Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עלה בדעתי כיצד להדגים את העקרון שניפח את השרשור הזה:

בצעירותי, לא היה בידי לרכוש SEGA, למרות שאני מאוד אוהב משחקים, למעשה אני סוג של GAMER ומשחת עכשיו את לילותיי על MGS החדש. היום, מתחשק לי לרכוש SEGA, אפילו שכבר יש לי PS4, ואפילו אטארי מקורי, כ"רכב" שלישי. ראיתי את המחירים באיביי. אבל החלטתי לרכוש מבחור ישראלי שמביא אותם במרוכז. אני *יודע* שהוא עושה רווח על המחירים. אבל כל עוד הוא סביר בעיני - אני ארכוש ממנו. אם הרווח יהיה מוגזם בעיני - לא ארכוש ממנו אלא אייבא לבד. לצערי, בעולם הרכב, זה לא אפשרי [בפועל; עזבו את התיאוריה]. ופה קבור הכלב. וואף. הב הב הב.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 851
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שרשור לא נהרס, שרשןר זורם עפי מה שמושך את הקוראים לדבר עליו. למרות שניסיתי בתחילת השרשור קצת לכוון את השרשור ולדבר על מהות הרכב ופחות על המחיר, השרשור בכל זאת נגרר חזק לנושא המחיר, אבל מי שחושב שזה נעשה ע"י "התאחדות שונאי האיטלקיות בקארס פורום" הוא כמו שכבר אמרתי מקודם, אינפנטיל (זאת לא קללה, בסהכ מילה מתוחכמת לילדותי) בצורת החשיבה שלו. השרשור נמשך חזק לעניין המחיר מסיבה אחת בלבד, התמחור הזה הוא אצבע בעין לכל חובב רכב שעיניו בראשו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באגירה, אני כאמור מסכים איתך בנוגע לעניין התמחור, אבל פחות מסכים בנוגע לניתוח המציאות (שחוזרת על עצמה) -

השרשור הזה, כמו בערך כל שרשור אחר שעוסק בנושאים מסויימים (לא רק רכבים ממוצא מסויים), הפך מתישהו לזירת התגוששות בפן האישי.

זה, לטעמי, מה ש"הורס" את השרשור. לדבר על המחיר זה לגיטימי, לומר שכל מי שקונה את הרכב טמבל (או שכל אחד שלא נהג ברכב ולא מחזיק בסוכנות ייבוא - לא מבין מהחיים שלו / לא מספיק מבוסס כלכלית וכו') - פחות לגיטימי, בעיני.

כמובן ש"הרס" זה גם דבר סובייקטיבי, ומבחינה אובייקטיבית שרשור לא ייהרס עד ש"בעל-הבית" (הנהלת האתר) תגדיר אותו ככזה, זה כורח המציאות בכל פורום ציבורי.

שים לב שהדיבור כבר כמה וכמה עמודים אינו דווקא על המחיר, אלא על האנשים בשרשור, במישרין או בעקיפין.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
הכל התחיל מפער מחירים שהוכח לך (ולאחרים), ואז משום מה יצאתם להגנה על התמחור של היבואן.

הויכוח על התמחור עצמו נגמר מזמן. גם ההתייחסות ליבואן. ביצעתם השוואה, והחלטתם שהיבואן גוזר קופון ענק על הרכב. יופי, בהעדר נתונים בסיסיים על עלות הרכב ליבואן, שעמיגר הזכיר כבר לפני 30 עמודים, זה באוויר, שם זה נשאר, וזה גם לא ממש מעניין. סמלת לא מחלקים לי דיוידנדים בכל מקרה.

אלא שאז זה כבר לא היה מספיק. אז הוצאו הנשקים הכבדים - הביקור בבתי המלון ושאר הירקות. אז בשלב הזה, זה כבר לא ויכוח על תמחור. זה ויכוח שמטרתו היחידה היא להוכיח שיש כאן צד של "פראיירים" וצד של "חכמים". ויכוח על אלו ש"יש להם ממון אבל לא יודעים לנהל איתו, ולכן סטארטאפים נכשלים", ועוד טעונים מרשימים דומים.

לא ניסיתי להסיק עליך דבר. אין לי סיבה. אני קורא את מה שאתה כותב, לא רק בשרשור הזה, ויודע שאתה בעלים של איטלקיה, ושבעבר הייתה לך גולף, נדמה לי אפילו gti. את ההסברים המנומקים שלך על למה אתה לא רוצה לקנות את הרכב הבנתי וקיבלתי. זה עניינך ועניינך בלבד. בניגוד לרבים וטובים פה, אני גם לא נוטה להכנס לשרשורים במטרה להסביר לפותח השרשור למה בעייני הוא מפגר כי "ביקורת זה לגיטימי". חבל שלאחרים זה כן מאוד חשוב, משום מה. אבל היי, אם זה משעשע אותך וגם אחרים, אז כנראה שהמטרה הושגה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

נו בגירה, כמה מהמצקצקים היו רוכשים את הרכב או מחמיאים לו אם הוא היה עולה 180 אש"ח (בכוונה אני שם מחיר גבוה מהפולו, פזו ואיביזה, כדי לבדל את המוצר יעני)?

התשובה: בערך כמספר האנשים שיקפצו בכל שרשור על AMG, M, או גולף R וידגישו חזור והדגש שמדובר בדגמים הרגילים של היצרן, שזה בערך היחס בין הקומפי לפיאט 500.

נדרשנו לסוגיית המחיר ודשנו בה רבות, זה לא אומר שיש מאפיה אנטי איטלקית בפורום. כן משעשע אותי לראות אנשים אינטליגנטים סך הכל מרעיפים תגובה אחרי תגובה עם השוואות דמגוגיות, דוגמאות קיצוניות ואנלוגיות רופפות.

אבל זו מהות הפורום. כל פורום. נחייה עם זה... :wink:

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מאוד קל לראות את הגיבנת של האחר ולא של עצמך, ברגע שאתה מכנה את מי שמעביר ביקורת סופר לגיטימית "מצקצקים" אל תבוא בתלונות על התגובות שאתה מקבל.

פורסם

אגב, נתבקשתי למסור שרכב ההדגמה fully booked לזמן הקרוב, מראה לכם כמה הפורום הזה הוא בן יונה של פורום!!!

עריכה: בגירה על הסגנון אני לא מתפלא, כבר ראיתי דברים כאן. אני מתפלא על היחס ההפוך בין הדבקות בהקלדת הפוסטים לבין איכות הטיעונים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

איכות הטיעונים טובה מאוד !!! זה שהיא לא לטעמך/דעתך, זה כבר משהוא אחר.

פורסם

איכות הטיעונים ירודה מאד - השוואה של תפוחים לתמרי מג'הול (שניהם פירות, בגדול, נכון), שיפוט של שיקולים של אנשים שהעדפותיהם שונות ממה שמקובל (לא לצאת פרייאר, פח לשקל) וכהנה וכהנה.

סתם לדוגמא, אני שואל שוב - אם AMG למרצדס זה כמו אבארת לפיאט, למה ההקפדה כאן היא "לבלבל" בין גרסאות האבארת של ה-500 לפיאט 500 הרגילה? למה כאן ההגיון תקף ושם לא? למה כאן רוכשים פיאט 500 ברבע מיליון שקל ושם ההפרש במחיר מוצדק? כנ"ל גולף, איביזה, פזו, פיאסטה ועוד.

Winston S. Churchill -

פורסם

נהגוס כתבתי לך כבר,

מה שהכי הפריע לאנשים זו לא ההשוואות הפנימיות בין דגמי פיאט שונים, אלא מה עוד הכסף שלהם קונה ב230K, לעומת התחרותציונה.

גם לי התשובה לשאלה הזו הייתה מוזרה [כי כאמור מעולם לא נהגתי באבארת'], ולכן אני שאלתי על התמחור [אי שם בעמוד 1 או 2].

משם זה התגלגל למצב שהיטבת לתאר, שבו לאנשים סט שיפוט שונה משלך, והם לא מבינים שהשיקולים שלך שונים משלהם. מכך הסיקו שכל רוכש של הרכב הוא בהכרח פראייר או "חולה אבארת'".

זה הכל - זה 30 עמודים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הטיעון שבחול הרכב עולה כמו 208gti ובארץ הוא עולה כמו gti +100k שח קנס "מיכאל צריך פרארי חדשה" הוא סופר נכון וסופר לגיטימי.

פורסם

בגירה הטיעון הזה לגיטימי, אך גם התשובה לו לגיטימית לא פחות-זה מה יש.

ניקו, מאד פשוט, ועניתי כבר כמה פעמים- האקסטרא כסף קונה לי חוויה שעבורי היא מיוחדת וטובה מספיק כדי להצדיק את הסכום.

Winston S. Churchill -

פורסם

אני יודע, הבנתי אותך אי שם בעמודים הראשונים, אחרי שענית.

מי שלא רצה להבין, אני מניח שאחרי 30 עמודים הגיע הזמן להפסיק להתייחס אליו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
איכות הטיעונים ירודה מאד - השוואה של תפוחים לתמרי מג'הול (שניהם פירות, בגדול, נכון), שיפוט של שיקולים של אנשים שהעדפותיהם שונות ממה שמקובל (לא לצאת פרייאר, פח לשקל) וכהנה וכהנה.

סתם לדוגמא, אני שואל שוב - אם AMG למרצדס זה כמו אבארת לפיאט, למה ההקפדה כאן היא "לבלבל" בין גרסאות האבארת של ה-500 לפיאט 500 הרגילה? למה כאן ההגיון תקף ושם לא? למה כאן רוכשים פיאט 500 ברבע מיליון שקל ושם ההפרש במחיר מוצדק? כנ"ל גולף, איביזה, פזו, פיאסטה ועוד.

אני דווקא לא חושב שאיכות הטעונים לגבי התמחור ירודה - וטענתי פעם או פעמיים בחיי :-) וזה יפה שאתה מקביל בין פיאט למרצדס [ואחרי הכל גם לי יש "פיאט ;-) ], אבל זה הרבה יותר רחוק מההבדל בין תמר לתפוח.

ולגבי העניין של מג'הול או לא, אל תשכח שגם לתפוחים יש PINK LADY :-)

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לא הגבלתי את הביקורת שלי לטיעונים בדבר התמחור בלבד.

וכן, לפי הרוב פה עשו עליך קופה, שילמת אקסטרה על גולייטה שהיית יכול לרכוש ב160 אש"ח בלבד.

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...