Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

לדיון בפאפזון דרושה תשובה.

האם מותר לשייט בנתיב האמצעי?

מדובר על כביש 6.

המצדדים טוענים שנתיב ימני הוא למשאיות ורכבים איטיים.

האמצעי הוא עבור שיוט במהירות המותרת.

המתנגדים טוענים שיש לסוע בימין למעט לעקיפות.

תודה.

Peugeot  5008 2023 

פורסם

המתנגדים צודקים, כל מי שלא בעקיפה הרי הוא הכלי רכב האיטי, על כן מקומו בנתיב הימני ביותר

כשכלי רכב מעוניין לעקוף אחר עליו לעשות זאת משמאלו. כל זאת כמובן בכביש פנוי, שכן במצב פקק זה כבר לא רלוונטי כלכך.

פה בארץ יש הרגל רע לאנשים להתקע באמצעי במהירות נמוכה, וזה מסכן את 3 הנתיבים, לדעתי זה גרוע יותר מלנסוע לאט בשמאלי.

אני מכנה אותם 'נהגי אמצע הדרך'

פורסם (נערך)
היי

לדיון בפאפזון דרושה תשובה.

האם מותר לשייט בנתיב האמצעי?

מדובר על כביש 6.

המצדדים טוענים שנתיב ימני הוא למשאיות ורכבים איטיים.

האמצעי הוא עבור שיוט במהירות המותרת.

המתנגדים טוענים שיש לסוע בימין למעט לעקיפות.

תודה.

המצדדים טועים, המתנגדים צודקים.

הנתיב הימני נועד לנסיעה.

. תקנה 35: נוהג רכב ישתמש ככל האפשר בצדו הימני הקיצוני של הכביש, אף בכביש חד-סטרי, או בצדו הימני הקיצוני של הנתיב המיועד לאותו סוג רכב, הכל בכפוף להוראות חלק זה.

עקיפה מימין מותרת במקרים מיוחדים בלבד:

תקנה 47. (א) נוהג רכב לא יעקוף בכביש רכב אחר, בין שהוא באותו נתיב-נסיעה ובין אם לאו, אלא מצדו השמאלי.

(ב) מותר לנוהג רכב לעבור על פני רכב אחר מצדו הימני במקרים אלה:

(ב) מותר לנוהג רכב לעבור על פני רכב אחר מצדו הימני במקרים אלה:

(1) נוהג הרכב האחר נמצא בנתיב לפניה שמאלה בלבד או מתכוון לפנות שמאלה ואותת על כך;

(2) בפניה שמאלה אל כביש חד-סטרי או אל כביש שיש בו שני נתיבים או יותר בכל כיוון נסיעה ועד שנוהג הרכב האחר השלים את פנייתו לתוך הנתיב השמאלי;

(3) נוהג הרכב נוסע בנתיב שיועד לתחבורה ציבורית;

4) נוהג הרכב נוסע בנתיב המיועד לפניה ימינה בלבד.

והנעקף חייב לשתף פעולה:

. סעיף 48: (א) נוהג רכב שנעקף, יסיט את רכבו עד כמה שאפשר לשפת הכביש כדי לאפשר לרכב העוקף, לעקוף בבטחה ולא יגדיל את מהירות נסיעתו עד לאחר שהרכב העוקף עבר על פניו.
עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תן להם את ציטוט הפורום: אם עוקפים אותך מימין, סימן שאתה לא בנתיב הנכון.

אחרי מאות אלפי ק"מ על כביש 6 אני יכול לומר שמבחינת חוק צודקים המתנגדים.

מבחינת היגיון בריא, נימוס ותרבות בסיסיים צודקים המתנגדים שוב.

מבחינת העצלנות הישראלית צודקים המצדדים [למה שאני אצא לעקיפה כעבור כל דקה או שתיים כשאפשר להיות כל הזמן בשמאלי או באמצעי? עדיף להיות באותו הנתיב ולחלום או לדבר בטלפון].

גם כשאני נוסע מהר אני תמיד בימני, ואם יש משאית בימני אז אני באמצעי לעקיפה וחוזר ימינה, ואם יש רכב באמצע אני בשמאל לעקיפה וחוזר ימינה עד הסוף אחריה, ואם יש רכב שעוקף לאט בשמאל אני מזדיין בסבלנות עד שיסיים ואז עוקף וחוזר לימין. וכן, גם אם אני יוצא לעקיפה 5 פעמים ב-3 דקות אני ממשיך לחזור ימינה.

בשביל שאני אעשה את זה הנהגים האטיים צריכים לשמור על הימין, וזה בדיוק מה שאני עושה כשאני אטי. אני לא רוצה לעכב ממהרים אז נדיר שאני מגיע לשמאלי. גם מהאמצעי אני חוזר ימינה.

הבעיה של ציבור הנהגים שלנו היא עצלנות: בשמירה על ימין, בתיקון חניה כפולה, בהמתנה לפקק, בבלימה ומתן אפשרות להשתלב, בהחזרת עגלות למקומן בסופר ובחניה מטר מהמקום שאליו רוצים להגיע למרות שזה אדום לבן או מפריע לתנועה. זה הכל סימפטומים של עצלנות מזעזעת.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו - זו לא עצלות. זו אנוכיות. חוסר התחשבות מוחלט בזולת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין כזה דבר נתיב לרכבים איטיים. עוקפים את האיטיים וחוזרים לנתיב הימני.

רכבים איטיים כמו כלים חקלאיים לא עולים על אוטוסטרדות.

עצוב, אבל המציאות שנוצרה מאי אכיפה של החוק הבסיסי הזה גורמת לאנשים לא להכיר אותו בכלל ולא להבין מה רוצים מהם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הרבה פעמים אני "עוקף" מימין אבל רק בכביש 6 בגלל הזוחלים בנתיב האמצעי ולפעמים גם מישהו נרדם בשמאלי. הכביש הזה מאוד מפחיד אותי בגלל חוסר תיאום מהירויות (80-150 קמ"ש) ועצלנות של אנשים לאותת שהם עוברים נתיב.

פורסם

תודה רבה.

מה שעצוב שבין המצודדים היה בחור שטוען שנוסע 35-40K בשנה ועושה קורס מקצועי לפחות פעם בשנה.

Peugeot  5008 2023 

פורסם

גם חלקם של המורים זבל

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...