Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתקציב שלך תקנה את מה שבמצב מכאני יותר טוב עם עדיפות לשנתון גבוה עד כמה שניתן, היסטוריית טיפולים מתועדת ושכל המכלולים עובדים.

תודה רבה על התגובה, בעניין המכני, פרסמתי בדיוק שנייה לפניך הודעה על רכב רלוונטי שאני הולך לראות בעוד שעתיים, אז אם תוכל לתת לי תשובה לשאלה הקריטית ביותר אחרי שקראת:

במידה ו"אין" קבלות, סבא שלי מוסכניק 20 שנה בערך של יונדאי, יכול לבדוק בהרמת ליפט במוסך שלו שבאמת הכל תקין ברמה הכי פרטנית שיש?

השאלה היא כמובן אם בבדיקה של ליפט אפשר באמת לוודא הכל כולל הכל.

תודה!

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אם יש לך מוסכניק שיכול לבדוק את הרכב בשבילך זה טוב כי רכבים בתקציב שלך אין כ"כ מה לקחת לבדיקה כי הבדיקה תצא מלאה בכסתח"ים גם אם מצב הרכב טוב.

אגב ברכבים בסכום הזה אל תצפה ליותר מדי, בטח לא לצפות לרכב במצב מושלם...אבל כן צריך שיהיה תקין עד כמה שאפשר.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
אם יש לך מוסכניק שיכול לבדוק את הרכב בשבילך זה טוב כי רכבים בתקציב שלך אין כ"כ מה לקחת לבדיקה כי הבדיקה תצא מלאה בכסתח"ים גם אם מצב הרכב טוב.

אגב ברכבים בסכום הזה אל תצפה ליותר מדי, בטח לא לצפות לרכב במצב מושלם...אבל כן צריך שיהיה תקין עד כמה שאפשר.

תודה רבה על התגובה!

לא מצפה למצב מושלם, מצפה להחזיק את הרכב לשנה או שנתיים מקסימום, חשוב לי שיש 2 כריות אוויר לפחות ברמת הבטיחות, וברכב יש לי גם טסט לשנה אז זה חלק אחד שקט בעניין הזה.

אם הגיר תקין וגם המנוע, צמיגים חדשים, אני לא חושב שההוצאה החודשית שלי על תיקונים תיהיה גבוהה, בייחוד שזה יונדאי.

העיקר שיסע, יהיה בטיחותי ושהחלקים הקריטיים יהיו תקינים. לא?

פורסם
ב10 ניתן לקנות רכב טוב יותר מהבלנו כמו הפוקוס למשל.

פוקוס ? פורד פוקוס ? יותר טוב מהבלנו ?

חחח רואים שהיה לך פיאט ואתה לא יודע על מה אתה מדבר, פוקוס רכב כבד חלקים יקרים וגם זולל כמו בהמה לא הייתי מתקרב לרכב פח אשפה הזה.

אגב, לא בשביל משהו אני מציע לך לקנות בלנו זה לא משנה ממי זה רכב מצויין אפשר להשיג חלקים בזול מהחברה ואני מדבר על מקורי, חסכוני ויש בו את כל האופציות האפשריות ( 4 חלונות חשמל, מצב ספורט ושלג!, מראות חשמלי, Over Drive, בקיצור אין על מה לדבר אתה לא תצטער אם תקנה בלנו.

פורסם (נערך)

הפוקוס בטיחותית יותר.

יש לך חומרים רכים איפשהו? כי בפוקוס איכות חומרים טובה יותר.

הפוקוס כשיצאה קיבלה תשבוחות על התנהגות כביש שלה,הבלנו גם? אממ לא.

אמינות שלה טובה וכניראה לא פחות מאשר בבבלנו.

אגב לא ממש הבנתי מה הקשר לפיאט.

ב10 כשניתן לקנות רכב משנתון מתקדם יותר כמו 2003 איו סיבה להיסתכל על הבלנו.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
פוקוס ? פורד פוקוס ? יותר טוב מהבלנו ?

חחח רואים שהיה לך פיאט ואתה לא יודע על מה אתה מדבר, פוקוס רכב כבד חלקים יקרים וגם זולל כמו בהמה לא הייתי מתקרב לרכב פח אשפה הזה.

אגב, לא בשביל משהו אני מציע לך לקנות בלנו זה לא משנה ממי זה רכב מצויין אפשר להשיג חלקים בזול מהחברה ואני מדבר על מקורי, חסכוני ויש בו את כל האופציות האפשריות ( 4 חלונות חשמל, מצב ספורט ושלג!, מראות חשמלי, Over Drive, בקיצור אין על מה לדבר אתה לא תצטער אם תקנה בלנו.

כי הבלנו ממש חסכונית ובטיחותית.

כל תאונה קטנה בבלנו עלולה להיגמר בטיפול נמרץ עם רמת הבטיחות הגרועה שלה.

אגב לחבר טוב יש פוקוס 2004הוא יד 4 הרכב אצלו כבר 7 שנים והוא מאוד מרוצה. הרכב נכנס למוסך מטיפול לטיפול. הכל תלוי איך מתחזקים את הרכב.

גם לגיסי יש פוקוס 2002 כבר שנתיים והוא מאוד מרוצה ממנה. לכל רכב מתיישן יהיה בלאי גם ליפאניות וכל הסיפורים האלו על בלנו/לאנ-איכס/סיויק מתקופת נבוכדנצר שנסעו חצי מליון קילומטר בלי להיכנס למוסך פעם אחת....סיפורי סבתא. לכל רכב יש בלאי וכן, היו לי כמה יפאניות, אירופאיות וקוריאנית אחת.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
הפוקוס בטיחותית יותר.

יש לך חומרים רכים איפשהו? כי בפוקוס איכות חומרים טובה יותר.

הפוקוס כשיצאה קיבלה תשבוחות על התנהגות כביש שלה,הבלנו גם? אממ לא.

אמינות שלה טובה וכניראה לא פחות מאשר בבבלנו.

אגב לא ממש הבנתי מה הקשר לפיאט.

ב10 כשניתן לקנות רכב משנתון מתקדם יותר כמו 2003 איו סיבה להיסתכל על הבלנו.

ב10,000 ש"ח תקבל פורד פוקוס עם הרבה תקלות מה גם שהיא זוללת דלק אם היה לך את הרכב אתה מבין בטח על מה אני מדבר, וכן בלנו זה רכב פשוט יפני שעושה את העבודה עם חלקים זולים, ב10 אלף שקל אתה לא יכול לדבר על איכות חומרים הבנאדם לא קונה פה מרצדס אני וכל מי שיש \ היה לו בלנו מרוצה מאוד לעומת כמה שהיו להם פוקוס וגם לי.

פורסם

תודה לעוזרים, בינתיים פסלתי עוד שני יונדאי אקסנט האחד היה צבעוני, חצי חצי בצבע, והשני המנוע היה מתקתק, למרות שסבא שלי אמר שיש לו חלקים חדשים בכל זאת ירדתי מזה כי לא היה טסט כבר 4 חודשים ועדיין המנוע היה נשמע לא טוב, אתמול ראיתי אקסנט שהמנוע היה נשמע טוב יותר, הבעיה בשניהם היא שיש רק כרית אוויר לנהג, לפי דעתי זה קריטי שיהיו שני כריות אוויר לפחות לא? גם ככה הרכבים האלה לא הכי טובים במבחני ריסוק.

חשוב לי בטיחות ושביום שאני אצטרך להכנס לטיפול הנזק יהיה נורמלי ולא מעל לממוצע, צריכת דלק כבר אותו דבר אצל הרוב כל עוד זה לא דגמים קיצוניים

פורסם

ב10 אלף בכול רכב שיקנה קיים סיכוי לתקלות.

מבחינת דלק היא לא כזאת נוראית בין עירוני 1/12 שזה די ממוצע לאותם השנים.

אז בפוקוס כן תקבל סלון נעים ואיכותי יותר במחיר הזה.

מבחינת אמינות לחבר יש כזה רכב מודל 2005 עם בערך 350 אלף קמ,היו תקלות כמובן אבל ביחס לקמ הרכב מגלה אמינות טובה.

תוסיף מרכיב חשוב כמו בטיחות ואין ממש סיבה להעדיף בלנו.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
ב10 אלף בכול רכב שיקנה קיים סיכוי לתקלות.

מבחינת דלק היא לא כזאת נוראית בין עירוני 1/12 שזה די ממוצע לאותם השנים.

אז בפוקוס כן תקבל סלון נעים ואיכותי יותר במחיר הזה.

מבחינת אמינות לחבר יש כזה רכב מודל 2005 עם בערך 350 אלף קמ,היו תקלות כמובן אבל ביחס לקמ הרכב מגלה אמינות טובה.

תוסיף מרכיב חשוב כמו בטיחות ואין ממש סיבה להעדיף בלנו.

אחי רד מהבלנו, לא אקנה אוטו שנתון 99' וגם לא 01' אם יש לי מבחר מ02', אני שמח שאנשים מרוצים מהרכב שלהם, בבקשה אל תסטו מהנושא, לא מצאתי בלנו שנתון 02' כל כך אז זה כבר לא רלוונטי בכלל.

עד עכשיו עזרת לי מאוד, לא חשבתי על פוקוס בכלל ואני מתחיל לחשוב בכיוון, השאלה זה חלפים/חלקים/טיפולים וגם כמה קשה למצוא אוטו כזה במצב טוב? היה לי רושם רע על האוטו הזה כי הוא ממש הרגיש לי כבד כשנסענו באוטו של דודה שלי אבל כולם כבדים אני לא מאמין שיש הבדל.

למרות זאת, כמו שאמרתי, אין מבחר רב של פוקוס, וכרגע יש כמה רכבים שנמצאים יותר חזק בשוק שאני יכול לראות היום ומחר, אז בינתיים אני הולך לרכבים האלו, אם תיהיה מודעה של פוקוס אתן בדיקה.

פורסם

הפוקוסים לא היו ידועים בתור רכבים זריזים.

כך שכניראה הבעיה לא בכם.:wink:

פורסם
הפוקוסים לא היו ידועים בתור רכבים זריזים.

כך שכניראה הבעיה לא בכם.:wink:

רוצה להציע עוד דגם שאני לא יודע מה עלות האחזקה/טיפולים שלהם בהשוואה לאקסנט כמובן:

אופל קורסה 02' שראיתי כמה וכמה, מה רמת בטיחות ועלות אחזקה?

פורסם

אני עושה "דאבל" כי זה לא נותן לי לערוך, צריך ללכת תכף לראות, אקסנט 2005 יד2 190K ק"מ אחרי החלפת רצועת טיימינג, אין תיעוד אבל טוען שהיו טיפולים, אמר שיכול לקחת אותי למוסך לברר (טען שלפי דעתו גם המוסך לא מתעד), טסט עד ינואר 17 רוצה 11K.

בתמונות מבחוץ האוטו נראה שמור, מכני אני אלך לבדוק.

מה חשוב לברר אצל אדם שאין לו "הוכחות" לדברים האלה? האם לקחת את הרגליים ולפסול בלי לחשוב פעמיים?

פורסם

אפשר לבדוק במוסך.

פורסם

לא תמצא רכב "מושלם" ב 10 אלף.

כמו שאתה רוצה רכב לשנה שנתיים- להשתמש ולזרוק, ככה יש הרבה כאלה שחושבים בדיוק כמוך.

ולא הייתי מתמקד יותר מדי במספר הכריות האוויר ברכב. ברכבים בגיל הזה, קרוב לודאי הם כבר לא יתפקדו במקרה של תאונה.

וברכב שלא אמור לנסוע הרבה, כמו במקרה שלך, ההבדל בין רכב חסכוני לבין לא חסכוני, יעמוד על מנת שווארמה+קולה בחודש.

תנסה למצוא רכב עם קבלות כלשהם מהשנים האחרונות, ושיהיה שמור כמה שיותר. כול מי שאומר שהוא עשה טיפול אתמול או טיימינג לפני שבוע, ואין לו קבלות, קרוב לודאי משקר.

• תוכן חדש...