Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שלי שלח לי את התמונה. הוא נסע על כביש מהיר ופתאום הרגיש איבוד שליטה ורעש חזק. מדובר על xv חדש בן חודש. האם הצמיג היה פגום? האם צמיג על רכב חדש מכוסה האחריות ? 51d811ffc1ad1f7179dbc66db0456627.jpg

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

כמה אפשרויות, בסבירות יורדת:

 

נסיעה בחוסר לחץ קיצוני.

פגם בצמיג: האם אני רואה בליטה בדופן הצמיג בשעה 1 של הצמיג?

פגיעה בצמיג: למשל על ידי מדרכה, תגרום גם היא לבליטה בצמיג.

חתך שנגרם על ידי עצם על הכביש: בין אם חופשי ובין אם מודבק לכביש כמו בטון שנשפך והתקשה.

 

אם האפשרות שמדובר בפגם תופסת אז האחריות מכסה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הרכב מצויד בחיישני לחץ אויר ולחץ האויר נבדק ידנית כשבוע לפני.

אני מניח שחיישני לחץ היו מתריעים גם במקרה של פנצר לכן לא סביר שנסע על פנצר מרחק רב.

מה אפשר לדעתכם אפשר לבדוק כדי לראות האם הצמיג היה פגום. אני מבין שעכשיו כאשר הצמיג קרוע יהיה קשה לראות משהו. אבל אולי יש לכם רעיון בכל זאת?

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

לפי הצורה של הקריעה של הצמיג אפשר לדעת שהוא נסע מרחק עם לחץ נמוך,שים לב שהסוליה נפרדה מהדופן בדיוק בנקודת חיכוך עם הג'אנט כאשר הצמיג בלחץ נמוך,בעצם הג'אנט קרע את הצמיג.

סביר להניח שהוא לא שם לב לנורה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

מפחיד.

 

ישראלים פשוט לא מתייחסים כמו שצריך ללחצי אוויר. צריכת דלק, ביצועים, אחיזה, אורך חיים של הצמיג מתקצר(ואז הכיס נפגע יותר מהר) ובמקרים כאלו אפילו מסכן חיים.

פורסם

אסור למכור רכב חדש עם צמיגים בני יותר מ-18 חודשים (מתאריך הגעת הרכב לארץ).

 

אין מה לעשות מלבד לגשת ליבואן ולבקש ממנו שיבצע בדיקה מול יבואן הצמיגים או בעל מקצוע אחר כדי לזהות אם היה פגם ייצור בצמיג.

מאחר והסיכויים לקבלת אישור שאכן היה פגם ייצור קלושים למדי וקיבלת כבר סיבות אפשריות אחרות, אפשר לנסות לפרוט על "מצפונו" של היבואן ולבדוק אם יסכים לתת הנחה יפה עבור צמיג חדש. כמובן שמומלץ לבדוק עלות אמיתית של צמיג זהה בשוק הפתוח.

בהתחשב שמדובר ברכב בן חודש, סביר שניתן להחליף רק צמיג אחד (בתנאי שזהה לשאר).

פורסם

האם ידוע לך ולפותה"ש מאיזה דגם הצמיגים?

ואם אפשר למצוא נתונים נוספים שמוטבעים עליהם, אולי יהיה ניתן למצוא שמדובר באצווה דומה ואז אולי יש יותר סיכויים להוכיח כשל ייצור.

פורסם

זה יקרה בכל רכב שנסעו בו עם לחץ אוויר נמוך.

אחרי שצמיג נהרס ככה אני מאמין שיהיה קשה מאוד להוכיח פגם.

בנוסף לדעתי הלא מקצועית,סוליה שנפרדת ככה מהדופן,אם יהיה פגם ביצור היא תיפרד בנקודת ההדבקה ולא תיקח איתה חצי דופן.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

זו תוצאה של תקר בצמיג עם חתך נמוך, שנסעו עליו לאחר אובדן הלחץ.

זה יכול לקרות בכביש מהיר מהר מאוד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

×
×
  • תוכן חדש...