Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קטנוע עד 15 אלף. (ימאהה x-max?)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש קטנוע עם 250 כוח סוס. לפי הבנתי זה מספיק חזק בשבילי כרגע, ומעל זה ייקר את הביטוח באופן משמעותי וכמו כן את מחיר הקטנוע עצמו כמובן.

הניסיון שלי בכול העולם הזה דל עד אפסי, ככה שאנסה לתת קצת רקע שאולי יעזור בבחירת קטנוע.

אני בן 22 ויש לי רישיון לA1 (בלבד; ללא רישיון רכב) שהוצא לפני פחות מחצי שנה. הניסיון שלי בכביש מתבטא בעצם עבודתי כשליח פיצה. הכלי מיועד בעיקר לאופציה שתאפשר לי התניידות בתוך העיר, אך גם כזו שתאפשר לי לגמוע מרחקים של 90 קילומטר ביום. זה הבדל קיצוני, אך מידי פעם אצטרך את האופציה הזאת עקב עבודה מזדמנת שיכולה להיות גם חודש שלם, ויכולה גם לא להיות כלל). אני קונה את הקטנוע כרגע בשביל תקופה של חצי שנה עד שנה.

מרכיבה קצרה על x-max התרשמתי ממנו לטובה, ולכן אני נוטה לכיוון שלו אם כי אני פתוח להצעות.

התקציב הזה הוא מבחינתי בסקפטרום העליון, אך מצד שני לא אתפשר על משהו שמחר ישבות, לכן זרקו את מה שיש לכם על הלב - מבחינתי כול עצה/המלצה תהיה מבורכת.

ובהזדמנות זאת כמה שאלות נוספות:

1. לפי המתואר לעיל, כמה בערך ביטוח(חובה+ג) בשבילי לקטנוע כזה אמור לעלות?

2. אחרי כמה קילומטרז קטנועים כאלו "שופכים" מנוע?

פורסם

אני אישית אהבתי מאוד את הג'וימקס 250XI. קטנוע נוח מאוד לנסיעות ארוכות,אחזקה זולה יותר מאשר ימאהה.

תעשה נסיעת מבחן עליו ותרגיש אם הוא יותר נוח לך. (עד כמה שאני יודע הג'וימקס חלש קצת מהXMAX אבל בקטנועי 250 אין מה לצפות לכח רציני). יש לך את הצורה החדשה מסוף 2012.

את עלות הביטוח אתה יכול לחשב במדויק במחשבון ביטוח החובה של משרד האוצר http://car.mof.gov.il/

אם הקטנוע מטופל בזמן וכמו שצריך (ולא קרעו אותו ב'פתיחות') הוא יחזיק בכיף מעל 45K ק"מ. (ראיתי ג'וימקסים עם מעל 70KKM)

בהצלחה.

ואל תשכח להשאיר כסף למיגון איכותי ונוח.

פורסם

בהנחה וקנית קטנוע כזה חדש מהחברה וטיפלת בו אתה על פי הוראות יצרן. מה באמת אורך החיים שלו? 70k לערך?

פורסם

קטנוע "עם 250 כוח סוס" יהיה חזק מדי בשבילך :)

ב - 250 סמ"ק איקס מקס זו אופציה מעולה, מניסיון.

מציע לבצע נסיעת מבחן, כי מדובר בקטנוע נוקשה יחסית ופחות מרווח מהדגמים הגדולים של המותגים הבינוניים, כמו הג'וימקס.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

תודה רבה על התגובות. אחרי עוד שיטוט קצר הבנתי שX-evo של פיאגו הוא בין הקטנועים המומלצים בקטגוריה.. הטיפול שלו זול יותר ומרווח הטיפולים של גדול יותר מאשר X-Max. על הגוימקס שמעתי גם ביקורות טובות אך הבנתי שהוא "גניב" מאוד.

אשמח לשמוע עוד ביקורות למרות שאני מניח שזה טעם אישי וכולם מצויינים.

אך השאלה גדולה היא איפה לשים קוו אדום מבחינת קילומטראז/שנה/ מס' ידיים.

Bull-81 מצטער אך אני לא חושב שזה חסר מידי בשבילי :) תחילה 125 היה חזק מידי אך אחרי התרגלות קצרה התחלתי לקלל על זה שיש לו רק 125 ;)

פורסם

ביטוח - אני משלם 5,300 ש"ח לביטוח חובה, צד ג' וגרירה לאופנוע 250 סמ"ק.

אמור להיות זהה אצלך. המחירים נקבעים לפי הרף העליון שהפול יכול לגבות, לא שקל פחות.

Sent from my Le Max using Tapatalk

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

snnior , תבדיל בין נפח המנוע של הקטנוע לכ"ס (הכוח שהוא מייצר) אופנועי ספורט חזקים לא מגיעים ל 250 כ"ס,

אם נשווה לרכבים , רכב ממוצע כיום עם מנוע 1600 סמ"ק , מפיק כ 100 כ"ס.

לדוגמא XMAX של ימהה מפיק 21 כ"ס .

לכן אתה ממש לא צריך 250 כ"ס אלא 250 סמ"ק. ומה ש bull-81 אמר , זה מדויק .

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

מה עם אופנוע בנפח קטן. (125cc)

ניצולת הכול בגיר רגיל הרבה יותר טובה כך גם החיסכון בדלק.

הרבה יותר בטיחותי עם גלגל גדול

יוס

פורסם

ג'וימקס צריך שיפוץ גיר אחת ל30 אלף קילומטר שמגיע ל3000 שקלים. מחלה ידועה. בנוסף זה הכלי רכב(!!!) הכי גניב במדינת ישראל, ויש לזה סיבה מאוד ברורה שאתה תבין אותה שכשתצטרך לקנות חלק עבור הקטנוע, מחירי שחיטה!

בימאהה המצב די זהה מבחינת מחירי החלפים (אותו יבואן) אבל התמורה לכסף טובה יותר לדעתי, פחות קטנוע "מזרח רחוק", התנהגות כביש טובה יותר, סחירות טובה, איחסון מעולה.

אני אמליץ על Xevo

הכי נוח בקטגוריה, איחסון הכי גדול בקטגוריה, מרווח טיפולים רחב (טיפול כל 10 אלף קילומטר) והוא מתנהג מעולה, כאחד ששונא קטנועים, אם הייתי מוגבל לקטנוע זה היה זה. ברגע שתעשה נסיעת מבחן על אחד כזה אתה תבין, החלקות של הוריאטור (משהו שפיאג'ו ידועים בזכותה) התנוחת רכיבה, העמידות של הכלי.

תסתכל על גוימקס שעשה 30 אלף ועל אקס איבו שעשה 30 אלף.

גוימקס מתעייפים מהר מאוד, קירקושים גירים מתפרקים, דהיית פלסטיקה ועוד ועוד.

ואם בטיפול מסור הגוימקס יעשה 70 (המנוע יעשה 70, השאלה כמה גירים תחליף בדרך)

אז האקס איבו יעשה בטיפול מסור כפול. המנוע שם מאוד מאוד אמין, הגיר והוראיטור עובדים בצורה מושלמת.

גילוי נאות, אני בכלל עובד בחברה מתחרה.

פורסם

לי היה את אחיו הלא תאום של הפיאג'יו (אמנם בנפח מעט גדול יותר 275 סמ"ק) הבוורלי 300 (שלמעט עיצוב, דומה מיכנית לאקס איבו) ואני יכול הצטרף להמלצות.צריך למצוא אחד שמור..

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

היה לי אקס איבו, אם אתה בעיר - הוא מדהים, מחוץ לעיר, אם אתה מעל 1.75 אתה תסבול קצת מרעשי רוח מהמשקף שלו שמתוכנן קצת לא טוב.

בכל מקרה - הXMAX הוא מעולה, ושניהם אמינים, ג'וימקס באמת גניב, ואם אתה מתכנן סתם לקשור אותו ברחוב אני לא ממליץ.

מחיר ביטוח: תכתוב בגוגל "מחשבון ביטוח חובה" תקבל אתר שבו תקבל את המחיר, ביטוח צד ג' עולה עוד 400-500 ש"ח. החובה הזול יותר הוא בזבוז של כסף כי חברות הביטוח משתמשות בזה לעקוץ אותך ולהתחמק מפיצויים, קח את היקר. נסה חברות כמו אודי-דגן.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אנשים יקרים, תודה רבה!

עניתם לי כמעט על הכל :)

אך עם זאת שאלה אחת והחשובה ביותר כנראה נותרה פתוחה - כמה קילומטרז במקסימום הייתם ממליצים לקנייה? החל שנה כולשהי? משהו חשוב אחר בקנייה?

תודה רבה!

פורסם
אנשים יקרים, תודה רבה!

עניתם לי כמעט על הכל :)

אך עם זאת שאלה אחת והחשובה ביותר כנראה נותרה פתוחה - כמה קילומטרז במקסימום הייתם ממליצים לקנייה? החל שנה כולשהי? משהו חשוב אחר בקנייה?

תודה רבה!

אשמח לקבלת התייחסות לשאלה...

• תוכן חדש...