Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגיסתי יש רכב 4 שנים לנצ'יה אפסילון 0.9T שקנתה בהמלצתי.

לאחרונה ידיד מהעבודה שלה ש"מבין ברכבים" אמר לה - "איזה מין רכב מעפן קנית? הוא מקרטע נורא. עושה רושם שתיכף הוא מתפרק. עוד לא נתקעת איתו? " (מי שמכיר את מנוע ה - 875 סמ"ק טורבו 2 בוכנות של הרכב מבין למה אפשר להתרשם ככה...)

המסכנה איבדה לחלוטין את הבטחון באוטו, מה גם שאחריות 3 השנים פגה ונכנסה לחששות היסטריים שהרכב עומד לקרוס בכל רגע. אמנם לרכב רק 27,000 ק"מ ומפגין אמינות נאה אבל כלום לא עזר והיא נלחצה ברמה שלא תאמן.

בדיוק הגיע הזמן לטיפול שנתי והיא הלכה למוסך מורשה לנצ'יה בירושלים וניגשה לאחראי. היא אמרה באתי לטיפול.

בדקו בהיסטורייה ואמרו לה - צריך טיפול קטן - שמן מנוע ופילטר. (טיפול גדול בוצע לפני שנה ו - 6,000 ק"מ).

גיסתי אמרה - "לא, ממש לא! אני רוצה טיפול מקיף! תבדקו הכל ברכב, תחליפו כל מה שצריך כדי שאוכל לנסוע בבטחון."

לאחר חמש שעות מהכניסה למוסך התקשרה אלי וסיפרה לי את כל הנ"ל, תוך שהתלוננה שהטיפול מתמשך ללא סוף. אמרתי לה :"את פראיירית מאין כמוך. בטח שישחילו לך תיקונים באלפים לא מעטים. מה עבר לך בראש שנתת להם צ'ק פתוח להחליף הכל?"

בסוף מסתבר שהיו בעצם הגונים וביצעו מעבר לבדיקות מקיפות החלפות סבירות של חלפים בעלות צפוייה ממוסך יבואן.

IMG-20160419-WA0000.jpg

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חושב שגם אם המוסכניק ממש מתאמץ הוא לא ימצא מה להחליף ברכב חדש יחסית עם בקושי 30K ק"מ.

חג שמח ללקוחה וללנצ'יה האיטלקייה.

פורסם

האמת? יצאו תותחים. זה מצב קלאסי לז**ן את הלקוחה עם חשבון של אלפים רבים אבל נראה שעשו באמת רק דברים קטנים ונחוצים.

אשמח לדעת את שם המוסך.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

וואלה, לא מבין את ההתלהבות.

טיפול קטן (מאוד מאוד קטן) שכולל שמן ופילטר שמן.

בנוסף החלפת נוזל בלמים ו-2 מצתים יצא 1260 ₪.

ברור לכל מי שכאן שטיפול כזה לוקח חצי שעה בלחץ וזה בהנחה שמחליפים נוזל בלמים כמו שצריך.

אז לא התרשמתי, לא מהמחיר ולא מזה שלא אמרו לה שצריך להחליף חצי רכב.

פורסם

מדובר במוסך אוטו די בירושלים. נמצא בגבעת שאול ברחוב בית הדפוס צמוד למכון הטסטים.

זהו מוסך מורשה פיאט וקיה.

המוסך עמוס למדי וזה לעיתים גורם להתמשכות העבודה אבל המנהל תמיד מנסה לתת הערכת זמן ריאלית ולא סתם הבטחות. יש למוסך לקוחות קבועים רבים כולל נהגי מוניות לא מעטים (שמקבלים מיבואן הרכב עצמו! מחיר מיוחד שונה מלקוח פרטי) וגם רכבים מסחריים.

יש שם מספר מכונאים ממש תותחים במיוחד בפיאט (זה מה שאני מכיר).

המחירים הם כמובן מחירים של מוסך מורשה שנקבעים ע"י היבואן (כמו לדוגמה בחשבונית - טיפול 60 אלף עולה 2.2 שעות עבודה). אז לכן לא בהכרח זול שם אבל מצד שני כל מי שרוצה יכול לבקש שינסו לשים לו חלקים תחליפיים ולא מקוריים אבל האיכות עלולה להיות בהתאם, במובן המועט של המילה (ירושלים, שם נרדף לחלקים תחליפיים באיכות נמוכה).

אחרי טיפול אולי לא שוטפים הרכב או מנקים את המנוע למבריק אבל הכי חשוב שרמת האמינות של המוסך גבוהה למדי ביחס למוסך הממוצע שתמצאו ותמיד למנהל המוסך יש אוזן קשבת אם הלקוח לא מרוצה.

לבעל הבית יש מוסך נוסף מורשה קיה בתלפיות - 'איכות'.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

כל הכבוד למוסך, ניראה שביצעו רק מה שבאמת צריך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

וואלה, לא מבין את ההתלהבות.

טיפול קטן (מאוד מאוד קטן) שכולל שמן ופילטר שמן.

בנוסף החלפת נוזל בלמים ו-2 מצתים יצא 1260 ₪.

ברור לכל מי שכאן שטיפול כזה לוקח חצי שעה בלחץ וזה בהנחה שמחליפים נוזל בלמים כמו שצריך.

אז לא התרשמתי, לא מהמחיר ולא מזה שלא אמרו לה שצריך להחליף חצי רכב.

שוב יש לזכור שהלקוחה אישרה מראש לבדוק הכל ולהחליף כל מה שצריך...

עוד שתי נקודות להרחבה שנותנות חיזוק חיובי להגינות המוסך:

אפשר לראות בחשבונית בסעיף עבודות שני פריטי שירות ללקוחה ללא עלות : היה שבר בפנס איתות בכנף, עבודת ההחלפה ללא עלות, הספויילר הקדמי מפלסטיק בגחון ניתק עקב חנייה בצמוד למדרכה, חובר מחדש וחוזק, גם כן ללא עלות.

אני אישית הופתעתי שלא הציעו החלפת רפידות לבלמים (מקוריות בנות 4) לרכב שנוסע בירידות עיה"ק.

פורסם
הרבה כסף, ממה התלהבת?

יחסית למוסך מורשה זה מחיר סביר לגמרי, בצ'מפיון תוסיף שתי פלגים, פילטר מזגן ופילטר אוויר ותכפיל את הסכום, על כל זה עוד תוסיף מע"מ אחרי זה.

הכוונה של פות"ש היא שיכלו "להשחיל" לגברת עוד מלא דברים, אבל יצאו ממש הוגנים.

פורסם

אתם מפספסים את הפואנטה של האשכול, הוא לא מדבר על המחיר, שלדעתי די הוגן, אלא על זה שהיא נתנה להם אישור בעצם להחליף מה שהם רוצים, אבל החליפו חלקים במסגרת טיפול קטן ופלאגים, זה הכל, הוא מדבר על זה שלא השחילו אותה בעוד חלקים שלא מצריכים החלפה כמו שרובנו היינו מצפים

פורסם

המחיר הוא אותו מחיר שהיה מתקבל בכל מוסך מורשה יבואן. הנקודה היא שהייתה למוסך לגיטימציה, כמעט הזמנה, לעשות לעצמם את החג על חשבונה, והם נמנעו מזה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני בכל ביקור במוסך מבקש חוות דעת כללית מה עוד צריך/כדאי להחליף ואף פעם לא נתקלתי במשהו חריג, לרוב אני משחיל לעצמי דברים שאולי לא באמת צריך.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אמנם אנחנו לא מכירים, אבל אני בספק שאתה נראה כמו גיסתו של פות"ש.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...