Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תוצאות בדיקת 106-עזרתכם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שלי בדק ביום שישי 106XSI שהוא מעוניין לקנות,מעבר לכסת"חים הרגילים היה רשום הדבר הבא:

ליקויים בעלי משמעות נמוכה- תיקון תאונה מאחור,תיקון פח אחורי+קורת רוחב בקצה שילדה.

בוחן הרכב שהסביר לו לאחר מכן על תוצאות הבדיקה אמר לו שהרכב עבר מכה קלה מאחור שבעקבות כך בוצע תיקון ברצפת תא המטען,כמו כן הוא ציין בפניו שאין למכה נגיעה בשילדה ובטח ובטח שאין לזה כל משמעות בטיחותית.

החבר בדק את הרכב גם אצל הפחח שלו שאמר לו גם שהשילדה נקייה ממכות ושהפגיעה מאחור לא משמעותית.

מה אתם מייעצים לי להגיד לחבר,ללכת על זה,או לזפזפ הלאה,בהתחשב בזה שהרכב עצמו (95) במצב לא רע בכלל והמחיר הנדרש הוא 3K מעל מחירון.

נ.ב

דבר שחשוב לציין הוא שהחלק האחורי מקורי כולו (כלומר לא הוחלפה דלת תא מטען,אותו כנ"ל לגבי פגוש אחורי-גם מקורי).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שתי מומחים אמרו לו שאין לרכב שילדה ולפי מה שהבנתי אין שום תקלות חמורות אז למה לא?

ניסן אלמרה 01' 1800

פורסם

הפגיעות אכן חסרות משמעות בטיחותית. כל פגיעה קלה מאחור ב 106 גורמת לכיפוף קל או חזק יותר ברצפת תא המטען. מחלה של הרכב ומבנהו. גם הקורה האחורית מרותכת ולא מחוברת עם ברגים ולכן זה נחשב ע"י מכוני בדיקה לקצה שלדה (אילו זה היה מחובר בברגים - זה לא היה נחשב שלדה). בפועל אין קשר בכלל בין החלק הזה לשלדת הרכב. - שלדת הרכב היא השלד שמחזיק את כל הרכב ומכלוליו ולא חתיכות הפח שמולחמות אליו - חתיכות אלו מהוות את המרכב. עם זאת, במכוני הבדיקה מכסתחים את עצמם וקוראים לזה - שלא בצדק - קצה שלדה. כל פחח בן יומו - יאמר לך שזה ממש מגוחך.

למרות זאת - (ואני לא הכי שולט בשוק ה 106 XSI) לשלם 3K מעל על רכב שעולה כ 20-25 K נראה לי מוגזם. אבל - אולי יש ביקוש... לא יודע...

בלי קשר למכה הייתי מנסה להוריד את המחיר למחירון.

המכה רק יכולה לשמש כתירוץ - כי, בפועל, כמו שאתה מתאר אותה - אין לה שום משמעות.

אלון

פורסם

למכה הזאת משמעות מסחרית בלבד לפי המשתמע.

נסה להציע לו 3 מתחת למחירון ,מחיר יותר הגיוני...

אני מניח שאם אובחנה קצה שילדה הוא קיבל ירידת ערך מהביטוח ואין סיבה שירוויח פעמיים !

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

גם בקורולה שלנו הייתה כזו מכה, קראו לזה קצה שלדה. אין לזה חשיבות בכלל מבחינה בטיחותית. כל מכה שרכב מקבל מאחור במהירות של מעל 20-30 קמ"ש (מתחת למהירות הנ"ל הטמבון סופג את רוב המכה) תגרום לעיוות קל ברצפת התא מטען.

לאחר עריכה: אייל אתה צודק, אבל במקרה שלנו חברת הביטוח עשתה עלינו קומבינה עם השמאי ולא קבלנו שקל, לכן יכול להיות שהבחור בסך הכל מנסה להחזיר לעצמו את הכסף.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
גם בקורולה שלנו הייתה כזו מכה, קראו לזה קצה שלדה. אין לזה חשיבות בכלל מבחינה בטיחותית. כל מכה שרכב מקבל מאחור במהירות של מעל 20-30 קמ"ש (מתחת למהירות הנ"ל הטמבון סופג את רוב המכה) תגרום לעיוות קל ברצפת התא מטען.

לאחר עריכה: אייל אתה צודק, אבל במקרה שלנו חברת הביטוח עשתה עלינו קומבינה עם השמאי ולא קבלנו שקל, לכן יכול להיות שהבחור בסך הכל מנסה להחזיר לעצמו את הכסף.

בכלל לא בטוח..

לא בכל קצה שלדה - יש ירידת ערך.

בטח לא של 3 מתחת למחירון (15%) זה ממש מוגזם....

נובע מחוסר הבנה או ידע...

למכה שתארת אין שום משמעות - גם לא מסחרית - בדיוק כמו להחליף פנס או מראה חיצונית או כנף או מכסה מנוע...

אלו דברים עם משמעות שולית ביותר ולא גורמים לירידת ערך הרכב - בטח שלא מזכים בפיצוי משמעותי מהביטוח...

אלון

פורסם
בכלל לא בטוח..

לא בכל קצה שלדה - יש ירידת ערך.

בטח לא של 3 מתחת למחירון (15%) זה ממש מוגזם....

נובע מחוסר הבנה או ידע...

למכה שתארת אין שום משמעות - גם לא מסחרית - בדיוק כמו להחליף פנס או מראה חיצונית או כנף או מכסה מנוע...

אלו דברים עם משמעות שולית ביותר ולא גורמים לירידת ערך הרכב - בטח שלא מזכים בפיצוי משמעותי מהביטוח...

אלון

יש בהחלט משמעות מסחרית ! עובדה שלאחר הממצאים הללו הבחור מתלבט אם לרכוש את הרכב או לא. אני מניח שכל קונה אחר שיבוא אחריו במידה והוא לא יקנה יתלבט את אותה התלבטות.

זה שמדובר בפיג'ו עם יומרות ספורטיביות לא אומר שצריך להתפשר על כזה דבר !

הרכב הזה שווה מחירון פחות יותר בהתחשב בביקוש, לכן מציעים 3 מתחת על מנת להיפגש באמצע.

בכל מקרה, אין שום סיבה לתת מעל המחירון על רכב שעבר נגיעה מסויימת בשלדה.

ובפעם הבאה שלוקחים רכב לבדיקה, מומלץ להחתים את הבעלים על התחייבות לשילדה (כולל קצה שלדה) על מנת שתהיה אפשרות לצאת בלי הפסד כספי.

נ.ב. אלון, אתה מאוד נחרץ בתשובותיך יחסית לאחד שלא ראה את הרכב

בבואי לקנות רכב אני יוצא מנקודת הנחה שהמוכר נוכל/שקרן ורק ככה לא נופלים בפח.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
יש בהחלט משמעות מסחרית ! עובדה שלאחר הממצאים הללו הבחור מתלבט אם לרכוש את הרכב או לא. אני מניח שכל קונה אחר שיבוא אחריו במידה והוא לא יקנה יתלבט את אותה התלבטות.

זה שמדובר בפיג'ו עם יומרות ספורטיביות לא אומר שצריך להתפשר על כזה דבר !

הרכב הזה שווה מחירון פחות יותר בהתחשב בביקוש, לכן מציעים 3 מתחת על מנת להיפגש באמצע.

בכל מקרה, אין שום סיבה לתת מעל המחירון על רכב שעבר נגיעה מסויימת בשלדה.

ובפעם הבאה שלוקחים רכב לבדיקה, מומלץ להחתים את הבעלים על התחייבות לשילדה (כולל קצה שלדה) על מנת שתהיה אפשרות לצאת בלי הפסד כספי.

נ.ב. אלון, אתה מאוד נחרץ בתשובותיך יחסית לאחד שלא ראה את הרכב

בבואי לקנות רכב אני יוצא מנקודת הנחה שהמוכר נוכל/שקרן ורק ככה לא נופלים בפח.

אני נחרץ מניסיון.

פעם מישהו בא לקנות את הרכב שלי CTI 1.9 ואמר לי שהחליפו מכסה מנוע - שזה נכון - החלפתי למכסה מוגבה (יותר יפה לטעמי) והישן עדיין אצלי.

הוא הסיק מזה שהרכב עבר תאונה וגם אם לא אז המכסה החדש צבוע וזה פחות טוב ולרכב יש ירידת ערך - עובדה הוא לא רצה לקנות. זה בערך מקביל למה שאתה אומר.

מי שלא מבין - ויש מספר לא מבוטל של אנשים כאלו אכן יכול לחשוב שהרכב פגום. עובדתית ב106 שהבחור מתאר פה - אין שום בעייה - אלא אם כן התיאור שלו לא נכון. זה בדיוק - אבל בדיוק עם אותה משמעות כמו דלת שנפגעה בתאונה והוחלפה..... זה לא נעים - אבל בטח לא מוריד מערך הרכב. מי שלא מבין - אם הוא הקונה - הוא לא מוכן לקנות בלי הורדה במחיר או שלא קונה בכלל. אם הוא המוכר הוא בטוח שהוא צריך להוריד. עובדתית אין כאן בעייה.

זה משחק של היצע וביקוש. אני יכול למכור רכב עם תאונת שלדה במחיר מחירון - אם יש לו ביקוש רב ומצאתי מישהו שמעוניין בכך - זה עדיין לא אומר שזה שוויו האמיתי של הרכב.

גם במקרה זה - זה שאתה ואחרים כמוך חושבים פעמיים אם לקנות רכב כזה ובכך יוצאים משוק הקונים ומקטינים את הביקוש - לא אומר שזה באמת שווי הרכב. ועוד דוגמא:

זה שלוי יצחק חושב ש GTI1.6 מודל 89 שווה פחות מ- 10K לא אומר שאני לא הצלחתי למכור אחת כזו במחיר כמעט כפול. בקיצור - הכל גמיש.

הדבר היחיד שקבעתי ואני עומד מאחריו - שאין צורך להוריד במחיר בגלל פגיעה כזו. אם בעל הרכב רוצה לעשות זאת כדי למכור מהר יותר- זו זכותו. אם אתה לא רוצה לקנות אותו במחיר מחירון - זו זכותך.

אלון

פורסם

הדוגמא של הדלתות לא מדוייקת.

אפשר להקביל את זה לתאונה שהיתה בין הדלתות ופגעה בקורה ביניהן, אך לא כופפה אותה.

החלפת סתם דלת / כנף לא מורידה כלום.

אם חטפת תאונה מקדימה והיא לא הגיעה לקורה רוחבית אז זה לא משנה אם החלפת מכסה מנוע.

אנחנו מדברים על נגיעה וודאית בקורה, ולא בחלקי מרכב חיצוניים.

ולכן המוכר צריך לרדת מהעץ.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
הדוגמא של הדלתות לא מדוייקת.

אפשר להקביל את זה לתאונה שהיתה בין הדלתות ופגעה בקורה ביניהן, אך לא כופפה אותה.

החלפת סתם דלת / כנף לא מורידה כלום.

אם חטפת תאונה מקדימה והיא לא הגיעה לקורה רוחבית אז זה לא משנה אם החלפת מכסה מנוע.

אנחנו מדברים על נגיעה וודאית בקורה, ולא בחלקי מרכב חיצוניים.

ולכן המוכר צריך לרדת מהעץ.

אין לי כוח להתווכח אז אסיים בזה:

ב 205 יש קורה רוחבית קידמית מרותכת.

כל נגיעה בה נניח בחנייה מול מדרכה גבוהה יכולה לשרוט ולכופף אותה מעט. לדבריך וגם לדברי כל בוחן במכון בדיקה יש לציין, זה נקרא מכת קצה שלדה. לעומת זאת - אם הקורה הזו הייתה עם ברגים כמו במכוניות אחרות - היא היתה מוחלפת ואף בוחן לא היה עולה על הנגיעה שם ולכן לא היה קורא לזה קצה שלדה.

זה ויכוח ארוך יומין. מקורו בכך שהבוחן - כאשר הוא רואה שצבעו ותקנו קורה כזו - לא יכול להעריך עד כמה התיקון טוב ועד כמה חדרה המכה - ולכן לכסתח בלבד - הוא קורא לזה קצה שלדה בעוד שברכב אחר שם קורה זהה כזו מחוברת עם ברגים הוא קורא לזה מרכב.

השורה התחתונה היא אותה שורה - זה לא מוריד או לא צריך להוריד מערך הרכב, כי אין לזה כל משמעות. זה שיש אנשים שנרתעים מזה - זה כבר עניין אחר.

אלון

פורסם

אלון, כל מה שאתה אומר טוב ויפה, הבעיה שלשוק בישראל יש חוקים משלו. רוב הישראלים ששומעים את המילה "שלדה" (גם אם זה רק קצה) ישר בורחים. בסוף מכרנו את הרכב, אומנם רק במחיר מחירון (יד ראשונה ומטופל רק במרכזי עם ספר טיפולים), לבחור צעיר עם טיפה שכל שישר ראה שהתאונה הזו לא משפיעה בכלל על ההתנהגות של הרכב. הבוחן הראה לנו בדיוק איפה ריתכו את הפח, וכל רכב סדאן שנכנסים בו מאחורה ישר האמבטיה (רצפה) של התא מטען נפגעת. לפי דברי הבוחן לפגיעה כזו יש 3-4% ירידת ערך (15% זה כבר ממש הגזמה).

אתה לא יכול להגיד שזה לא משפיע על הסחירות כי זה בהחלט משפיע.

בקשר לקטע עם המכסה מנוע והדלת, כל חלק ולא משנה איזה חלק שמחובר למרכב עם ברגים אין לו אפילו חצי אחוז ירידת ערך.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...