Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך נפטרים מקרציות???

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גר ביחידת דיור.

בקיץ שעבר הייתי מוצא 6-7 קרציות ביום בפתח הסלון.

היום נחרדתי לגלות שהן חזרו, עם 2 ילדים קטנים בבית זה כבר מפחיד (הקטן בן שנה וחצי ושובב לא קטן - מרים כל דבר וחרק בסביבה ).

אציין שיש 3 כבשים שנמצאות פחות מ50 מטר מהקראוון.

האם ישנו טיפול טבעי נגדם? איזשהו תרסיס? תרופת סבתא? גלולות ציאניד?

פורסם

בזמנו, כשגרתי בסביבה חקלאית, שום דבר לא עזר, וניסיתי הכל.

בסופו של דבר הדבר היחיד שעזר זה תכשיר בשם "פרוטיקול", שמשום מה אני לא מוצא אותו כבר בגוגל, האריזה נראית ככה:

908109.jpg

פורסם

זוועה, עברתי משהו דומה כשכמה קרציות הצליחו ליפול מהכלב בשלום ולהשריץ בבית. הם יצורים עמידים במיוחד, הייתי אוסף אותם וזורק אותם לאסלה, ובתוך המיים הם עדיין היו ממשיכים לחיות משך שעות.

אני אפחיד אותך יותר ואגלה לך שהם גם מעבירים מחלות בצורה מאד יעילה, אם הקרצייה האם שמצצה דם מחייה כלשהי נגועה במחלה, היא תעביר את המחלה גם לצאצאים שלה שיעבירו את המחלה לכל מי שהם יעקצו. סיוט.

אנחנו לימדנו את הילדים להיזהר ולאסוף אותם בזהירות עם נייר טואלט ולזרוק לאסלה. הייתי עושה מספר מעברים ביום עם פנס בחיפוש אחרי הקרציות וכל פעם מוצא 5-6 קרציות.

מספר פעמים נעקצנו מקרציות בייבי כל כך קטנות שצריך היה זכוכית מגדלת כדי להבין שמדובר בקרציה.

יש חומר שמנטרל אותם אבל הוא נועד להכנס למחזור הדם של הפונדקאי שלהן ודרך הדם שלו לעבור אליהן- אצלנו היה הכלב. במקרה שלך זו בעייה.

הקרציות הם חרקים עמידים במיוחד, אני לא מכיר טיפול יעיל נגדם לפחות לא כזה שיהרוג גם את בני האדם בסביבה ביחד.

פורסם (נערך)

מוכר גם אצלנו בקיבוץ .

אנחנו שורפים אותם אין דרך אחרת להשמיד את החרק הזה.

רק הדברה.

עריכה אחרונה על ידי eyali23
פורסם

זה פשפש או קרציה? כמה פעמים תפסתי פשפש(נראה לי) ואי אפשר למעוך אותו עם האצבעות, ואם פןתחים לראות ישר קופצים. רק לזרוק לאסלה הורג אותם. (ולמה חשבתי שזה פשפש? כי ראיתי כמו רגל ארוכה שהוא פרפר באסלה:roll:)

פורסם
זה פשפש או קרציה? כמה פעמים תפסתי פשפש(נראה לי) ואי אפשר למעוך אותו עם האצבעות, ואם פןתחים לראות ישר קופצים. רק לזרוק לאסלה הורג אותם. (ולמה חשבתי שזה פשפש? כי ראיתי כמו רגל ארוכה שהוא פרפר באסלה:roll:)

קרציה אם היא לא מלאה דם אתה לא יכול למעוך עם האצבעות, גם לא עם הציפורניים. אולי עם פלאייר. ואם היא מלאה בדם תאמין לי אתה לא רוצה למעוך אותה.

עוד דבר שנזכרתי בו - כשהקרציות מחכות לטרף הם מקפלות את הרגליים ונראות כמו פירור שחור תמים לגמרי. קשה מאד להבחין שזו קרציה אפילו על ריצפה בהירה.

פורסם

אז כנראה שצדקתי וזה היה פשפש והעקיצה שלהם מגרדת בערך 10 ימים, ואם הם מתלבשים לך על חלק חשוף למשל בין הג'ינס לגרב, הם טוחנים איזה 5-8 עקיצות עד שאתה שם לב, אצלי זה היה ליד הרכב +שכן החליט להאכיל חתולה שהמליטה= היה סיוטטטט

פורסם

נשמע שאתה דווקא מדבר על פרעוש.

פורסם

הבעיה עם הדברה היא שהבנדיט הקטן שלי אוהב להסתובב בחוץ בשטח ( מדובר על שני דונם עם כמה יחידות דיור - תימנים....). אני מנסה למצוא פתרונות פחות קיצוניים מהדברה כימית. מדובר בקרציות ולא בפשפשים או פרעושים. בנתיים אני צד את מה שמנסה להיכנס הביתה.

פורסם

פרעוש או קרציה?

flea-and-tick.jpg

בפרעוש, החרא הזה קופץ מלא, פעם נכנסתי בטעות למקום עמוס פשפשים ומצאתי פתרון מטופש אבל שעובד

קערת מים עם סבון כלים ומנורה שמכוונת על הקערה

כל הפשפשים קפצו פנימה ולא יכלו לצאת יותר החוצה, אחרי זה תעשה מה שאתה רוצה עם הקערה המלאה

קרציות, כשאימצתי את החתול שלי היו עליו אין ספור קרציות, תלשתי אותן עם פינטצה שמתי בפחית קולה

עם הפחית אחר כך תעשה מה שמתחשק לך

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

פעם לכלבה שלי היו קרציות.

שמתי על טישו מעט אלכוהול מרחתי על הקרצייה ואז טלשתי אותה.

ולאחר מכן שוב למרוח אלכוהול.

את הקרצייה לאסלה או לשולחן הניתוחים או לזרוק למרק ירקות, שמעתי יש בזה האבה חלבון.

רועי

פורסם

אני משתדל לא לענות לקרציות כשהן מתקשרות. יש היום אפליקציות שעוזרות לסנן.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...