Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה אולי לא קשור ישירות לשרשור אבל אני בכל זאת אשים כאן את שתי האגורות שלי. במהלך עבודתי הקודמת פגשתי לא מעט עולים מארהב והם התחלקו לשתי קבוצות עיקריות. אנשים עמידים (דתיים ברובם) שמתבססים על הון שנצבר בארהב או על עסקים שעדיין מתקימים בארהב וחיים כאן על כסף של שם . 2-אנשים שלא הצליחו בארהב ואין להם גם יכולת להצליח כאן וחיים כאן חיים צנועים מאוד בהתבסס על שירותי הרווחה והבריאות שניתנים על ידי המדינה.בשורה התחתונה לצערי הרב לאנשים נורמליים ממעמד הביניים אין מה לחפש כאן כי מעמד הביניים שם רחוק מאוד מרמת החיים של מעמד הביניים כאן וכאשר הם מבינים את זה הם חוזרים.כמובן תמיד יש את היוצאים מן הכלל

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

יש לי חבר שטס מדי פעם לניו יורק לעבוד קצת בשחור, במנעולנות.

מרוויח גם לשכירות גם למחיה וגם חוסך סכום מכובד, וכל זה בתקופות עבודה של כ3 חודשים.

תציע לו עבודות של "ישראלים" בניו יורק, אני בטוח שהוא יסתדר אם קצת יניע את עכוזו.

פורסם

הצעתי לו, טוען שמבוגר מדי בשביל זה והוא לא מכיר בחוקיות של העניין מבחינת עגלות / מנעולים וכו'.

אסביר קצת בדרך הארוכה יותר וכנראה אף אחד מכם לא ירצה להתחלף איתו:

כנראה שהוא ממש סובל שם ברמה הפנימית שלו שהוא לא מוכן להשאר.

תמיד היו לו חיים קשים -

הורים גרושים, אב שלא משלם מזונות, אמא נפטרה כשהיה בן 23, אח עם אוטיזם קשה ביותר, עוד אח מנותק מכל המשפחה שחי במקום אחר במדינה, אחות של אמא שלו שבמקום לעזור מיררה לו את החיים וגבתה ממנו שכר דירה בבית שלה בזמן שגר אצלה (!!) מנעה ממנו כניסה למטבח, חשבה שהוא הורס לה את העציצים בבית, מתקשרת אליו ב 3 בלילה שיפסיק לעשות רעש בזמן שהוא ישן בכלל, ביקשה ממנו לקחת אותה ואת הילדים שלה באוטו לכל מקום אפשרי בזמן שהוא לומד, להביא את הילדים מהבית ספר בזמן שהוא לומד, לעשות דברים בשבילה על חשבון הלימודים ואינספור סיפורים כאלה ואחרים.

מסוג ה"דודים" שאני מעדיף שלא יהיו לי.

מה ששבר אותו זה שהיא גרמה לו לעזוב את הדירה בתוך שבועיים בלית ברירה ובקביעת עובדה, והשאירה אותו נעול מחוץ לבית בשלג בזמן שהגיע לקחת חלק מהדברים (הייתה בבית ולא פתחה לו את הדלת), זה גרם לו לעזוב באמצע סמסטר לימודים, להתחיל עבודות שחורות בשביל להרוויח גרושים ואולי קצת בשביל שכ"ד מנופח בחירבה כלשהי, תוסיפו לזה תשלום על הלימודים שהיה צריך לממן מכיסו ובכך שהמשפחה של אבא שלו לא מכירה בילדים (וכמובן הם עשירים מאוד), אוכל נסיעות ומה לא לא כולל ביטוח בריאות.

לכן אני מבין מאוד לליבו על הכעס ועל הסבל שהוא עובר שם.

פה יש לו משפחה אוהבת ותומכת עד כמה שניתן, ננסה לעזור לו ככל האפשר.

תאמינו לי שהייתי שמח להתחלף במיקומים ולהיות בארה"ב, אבל לא בתנאים כאלה.

Opel Adam S 2017

פורסם

בתור מישהו שעלה בעצמו לבד, הדעה שלי קצת חלוקה בעניין.

אם הוא כבר חי לא טוב, שיבוא בלי שום ספק.

אבל הוא חייב שמישהו יסביר לו את הקטע של ביטוח לאומי, את ההרגלים של הישראלים ואת העובדה שכיום להגיד "ציוני" זו קללה כי כולם אומללים ולא רוצים להיות פה.

הוא חייב להבין שאין סדר במדינה ושיהיה לו ממש קשה להבין את מה רוצים ממנו מבחינת בירוקרטיה.

אני בערך פעם בשבוע עוזר לעולים מדרום אמריקה להבין מה קורה איתם.

לפעמים זה אנשים שלא יודעים שצריך לשלם ביטוח לאומי, אנשים שלא מכירים חוקי תעסוקה או פשוט מישהו שבזק מחייבים אותו על ספק כבר חצי שנה למרות שהוא התנתק מהתשתית ולא ידע שתשתית וספק זה לא אותו דבר.

יש המון קשיים אבסורדים כשחיים בארץ והוא חייב להבין שעם כל היהדות והציונות שלו, אחרי שנתיים-שלוש זה ישבור אותו והוא שוב יתחיל לפנטז על לחיות בחירבה בניו יורק בלי שיציקו לו כל היום.

פורסם
יש לי כמה קרובי משפחה ציונים שעלו לארץ מניו יורק.

עכשיו הם חיים בכיף בניו יורק.

תראה לו מה מחירי הדיור בארץ ומה המשכורות בארץ.

בת דוד שלי קיבלה בארץ רבע מהמשכורת האמריקאית שלה עד שנגמרו לה החסכונות והיא חזרה לניו יורק.

בתור אחד שבא מהעיר הגדולה הוא לא יהיה מוכן לגור מחוץ לגוש דן, אפילו בגוש דן הוא ירגיש לו קטן.

אז הוא יצטרך לשלם שכירות יותר גבוה מאשר הוא משלם שם.

אם הוא ניתק קשר עם המשפחה שלו שם והוא רוצה לברוח למשפחה שלו בארץ זאת בעיה אבל שלא יחשוב שזה פשוט.

יותר יקר לגור בארץ מאשר בניו יורק אם אתה משווה את כל ההוצאות והכנסות

יקר לחיות כאן כי ישראל אימצה שאת השיטה הסוציאליסטית של הקיבוצים שהיתה פעם יעילה אבל היום לא שווה אגורה שחוקה כי האנשים התחלפו. אנשים דופקים את הביטוח הלאומי, מעלימים הכנסות ולא משתתפים בנטל. מביאים לעולם ילדים שהם לא יכולים לקיים ואחר כך מתבכיינים למדינה שתממן אותם. לכן יקר כאן בין הייתר. המיסוי על מכוניות הוא גבוה, המיסים כאן גבוהים והכל יקר ביחס למדינות אחרות בעולם, בימיוחד לאלה המשתייכים לאירגון ה OECD. אין מנוס מלהפוך את ישראל מסוציאליסטית חזירית לקפיטליסטית בה כל אדם אמור להיות מתוגמל ביחס לעבודה הקשה שהוא משקיע. מדוע אני שעובד 14 שעות ביום צריך לממן פרזיט שלא רוצה לעבוד אלה ללמוד כל היום ומאמין שכל תינוק שבא לעולם מביא איתו את הפרנסה? כן אלעק, אלוהים שולח צ'ק כל חודש עבור הילד באמצעות הביטוח הלאומי. GIVE ME A FUCKING BREAK WILL YOU.

לגבי הבת דודה שלך, היא כנראה לא יודעת שאנשים בארה"ב משלמים הון עתק על ביקורי רופא וטיפולים רפואיים. כמו כן, הלימודים שם הם יקרים בטירוף. סטודנטיות מוכרות ביציות על מנת לממן את הלוואות הסטודנטים שהם מקבלים בכדי לשלם עבור הלימודים.

כמה סטודנט בטכניון משלם היום עבור שנת לימודים אחת? פחות מ 4 אלף דולר.

כמה סטודנט ב MIT בבוסטון משלם עבור שנת לימודים אחת? לא פחות מ 50 אלף דולר.

אז אם הבת דודה שלך רוצה לגדל 4 ילדים ולצפות שכולם יהיו בוגרי אוניברסיטה הסיכוי לכך יקרה בישראל.

זה המחיר שצריך לשלם על מחייה בישראל.

1000 דולר, בניו יורק לחירבה, אני לא יודע אם לבכות או לצחוק.

זה עדיף על 5000 אלף, בתל אביב לחירבה גרועה יותר.

שלא נדבר שהשכר מינימום שם גבוה יותר, ורוב הדברים שם זולים יותר מהארץ.

באמת שקשה לי להבין צעד שכזה.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

אדם ממוצע משלם בארה"ב בין 250 ל 400 דולר בחודש עבור ביטוח בריאות פרטי. אם אין לאותו בחור היכולת לשלם כאלה סכומים עדיף לו לחיות בארץ. כמו שאני אומר, אם לבחור בין להיות מסכן בארה"ב או בארץ עדיף להיות מסכן בארץ.

תרגם לו את השרשור הזה, הייתי מוכן משלם הון עבור אזרחות זרה שפותחת את השער לארה"ב.

יש מצב שהחלום הזה שלך דווקא אפשרי למימוש. השאלה כמה כסף יש לך. אתה יכול לעבור לשם על ידי ויזה עסקית. אם אתה מצליח לשכנע אותם שאתה עומד לפתוח עסק שיכניס רווחים ויעסיק שם עובדים הם יפתחו לך את הדלת.

יש לי חבר שטס מדי פעם לניו יורק לעבוד קצת בשחור, במנעולנות.

מרוויח גם לשכירות גם למחיה וגם חוסך סכום מכובד, וכל זה בתקופות עבודה של כ3 חודשים.

תציע לו עבודות של "ישראלים" בניו יורק, אני בטוח שהוא יסתדר אם קצת יניע את עכוזו.

כן, זה מאוד חכם להציע הצעות אחיתופל לא חוקיות מעל גבי פורום. זה שיש לך חבר שעובד בשחור מתחת לשולחן ברור שהוא ירוויח. אל תדאג, האמריקאים מכירים את הזן הזה של הישראלים ולמרבה הצער הם מוצאים שם רע לייתר הישראלים.

בתור מישהו שעלה בעצמו לבד, הדעה שלי קצת חלוקה בעניין.

אם הוא כבר חי לא טוב, שיבוא בלי שום ספק.

אבל הוא חייב שמישהו יסביר לו את הקטע של ביטוח לאומי, את ההרגלים של הישראלים ואת העובדה שכיום להגיד "ציוני" זו קללה כי כולם אומללים ולא רוצים להיות פה.

הוא חייב להבין שאין סדר במדינה ושיהיה לו ממש קשה להבין את מה רוצים ממנו מבחינת בירוקרטיה.

אני בערך פעם בשבוע עוזר לעולים מדרום אמריקה להבין מה קורה איתם.

לפעמים זה אנשים שלא יודעים שצריך לשלם ביטוח לאומי, אנשים שלא מכירים חוקי תעסוקה או פשוט מישהו שבזק מחייבים אותו על ספק כבר חצי שנה למרות שהוא התנתק מהתשתית ולא ידע שתשתית וספק זה לא אותו דבר.

יש המון קשיים אבסורדים כשחיים בארץ והוא חייב להבין שעם כל היהדות והציונות שלו, אחרי שנתיים-שלוש זה ישבור אותו והוא שוב יתחיל לפנטז על לחיות בחירבה בניו יורק בלי שיציקו לו כל היום.

אתה מגזים. ברור שיש קשיי קליטה והסתגלות לאנשים שלא גדלו כאן כל חייהם. זה קורה לכל אדם שעובר מדינה אחת לאחרת.

אני לא אומלל ולא לא רוצה לחיות כאן. אבל השינאה העצמית שיש ליהודים לעצמם מטמטמת אותי.

ולסיכום, אני חושב על עצמי לפני כמה שנים ועל עצמי היום. איך הייתי מתווכח עם בנצי על איפה יותר כדאי לחיות.

היום אני שואל את עצמי למה?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

זו לא שנאה עצמית.

זו אכזבה מהמצב.

שילוב של:

-מתיחות מתמדת,

-סלחנות אדירה כלפי התנהגות לבנטינית ופרועה,

-יוקר מחיה גבוה

-אלימות והתבהמות של הצעירים כי אין להם מנהיג וחוסר ציות לחוק כי "דת" או "לאומיות"

-ממשלה שלא באמת רוצה לפתור את הבעיות.

תוסיף לזה את ההרגשה של "רודפים אחרי" גם כשאתה עושה הכל כמו שצריך והעובדה שבכל רגע הרשויות יכולות להגיד לך "יש לך חוב של 17000 ש"ח ולא נסביר לך למה", ויש לך מקום שדי רע לחיות בו.

פורסם

שיעשה איתי חתונה פיקטיבית, נעזור לו למצוא עורך דין בארה"ב (מדינת התביעות) וביחד נתעשר על חשבון אביו המרשע.

ונתבע גם את הדודה, כי זאת USA!

פורסם (נערך)

Cerebral Cortex - אני לא יודע מה מתרחש בקליפה שלך, אבל הבעיה אינה סוציאליזם אלא בדיוק ההפך: הקפיטלזם הפראי שמשתולל כאן כבר 40 שנה ודואג להעביר את כל ההון לידי החזירון העליון, בעוד שמעמד הביניים הולך ומתרוקן מנכסיו והופך למעמד עבדים. והמשטר הנוכחי מנסה לגרום גם לשרידי המערכת הסוציאלית שלנו, כמו החינוך והבריאות, להפוך לפרטיים כך שגם הם יעברו אמריקניזציה ולא יהיהו נגישים לציבור הרחב אלא למעמד העשירים בלבד.

סיפור הפרזיטים לא קשור לסוציאליזם אלא לפוליטיקה קטנה שהונהגה על ידי מנחם בגין, שהדבר האחרון שאפשר להאשים אותו בו הוא סוציאליזם. תגיד תודה לו וליורשיו.אבל אתה מעריץ את ביבי, האין זאת? להזכירך, עד 1977 החרדים לא היו חברים בממשלה והפטורים שקיבלו היו מוגבלים מאד. בגין הכניס אותם לממשלה תמורת אתנן נאה והצמיח מפלצת.

ובחזרה לנושא השרשור - כל מהגר נתקל בקשיים וצריך ללמוד את רזי המערכות במדינה בה הוא מנסה להקלט. מבטיח לך שגם אם תעבור לארה"ב או לקנדה יהיו לך חבלי קליטה לא קלים כולל התמודדות עם הרשויות (אני לא בטוח שרשויות נוקשות כמו בארה"ב יהיו עדיפות על גמישות מסויימת שמקובלת בישראל) ונפילה לידי תחמנים מכל הסוגים. לפחות לאותו בן דוד תהיה תמיכה והכוונה בתחילת דרכו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בכל רגע הרשויות יכולות להגיד לך "יש לך חוב של 17000 ש"ח ולא נסביר לך למה", ויש לך מקום שדי רע לחיות בו.

זה יכול לקרות בכל מדינה, בחלקן יותר יתאמצו למצוא הצדקה לזה, בחלקים אחרים פשוט יבואו ויקחו, עם אופציה להתקנת סאנרוף אצלך בראש.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...