Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלקוח ההדיוט מבין טוב מאוד.

לראייה שרוב הסגמנט הזה שאנו מכנים ״תת משפחתיות״ - מכוון ציי רכב.

נדיר לראות ראפיד/אטארז/אקסנט/אימפרזה בלי איזו מדבקת ליסינג

• תגובות 301
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ספק אם פיאט עצמם זוכרים אותה..

המריאה היתה מכונית נאה..וזהו.

מנוע ה 1.6 הרעיש עולמות והיה חסר גמישות לחלוטין, ההגה היה קל מידי וההתנהגות היתה חסרת השראה, ובנוסף היתה מכונית יקרה לתחזוקה.

נקודת האור הבודדת שלה היתה מנוע ה JTD המצויין, שמוכר לנו יותר מהדובלו.

הגירסה האוטומטית היתה מזוויעה.

כחדשה, תומחרה מול המשפחתיות "המלאות" כמו מאזדה לאנטיס וטויוטה קורולה, ומולן לא היה לה הרבה מה להציע.

מצד שני המריאה האוטומטית הייתה זוועה של רכב במונחי אמינות פשוט מתחת לכל ביקורת, רק צרות ובהתאם ירידת הערך שלה (אם אפשר לקרוא לצלילה ירידה) הייתה בהתאם,

לדעתי כאן כמו ברנו יקח להם שנה שנתיים עד שעם ישראל יבחן את האמינות ויחזור לקנות (רנו פשוט "התחלקה" על הליסינג ששם לא היה איכפת לצרכן נושא האמינות והוא קיבל הרבה אוטו בקצת כסף, עם הזמן שהיה נראה שנושא האמינות שופר והערך לכסף נשאר גבוה (לפחות בדגם הדיזל) חזרו הקליינטים הפרטיים).

פורסם

נדיר, נכון. ולמה נדיר? כי מלכתחילה היבואנים מכרו מכוניות אלה אך ורק לשוק ציי הרכב, והם לא ממש מוכרות לעם ישראל, וגם לא משתלמות, בשל המחיר הגבוה יחסית בו הם מוצעות לקהל הפרטי. במקרה של הטיפו, המצב אמור להיות בדיוק הפוך.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
מצד שני המריאה האוטומטית הייתה זוועה של רכב במונחי אמינות פשוט מתחת לכל ביקורת, רק צרות ובהתאם ירידת הערך שלה (אם אפשר לקרוא לצלילה ירידה) הייתה בהתאם,.

המריאה היתה הרכב הראשון שלי לאחר קבלת הרשיון.

החזקנו אותה במשך 7 שנים מלאות.

העיצוב היה מאוד חדשני ומושך, איכות החומרים והאבזור היתה גבוהה לתקופה.

הביצועים היו בינוניים בשל גיר מסרס שאגב לנו כלקוחות חיפאים עודכן מחשב הגיר

עדכון המחשב הביא לכך שהרכב "משך" את ההילוך הראשון ל5000 סל"ד ובכך פתר את בעית ההצאה הראשונית.

כמובן שעל חשבון צליל פחות נעים ופעולה לא חלקה של הרכב.

מבחינת אמינות אני מאוד מצטער לאכזב, לרכב לא היו שום בעיות מיוחדות.

אומנם מחשב הרכב שבק חיים לאחר 5000 ק"מ בלבדף אך לאחר שהוחלף לחדש לא עשה שוב בעיות.

מלבד טיפולים שוטפים ואלטרנטור שהלך אחרי 5 שנים לא היו בעיות מיוחדות.

לשלילה אציין כי רפידות היו גומרות נשמתן כל 25,000 ק"מ בערך והחלפתן לא היתה מאוד זולה.

בסה"כ הרכב הנ"ל מאוד זכור לי לטוב.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

יש לא מעט i25 פרטיות , במיוחד ברמת גימור "פרימיום " עם מנוע 1.6 וחישוקים קלים. גם אטראז פרטיות יצא לי לראות יותר מידי, גם יצא לי לשמוע מיותר מידי אנשים שהם שוקלים לרכוש אותה מכספם.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

שמחתי לראות אתמול בערוצי הטלוויזיה וגם היום בעיתונים שסמל"ת הולכים חזק על עניין המחיר האטרקטיבי.

הם מכוונים לבטן הרכה של מר ישראלי שרוצה משפחתית 1600 אוטומטית חדשה (אחריות ושקט), ומפרסמים את המחיר בהבלטה. ב 30.0 אלף פחות ממקבילות כמו קורולה או אוקטביה זו עסקה מצויינת.

עד כמה משלמים מחיר "מוטורי" (האם המכונית באמת נחותה לעומת מקבילותיה המשפחתיות) עבור ההנחה של ה 30.0 אש"ח האלה - רק מבחן אובייקטיבי יוכל לקבוע. אני משער שזו תישאר עיסקה מצויינת.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

כחובב פיאט אני שמח ליראות את הרכב הזה ואת השינוי בתפיסה לגבי התימחור, מקווה שזה ימשיך גם לדגמים הבאים.

אני מאותם האנשים שהעיצוב החיצוני של הרכב הוא מאוד חשוב ושום BT או חיסכון קטן בדלק או שטות אחרת לא ייגרום לי ליקנות רכב מכוער(ר"ע מיקרה), הטיפו אכן מעוצבת יפה וגם מבפנים ניראת לא רע ביכלל, סמל"ת גם השכילו להילחם בחוכמה בתדמית השלילית של פיאט וביטלו את 3 הסיבות שגרמו לנו להימנע מרכבי פיאט:

ירידת ערך: אחריות ל5 שנים תיתן ראש שקט וקונה ישאר עם הרכב להרבה שנים ואז ירידת הערך תיתאזן.

אמינות: 5 שנות אחריות להגברת האמון ושקט נפשי.

מחיר: שברו את הסטיגמה של התימחור ההזוי של סמל"ת וקבעו מחיר הנמוך מהמקובל בקטגוריה.

שיהיה בהצלחה!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

לגבי ירידת ערך אני לא חושב שהיא תהפוך ליאריס,למרות האחריות עדיין קוראים לה פיאט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

The journey of a thousand miles begins with one step.

Lao Tzu

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

סמל"ת הפתיעו ושיחקו אותה הפעם בענק, מבחינת יחס של תמורה למחיר אין שום עיסקה שמתקרבת לזה היום בשוק המקומי. משפחתית 1600 סמ"ק ב-100K, ועוד עם 5 שנות אחריות נראה כמו נוסחה מנצחת, שלהערכתי תציב את הדגם בראש טבלת המכירות (בהנחה שלא יהיו קשיים באספקה). מקווה מאוד שמדובר במהלך של שבירת השוק, ופיצוץ הבועה של המחיר הפיקטיבי של 130K למשפחתית שאף אחד לא באמת משלם אותו.

גם ללקוח הליסינג העיסקה אטרקטיבית: 2,480 ש"ח שווי שימוש לעומת 3,224 לרכב של 130K, ובנוסף העיסקה עצמה תהיה זולה יותר, אם ישווקו לליסינג את הטיפו באותה עלות של קורולה זה ייראה לא אמין.

פורסם
כחובב פיאט אני שמח ליראות את הרכב הזה ואת השינוי בתפיסה לגבי התימחור, מקווה שזה ימשיך גם לדגמים הבאים.

אני מאותם האנשים שהעיצוב החיצוני של הרכב הוא מאוד חשוב ושום BT או חיסכון קטן בדלק או שטות אחרת לא ייגרום לי ליקנות רכב מכוער(ר"ע מיקרה), הטיפו אכן מעוצבת יפה וגם מבפנים ניראת לא רע ביכלל, סמל"ת גם השכילו להילחם בחוכמה בתדמית השלילית של פיאט וביטלו את 3 הסיבות שגרמו לנו להימנע מרכבי פיאט:

ירידת ערך: אחריות ל5 שנים תיתן ראש שקט וקונה ישאר עם הרכב להרבה שנים ואז ירידת הערך תיתאזן.

אמינות: 5 שנות אחריות להגברת האמון ושקט נפשי.

מחיר: שברו את הסטיגמה של התימחור ההזוי של סמל"ת וקבעו מחיר הנמוך מהמקובל בקטגוריה.

שיהיה בהצלחה!

לגבי אחריות: אני מזכיר, שחמש שנים זה רק לחודש ימים. בעצם, טריק שיווקי כי לאחר חודש האחריות סטנדרטית, שלוש שנים. היה טוב אם היו מעניקים חמש שנים באופן קבוע, ללא הגבלת זמן.

לכאורה זו נשמעת עסקה טובה, אבל לעם ישראל עדיין יהיה קשה מבחינה תודעתית להעדיף סחורה איטלקית על פני סחורה קוריאנית או יפנית - בכל הקשור לאמינות ולסחירות.

נכחתי אתמול במ. העיתונאים וישבתי במכונית בשתי גרסאות האבזור. אני חייב להודות, שמלבד פלסטיקים גסים, נחותים וזולים למראה ולמגע, בקונסולה מרכזית ובדלתות, הרכב בסך הכל נותן תמורה טובה מאד למחיר.

פורסם (נערך)

אאל"ט ניתן לקבל 5 שנות אחריות גם בהמשך בתוספת 3K לא?(מעניין אם יתנו להיתמקח בעתיד), לי זה נישמע בסדר בשביל שנתיים נוספות של אחריות(מלאה נכון?).

וכמו שציינו לפני- חינוך השוק הוא תהליך ארוך ולא פשוט, השימחה שלנו מהמהלך הוא התיקווה שהיבואן משנה את ההתנהלות שלו לטובה ומקשיב לציבור, אם ימשיכו ככה אז יש להם סיכוי לחזור לשוק בעוד מס' שנים ואנשים לא יתביישו במותג FIAT.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

הבעיה היא שסמלת בחרו להביא את הרכב בפורמט של לפני 15 שנים (1600 משפחתומטית) שתקף היום כמעט רק לליסינג, אבל הם מודיעים מראש שהם לא הולכים לשחק בליסינג. בשוק הפרטי, לקוחות עוברים היום לאופציות מודרניות, יעילות וחסכוניות יותר (מנועים גודשים קטני נפח ותיבות רובוטיות) ושם הפיאט תתקשה להתמודד.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הבעיה היא שסמלת בחרו להביא את הרכב בפורמט של לפני 15 שנים (1600 משפחתומטית) שתקף היום כמעט רק לליסינג, אבל הם מודיעים מראש שהם לא הולכים לשחק בליסינג. בשוק הפרטי, לקוחות עוברים היום לאופציות מודרניות, יעילות וחסכוניות יותר (מנועים גודשים קטני נפח ותיבות רובוטיות) ושם הפיאט תתקשה להתמודד.

תקשיבו, רבותי - את עם ישראל, בסופו של דבר לא מעניין טכנולוגיה! מעניין אותו שהרכב ייראה יחסית טוב, יהיה אמין וייקח אותו ממקום למקום כמו שצריך. כמובן, שרבים בקרבנו גם מעדיפים שלרכב יהיה שוק פוטנציאלי עם מחיר סביר, כשיבואו למכור אותו, כעבור שלוש שנים.

אז טכנולוגיה מתקדמת זה נהדר - מי כמונו יודע זאת, כחובבי רכב. אבל בראייה כוללת, בינתיים, כל מכלולי הטורבו, המנועים הגודשים, הגירים כפולי המצמד וכו' - מרביתם, לא מפגינים את שיא האמינות לאורך זמן, ולא משנה מתוצרת של איזה יצרן. שורה תחתונה - מה עוזר לך שחסכת בדלק, ואחר כך השקעת את כל החיסכון, בתיקון מכלולים יקרים להחריד?

לכן, אין שום בעיה עם מנוע אטמוספירי "מיושן" וגיר פלנטרי, מיושן יחסית אף הוא (אבל יפני!).

פורסם

להזכירכם, לטויוטה קורולה, מאזדה 3 ויונדאי i35 שמובילים כרגע את הסגמנט במכירות, יש מנוע אטמוספרי וגיר פלנטרי. צודק מי שכתב מעלי, לרוב הלקוחות האם המנוע אטמוספרי/גיר פלנטרי זה לא שיקול ברכישה.

• תוכן חדש...