אינן מצריכות תשלום הבדיקה על ידי המוכר (כדי שאדע להבא)?

הרכב השני התגלה עם תאונה עם משמעות נמוכה (אבל עם החלפת קורת רוחב מוברגת + 4 דברים לא קלים בתחום הפחחות) ולמזלי המוכר שילם מראש על הבדיקה כך שלא הייתה לי בעיה לוותר על הרכב (אמר לפני הבדיקה שהוחלף רק טמבון קידמי והוא לא בטוח לגבי השאר).

אני לא רוצה ליפול שוב, אז איך כדאי לדעת איזה רכב לבדוק ועל איזה לוותר?

איך להתנהל נכון כדי לא לשרוף 480 ש"ח על בדיקה? אני בעצמי לא יודע מה לבדוק ותמיד מתלבט אם לקחת את הרכב לבדיקה או לא.

שאלה בנושא המחיר- האם נהוג לשלם מחירון לוי יצחק משוקלל על רכב? אנשים רבים אומרים שלא משלמים מחירון על רכב ובטח שלא מחירון משקולל, אני בדעה מנוגדת לזו, האם אתם מסכימים איתם?

אשמח לתשובתכם,

תודה.

פורסם

מהסוף, לגבי מחירון, יש מחירון ויש מחיר שוק, ברכב מבוקש המחיר שוק יכול להיות גבוה מהמחירון, ברכב ללא ביקוש המחיר שוק יהיה נמוך בהרבה מהמחירון, איך יודעים מחיר שוק? מרחרחים לגבי עיסקאות שבוצעו ועוד...

אם לקחת לבדיקה? אני בד''כ כאשר הולך לראות רכב בודק אותו ויזואלית כמה שאפשר לנושא תאונות, ניתן לראות בקלות על פי מרווחים בין הפאנלים (בין כנפיים לדלתות, למכסה מנוע, בין פנסים למכסה מנוע ופגוש ועוד ועוד) אלו דברים שבד''כ אם מוחלפים מורכבים בחוסר דיוק לעומת איך שזה יצא מהמפעל, ניתן לעבור עם העיניין על כלל הברגים ולראות אם אי פעם נפתחו (דלתות, כנפיים, תא מטען, מכסה מנוע וכו'). נזילות בד''כ ניתן לראות מתחת לרכב. שוב לא בהכרח כל זה יגיד אם הרכב במצב רע או טוב אך זאת התחלה שיכולה לפסול רכב או לתת אינדיקציה.

תשים לב גם לכלל הגומיות החיצוניות ברכב, בד''ק כשצובעים בעבודה לא מספיק איכותית תראה מעט שאריות צבע בגומיות (נדיר שצבעו והסירו את כלל הגומיות).

Sent from my MX5 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לגבי קורולה 2003 זה אחד הדורות הפחות מוצלחים של הקורולה מבחינת אמינות,

"ירשתי" מהמשפחה 2 קורולות,

הייתה לי RUNX מאותו מודל עם בעיות בוצה כרוניות(פעמיים נגררה למוסך לניקוי הבוצה ב30 אלף וב90 אלף ללא נזק למנוע כי הייתי חד לשמוע רעש לא תקין ממנו) למרות שטופלה לפי הספר והשמן מנוע הוחלף בזמן במורשה (בעייה ידועה בדגמים האלה) וממיר קטליטי עם הודעות שגיאה במחשב רכב ב85 אלף קילומטר.

הדור של ה2005 ומעלה הרבה יותר מוצלח, הייתה לי אחת מודל 2007 התחילו רק בעיות צפויות לקראת 200 אלף קילומטר - לפני כן שום דבר(הלך ממיר קטליטי ב190 וב195 התחילו רעשים ממערכת האביזרים(כנראה משאבת מים) והחלטתי שהגיע הזמן למכור).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

השנקל שלי:

1. לראות רכב רק באור יום. ועדיף בבית המוכר (הסבר בסוף).

2. לחפש עדויות למרווחים כמו שצויין קודם ובמיוחד מתחת למכסה המנוע ומאחור באיזור הגלגל הרזרבי. אלו אזורים שמחפפים בהם בד"כ ונורא קל למצוא חוסר סימטריה.

3. לא ללכת רחוק מבחינת הידיים. ז"א עדיף יד ראשונה כך שאפשר לקבל את כל האינפורמציה על הרכב בדיוק בגלל מקרים כמו שפות"ש ציין. אני מסייג כאן את דברי משום שיש הרבה מקרים של רכבים טובים שעברו הרבה ידיים אך שם באמת צריך להכנס לעובי הקורה כדי לנתח את תחזוקתו של הרכב ע"י בעלים שונים לאורך השנים.

ג. התרשמות כללית. לחפש סימני הזנחה כמו צמיגים לא זהים, ריפודים קרועים, פלסטיקים שבורים, נקודות חלודה בצבע וכו'. זה יעזור לך מאוד להבין מול מי אתה עומד.

4. הכי חשוב, לנסות לקרוא את האדם שמולך. אדם ישר שיביא אותך לביתו, יזמין אותך לכוס קפה בסלון לרוב יהיה אוטנטי יותר מאחד שירצה להפגש באיזה תחנת דלק או באמצע הרחוב. שים לב לשפה, לבוש, והתהגות באופן כללי. אל תסמוך על "רכב בובה חבל על הבדיקה, 8 הבעלים הקודמים היום רופאים" יש לניואנסים האלו הרבה משמעות. אנשים שיסתירו אינפורמציה רצינית לא ירצו שתדע איפה הם גרים. רוצה לומר - תנסה להפעיל קצת אינטואיציה.

כמובן שכל הנ"ל יעזור לך לסנן רכבים לפני בדיקה בלבד ואין להסתמך עליהם במאה אחוז. אלו דעותי האישיות מנסיון שצברתי במשך השנים כך שיש להתייחס אליהם בהתאם.

שיהיה בהצלחה,

Sent from my X9006 using Tapatalk

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

בשנת 2001 קניתי רכב בלי בדיקה ושירת אותי מצויין 8 שנים ,האם לקחת לבדיקה או לא ,זה בעיקר אינטואיציה ,רכב ממגרש או מטרייד אין חייבים לקחת לבדיקה ,בן אדם פרטי ולא ליסינג,השכרה או חברה תלך לפי הרגש ,בדרך כלל מוכרים ש"קשים" עם המחיר ולא גמישים זה מרמז שהם בטוחים שהרכב הוא טוב.

פורסם

תגידו כדאי לקחת לבדיקה מאזדה 3 08 קומפורט עם ידיים פרטיות לבדיקה למרות שיצא לו בבדיקה "רטיבות שמן,תושבות מנוע פגומות וטיפול במערכת קירור"? זה מה שיצא בבדיקה שסוכנות הליסינג הציגו לי, יצא גם ליקויי פחחות עם משמעות נמוכה.הרכב מתומחר ב4500 פחות מהמחירון המשוקלל.

פורסם (נערך)

בקצרה - לא. יותר מפורט:

א. זה רכב שיש היצע רב ממנו, אפשר למצוא בקלות משהו שלא עבר תראומת התחממות.

ב. אמרת ידיים פרטיות, אבל הציגו לך אותו בסוכנות ליסינג? בטוח שהוא פרטי?

ג. רטיבות שמן נשמע כמו כסת"ח אך תושבות מנוע פגומות זה דבר שרואים בעין. אם כי זה לא סיפור יקר כל כך במידה וכל השאר בסדר.

ד. וזה הכי משמעותי: אם אכן מדובר ברכב פרטי שעשו עליו טרייד והשאירו בסוכנות, כנראה שהיה לבעלים קשה למכור אותו מסיבה מסוימת. אחרת אני לא מבין למה להשאיר אותו בטרייד. יש למכוניות האלו שוק לא רע, בוודאי לכאלו מידיים פרטיות.

אם אתה מהמרכז, נסה את המודעה שצירפתי. נראה שזו נקודת פתיחה טובה:

Capture.JPG

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

פורסם

זה גם היה החשש שלי, איך רכב מבוקש כל כך ועם ק"מ נמוך (90K) הגיע לסוכנות ליסינג. הידיים פרטיות לפי הנציגה.

אני מאזור הצפון וקשה למצוא באזור אחת שמורה עם ק"מ נמוך. כנראה שאוותר עליה בכל זאת.

ידוע לך מה הנזק שיכול להיגרם לרכב עקב הנחתו על הכביש ללא צמיגים? קרה למאזדה אחרת שאני מעוניין בה (נגנבו ממנה הג'אנטים).

פורסם

לא הייתי נכנס לזה. נזק לדיסקים זה ברור, בטח החליפו אותם. אך מה אם המרכב נטרק על האספלט? קרטר? תושבות בולמים?

Sent from my X9006 using Tapatalk

• תוכן חדש...