Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

מדובר על יונדאי גטס 2003.

הרפידות שהיו לי היו גמורות,הוחלפו בהמלצת הפורום רפידות,חברת MANDO.

קניתי מחנות לחלפים את הרפידה ועשיתי את העבודה תמורת 100 שקלים במוסך.

כשאני לוחץ על הברקס בעת האטה שהרכב זוחל מתחילות שריקות בלתי נסבלות וממש מטרידות,לא חלשות אלה ממש חזקות.

הלכתי למוסך שעשה את העבודה,אמר אין מה לעשות כי רק הבאתי לו את החלק שיעשה את העבודה. ניסה לעשות פאזה ואמר לי שיש צורך להחליף צלחות,רכשתי את החלק והחלפנו,יצאתי ממנו והבעיה אכן נפתרה אבל לזמן קצר.

היום בשישי נסעתי ועשיתי את הסידורים שלי,והשריקות שוב חזרו,לרמה בלתי נסבלת ואפילו יותר חזקות.

מכר המליץ על גריז נחושת,אבל רוב המוסכים אמרו שטויות.

מה אפשר לעשות בנידון?,ניסיתי לסדר את זה בכל דרך אפשרית,אולי להחליף לרפידות סיניות?

בעיה שניה.

אין לי שלט לרכב אלה רק מפתח.

כשאני נועל את הרכב כל הדלתות נסגרות מלבד הדלת מאחורי הנהג,אז רק אותה אני נועל ידנית. במקרים מסוימים הנעילה של הרכב מפסיקה לעבוד כשאני פותח את הרכב כשרק הדלת מכיוון הנהג נפתחת ואת כל השאר צריך לפתוח ידנית(לפתוח מבפנים הרכב),מה יכולה להיות הבעיה?

שבת שלום,

יעקב.

פורסם

דרך אגב...לא מכיר אישית את הרפידות האלה אבל לרוב באמת גריז נחושת פותר את בעיית השריקות האלה. מוסכים אומרים שטויות כי הם לא מחזיקים גריז נחושת והמוסך שאמר לך להחליף צלחות ולא ניפתרה הבעיה זכותך לדרוש את כספך חזרה ושהוא ייתמודד עם הבעיה. ייתכן והצלחות שלך היו תקינות. יצא לי לשים רפידות ביחד עם גריז נחושת ועדיין היו שריקות ולשים רפידות בגטס ללא גריז ולא היו שריקות כך שאני מניח שלטיב הרפידה יש משמעות.

פורסם

בנוגע לגירוז, הלכתי לכמה וכמה מוסכים אף אחד לא היה מוכן לעשות את זה או להתעסק בזה,למה?,אין לי מושג. אלך לאותו מוסך ואבקש ממנו שיגרז,מהניסיון שלו הוא אמר לי שהוא עשה את זה 10 פעמים בעבר וזה אף פעם לא עזר לאף אחד.

ויש צורך לחריטה בצלחות חדשת?:shock:

בהמשך להודעה שלי, תראה כאן ו-כאן

בנוגע לבעיית החשמל,מצוין!,יש מצב אבל שמדובר בידית תקולה?,מבפנים הרכב הדלת לא נפתחת,מבחוץ כן. אולי לנסות ידית חדשה לפני שאני רוכש את החלק או שאין קשר?

פורסם
לא מחייב לחרוט צלחת במידה ואין מדרגה.

מוסך שיוצא ממנו כאלה מילים מראה על תעודת עניות ולא על מקצועיות .

אלך אליו ביום ראשון ואעדכן,מקווה שהבעיה תיפתר סופית ואולי הוא יבוא לקראתי ויעשה את זה ללא תשלום,בכל זאת פעם שלישית כבר שאני מבקר אצלו.

דרך אגב...לא מכיר אישית את הרפידות האלה אבל לרוב באמת גריז נחושת פותר את בעיית השריקות האלה. מוסכים אומרים שטויות כי הם לא מחזיקים גריז נחושת והמוסך שאמר לך להחליף צלחות ולא ניפתרה הבעיה זכותך לדרוש את כספך חזרה ושהוא ייתמודד עם הבעיה. ייתכן והצלחות שלך היו תקינות. יצא לי לשים רפידות ביחד עם גריז נחושת ועדיין היו שריקות ולשים רפידות בגטס ללא גריז ולא היו שריקות כך שאני מניח שלטיב הרפידה יש משמעות.

במוסכים אחרים שיצא לי לבקר אמרו לי שיש מדרגה קטנה בצלחת אבל זה לא מחייב החלפה,כן כנראה שלא היה באמת צורך בהחלפה של צלחות אבל רציתי לגמור עם הסיפור הזה כבר,בתקווה שהבעיה תיפתר.

לא חושב שהידית זאת הבעיה, אלא המנגון כי לפי התיאור שלך אלו 2 בעיות שונות.

אחלה,רכשתי את המנגנון,מקווה שהבעיה תיפתר.

תודה,אעדכן בשבוע הקרוב.

פורסם

אם גירוז לא יעזור אז פשוט תחייה עם הרעש אני מאמין שהוא ייפחת ברגע שהרפידה תישתפשף עם הזמן. כמו כן בגטס קיימת פחית מיוחדת מהצד של הבוכנת בלם הקידמית בכל גלגל ויש להעביר אותה לרפידות החדשות. זו פחית שיוצרת שטח מגע שלם של הרפידה הפנימית עם הבוכנה שדוחפת. צריך לבדוק שגם הפחיות האלה קיימות.

פורסם
בנוגע לגירוז, הלכתי לכמה וכמה מוסכים אף אחד לא היה מוכן לעשות את זה או להתעסק בזה,למה?,אין לי מושג. אלך לאותו מוסך ואבקש ממנו שיגרז,מהניסיון שלו הוא אמר לי שהוא עשה את זה 10 פעמים בעבר וזה אף פעם לא עזר לאף אחד.

ויש צורך לחריטה בצלחות חדשת?:shock:

לא ציינת שהחלפת גם צלחות. בצלחות חדשות כמובן שלא צריך חריטה. אם כך אכן ניקוי וגירוז יכולים לפתור את הבעיה.

הרפידות החדשות מגיעות עם פחית מובנת .

• ספונסר פורום
פורסם

אכן יש צורך בגירוז נקודות המגע, אך לצערי אין תחליף לרפידות מקוריות או של יצרן רציני, לא תוכל להיפתר מהציפצופים ללא החלפת הרפידות.

אורן

פורסם (נערך)

היינו כבר בסרט הזה. MANDO סבבה לגמרי. צריך פשוט לגרז.

פעם שעברה נסעתי לחיפה במיוחד כדי לפתור לבחור הזה את הבעיה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?590617

אל תגרום לי ליסוע לבאר שבע בבקשה...

יעקב - לך למוסך ושב להם על הראש עד שיפרקו, ינקו את הפחיות שעליהן רוכבות הרפידות, ויגרזו בגריז נחושת.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

• תוכן חדש...