Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיצד מנועי המולטי-אייר 1.4 170 כ"ס מיתמודדים מול מנועי טורבו הללו?(טכנולוגיה/אמינות/צ.דלק)

בזמנו זוכר שעשו הרבה עניין מטכולוגיית המולטיאייר- האם הטכנולוגיה בסוף כן שווה או גימיק?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני מבין שאתה נוסע על כרכרה ולכן גם לא פראייר ולא מבקר במוסך,רק אצל הוטרינר

מידי פעם.

לא. גם אני נתקל מדי פעם בתקלה קטנה כזו או אחרת. אבל לשמחתי, שתי היפניות שלי לא שוחטות לי את העור ולא משביתות אותי בכלל. למעשה, הן מבקרות במוסכים בעיקר לטיפולים שגרתיים -מה שלא ניתן לומר על דגמי VAG - אבל אמרנו שלא נכנס לענייני אמינות ושאר תסכולים שמאד מקוממים את בעלי ה"גרמניות" האיכותיות הללו.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
פולקסווגן היא המשכוכית של תעשיית הרכב, פורצת דרך טכנולוגית לפני כל היצרנים המוערכים ביותר. כל השאר הן הכבשים שנגררות אחריה. רוצה להרגיש מוביל טכנולוגי? קנה מתוצרת הקונצרן. חושש מחדשנות שלעיתים כרוכה באבני נגף בדרך? לך על בטוח, ורכוש רכב מיצרנים שממתינים על הגדר ומוכרים טכנולוגיה אוטומטיבית של דור ויותר אחורנית. כיום הטכנולוגיה האמינה ביותר היא מנועים אטמוספריים עם הזרקת דלק לסעפת יניקה משודכים לגיר פלנטרי. הם מזהמים יותר ולא חסכוניים בדלק, אבל עם פחות ביקורים במוסך. זה בסדר וזה בסדר ובאמת שאין טעם בכל הנאצות שכותבים כאן. בסופו של דבר, כל היצרנים נעים בעקבות המשכוכית. לא יעזור דבר כל עוד הם חייבים לעמוד בתקינת זיהום האויר המתקדמת ומעוניינים למכור באירופה ובצפון אמריקה.

לגמרי משכוכית, אין בזה ספק. גם התאור הזה של החלוץ לפני המחנה מרומם נפש, שלא לומר מרטיט, רק קוץ אחד זעיר באליה השמנה הזו והוא הצורך הזה להתנדב לשאת במשא הזה של החדשנות יחד עם הגיבור מוולפסבורג, שהרי לא זו בלבד שכאן שפן הנסיונות משלם תבין וטקילין על עצם הזכות, הוא גם משלם יופי של מחירים על הקילקולים.

פורסם
יש לך טעות בהבנת הציור שצירפת שמתאר את ההבדל בין מנוע MPI (הזרקה רב נקודתית עקיפה) למנוע מוגדש הזרקה ישירה עם הטכנולוגיה החדשה. המומנט של 95 ניוטון איפיין את המנוע עם ההזרקה העקיפה בנפח הקטן ביותר.

השויתי מנוע של דציה למנוע בגודל דומה של היצרן VW שמלווה בשיווק של רעש וצלצולים. גם אם המנוע הקטן של VW לא מישם את הטכנולגיות האלה, איך זה שהוא מיצר פחות מומנט ממנוע "פשוט" של דציה?

איפה הטעות?

יהודה

פורסם

המנוע ה״פשוט״ הוא עם הטכנולוגיה המיושנת בת יותר מ-20 שנה לכן לא רלוונטית להשוואה (הרוח והצלצולים מתייחסים לטכנולוגיה החדשה...)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
נכון.

בכלל, קבוצת VAG הפכה למובילה טכנולוגית, וכל תעשיית הרכב במוקדם או במאוחר תיישר עימם קו.

זמנם של המנועים האטמוספריים חלף עבר, וגם היצרנים היפניים הבינו והפנימו את העובדה הזו.

מה שפחות ברור הוא עתידה של התיבה הדו מצמדית; השיפור בתיבות הפלאנטריות החדשות לא פחות ממדהים, ודי מייתר את התיבות הדו מצמדיות, ולכן לדעתי אין להן הרבה עתיד.

ובקשר לאמינות - כמו כל דבר, גם כאן ההגזמות יצאו מכל פרופורצייה, כמו תמיד שמגזימים.

אהלן חן.

אשמח אם תפרט קצת בנושא השיפור שחל בתיבות הפלנטריות, כי אני דווקא הייתי תחת הרושם שכולם צןעדים לכיוון רובוטי דו מצמדי.

מטעמי חסכון בדלק ויעילות (פחות אובדן כוח) וביצועים עדיפים.

פורסם
http://paultan.org/2016/04/29/volkswagen-debuts-new-1-5-litre-tsi-ea211-evo-with-vtg-turbo-miller-cycle-higher-12-51-ratio-0w20-oil/

[ATTACH=CONFIG]458425[/ATTACH]

- נפח מנוע 4 צילינדרים זה הוא 1500 סמ"ק. נפח הגירסה עם 3 הצילינדרים צריך להיות:

1125 סמ"ק = 4/ 3 * 1500

95 ניוטון * מטר הוא המומנט המקסימלי של המנוע בגירסתו החלשה.(לפי הכתוב בציור)

לעומת זאת, מנוע 1149 סמ"ק של דציה סנדרו מיצר מומנט מקסימלי של 10.9 קג*מ. כלומר:

107 ניוטון * מטר = 9.8 * 10.9 קג*מ.

מתברר שמנוע הדציה מיצר יותר מומנט מקסימלי מהמנוע של VW , עם כל הרעש והצלצולים.

יהודה

התמונה הזו קצת בלבלה אותך. היצע המנועים העתידי של פולקסווגן יתבסס על מנוע 1.0 ליטר שלושה צילינדרים המוכר, עם או בלי טורבו, מנוע 2.0 ליטר טורבו, ו-1.5 ליטר טורבו החדש שיחליף את ה-1.4 וגם את ה-1.8 (כבר ידוע כי למנוע ה-1.5 תהיה גם גרסת 180 כ"ס).

פורסם
אהלן חן.

אשמח אם תפרט קצת בנושא השיפור שחל בתיבות הפלנטריות, כי אני דווקא הייתי תחת הרושם שכולם צןעדים לכיוון רובוטי דו מצמדי.

בוקר טוב.

לאחרונה יצא לי לנסוע בכמה מכוניות חדשות בעלות תיבה אוטומטית פלנטארית (פיג'ו 308 ווולוו V40) ובכולן היא תפקדה בחלקות ובזריזות, עם תחילת נסיעה וזחילה בפקקים נעימה לעין ערוך מזו של התיבה הדו מצמדית.

והן השיגו צריכת דלק נמוכה מאד, מה שהייה את נקודת התורפה העיקרית של מכוניות בעלות תיבה פלאנטרית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מצטרף לקודמי, תיבה פלנטרית משובחת מתנהגת טוב משמעותית מרובוטית, נדמה לי שכבר נצבר מספיק נסיון בטכנולוגיות השונות בכדי שהענין הזה יהפוך כבר לכלל אצבע. אין גמגומים, אין טילטולים, אין הססנות ורגעים מתים, בקיצור תענוג. ובכלל עולה הרושם שהעסק הזה של הרובוטית פשוט זול יותר לייצור וה"יתרונות" הם כבר תוצר של מסעי שיווק מתוחכמים.

פורסם
נו אז מה? יש מי שמוכן ויש מי שלא. אז אתה לא מוכן וזה ברור ומקובל. למה אתה צריך להתעצבן על מי שכן מוכן?

בזמני לפחות היה מקובל ששפני נסיון מקבלים תמורה בעד השתתפותם בניסויים לטובת פיתוחים שונים שענינם קידמה טכנולוגית, במקרים נדירים יותר מדובר היה בתרומה של הנסיין לטובת הקידמה האנושית ובכך היה בא על סיפוקו. הענין הזה של תשלום מלא על הזכות להשתתף בניסויים שכאלו ותשלום של הנסיין על כישלון, הוא כנראה משהו מאוד מודרני שאצלנו בשכונה עוד לא שמעו עליו.

פורסם
אהלן חן.

היצרנים היפנים מתקדמים דווקא בכיוון של תיבות רציפות. הן גם יותר "נכונות" מבחינת נצילות של המנוע - הוא תמיד נמצא בתחום היעיל בהתאם לכמות הלחיצה על הגז. זאת בניגוד לגיר רגיל שכל הזמן יוצא ונכנס מרצועת הכח (פחות משמעותי במנועים המדורניים עם הרצועה הסופר-רחבה).

החסרונות שלהם הם יעילות הרצועה (שהשתפרה מאוד) והרעש הלא טבעי בהאצה (מתרגלים אליו).

פורסם
המנוע ה״פשוט״ הוא עם הטכנולוגיה המיושנת בת יותר מ-20 שנה לכן לא רלוונטית להשוואה (הרוח והצלצולים מתייחסים לטכנולוגיה החדשה...)

ההשוואה היא בין מנועים "פשוטים" וקטנים של דציה ושל VW . מה לא רלבנטי פה?

הרעש והצלצולים אכן מתרכזים במנוע המסובך והגדול יותר של VW , ומטרתם השיווקית היא ליצור למנועי VW תדמית מתקדמת. השיווק הזה אכן פועל כפי שמוכיחים חלק מהתגובות פה , כמו:

מנועי פולקסווגן ממשיכים להוביל את התעשיה.

לכן, בין שאר הנקודות שהועלו בדיון, יש מקום גם להתיחס למנועי VW ולהגיד שזה לא מובן מאליו שמנועים אחרים שלהם מובילים את התעשיה. עובדה שמנוע חדש של VW (גירסה של 3 הצילינדרים) מיצר פחות מומנט ממנוע ותיק של דציה בנפח מנוע דומה. יתכן שההבדל הזה נגרם בגלל שוני טכנולוגי (אם מישהו מעונין לחפור בנושא) אבל גם יתכן שהמנוע הזה של דציה פשוט תוכנן טוב יותר.

בשורה התחתונה , היה ראוי שתחזור בך מטענת הטעות.

יהודה

• תוכן חדש...