Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש צמיגים זולים לניסן קשקאי 2011 שלי, ראיתי צמיגים סינים ב250 שח והמליצו לי לא לגעת בסיני, העניין הוא שצמיג לא סיני עולה החל מ- 400 שח. האם שווה להשקיע כמעט כפול 2 מהסכום ורק לא לקנות סיני? מה כל כך גרוע בסיני? זה גובל בממש סיכון באחיזה לא טובה?

נ.ב גודל הצמיג זה 215/65 r16

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה לאו דווקא עניין של סיני בהגדרה. זה קשור לכך שהצמיג (סיני או אחר) מיוצר על ידי חברה "עלומת שם" בשוק הצמיגים, בלי "אבא" ו"אמא". האיכות של צמיג כזה צפויה להיות נמוכה, דבר שמתבטא במספר בעיות:

מקדמים נמוכים לקשיחות פניה ו-Slip Ratio (יכולת פניה ובלימה/האצה).

התנהגות צמיג לא צפויה, בעיקר בקרבת המגבלות.

כושר ירוד מאוד לניקוז מים - בשל תכנון שאינו מבוסס על סימולציות ניקוז מים מורכבות.

אפשרות לבעיות אורך חיים בשל כשל מוקדם או שחיקה מואצת.

רעש מוגבר.

אחיזה אבסולוטית נמוכה יותר.

ההבדלים באחיזה האבסולוטית (מקדם החיכוך) אינם גדולים ולכן באים בסוף הרשימה, אך בשילוב עם ה-Slip ratio הנמוך מרחקי הבלימה שלך יכולים להתארך מאוד, וזה הבדל בטיחותי משמעותי. לפעמים אפילו צמיג איכותי אך ישן יבלום טוב יותר מצמיג סיני חדש.

הצמיגים הם החלק הבטיחותי הכי חשוב ברכב. יותר חשובים מבלמים טובים. האם היית קונה בלמים מתוצרת מפוקפקת?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני לא בא לדחוף את היד לכיס שלך חלילה, אבל יש לך רכב שעולה לפחות 70-80 אלף ש"ח, כל הסיפור זה עוד כמה מאות שקלים על צמיגים שמשתמשים בהם לפחות שנתיים - 3 שנים?

פשוט הזוי בעיניי לקנות רכב יחסית יקר ולשים עליו צמיגים בשקל ועשרים. (אני לא מדבר כמה שהצמיגים האלה גרועים, כבר כתבו)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אז אם זה המצב וממש עדיף לי להשקיע בצמיג יותר מ250 שקל אז איזה צמיג מומלץ לי לקחת מבין הרשימה הזו? יש כאן צמיגים שנעים בין מחירים של 340-420 ככה שזה כבר לא משנה איזה צמיג אני אקח אבל מה מומלץ מהרשימה?

image.png

image.png

עריכה אחרונה על ידי orelizhaki
פורסם

אני לא יודע מה הרמה של מקסיס בצמיגים לרכב, אני יודע שבאופניים הם טובים.

את הפאלקן הרכבתי על הרכב הקודם שלי במידה אחרת (185/60/15) והייתי מרוצה מהם בסך הכול. כל עוד אתה לא מתגרזן או מתפרע הם בסדר גמור. הם פחות אוחזים לדעתי מהצמיגים שהיו לי לפני כן ברכב (ברידג'סטון B250).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מקסיס ידועים בארץ בעיקר בתחום צמיגי האופניים כאמור וצמיגי שטח לרכבים רלוונטים.

בתחום הרכב הפרטי אין להם יותר מדי צמיגים מצטיינים.

ה-MA-AS הוא בכל מקרה צמיג חורף/כל העונות וגם מחוזק עם קוד עומס גבוה, כך שאינו רלוונטי.

לגבי ה-MA510, לא מצאתי ביקורות של ממש.

ה-B250 לדעתי לא זמין במידה הזו בארץ ובכל מקרה התמחור של ברידג'סטון בארץ יקר מאוד ברוב המקרים.

פורסם

ומה לגבי ה- ovation או ה- hankok ? הם גם ביבוא של טייר קלאב.

הם פחות איכותיים מהפלקאן או הטויו? ה- hankok גם יותר יקרים מהשאר.

פורסם

אוייבישן (הטעות מכוונת) צמיג סיני נחות ברוב המקרים ובעיקר ברטוב.

ההנקוק גם בסדר בעקרון, אבל הוא אמור להיות קצת יותר ירוק באופיו.

פורסם

תאורטית כן, בפועל הצמיג מקבל ביקורות יחסית בסדר בסה"כ וגם במבחנים "אובייקטיבים" הוא מתקבל בחיוב יחסית.

הצמיג גם מגיע כצמיג מקורי על מספר רכבים (אם כי כנראה במידות ותת דגם שונה).

צריך גם לבדוק מה זמין בפועל בצמיגיות (למעט מה שמופיע באתר טיירקלאב במקרה זה, ובהתאם זמין אצלהם במלאי).

פורסם

ההבדל בין צמיג סיני לבין צמיג "סיני" יכול להיות מאוד גדול - מה שחשוב קודם כל זה תו תקן.

צמיג שמיוצר על פי תו תקן אתה לפחות יודע שהוא עומד בסטנדרטים המינימליים בכל הנוגע לבטיחות.

מנסיון עם אויי-ביישן על הרכב הנוכחי - הצמיגים האלה התחילו להרעיש פחות או יותר אחרי שבועיים (זה היה הרכב של אבא שלי והייתי נוכח לפני כשנה וקצת כאשר הוא החליף זוג קדמי) משהותקנו והיום הם כבר נראים יבשים עם פיצוצים (סדקים) קלים על דפנות הצמיג אבל סה"כ עוד נשאר להם הרבה בשר.

הזוג האחורי לעומת זוג שהוא קצת יותר וותיק מהם בכמה חודשים זה טויו CF1 שהם הרבה יותר שקטים מהם ומצב ההתייבשות שלהם טוב יותר מזה של האוייביישנים הצעירים יותר!

באזור ה350 שקלים אתה יכול לרכוש את הפאלקן 914 שהם סה"כ צמיגים טובים למדי.

שבוע שעבר החלפתי בדיוק ברכב של האשה - מיצובישי לנסר 1.5 2010 - רביעיית צמיגים והצמיגים שנבחרו היו של טויו מסדרת NANOENERGY מדגם R38

כל צמיג עלה 450 שקלים אבל מה שאני יכול לאמר זה:

מתברר שמאזדה בחרו בהם היום כצמיג "מקורי" לכל סדרת ה3 שלהם.

לאחר קריאה מתברר שזה צמיג שמיוצר בטכנולוגיות מאוד מתקדמות, בעל מקדם פינוי מים טוב, חיכוך נמוך לשמירת אנרגיה (חסכון בדלק) מרחק בלימה טוב ביבש וגם ברטוב ונתון רעש של 69 דיבי.

לאחר הרכבת הצמיגים האלה על הרכב שלה אני יכול לאמר בוודאות ש:

הרכב הרבה יותר אוחז - מקודם, בסיבובים חדים, מהירים מעבר למהירות איטית כבר התחלתי להרגיש את המרכב מאיים להחליק - לאחר החלפת הצמיגים - אחיזה ממש טובה והבטחון שלי לנהוג ברכב הזה חזר במלואו.

הצמיגים הקודמים כבר היו עם זוג אחד יבש לגמרי וזוג שני שלא היה ידוע תאריך הייצור שלו והרכב אצלנו כבר שנתיים - לא שיחקתי עם זה יותר והחלפתי את כל הרביעיה.

ובנוסף לכך הרכב הרבה, אבל הרבה! יותר שקט ורך ונעים בנסועה שלו.

בקיצור - אם אתה רוצה לחסוך קצת כסף - אמליץ על הפאלקנים.

אם אתה רוצה צמיג, שלדעתי, לא נופל כמעט בכלום אם בכלל מצמיגים שכבר נמצאים בקטגוריית הפרימיום כמו גוד-ייר פרפורמנס או מישלן סייבר (צמיגי חסכון) וכך הלאה - הטויו האלה בהחלט שווים בדיקה, שוקל בעוד כמה חודשים לחדש גם את הסובי ברביעייה שכזו, לא רואה צורך להשקיע יותר מכך כשלא מדובר ברכב שנוסע פשוט המון (רכב מסחרי, רכב עבודה, מונית וכאלו) או אם מדובר בנהיגה מנהלתית.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ביררתי עכשיו לגבי הפלקאן ואמרו לי שהוא אמנם צמיג טוב אבל יש לו שחיקה גבוהה, המליצו לי על ההנקוק ועל הטויו במיוחד, מה כדאי?

פורסם

הנסיון שלי עם טויו הוא טוב - לפי מה שהבנתי גם הנקוקים לא מובילים במקדם השחיקה שלהם.

נסיון נוסף טוב שהיה לי היה עם דאנלופ דירזה DZ102 אבל זה צמיג יקר יותר - השחיקה שלהם היתה ממש איטית, קצת פחות שקטים מהצמיגים שהיו לי לפני כן אבל סה"כ היו צמיגי קיץ טובים מאוד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...