Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אושריקו, זה מה שהוא אמר לך ?

למה לקחת בערבון מוגבל ?

מארק, גם על הבית פילטר לא מצויין כלום למעט "LF-50"

עריכה אחרונה על ידי ChaoscripT

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם (נערך)

מהסיבות שצויינו כאן, לא רשום כלום וכו'.

ביררתי את זה עם הפקידה שהתקשרה במיוחד לברר על זה.

ככה זה חברי פורום, עוזרים אחד לשני.:wink:

אבל נכון לעכשיו זה דנסו מיוצר ביפן, נבדק עם סוכן.

דנסו מייצרים המון דברים "מקוריים" לרכבים. כמה חלקים ברכב שלי המקוריים מיוצרים על ידי דנסו לדוגמה.

ככה שזה הגיוני מאוד שהם יהיו יצרני OEM\מקורי למאזדה.

אבל סתם שאלה אם אפשר, למה זה כל כך חשוב לך? הרי אם הפילטר מקורי אתה יכול להיות בטוח שזה לא הזבל סיני שנמכר ב20-30 שקלים.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אושריקו אני אגיד לך למה רציתי לבדוק,

פילטר מקורי עולה בארץ 200+ ש"ח, ומחליפים אחת ל- 60K,

אני רציתי לקנות פילטר כל טיפול (15K במאזדה) ולהחליף,

אז העדפתי פשוט לקנות את הפילטר ישירות מהחברה שמייצרת למאזדה (דנסו) לדוגמא.

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם

אין בכך כל צורך. פילטרי אוויר מודרניים בנויים להחזיק עשרות אלפי קילומטרים בין טיפול לטיפול.

רוצה להיות יותר צדיק מהאפיפיור? קצר ל 45K. אין שום טעם להחליף את הפילטר בכל טיפול.

אם בכל זאת מצפונך אינו שקט ואתה לא רוצה להוציא 200+ שקלים נוספים בכל טיפול אז ניתן לפזול ליצרני OEM אחרים כמו MANN למשל שלדעתי אפשר לסמוך עליו שהוא מייצר פילטרים לפחות ברמת ה OEM של מאזדה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

את האמת איתמר,

שכל הפילטרים (מקורי, דנסו, MANN) עולים בערך בין 10-15$ בחו"ל,

ככה שזה כבר לא משנה, בארץ פשוט המחיר יקר.

פורסם

בארץ הכל יותר יקר. גם מחיר המכוניות הזוי לעומת חו"ל וגם מחיר החלפים. אין מה לעשות.

למרות זאת אני מעדיף תמיד לקנות חלקים (חליפי או מקורי)בארץ ובמידיי. אין לי את הכח לחכות למשלוח ולקוות שלא יתקע משהו במכס או בסגנון.

תננחם בזה שפילטר אוויר מקורי יצטרך החלפה בד"כ אחרי עשרות אלף ק"מ ולא אחרי טיפול אחד לדוגמה ככה שההשקעה משתלמת.

פורסם

הגישה של שגוייה לדעתי אושרי.

לפני שבוע הגיע עליי מEBAY פילטר אוויר של MANN לניסן אלמרה דור 1 עלה לי 100 ש",כשתמצא לי פילטר מקורי בארץ לרכבים ישנים שלא עוברים את ה200 ש"ח (חוץ מיונדאי כמובן) אפשר היה להגיד ששוה לקנות בארץ.

לדוגמא פילטר אוויר מקורי לסוזוקי באלנו כמעט ולא קיים בארץ ומה שנמכר בארץ ברובו סיני לכן בהזמנה מחו'ל אתה יכול לקבל פילטר אוויר של MANN או DENSO ב160 ש"ח(אם לחפש טוב).

תוסיף על כך הדלק שאתה משלם בשביל להגיע לחנות ומשתלם פשוט להזמין מחו'ל לחכות מקסימום חודש(לקח פחות מחודש להגיע).

פורסם

אושר*.

אבל מארק, הבעיה היא בזמן המשלוח ובדואר ישראל.

לאחרונה קורות לי פדיחות לא מעטות איתם ואני לא שונה בקטע הזה מאנשים אחרים, פשוט בדיחה.

בנוסף, יש מצבים שרוצים וממהרים לעשות הכל מהר ואין זמן לחכות למשלוח.

אני גם לא אוהב לחשוש מהיתקעות במכס.

במקרה שלי אני עובד שוב בחלקי חילוף אז פחות בעיה:lol:

פורסם

לכן אני תמיד מזמין חודשיים מראש מינימום או אחריי טיפול הנוכחי ככה אני אף פעם לא נתקע בלי חלפים, יש דברים שהם בלאי שאתה לא יכול לנבא לפני שאתה מעלה את הרכב על ליפט או בוקים שמה אני נעזר בחנויות החלפים, דברים כמו נוזלים אין טעם לקנות בEBAY אבל בכל השאר אם קצת רצון אפשר לחסוך לא מעט כסף.

• תוכן חדש...