Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדוע אי אפשר לשלב/לקשר את פעולת הקלאץ ברכב בעל גיר ידני בכפתור/מכניקה מתאימה

בידית ההילוכים? האם זה פיזית בלתי אפשרי?

סתם תהייה משונה.

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם

היו דברים נוראיים שכאלו גם בעבר למשל החיפושית "החצי אוטומטית".

מצד שני, מערכת דומה קיימת בכל רכב רובוטי שבו אתה מעביר למצב ידני, אתה בוחש בהילוכים והמערכת מפעילה את המצמד..

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

גיר בו אין דוושת קלאץ'. היה נפוץ יחסית בשנות ה-60 עד תחילת ה-80. לא היה אפילו אחד כזה מוצלח באמת. לרוב היה מדובר במצמד צנטריפוגלי או חשמלי אושילוב של שניהם או שילוב של ממיר מומנט עם חשמלי וכיו"ב.

למשל חיפושית, סיטרואן דה שבו, סיטרואן GS ואפילו פיאט 850.

האחרונה שנמכרה פה נדמה שהייתה רנו טווינגו.

רוב המכוניות, כשניתן היה, עברו הסבה לגיר ידני, השאר הגיעו למגרשי הגרוטאות.

פורסם

או כן טווינגו חצי אוטמט הייתה לי . על הנייר נשמע רעיון טוב בפועל הביצוע היה גרוע ואני לא בטוח שהבעיה הייתה דווקא בביצוע של המהנדסים. הרעיון כשלעצמו הוא בעייתי מכיוון שיש הרבה מצבים שאתה נדרש להפריד את הקלאץ' מבלי שאתה צריך להעביר הילוך. (כגון עצירות , תמרונים,פקקים וכו) ואז הגיר נדרש לתפקד כגיר רובוטי חד מצמדי בעיה שלא ממש הצליחו לפתור עד עכשיו. תאר לעצמך איך הוא תפקד בתחילת שנות ה 90..

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

דווקא לא כיוונתי לגיר הרובוטי. השאלה יותר הייתה למה במקום שהקלאץ יופעל ע"י הרגל בלחיצה, בידית ההילוכים

יהיה כפתור שלוחצים עליו ואז משנים הילוך. לא יותר סימפטי?

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם

בחיפושית החצי אוטומטית הזזת הידית מפעילה בוכנה פנאומטית שדוחפת את מנוף הקלאץ'. הנוסף יש לה ממיר מומנט לעמידה ברמזור עם הילוך משולב.

מערכת די מסובכת, אבל כמכוונים אותה כמו שצריך עובדת מעולה.

עיקר הבעיה הוא הממיר שמוריד כוח שגם ככה חסר בחיפושית.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

יהיה כפתור שלוחצים עליו ואז משנים הילוך. לא יותר סימפטי?

הוא שאמרתי .. יש הרבה מצבים שבהם אתה צריך לתפעל את הקלאצ, מבלי שאתה צריך להעביר הילוך.

תאר את עצמך עושה חניה במקביל ברוורס בעליה תוך כדי סיבוב ההגה ביד אחת ותפעול הקלאץ בידית הילוכים ביד השניה...

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
או כן טווינגו חצי אוטמט הייתה לי . על הנייר נשמע רעיון טוב בפועל הביצוע היה גרוע ואני לא בטוח שהבעיה הייתה דווקא בביצוע של המהנדסים. הרעיון כשלעצמו הוא בעייתי מכיוון שיש הרבה מצבים שאתה נדרש להפריד את הקלאץ' מבלי שאתה צריך להעביר הילוך. (כגון עצירות , תמרונים,פקקים וכו) ואז הגיר נדרש לתפקד כגיר רובוטי חד מצמדי בעיה שלא ממש הצליחו לפתור עד עכשיו. תאר לעצמך איך הוא תפקד בתחילת שנות ה 90..

I beg to differ...

שנות התשעים סימנו את תחייתו המחודשת של הגיר הידני נטול דוושת המצמד(מעדיף לכנותו כך במקום חצי אוטומטי, clutchless manual, בלעז). גיר חצי אוטומטי הוא כזה הנעזר בממיר מומנט ו/או מבצע העברה אוטומטית רק לחלק מההילוכים, כפי שהיו נפוצים באמריקאיות של קרייזלר והדסון בשנות הארבעים/תחילת החמישים. בחיפושית חצי אוטומטית בנהיגה עירונית, למשל, תימצאו 90% מהזמן בהילוך שני, כולל בעמידה ברמזור עם רגל על הבלם, כמו בגיר אוטומטי מקובל.

ובחזרה לשנות התשעים(מישהו אמר טונה?), נזדמן לי לנהוג על מגוון מהידניות נטולות הדוושה השלישית; טווינגו איזי, סאאב סנסוניק, מרצדס A קלאס המקורית ואפילו טויוטה יאריס דור ראשון.

בכולן התיבה עבדה היטב, לפחות כשהיו חדשות. אני משער שאנשים נתקלו בבעיות ושרפו קלאצ'ים, מאחר והתייחסו לתיבות אלו כאל אוטומטיות; עמדו ברמזורים ארוכים בהילוך משולב, החזיקו את המכוניות בעליה על חצי קלאץ' בלחיצה על הגז וכיו"ב.

אישית, קצת חבל לי שאין יותר תיבות כאלו, שמוציאות את העוקץ מנהיגת מכונית ידנית בפקקים ארוכים, אך משאירות את הכיף ואת תחושת השליטה המדוייקת.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

מכוניות חצי אוטומטיות היו כורח באירופה החל משנות ה 50'.

מלחמת העולם השנייה הותירה אירופאים רבים עם נכויות רגליים, שלא איפשרו להם לנהוג במכונית ידנית, ומאחר ותיבות הילוכים אוטומטיות היו רק במכוניות גדולות ויקרות, התיבה החצי אוטומטית היתה פתרון הולם.

כמעט כל התיבות החצי אוטומטיות השתמשו בממיר מומנט ומצמד בעל הפרדה פנאומטית, כשההפעלה נעשתה על ידי מיקרו סוויץ' שהותקן בידית ההילוכים עצמה.

בארץ מוכרת התיבה החצי אוטומטית של החיפושית וה CMATIC של סיטרואן שפעלה לפי אותו עיקרון, והופיעה ב GSA וב CX.

אמנם היתה פגיעה די משמעותית בביצועים, אך היא היתה נוחה לנהיגה כמעט כמו תיבה אוטומטית.

תיבה חצי אוטומטית מוכרת מאד בארץ היתה ה DYMATIC של דייהאטסו.

זו היתה תיבה אוטומטית בת 2 הילוכים, אולם חסרה את ה "מוח" שפיקד על העברת ההילוך מ 1 ל 2 וההפך.

קשישות רבות, שהיו הקונות העיקריות של הגירסה הזו, היו משוכנעות שזו תיבה אוטומטית לכל דבר, והיו מתחילות את הנסיעה ב D.

הזינוק היה איטי להפליא, לפחות עד 60-70 קמ"ש.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
עוד תהיה מוזרה למה לא המציאו תיבת הילוכים כזאת עד היום:

[ATTACH=CONFIG]449037[/ATTACH]

יש לך, את זו ספציפית בלמבורגיני מורצ'ילאגו :p

באמת לא יודע איך לא עשו את זה, בטוח אפשר בהזמנה אישית.

להב - לדבר כזה יהיה לא מעט בעיות החל בלחיצות עם האצבעות על כפתורים משונים בכדי להעלות או להוריד הילוך, אני כבר מדמיין את הבלאגן בזמן שאתה אוכל סנדוויץ' או סתם כואב לך ביד.

Opel Adam S 2017

פורסם

מסילת הילוכים כזו היתה ב...אוטובוסים של ליילנד ובמשאית הביבר שלהם.

זו היתה תיבה פלאנטרית עם פיקוד ידני, שכהחלפת ההילוכים לא היתה קשורה לתיבה, אלא פתחה שסתומי אוויר שהפעילו את התיבה.

אני זוכר שהיה תענוג לתפעל אותה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

באופנוע ג'אווה רגלית ההילוכים שימשה כמצמד .

בנוסף היתה ידית בכידון שהפעילה את המצמד .

היו מקרים שהכבל של ידית המצמד היתה נקרעת ואז היית מעביר הילוכים ברגלית רק שבנוסף

בתחילת הנסיעה היית צריך ברגש לשחרר את רגלית ההילוכים ששימשה גם כמצמד .

פורסם

יצא לי לאחרונה לראות קטע משעשע מטופ גיר על הסאאב סנסוניק בעת תמרון חניה ברוורס בעליה קלה, גם אם רבע ממה שניסו להראות נכון, מדובר בזוועה.

אני נוטה להתרפק על מכוניות העבר, גם על הטכנולוגיה דאז אבל כאן מדובר במשהו שנעלם, טוב שנעלם ואין פלא שנעלם...

• תוכן חדש...