Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בפלאג לטוסון 2008

NGK IFR5G11 Laser Iridium Plug

לפי הגדרות היצרן המרווח אמור להיות 1.0-1.1 מ"מ. מדדתי 1.2 מ"מ.

האם מישהו יכול לתת מושג לגבי מספר הק"מ שעבר ואלה שעוד אפשר לעבור איתו (בהנחה שחמשת חבריו דומים לו)?

plug1.jpg

פורסם

בפלאגים קשה לקבוע תקין לא תקין או כמה עבר

אם יש ספק לוקחים חדשים ומחליפים

האם אתה סובל מגמגומים? קרטועים? אם לא אז תעזוב את זה ותחליף מתי שתרגיש שעבר 70-80K

פורסם (נערך)

אם הגדרת יצרן היא 1-1.1 אז 1.2 לא תקין.

אם אתה לא מתכנן להחליף את הפלאגים כרגע, אישית אני ממליץ לפחות לתקן את המרווח להמלצת יצרן.

תוכל לראות פה כיצד מומלץ לעשות זאת ולמה

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

הגדרות הייצרן הם עבור הפלאג חדש ולא עבור פלאג שעבד תקופה מסויימת. שחיקה של האלקטרודה הינו דבר טבעי ואין צורך לשחק עם המירווח במהלך תקופת השירות המומלצת על ידי ייצרן הרכב.

שחיקה של 0.1 מילימטר ל-20K-30K עבור פלאג סטנדרטי הינו מצב תקין.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה לעונים.

אין גמגומים או BF. הרכב נוסע טוב. צריכת דלק גבוהה אך כנראה שאין מה לעשות עם זה.

הפלאג עצמו מגיע חדש עם מרווח של 1.1 לפי הקישור הבא:

http://www.ngk.com/product.aspx?zpid=9781

מרק, האם לדעתך הפלאג עבר ברכב כ-30K ק"מ?

פורסם
הגדרות הייצרן הם עבור הפלאג חדש ולא עבור פלאג שעבד תקופה מסויימת. שחיקה של האלקטרודה הינו דבר טבעי ואין צורך לשחק עם המירווח במהלך תקופת השירות המומלצת על ידי ייצרן הרכב.

שחיקה של 0.1 מילימטר ל-20K-30K עבור פלאג סטנדרטי הינו מצב תקין.

השחיקה תקינה,

ועדיין אם הפלגים פורקו מהרכב, להחזיר את המרווח לטווח הרצוי יעשה רק טוב

יום טוב גם לך

פורסם
תודה לעונים.

אין גמגומים או BF. הרכב נוסע טוב. צריכת דלק גבוהה אך כנראה שאין מה לעשות עם זה.

הפלאג עצמו מגיע חדש עם מרווח של 1.1 לפי הקישור הבא:

http://www.ngk.com/product.aspx?zpid=9781

מרק, האם לדעתך הפלאג עבר ברכב כ-30K ק"מ?

אינני מסוגל להאריך כמה זמן הפלאג היה מורכב במנוע.

פורסם

השאלה שלך קצת מטעה כי שאלת כמה ק"מ עבר הפלג...

גם רכב שעומד שעה בפקק הפלג עדיין עובד, כך שרכב שנמצא במרכז הארץ ועובר בשנה נגיד 20K ק"מ , שעות המנוע שלו יכולות להיות פי שנים מרכב שנמצא בדרום הארץ וגם עבר 20K ק"מ בגלל שבמרכז הארץ לוקח יותר זמן לעבור ק"מ מבד

פורסם
השחיקה תקינה,

ועדיין אם הפלגים פורקו מהרכב, להחזיר את המרווח לטווח הרצוי יעשה רק טוב

לא ממליץ לשנות את המירווח בפלאג. אתה מזכיר את התקופה שהייתה לי סימקה 1000 לפני מיליון שנים ובאותה תקופה היו המלצות שונות לנקות את הפלאגים אם זה בעזרת מברשת עם סיבים מפליז, בד שמיר וגם ניקוי בעזרת סולבנטים או ניקוי אולטראסוני.

פורסם (נערך)
לא ממליץ לשנות את המירווח בפלאג.

יש לכך סיבה אמיתית חוץ מהנוסטלגיה?

אני לא מכיר סיבה שפלאג יעבוד פחות טוב עם מרווח תקין, מאשר עם מרווח לא תקין, גם אם הוא לא חדש מהשקית.

לנושא הנקיונות, בסוויפט שאבא שלי קנה מיד כשהגענו לארץ, היצרן דרש החלפת פלאגים כל 10K.

לפי מיטב המסורת הסובייטית, אבא שלי הוציא את הפלאגים כל 10K, ניקה, כיוון מרווח והחזיר למקום. בפועל הפלאגים היו מוחלפים כל 40-50 אלף והרכב עבד תקין לגמרי כל ימי חייו, מעולם לא החסיר פעימה או אכל דלק ונמכר בשיבה טובה עם 238K על השעון.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

יש פלגים בהם אין צורך לכוון את המרווח לאורך חיי השירות של הפלג.

גם בפלגים "פשוטים" יצרני הפלגים מזהירים מפני הפעלה של כוח על האלקטרודה המרכזית ועל המבודד בזמן הכוון. לכן מי שרוצה לכוון מרווח צריך להשתמש בכלי מתאים שמפעיל כוח רק על הזרוע של האדמה. הם גם ממליצים לא לבצע יותר מ- 2-3 כוונים כדי לא לגרום לעייפות של האלקטרודה.

בעבר היינו מנקים פלגים ומכוונים אותם בתדירות גבוהה, בעיקר במנועי שתי פעימות של אופנועים שהיו מתכסים בפיח ושמן שרוף. פלג עם מרווח גדול מדי היה יכול לגרום לבריחת ניצוץ ממקומות לא מתוכננים והיה מעמיס את מערכת המתח הגבוה.

פורסם
לא ממליץ לשנות את המירווח בפלאג. אתה מזכיר את התקופה שהייתה לי סימקה 1000 לפני מיליון שנים ובאותה תקופה היו המלצות שונות לנקות את הפלאגים אם זה בעזרת מברשת עם סיבים מפליז, בד שמיר וגם ניקוי בעזרת סולבנטים או ניקוי אולטראסוני.

:lol:

חמי לא מפסיק לדבר על הסימקה 1000 שהיתה לו [וגם 1100]

אהב אותה יותר מהפורד קפרי שרכש אחריה

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...