Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום פורום-כל-יודע.

עם בוא החורף שמתי לב שכאשר אני פותח את המים החמים, אז רגע לפני שמגיעים המים החמים מהדוד, יוצאים מים קרים יותר אפילו מהמים הקרים (כלומר אלו שלא מגיעים מהדוד). ובכלל, כמות המים החמים שמתקבלת לאחר הפעלת הדוד נראת לי מעטה מדי ביחס למשך הפעלתו.

אז עליתי לגג כדי לבדוק את הגישה לדוד ולהיערך להחלפת פלאנץ', וראיתי שצנרת הפלסטיק שיוצאת מהדוד לא מבודדת בכלל. זהו צינור פלסטיק שחור שרץ על רצפת הגג כמה מטרים עד שנכנס לתעלה שמובילה אותו בתוך קירות הבניין.

וכעת השאלות:

1. האם כדאי לטרוח לבודד את כמה המטרים האלו על הגג? האם זה יתרום באמת לכמות המים החמים שמתקבלת מחימום הדוד? (חשבתי שאולי בזמן שהמים החמים זורמים בצינור הם מתקררים ולכן אנו נאלצים להסיט את הברז יותר לכיוון המים החמים וכך לגמור מהר יותר את המים)

2. בהנחה שאכן כדאי לבודד את הצינור, מה הדרך המומלצת לעשות את זה?

ראיתי בטמבוריה שרוול ספוג מהסוג שמלבישים על צנרת מזגנים - יש גליל בצבע אפור כהה שנמכר לפי מטר. אני מניח שאפשר לפתוח אותו לאורך עם סכין יפנית, להלביש על הצינור ולתפוס איכשהו. האם זו הדרך? עם מה לתפוס?

כל המלצה נוספת שתעזור לי להפסיק לקפוא במקלחות תתקבל בברכה :-).

תודה.

פורסם

זה לא יעלה את הטמפ' משמעותית אבל בחורף "נלחמים" על כל מעלה... אז כן כדאי.

צריך לשים בידוד בין הקולטים לדוד ובין הדוד לכניסת הצינור לבית (כמה שאפשר).

בעיקרון תיארת נכון את התהליך, הבידוד עצמו צריך לעלות כמה שקלים למטר (5-7 ש"ח) ותלביש אותו על הצינור ותהדק כדי שלא ייפתח עם אזיקון.

חוצמזה כדאי גם לשים חסכם, גם כדי להוריד את קצב משיכת המים מהדוד וגם בכלל לחסוך את כמות המים הנצרכת.

פורסם

במקום אזיקונים שיתפוררו במהרה בהשפעת השמש קנה גליל של חוט חשמל חד-גידי של 1.5 ממ"ר וכרוך אותו סביב הבידוד שתרכיב. הדק קלות בזמן הכריכה. ליבת הנחושת בחוט תאריך ימים הרבה לאחר שהבידוד התרמי יתפורר.

לגבי הפלנג', למה להחליף? ניתן לנקות ולהשתמש הלאה.

לגבי הצורך בניקוי, אם יש הרבה אבנית גוף החימום פועל לסירוגין כלומר פועל ומופסק בגלל בידוד שנוצר במאיץ ולא נותן לטרמוסטט לחוש בטמפרטורה האמיתית של המים.

אתה יכול לבדוק זאת אם תעקוב אחרי קצב הסיבוב בשעון החשמל הדירתי.

יוסי

• תוכן חדש...