Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת שמד חום המנוע פחות מדאיג. כמעט הזמנו קקטוס לפני כמה חודשים, יותר נכון הזמנו וביטלנו כי נחתה הצעה ואבא שלי קיבל רכב למשך שנה.

אם אני זוכר נכון נציג המכירות אמר שזו נורה שיש לה כמה שלבים, והיא לא נדלקת רק כאשר המנוע כבר מתפוצץ. מהבנתי גם חלק לא קטן משעוני החום ברכבים מתנהגים בדיוק אותו דבר, כלומר הם לא לינאריים אלה יש להם פשוט סט של 3-4 מצבי חיווי.

מד הסלד הוא לא דיל ברייקר מכיוון שאבא שלי נסע על גי ידני במשך שנים (עד לפני 3 שנים). מאמין שהוא הסדר. עדיין טוב לשמוע שיש אופציה לפתור את הבעיה, גם אם לא אידיאלית.

נחכה לסקירה של גירסת הדיזל גם (יש סיכוי שתהיה כזו מטעם האתר?).

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לעניין מד סל״ד ומד חום מנוע.

חיברתי דונגל לתוכנת דאשקומנד באייפון ועקבתי אחר הנתונים בימי ההרצה עד 1500 ק״מ.

מד חום לא עובר 100 מעלות במקסימום. המנוע עובד כל הזמן בין 95 ל 100 מעלות. אם חס וחלילה תהיה בעיה אקבל התראה בצליל ונורה. להסתכל על זה כל הזמן זה כמו להביט איך גודל דשא. גם אם היה מד חום באוטו, כל היצרנים מתקינים כיום מד חום משוכך שמצביע על אותה טמפרטורה באופן קבוע כדי שלא להדאיג את הנהגים.

מד הסל״ד לא עובר 2200 סל״ד בהילוך חמישי במהירות התלת ספרתית שאני נוסע בכביש שש. בהאצה למדתי לקשר בין שאון המנוע לבין נקודת ההחלפה האופטימאלית מבחינתי, בין 4500 ל 5000 סל״ד. בנסיעה מינהלתית בעיר, כששיא המומנט מגיע ב 1500 סל״ד, המלצת מחשב המנוע להחלפת הילוך מגיעה בסביבות 2500 סל״ד וזה שימושי.

מכאן והלאה מצאתי שאכן נוכחות מד הסל״ד מיותרת ואין לי באמת צורך בו.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

האם יש גרסה כלשהי בעולם שמגיעה עם מד סל"ד? האם יש אפשרות להתקין מד סל"ד קבוע כלשהו ברכב בצורה אסתטית?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

לא. המפרט הטכני של תצוגת המחוונים זהה.

אין בעיה להוסיף מד סל״ד. ״אוו״ בטוח ימצאו לך פיתרון, אבל הכי פשוט והכי זול דרך שקע דיאגנוסטיקה.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

נעלה בקשה מהעורך של המגזין.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם אני זוכר נכון נציג המכירות אמר שזו נורה שיש לה כמה שלבים, והיא לא נדלקת רק כאשר המנוע כבר מתפוצץ.

אה, יפה ששומרים שם על מסורת, בצרפתיות של שנות ה 90 (106,205,306) הנורה הזו כונתה "נורת החלף אטם ראש מנוע כי כשהיא נדלקה, זה כבר היה מאוחר מידי.

המנוע הזה מוכר היטב, קשה להאמין שבקקטוס הוא יתנהג שונה אבל בהחלט נשמח לבחון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הציפוי הצדדי לא בנוי מחתיכה אחת , אלא יש בו כמו סנפירים .

האם זה מוסיף כ"ס ? מקטין את איוושת הרוח? הופך אותה לאווירודינמית יותר ?

או הכל נכון.

הם קיימים גם בציפוי האחורי

האם שם הם מתפקדים כמו דיפיוזר, או שזה פסבדו כמו הסאן רופ של אושריקו?

מד חום רצוי, מד סל"ד ? רק למאותגרי שמיעה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

הניסיון שלי עם הקקטוס היה בכבישי דנמרק, שם גם עגלה עם קוגל-לאגרים תהיה נוחה כמו C5. ואני רגיל לסוזוקי רועשות כך שרעשי מנוע\רוח\צמיגים לא מטרידים אותי.

אבל - באירופה, כמו באירופה, חצי עין על הכביש ועין וחצי על מד המהירות. וכשוא לא נראה היטב זו בעיה.

מד הסל"ד ממש לא מטריד אותי, גדלתי על מכוניות ללא מד סל"ד והתרגלתי להחליף הילוכים לפי האוזן והתחושה. ב-500L, ששכרתי חודשיים אחרי הקקטוס, יש מחוון להחלפת הילוכים, מדי פעם גם שמתי לב לקיומו. וזה היה בפרובאנס עם כבישי הרים קשים, לא דנמרק שהולנד לעומתה הררית.

ההשואה לגולף היתה מסיבה פשוטה: הזמנתי גולף, קיבלתי קקטוס. כשאמרו לי זאת התלהבתי, וכשראיתי אותה התלהבתי עוד יותר. עד שניסיתי לטעון בה את שתי המזוודות. במקרה זה היה מדובר בהשכרה, אבל גם חשוב לי שיהיה לי רכב יום יומי אחד עם קיבולת מספקתבבגאג', כיון שמדי פעם אני יוצא לנופש, לפעמים בהרכב משפחתי, ואז המקום חשוב. אתה טוען גם לתמחור שונה - אכן זה המצב, אבל תתחיל ב-20 אש"ח של אוטומט לעומת ידנית, אני מניח שאבזור משופר בגרמניה (אבל לא התעמקתי) ואת מיצוב הגולף כרכב שנוטה לפרימים לעומת הקקטוס הממוצבת כבסיסית, והנה סגרת לפחות 2/3 מההפרש.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שוב, אני בד"כ לא מסיע מזוודות בשוטף. גם המושב האחורי מתפצל, אז קשה לראות איך הטענה תהיה בעיתית. רכשתי גם מנשא אופניים לגג, אבל האופניים נכנסים גם מאחור, כמו בלאון (שני זוגות 29"). בכל מקרה, יש לי הכנה למנשא גג, אם אני אחליט לאמץ תאומים או לעשות מסע של שבועיים במדבר.

המושב האחורי אצלך מתפצל? זה לא כתוב במפרט, ומבחינתי זה היה אחד הדיל ברייקרים לפני שהגיע הטורבו.

יש לך דיסקים או תופים בבלמים האחוריים?

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם
אני נוהג ב 2008 עם מנוע זהה רק אטמוספרי (חסר רלוונטיות בסרק) והמנוע שקט לחלוטין.

גם ה 301 עם אותו מנוע (אטמוספרי) שקטה מאד.

רק בסל"ד גבוה נשמע צליל אופייני למנועי 3 בוכנות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
המושב האחורי אצלך מתפצל? זה לא כתוב במפרט, ומבחינתי זה היה אחד הדיל ברייקרים לפני שהגיע הטורבו.

יש לך דיסקים או תופים בבלמים האחוריים?

לכל הקקטוסים בעולם יש תופים מאחור.

למנועים אטמוספריים דיסק מלפנים.

למנועי טורבו בנזין ודיזל דיסק מאוורר מלפנים.

גב ספסל אחורי מפוצל יש לכולם ממודל 2016 שיוצרו לאחר נובמבר 2015.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם
ההשואה לגולף היתה מסיבה פשוטה: הזמנתי גולף, קיבלתי קקטוס.

בדיוק, השוואה לא רלוונטית.

אתה לא ממליץ או לא ממליץ על רכב לפי פרמטרים של השכרה...

ואני חוזר שוב, וזו לא התקפה אישית, אבל אתה מתעדף לא נכון, ע"י נתינת משקל שגוי לבעיה ופתרונה.

למשל, כשהמלצת על סלולרי. היתה בעיה עם notifications שלא קופצות. בעיני זו בעיה מהותית בתפקוד של סלולרי. זו כל המטרה שלו, לקשר. אם הוא לא עושה את זה, הוא לא טוב. אני צריך לדעת שחיפשו אותי.

לעומת זאת ציינת ממש לחיוב את העובדה שהוא עובד חלק ימים רבים ללא restart. זה ממש לא מעניין, כי מה הבעיה לעשות restart פעם ביום?!

ונחזור לקקטוס.

אבל גם חשוב לי שיהיה לי רכב יום יומי אחד עם קיבולת מספקתבבגאג', כיון שמדי פעם אני יוצא לנופש, לפעמים בהרכב משפחתי, ואז המקום חשוב.

חשוב, סבבה.

(1) מזוודה זה לא דבר סטנדרטי.

(2) נופש משפחתי זה שימוש מאוד נדיר.

לדרישה שלך את צריך רכב יותר גדול מקטגוריה יותר יקרה. זה יעלה לך 20-30 אלף ש"ח (לסיאט לאון, למשל, שהיא ממש מרווחת).

יותר זול לארוז בתיק גמיש, שכן ייכנס בתא המטען, הלא כן?!

או מזוודות עם פרופורציות אחרות.

לקנות צ'ימיגג, גם אפשרות.

אז אם אתה צריך יותר שטח טעינה ביומיום, אין לי ויכוח איתך. אבל כל זמן שלא, אתה מתייחס לבעיה לא מהותית, כי היא פתירה, ובזול. הרבה יותר זול מ-20 אלף ש"ח.

לא רוצה לעבור את המהירות המותרת, קל לשים התראה קולית כשמגיעים אליה.

אז אם אתה אומר שתנוחת הנהיגה לא נוחה לך - זה ממש קריטי בעיני, כי אתה יושב ברכב 100% מהזמן בו אתה נוהג...

כל שאר הפאולים שציינת, הן פשוט זוטות חסרות משקל מהותי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הקקטוס לטעמי מקסים, חכם וזול. וגם אם לא יגיע לממדי ההצלחה שהוא ראוי לה, והוא לא, זה בגלל הסמל והמוצא ולא בגלל איזה שהם ליקויים יוצאי דופן בתכנון או בביצוע. עם זה זכותו המלאה של כל אחד להחליט מה בעבורו היא הסיבה בשלה הוא פונה אחורה והולך למתחרים. זוכר עוד את ארשת הגיחוך אצלי על העדר מקום לספלים, או טסות מפלסטיק במקום חישוקים קלים, כסיבות בשלהן אנשים עזבו אוטו מצוין, אלא שהם כמובן צודקים ואני הטמבל שמחליט בעבור אחרים מה חשוב ומה לא.

פורסם

אנחנו רצינו מאוד את הקקטוס, כל כך רצינו שאישתי שלא נוהגת אמרה שהיא תיהיה מוכנה לנהוג בו, אבל בגלל תא מטען יחסית קטן, ולא נוח להעמסת דברים ( עגלת תינוק בקושי נכנסת, עם מזוודות גם קשה), נפסל הרכב.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

• תוכן חדש...