Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

תמיד אני שומע את הכלל הלא כתוב שרכב משומש צריך להחזיק 3 שנים, וחדש 5 שנים.

מבלי התייחסות לנסועה, וכדומה.

אני ממש רוצה ואשמח לסיוע שלכם בכדי להבין כיצד מחושבת ירידת הערך במהלך השנים, נסועה, יד, וכו׳

אם מישהו יכול לשתף אקסל/אתר שמסייע בחישוב זה יהיה נהדר.

לא הייתי בטוח איפה הכי נכון לפתוח את הנושא, מקווה שזה המקום.

תודה לכולם.

פורסם (נערך)

שלום,

הכלל הזה לא נכון בלי התייחסות לנסועה, בלי התייחסות לסוג הרכב ( פרטי/מסחרי, בנזין/ דיזל ).

בדרך כלל ב 3 השנים הראשונות ירידת ערך גבוהה יותר, אחרי זה מתונה יותר. בדרך כלל בשנתיים- שלוש הראשונות אין לרכב תקלות והוא באחריות. אחרי זה, ככל שהרכב ישן יותר ונסע יותר, הוא יתקלקל יותר .

ההיגיון הכלכלי זה למצוא איזון בין ירידת ערך של רכב חדש לתקלות ברכב ישן ולפי זה לקנות . ירידת ערך שונה בין רכב לרכב ואמינות לא אחידה. לכן אין אפשרות לקבוע נוסחה באקסל.

אם אתה רוצה, תיכנס לאתר של יצחק לוי, תשלם כמה גרושים לשיחת טלפון בהמתנה ותשחק עם המחירון של הרכבים המעניינים אותך - תעבור בין שנתונים, תוסיף מספר ידיים, קילומטראז' ותראה מה המחירון המשוכלל .

אבל בפועל, גם המחירון הזה לא מדוייק ובשוק הרכבים נסחרים במחירים אחרים מהמחירון ( חלק יותר זול, חלק יותר יקר , תלוי בדגם ובביקוש ).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם אתה מחפש ירידת ערך אני הייתי מנסה לבחון כיצד הדגם שאני רוצה עולה מס' שנים אחורה בלוחות. זה לא מאוד מדוייק, אבל עדיף על לוי יצחק. כמובן יש לבחון לפי מודעות שבאמת נמכרות ולא כאלו שנמצאות שם שבועות. כלל אצבע - אם זה טויוטה או הונדה כנראה שהיא יחסית שומרת על הערך :)

אם אתה מעוניין לדעת עלות חודשית צפויה לרכב - אתר carcoast מנסה לתת המחשה לעלות חודשית על פי סוג רכב אבל הוא לא מאוד מדוייק. בשורה התחתונה זה עניין של ניסיון, אופן הטיפול ברכב ומזל. כפי שנאמר לפני ככל שהרכב יותר ותיק כך סביר שיהיו יותר בעיות, אבל זה רק עניין של סבירות. תנסה לחפש רכב במצב טוב, תיקח לבדיקה לפני, תבחן בעיות מרכזיות ומחלות ידועות שיש לרכב, תוסיף עלויות ביטוחים וירידת ערך.

פורסם (נערך)

ירידת הערך נגזרת כמובן מסוג הרכב ועלות רכישתו, כלומר - רכב סופר מיני חדש בעלות 70-80K אש"ח יספוג ירידת ערך נומינלית נמוכה בהרבה מרכב משפחתי בעלות 130 אש"ח.

עריכה אחרונה על ידי yuval1111
פורסם
ירידת הערך נגזרת כמובן מסוג הרכב ועלות רכישתו, כלומר - רכב סופר מיני חדש בעלות 70-80K אש"ח יספוג ירידת ערך נומינלית נמוכה בהרבה מרכב משפחתי בעלות 130 אש"ח.

לא חושב שחידשת משהו, אלא אם כן מישהו מקוראי הפורום לא מבין מהי משמעות המושג "אחוז".

ברור שההשוואה בדיון הזה היא בין שני רכבים זהים כשההבדל היחיד הוא שאחד מהם חדש והשני משומש.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

הירידת ערך היא די קבועה באחוזים, חוץ משנתיים הראשונות. אתה יכול לבדוק את זה במחירונים.

אחר כך יש מספר אירועים שיכולים להשפיע על האחוז הזה:

נגמרה האחריות

יוצא דגם חדש לרכב הזה

הפסיקו את היצור של הדגם

שוק מלא במכוניות ליסינג מהסוג הזה

וכו'.

פורסם
שלום,

הכלל הזה לא נכון בלי התייחסות לנסועה, בלי התייחסות לסוג הרכב ( פרטי/מסחרי, בנזין/ דיזל ).

בדרך כלל ב 3 השנים הראשונות ירידת ערך גבוהה יותר, אחרי זה מתונה יותר. בדרך כלל בשנתיים- שלוש הראשונות אין לרכב תקלות והוא באחריות. אחרי זה, ככל שהרכב ישן יותר ונסע יותר, הוא יתקלקל יותר .

ההיגיון הכלכלי זה למצוא איזון בין ירידת ערך של רכב חדש לתקלות ברכב ישן ולפי זה לקנות . ירידת ערך שונה בין רכב לרכב ואמינות לא אחידה. לכן אין אפשרות לקבוע נוסחה באקסל.

אם אתה רוצה, תיכנס לאתר של יצחק לוי, תשלם כמה גרושים לשיחת טלפון בהמתנה ותשחק עם המחירון של הרכבים המעניינים אותך - תעבור בין שנתונים, תוסיף מספר ידיים, קילומטראז' ותראה מה המחירון המשוכלל .

אבל בפועל, גם המחירון הזה לא מדוייק ובשוק הרכבים נסחרים במחירים אחרים מהמחירון ( חלק יותר זול, חלק יותר יקר , תלוי בדגם ובביקוש ).

מסכים, אם הרכב מספק אותך ואין איתו בעיות אין מניע להחזיק אותו יותר 3-5 שנים.

בבעלותי פוקוס 2006 שמשרת אותי כבר יותר מ 7 שנים בלי תקלות. חושב להחליף לקראת הרחבת המשפחה ל 3 ילדים. אחרת לא הייתי חושב להחליף אותו כי כל ירידת ערך ברכב חדש כבר יותר גדולה מהשווי האמיתי שלו.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם

יש עוד אנומליה משמעותית למדי שנובעת משוק הליסינג העקום שלנו.

מכוניות שרצות חזק בליסינג דווקא לא יורדות המון ב-3 שנים הראשונות אלא רק אחרי, כי לוי יצחק שומר את המחיר שלהן מספיק גבוה בשביל שחברות הליסינג יוכלו למכור אותן במחיר טוב אחרי 3 שנים. עוד אחת מנפלאות השיטה.

בכל מקרה, לגבי החישוב - הכלל הלא כתוב שבראש השרשור הוא לא ממש נכון. ירידת הערך "מחושבת" על ידי לוי יצחק וכוחות השוק מתכווננים בהתאם. כל מקרה לגופו ולכן אין כלל או אקסל שיכול לטפל לך בכל האפשרויות.

מבחינה כלכלית כלל אצבע יותר נורמלי הוא שרכב משומש בן 2-3 שנים יהיה זול יותר לאחזקה לאורך תקופת אחזקה מסוימת מאשר רכב חדש.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כל השוק עקום בגלל המיסויי הכבד.

רוב הדיון בפורום על איזה רכב לרכוש נע סביב שמירת הערך שלו ולא על איכות הרכב.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

• תוכן חדש...