Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה דיי מסבירה את עצמה,

סימנתי בתמונה את המסלול שאני מעוניין לעבור עם רכב (ביצוע פרסה במקום שבו עומדת ה-B4).

חוקי? לא חוקי? נתון לפרשנות של השוטר? ולמה?

כמובן בגיבוי תקנה כזו או אחרת.

מי שרק משער/מנחש אנא תימנעו מלהגיב כאן כדי לא ליצור בילבול.

כמו כן - ברור לי שזה אזור מסוכן ושקיימת סכנה בביצוע פרסה במקום, אבל כרגע אני מתמקד רק בסוגיית החוקיות של הדבר.

על פניו לפחות:

1) אין תמרור האוסר על ביצוע פניה שמאלה/פניית פרסה,

2) אין פס הפרדה רצוף,

3) והדבר היחיד שיכול להעיד על בעייתיות כלשהי זה החץ על הכביש (אבל זה לא נראה לי כמו מספיק, כי גם בצמתים מרומזרים יש חצים ישר/שמאלה אבל אין חץ שמורה על פרסה).

אשמח לעצתכם המלומדת!

Capture.jpg

בברכה!

יונתן.

פורסם

2 סיבות מדוע אסור לבצע שם פניית פרסה :

1. חץ על הכביש אוסר זאת במפורש.

2. אסור להפריע לרכבים אחרים, בעת ביצוע פרסה, ולכן ביצוע הפרסה כאן בעייתי (ללא הפרעה לתנועה - אין איסור ביצוע פרסה).

ראה תקנה 44 לתקנות התעבורה :

פניית פרסה תק' (מס' 3) תש"ל-1970 תק' (מס' 3) תשל"ו-1975 תק' תשמ"ו-1985

44. (א) לא יפנה נוהג את רכבו כדי להסתובב ולנסוע בכיוון הנגדי (להלן - פניית פרסה), אלא בנסיבות שאין בהן הפרעה לתנועה או סיכון לעוברי דרך, ולא יפנה כאמור כשהוא מתקרב לעקומה או לפסגה תלולה או במקום שרכבו אינו נראה לעיני נוהג רכב אחר המתקרב מכל צד שהוא.

תק' תשמ"ח-1987

(ב) בכפוף לאמור בתקנת משנה (א), מותר לפנות פניית פרסה לשמאל מנתיב לפניה שמאלה ומכל נתיב אחר שלא הוצב בו תמרור או סימון האוסר פניית פרסה.

לגבי חץ על הכביש -> בעבר אפשר היה לטעון כי אין תמרור חץ ספציפי האוסר או מתיר ביצוע פרסה - לכן התמרור הנ"ל איננו כולל בתוכו ביצוע פרסה (כפי שתמרור איסור פנייה שמאלה איננו בהכרח אוסר ביצוע פרסה - ראה הגדרת תמרור 428 ותמרור 429).

כיום, בלוח התמרורים העדכני, מופיע תמרור חץ המיועד לפניית פרסה (תמרור 813) - ולכן תמרור חץ ישר בלבד אוסר ביצוע פניית פרסה.

הערה : בעבר תמרור איסור פנייה שמאלה (תמרור 429) לא אסר כלל ביצוע פניית פרסה. בלוח התמרורים המעודכן, יש שינוי בהגדרת התמרור.

פורסם

תמרור 813 - כווני הנסיעה המותרים בנתיב - חצים על פני הדרך בצבע לבן או צהוב: היכנס לצומת ועבור בו רק בכוון החץ שסומן בנתיב שממנו נכנסת לצומת.

העברה - נהיגה שלא בכיוון החץ(סימול - 6482, 500 ש"ח ו-6 נק') - נהגת ברכב הנ"ל בכביש המחולק לנתיבים שבהם סומנו חצים המובילים לצומת, ונכנסת לצומת/עברת בצומת/יצאת מהצומת שלא בכיוון החץ שסומן בנתיב ממנו נכנסת לצומת, בניגוד לתקנה 36(ד) לת"ת.

כפי שהנך רואה/קורא, מתן הדו"ח צ"ל על עברה זו ולא על עברת פרסוס.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

השאלה היא טובה מכיוון שמזה זמן שמתי לב שזו טעות מאד נפוצה, לימדו אנשים שמותר לעשות פרסה בכל מקום שאין איסור מפורש לכך (בתמרור המוכר), ולכן הם מבינים בתמימות שמותר להם לעשות פרסה במקום המתואר לעיל.

הרי כפי שציינו מכובדי הפורום מעל, אכן מקום זה אסור לעשות פרסה, בעבר מתחת לביתי הקודם שהשקיף לצומת גדולה עמוסה ומרובת תאונות, ראיתי מקרים חמורים אף יותר שאנשים עושים פרסה בצ. מרומזר לכוון ישר בלבד באופן די שכיח.

פורסם

נחדד משהו

קיים כיום חץ שבו מותרת פניית פרסה במסגרת תמרור 813.

במקום בו אסורה פניה שמאלה תמרור 429 מותר לבצע פניית פרסה אבל....

אם התמרור נמצא מעל רמזור , אסור!!!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ולהוסיף לדבר ישה - שני תמרורים יחסית חדשים ולא מוכרים - 209-210 המתירים פנית פרסה ו-211-212 המחייבים פנית פרסה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
השאלה דיי מסבירה את עצמה,

סימנתי בתמונה את המסלול שאני מעוניין לעבור עם רכב (ביצוע פרסה במקום שבו עומדת ה-B4).

חוקי? לא חוקי? נתון לפרשנות של השוטר? ולמה?

כמובן בגיבוי תקנה כזו או אחרת.

מי שרק משער/מנחש אנא תימנעו מלהגיב כאן כדי לא ליצור בילבול.

כמו כן - ברור לי שזה אזור מסוכן ושקיימת סכנה בביצוע פרסה במקום, אבל כרגע אני מתמקד רק בסוגיית החוקיות של הדבר.

על פניו לפחות:

1) אין תמרור האוסר על ביצוע פניה שמאלה/פניית פרסה,

2) אין פס הפרדה רצוף,

3) והדבר היחיד שיכול להעיד על בעייתיות כלשהי זה החץ על הכביש (אבל זה לא נראה לי כמו מספיק, כי גם בצמתים מרומזרים יש חצים ישר/שמאלה אבל אין חץ שמורה על פרסה).

אשמח לעצתכם המלומדת!

[ATTACH=CONFIG]452440[/ATTACH]

מה הבעיה לפנות ימינה לרחוב הצלבנים ואז לצאת שמאלה לכיוון מרכז הכרמל ?

פורסם

אין כל בעיה לבצע את שהנך שואל(לפנות ימינה לרח' הצלבנים שהנו רחוב דו-נתיבי ודו סטרי, לחפש בו מקום לביצוע פרסה מבלי להפריע לתנועה ואז לחזור ולפנות שמ').

פות"ש בקש הדגשים חוקיים על איסור הביצוע המיקום הצילום(וזאת הוא קבל).

אם כבר, אז רצוי להמשיך ישר על הציונות ולחפש מקום חוקי לביצוע הפרסה(בצומת הבא עם 2 בנובמבר).

[ATTACH=CONFIG]452534[/ATTACH]

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אני מסופק אם ניתן לבצע פרסה חוקית בצומת זה - שד' הציונות צרים מדי - אבל שניים בנובמבר רחוב קטן וצדדי ואפשר לעשות בו בפרסה בדיוק כמו בצלבנים, כאשר הפניה שמאלה יותר קלה מהפניה שמאלה ביציאה מהצלבנים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אבל הטרנטה לא תעלה מרחוב ב' בנומבר.

לא ברור מדוע לא נתנו את השם הזה לאיזה רחוב שיוצא מבלפור.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

נו, ישה, באמת. אפילו פיאט 600 ופרינץ 4 עמדו במשימה בכבוד עם 2 מבוגרים ושני ילדים :-).

חוץ מזה, היו צריכים לתת שם שתואם ל"ציונות", במיוחד לאור האוכלוסיה המתגוררת באיזור.

פורסם

למיטב זכרוני זה היה לפני שקראו לרחוב שדרות הציונות אז הוא נקרא שדרות או"ם.

מה לבלפור ולאו"מ?

אבל אין ספק שמדובר בוואחד פניית פרסה מהאו"ם לציונות

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני לא זוכר בודאות אם שניים בנובמבר נסלל לפני או אחרי החלטת האו"מ ב-1974 שגררה את החלפת השם משד' או"ם לשדרות הציונות, אבל אני חושב שאחרי שינוי השם. הייתי נוסע שם יום יום עד 1968, אבל אז עזבנו את האיזור.

פורסם

התבלבלו לך קצת התאריכים

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...