Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 132
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יכול להיות שהמידה של הצמיגים ברישיון רכב שונה מהמידה של הצמיגים באמת, לא רשומה מידה על הצמיג?

זה שאלה כלפי פותח הנושא או סתם שאלה שזרקת באוויר שמישהו יענה לך.

כן אפשרי אבל זה לא יעבור טסט שלא לדבר מה יקרה שיתפוס אותך בוחן תנועה.

לדעתי גם רשום ברישיון קוד מהירות שחייב להיות תואם בנוסף למידה.

נשמע רכב מוזנח מאוד, מקווה מאוד בשבילך, שהמנוע והגיר לפחות תקינים.

לא לקחת את הרכב לבדיקה?

רק מלשמוע מה עשית אני חושד, מי עושה החלפה "ראש בראש" ויורד ממאזדה 6 פרמיום לפאקינג סוזוקי בלאנו?? זה נשמע שהוא פשוט חיפש איך להעיף ממנו את הרכב.

כל מה שציינת פה יכולת לעלות עליו אפילו אם היית מביא איזה חבר או קרוב משפחה שקצת מבין עניין.

אבל זה כבר אבוד, עכשיו אתה צריך להתמודד עם הבעיות.

1. קח את הרכב למוסך ליישור קו סביר, הרכב בלי טסט, סביר מאוד שגם לא מטופך סדיר, שמנים פילטרים פלאגים מומלץ מאוד להתחיל בזה.

2. צמיגים - החלף בדחיפות.

3. לא ברור לי איך לעזאזל אתה נוסע ברכב בלי טסט, ביטוח חובה יש לפחות?, דחוף תלך לעשות טסט לרכב.

4. בקשר לחלונות - ייתכן והם רק יצאו מהמסילות או צריכים שימון, תבקש שיבדקו לך את זה במוסך.

בכללי, זה לא רכב זול לאחזקה, לא סוזוקי בלאנו, כל תקלה/תיקון פה עולה לא מעט, מקווה שאתה יודע למה נכנסת.

חשבתי לפני כשנתיים לרכוש כזאת, אחרי שהבנתי את עלויות האחזקה והתיקונים ברחתי.

השתדרגות מטורפת מבחינתי. הכל כלכך מוזר.

יש לי מלא שאלות , הרכב די מוזנח לצערי.. אבל אני אטפל בו כמו בובה..

שמתי לב שהאורות דרך שרופים או שעובר עליהם משהו כי הם לא נדלקים וכרגע אני נוסע על אורות גבוהים.

כמה עולה אורות דרך מקוריים (ביקסנון) ומאיפה?

איזה שמן צריך?

ראיתי שיש נוזל קירור ירוק ממולא כבר.. אז אני מאמין של פרסטון כמו שהיה בבלנו. הכי איכותי.

יש אפשרות לחבר כבל אוקס?

איך עושים ליטוש לפנסים? אני חייב כי הם ממש ממש עכורים.

יש לי בעיה בחלון ימני קידמי ובחלונות מאחורה שהם לא נפתחים בכלל / לא נפתחים עד הסוף והם נתקעים ברעש של חרחור. (פתרון?)

הכי חשוב

קיבלתי את הרכב עם 2 צמיגים שחוקים בסרן הקידמי של אינפינטי (סיני זבל.)

מאחורה צד ימין של ברידג'סטון, ובצד שמאל צמיג של ovation

WTF עבר על הבעלים?!

עכשיו הבחור אמר לי שהגלגלים הם חתך נמוך, איך אני יכול לדעת מה המידה שאני צריך לרכב?

דבר ראשון אני חייב לקנות צמיגים.

לבנתיים אלה כל השאלות.

הרכב השני שלי בחיים

זה יהיה אשכול מתעדכן על כל הפרוייקט, בהצלחה לנו. :)

תסתכל על תאריך הצמיגים , התקן של הצמיגים הוא 5 שנים ועומק החריצים המינימאלי שתקין הוא 2 מ״מ , אם הוא 2 מ״מ אתה יכול להפוך בין הגלגלים שאת האחוריים תעביר לקדימה וכ״ו , אני הייתי ממליץ לך בהמשך צמיגי גודייר (השחיקה שלהם הכי איטית מנסיון ) ואחיזת כביש חזקה ביותר .

מה שהכי חשוב זה טסט וביטוח , (אם חס וחלילה קוראת תאונה ואין ביטוח או טסט לא יעזור לך שתספר על צמיגים וכבל שמע למערכת..) סדר את הדברים הקטנים שיכולים להכשיל אותך כמו אורות , ואם יש גומיות קרועות/חופשים בפרונט לסדר ,

שלב הבא לעשות פלאש למנוע+ פירוק קרטר וניקוי יסודי של משקעים(אם אין ספר טיפולים מסודר) פילטר שמן מקורי!!! ושמן מאיכות טובה , בדיקת רצועות מנוע שלא יבשות , אם הטיימינג הוא רצועה אז מומלץ לבדוק אם ההחלפה תואמת את מ״ס הק״מ של הרכב ואם יש צורך להחליף אז להחליף .

ולסיום מאחר שיש ״תחביב״ לנהגים ובמיוחד פה בארץ , לחטט באף בכל רמזור , מומלץ להעביר מגבון חיטוי על ההגה/ידית הילוכים/בלם יד/ידיות איתותים ומגבים וכן כל המתגים והידיות בסביבת הנהג

הוא התכוון לקונה של הסוזוקי, שהעיף את המאזדה.

רכב משועבד, בלי טסט והמון תקלות לא נשמע שקנית את הרכב ממישהו אמין בלשון המעטה. איך עשית העברת בעלות בלי טסט בתוקף?

כמה ק”מ הרכב?

כנראה שפותח השרשור חושב שהוא מגס מאנקי

אענה לכולכם בהודעה זו:

עברנו אתמול טסט במכון אמיתי בנתניה,

המידה שרשומה ברישיון היא 215/45R17

וזה המידה של כלל הצמיגים , רק לצערי הם מחברות שונות.

הבחור עצמו שמכר לי בעצם מכר את הרכב עבור אחותו כי היא קנתה 3 רכבים (!) ונכנסה לגירעון שעבודים וכו'..

עשינו החלפה ראש בראש על הבלנו + הוספה שלי בסך 18,000 שקלים.

הבחור רצה את הבלנו בשביל שיהיה לבן שלו רכב ראשון כי הוא בדיוק לומד נהיגה והוא לא רצה לתת לו את הרכב הזה

זה בן אדם פרטי ולא שום מגרש או סוחר

1. היכן אפשר למצוא את תאריך הצמיגים על מנת לאשר שהם בשנתון מתאים?

2. קיבלתי צמיג רזרבי עם גאנט מתאים אבל כנראה עם פאנצ'ר. אוכל לאשר שזה פאנצ'ר רק לאחר מילוי מתאים של כל הצמיגים.

אפרופו, איזה מידה צריך למלא?

הרכב עומד על 229 אלף ק"מ , הרבה פחות מהבלנו שעמדה כבר על 270 אלף ק"מ

אבא שלי לפי דעתו אומר לי להשאיר את הרכב ככה

לתקן את המנורות קדימה ואת החלונות חשמל שלא יורדים עד הסוף ולסחוב עם הרכב שנה שלמה,

אחרי השנה שתעבור ואסיים נהג חדש נחליף לרכב חדש מהסוכנות.

אני לא הכי בעניין, כי אני אדם ששונא להיות עם רכב מוזנח ו/או דברים מוזנחים.

כרגע בראש שלי מחר ללכת לסדר את האימבולייזר ומתלבט אם להיכנס למוסך מורשה של מאזדה להכניס להם אותו לבדיקה עם כמה שיעלה

לקחת הלוואה ולהכניס את הרכב ליישור קו די גדול , כמה שיעלה העיקר שאני אדע שהכל טוב מבחינת הרכב.

דעתכם?

תת היגוי - כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב.
היגוי יתר - כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב.
כוחות סוס - באיזו מהירות פגעת בקיר.
מומנט - לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

עזוב תאריך הצמיגים, איך הם נראים? גמורים/סדוקים/יבשים? אתה מתכוון שכל צמיג הוא חברה אחרת? אם כן כבר עכשיו הייתי מחליף את כל הצמיגים.

אל תשווה את הק”מ בין הבלאנו למאזדה כי אלו שנתונים שונים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לי דווקא כן נשמע שקנית את הרכב מסוחר.

אני הייתי מחליף רביעיית צמיגים לטובה ביותר שאוכל להרשות לעצמי, מטפל בתאורה, מחליף את כל השמנים והפילטרים

ומנקה אותה בפנים שיהיה נעים להיות ברכב. נראה לי שזהו.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם (נערך)
עזוב תאריך הצמיגים, איך הם נראים? גמורים/סדוקים/יבשים? אתה מתכוון שכל צמיג הוא חברה אחרת? אם כן כבר עכשיו הייתי מחליף את כל הצמיגים.

אל תשווה את הק”מ בין הבלאנו למאזדה כי אלו שנתונים שונים.

הקידמיים כבר נראים די גמורים וסדוקים

האחוריים נראים עוד במצב טוב וקצת יבשים

אעשה החלפה של כל הצמיגים.

קודם יותר חשוב לי לסדר את האור דרך כי כרגע אין מצב אני מוציא רכב בלי אורות.

שמתי לב שהאורות שיש לי ברכב הן קסנון.. איך מתעסקים עם זה? אצלי בבלנו היה H4 פשוט וקל לפירוק.. פה זה כבר נראה לי די תסביך

לי דווקא כן נשמע שקנית את הרכב מסוחר.

אני הייתי מחליף רביעיית צמיגים לטובה ביותר שאוכל להרשות לעצמי, מטפל בתאורה, מחליף את כל השמנים והפילטרים

ומנקה אותה בפנים שיהיה נעים להיות ברכב. נראה לי שזהו.

ביצעתי בשישי בצהריים ניקוי כללי חיצוני ופנימי לכל הרכב והחלפה של כל האורות הלוגן החלשות ללד , אערוך עוד מעט ואעלה תמונה

עריכה: 12986663_10206427379863046_1320820703_o.jpg

עריכה אחרונה על ידי KilleRCitY

פורסם

תתחדש חבר.

אני במקומך לא הייתי נכנס להלוואות ובטח לא נכנס למוסך מורשה עם "צ'ק פתוח" (סדרו מה שבא לכם).

תחליף רביעיית צמיגים, תקן את התאורה (ההמלצה שעלתה כאן לעבור לתאורת הלוגן תחסוך לך כסף) ותתחיל מטיפול של שמנים פילטרים ופלאגים.

תנסה להיעזר כמה שתוכל בחברי הכנופיה שאני בטוח שישמחו לעזור. על הדרך הם יוכלו להציץ על הרכב ולזהות אם יש משהו שדורש החלפה.

תהנה מהרכב, שדרוג מבאלנו ל-6 פרימיום הוא יפה מאוד :)

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם
עברנו אתמול טסט במכון אמיתי בנתניה

קודם יותר חשוב לי לסדר את האור דרך כי כרגע אין מצב אני מוציא רכב בלי אורות.

עשו לך שם בדיקה מקצועית. אין ספק שהרכב עכשיו בטוח לנסיעה. :roll:

אור מעבר במאזדות האלו אאל"ט הוא עם נורות D2S.

כמובן שכפי שכבר נדמה לי שהוצע, יש לבדוק שאכן הבעיה בהן ולא בבאלסטים או בעיה אחרת (פיוז/ריליי וכו').

לגבי צמיגים, לדעתי תתענין בדגמים קצת יותר מתקדמים מהפאלקן.

פורסם

לגבי תאורת הדרך על תיכנס למורשה כיח אם ממירים

הם מחלפי את כל הפנס... 3500 ש"ח לפנס וממיר.

אני בזמנו פניתי ל

Digaled שהפנה אותי להרכבת ממירים ברחובות

אצל יעקב 08-9363775

https://he-il.facebook.com/digaled

בסוף כאמור החלפתי לפנסים רגלים שעלו לי 900 ש"ח לזוג וסגרתי את הנושא הזה .

פורסם

עלות זוג מנורות מקוריות 900 שח.

אם יש בעיה בממירים עלות החלפתם 1500 שח כולל פירוק טמבון ופנסים. חשוב לוודא הרכבת ממירים איכותיים ולא משהו סיני זול.

בקש אחריות כמה שיותר ארוכה.

פורסם
תתחדש חבר.

אני במקומך לא הייתי נכנס להלוואות ובטח לא נכנס למוסך מורשה עם "צ'ק פתוח" (סדרו מה שבא לכם).

תחליף רביעיית צמיגים, תקן את התאורה (ההמלצה שעלתה כאן לעבור לתאורת הלוגן תחסוך לך כסף) ותתחיל מטיפול של שמנים פילטרים ופלאגים.

תנסה להיעזר כמה שתוכל בחברי הכנופיה שאני בטוח שישמחו לעזור. על הדרך הם יוכלו להציץ על הרכב ולזהות אם יש משהו שדורש החלפה.

תהנה מהרכב, שדרוג מבאלנו ל-6 פרימיום הוא יפה מאוד :)

תודה רבה על העזרה ! מחר בע"ה אסדר את המנורות ושאר הדברים המאוד קריטיים, אני כרגע בקשר עם מאור מהכנופייה. אדם זהב!

עשו לך שם בדיקה מקצועית. אין ספק שהרכב עכשיו בטוח לנסיעה. :roll:

אור מעבר במאזדות האלו אאל"ט הוא עם נורות D2S.

כמובן שכפי שכבר נדמה לי שהוצע, יש לבדוק שאכן הבעיה בהן ולא בבאלסטים או בעיה אחרת (פיוז/ריליי וכו').

לגבי צמיגים, לדעתי תתענין בדגמים קצת יותר מתקדמים מהפאלקן.

האמת היא שפזלתי לכיוון הקונטיננטל

לגבי תאורת הדרך על תיכנס למורשה כיח אם ממירים

הם מחלפי את כל הפנס... 3500 ש"ח לפנס וממיר.

אני בזמנו פניתי ל

Digaled שהפנה אותי להרכבת ממירים ברחובות

אצל יעקב 08-9363775

https://he-il.facebook.com/digaled

בסוף כאמור החלפתי לפנסים רגלים שעלו לי 900 ש"ח לזוג וסגרתי את הנושא הזה .

עלות זוג מנורות מקוריות 900 שח.

אם יש בעיה בממירים עלות החלפתם 1500 שח כולל פירוק טמבון ופנסים. חשוב לוודא הרכבת ממירים איכותיים ולא משהו סיני זול.

בקש אחריות כמה שיותר ארוכה.

הקטע שאם ידעתי איך להחליף בעצמי את הנורה הייתי מחליף.

הגוון של הקסנון המקורי הוא צהוב? אם כן זה כבר לא שווה להשקיע 900 שקל על גוון צהוב וכבר עדיף ללכת על רכיב אפטרמרקט שייתן גוון לבן ולא מסנוור

השאלה היא איך מפרקים את הקסנון שיש כרגע?

פורסם

מצאת קונטיננטל במסגרת התקציב שהגדרת?!

הכי קרוב לדעתי עם "ערך מוסף" יהיה הגודייר אסימטריק 2.

באתר יד2צמיגים הוא מופיע סביב 550 ש"ח לצמיג באזור המרכז ובאתר של היבואן iTire אחרי הנחות וברכישת רביעיה יוצא קצת מעל ל-560 ש"ח לצמיג.

אפשר גם ללכת למשל על הטויו T1 Sport, ביד2צמיגים סביב 450 ש"ח, באתר היבואן טיירקלאב 470 ש"ח אחרי הנחה.

מצד שני, אם התקציב הכולל מגביל אותך, אין בעיה ללכת על הפאלקן (אם תמצא מלאי שלהם) שיהיה זול יותר ולפחות יציב אותך ברף הבטוח מבחינת צמיגים, אבל ישאיר קצת יותר כסף לטפל בשאר הדברים.

פורסם

הבחור עצמו שמכר לי בעצם מכר את הרכב עבור אחותו כי היא קנתה 3 רכבים (!) ונכנסה לגירעון שעבודים וכו'..

עשינו החלפה ראש בראש על הבלנו + הוספה שלי בסך 18,000 שקלים.

הבחור רצה את הבלנו בשביל שיהיה לבן שלו רכב ראשון כי הוא בדיוק לומד נהיגה והוא לא רצה לתת לו את הרכב הזה

זה בן אדם פרטי ולא שום מגרש או סוחר

הרכב עומד על 229 אלף ק"מ , הרבה פחות מהבלנו שעמדה כבר על 270 אלף ק"מ

אבא שלי לפי דעתו אומר לי להשאיר את הרכב ככה

לתקן את המנורות קדימה ואת החלונות חשמל שלא יורדים עד הסוף ולסחוב עם הרכב שנה שלמה,

אחרי השנה שתעבור ואסיים נהג חדש נחליף לרכב חדש מהסוכנות.

אני לא הכי בעניין, כי אני אדם ששונא להיות עם רכב מוזנח ו/או דברים מוזנחים.

כרגע בראש שלי מחר ללכת לסדר את האימבולייזר ומתלבט אם להיכנס למוסך מורשה של מאזדה להכניס להם אותו לבדיקה עם כמה שיעלה

לקחת הלוואה ולהכניס את הרכב ליישור קו די גדול , כמה שיעלה העיקר שאני אדע שהכל טוב מבחינת הרכב.

דעתכם?

אני חושב שעשית טעות רצינית בכל הקשור לקניה,

לא לקחת לבדיקה לפני קניה, אין לך מושג כמה יעלה לתקן ומה יש לתקן, אתה לא יודע איזה עוד הפתעות יחכו לך בבדיקה עכשיו אחרי שכבר קנית

נראה לי מאוד שהרכב הזה אכן בעייתי ולא סתם ההוא מכר לך בשם אחותו, (קנתה 3 רכבים?? לא נראה לי הגיוני הסיפור הזה)

אם הוא העדיף את הבלנו הישנה שלך על המאזדה 6 של אחותו סימן שהרכב הזה באמת באמת עייף,

המאזדה עשתה המון ק"מ, לא חסרות מאזדות שמורות יותר,

הפרמיום זה רכב יקר הרבה יותר לאחזקה, שלא נדבר על צריכת דלק זוועתית,

הקטע הזה שהוא מוכר בשם אחותו נראה לי חשוד, מי היה נוכח בהעברת הבעלות? על שם מי הרכב היה רשום ברישיונות?

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

הלו שחררו מהבן אדם עשיתם לו שחור, ילד טעה אז מה.? לא טעיתם בעבר, יופי הוא קיבל שיעור חשוב וילמד מזה.

הלאה התגברנו על שלב המרירות עכשיו לך על בטיחות. אל תשתולל ותחפש כי תמצא תן לי רכב 14 ואני ימצא לך דברים באחריות. לעניות דעתי בצע בדיקה למכלולי הבטיחות ומה שצריך תחליף( לא חיב מקורי) וקצת טאץ להרגשה האישית אבל אל תזרוק סתם כסף. אתה בחור צעיר וכל שקל חשוב בהצלחה.

אגב האם הלכת לאיש מקצוע של צמיגים שיעריך? מה איכותם או על דעת עצמך?

פורסם (נערך)

מה יש להעריך את מצב הצמיגים? הוא תיאר מספיק טוב, 2 צמיגים שחוקים (*) מקדימה ותערובת מאחור.

הוא גם הקציב סכום יפה להחליפם. אין פה על מה להתעכב.

* צמיגי אינפיניטי עד כמה שאני מוצא, מעבר להיותם מיוצרים בסין הינם מותג פרטי של איזשהו תאגיד מאיחוד האמירויות.

על טיבם קשה לעמוד מבלי לדעת באיזה דגם מדובר. חלקם גם נראים מועתקים משהו מצמיגים אחרים.

אבל בכל מקרה, כאמור הם שחוקים.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22

• תוכן חדש...