Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי, יש לי בבית סאב 12" של קנווד שלא היה בשימוש כבר די הרבה זמן אחרי שהמגבר שלו החזיר ציוד.

הרמקול המדובר הוא KFC-3002 רמקול 4Ohm להספק מקסימאלי של 500W.

הוא במצב ממש מצויין (אפילו עשיתי בדיקת תקינות עם מגבר בייתי) וחשבתי לקנות לו מגבר ולהכניס אותו לרכב.

הבעיה היא שאני כ"כ לא בעניינים שאין לי מושג איך להתחיל לחפש מגבר.

אני לא צריך את הטופ של הטופ כי רוב הרכיבים ברכב הם מקוריים (לפחות בשלב זה) מצד שני אני לא רוצה לחסוך במידה שתגרום לי להצטער על זה.

אם אפשר בבקשה טיפונת לאפס אותי על מותגים, סוגים, הספקים מומלצים וטווחי מחירים הגיוניים אליהם כדאי לי לכוון.

למשל, נקודה שלא ברור לי כמה היא חשובה היא מספר הערוצים. אני יודע שאפשר לשרשר ערוצים ובכך לסכם את הספק המוצא, השאלה אם בכלל צריך. אם יש היצע גדול אולי אחפש מגבר ערוץ בודד ואצמצם לעצמי הסתבכות מיותרת... או שלא :lol:

תודה רבה לעונים (ואגב ניסיתי לחפש תשובות קיימות בפורום אבל אני כ"כ לא מאופס שכמות המידע כאן רק בלבלה אותי יותר)

פורסם

הספק מקסימלי לא מענין.

הסאב מוצהר ב-150W RMS.

אם אתה רוכש מגבר 4 ערוצים, תוכל להגביר איתו זוג רמקולים קדמיים ולהשתמש בעוד זוג ערוצים בגישור עבור הסאב (לא תמיד מתבצעת סכימה מלאה של ההספקים, תלוי בתכנון המגבר).

מציע לעבור על פורום יד שניה.

פורסם

תודה

אז אני מבין שיותר הגיוני להשקיע כבר במגבר ארבע ערוצים ולא פחות.

אני מניח שהשיקול הוא כלכלי, בפרט אם כתבתי שהכל אצלי ברכב מקורי בשלב זה.

אבל בכל זאת אני עדיין לא יודע מה לחפש, אזור כללי להספקים (יותר או פחות מ-100W RMS לערוץ), טווח מחירים הגיוני לחדש (למרות שאני לא שולל יד שניה)

פורסם

ההגיון תלוי גם בכוונותיך הלאה מבחינת המערכת.

מגברי 4 ערוצים נפוצים מאוד ולכן קל יותר למצוא משהו מתאים וגם המחיר פר ערוץ אם תרצה שפוי יותר.

מבחינת ביצועים, לרוב עדיף להגביר סאבוופר עם מגבר מונובלוק (ערוץ בודד). אבל אז העלות תהיה שווה למגבר רב ערוצי.

מאחר ולא מדובר בסאב היי-אנד, ואני מניח שאתה גם לא הולך לקראת מערכת כזו, אלא משהו סביר ומספק, מגבר 4 ערוצים ושדרוג רמקולים קדמיים (המקוריים לא בהכרח יעמדו לאורך זמן בהגברה חיצונית), יהיה הצעד המוביל.

אם ברכב (איזה?) הר"ד הוא מקורי (לא תואם מקור או אוניברסלי), סביר שאין לו יציאות קדם הגברה (RCA) ולכן תצטרך לרכוש גם מנחת או למצוא מגבר בעל כניסות Speaker/Hi-Level.

מבחינת הספקים, בגישור לסאב חפש משהו שיתן בין 120W RMS ל-180W פחות או יותר, לדעתי.

מחירים החל מ-300-400 ש"ח למותגי מדבקה סינים צפונה.

אגב, לגבי הסאב, יש לך בלינק הבא נתונים עבורו ועבור התיבות המתאימות לו, בעמ' 6-7 ו-10:

http://www.manualslib.com/manual/287234/Kenwood-Kfc-W3002.html

פורסם

מעולה, תודה.

הרכב 208 GTI עם מתאם קאן לאנדרואיד. אני חושב שלא אזדקק למנחת.

תיבה יש אבל אני שוקל לפנות למישהו שעושה בניה לתוך החללל של הגלגל ספייר.

אני מבין שיש מצב ש-12" יהיה גדול מדי לזה ואז אולי אעזר בטבלאות המצוינות שקישרת לי.

• תוכן חדש...