Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי מאזדה 3 1.6 שנת 2010,

בתחילת נסיעה כאשר המנוע קר יש רעש של השסתומים,

לאחר שהרכב מתחמם אחרי דקה כבר אין את הרעש הנ"ל.

מישהו יודע ממה זה נובע?

לא בטוח שזה השסתומים זה רק נשמע ככה...

טכנאי מחשבים בירושלים

058-5557711

http://www.pcn4u.com

פורסם

תן קצת יותר פרטים על הרכב, מה הקילומטרז' של הרכב? צמיגות שמן? פילטר מקורי? מתי החלפת אותם בפעם האחרונה?

ובנוגע לרעש: האם הרעש שאתה שומע מזכיר יותר "תקתוק" או "נקישה"? האם הקצב של הרעש מהיר יותר מסל"ד המנוע? האם הוא נשמע עמום וקצת נמוך או שהוא גבוה וחד? (הקלטה יכולה לעזור באבחון).

לא רוצה לבאס על ההתחלה אבל נקישות שמופיעות במנוע קר ונעלמות חיש מהר ביחד עם חימום המנוע קשורות בד"כ ל-"הצלפת בוכנה".

פורסם

עידן - אני חולק עליך (למרות שהמשתמש הוא חדש פה).

אני חושב שיש עוד כמה וכמה שמנסים לקדם פה את העסק שלהם או אתר כלשהו אפילו פריט ספציפי שמוכרים (לא בעלי עסקים).

נכנס אדם לפורום בעקבות בעייה שיש לו (כי קרא המלצות כו') ואיני חושב שזו קבלת הפנים לה הוא צריך לזכות.

אני גם מניח שאם הוא חרג במשהו מכללי הפורום - יש מנהלים כדי להעמידו במקומו.

לפות"ש - האם הרעשים באו אולי בעקבות שינוי ברכב ? (החלפת שמנים לדוגמה)

alfa 156 2.5.

פורסם

מדובר במאזדה 3 מנוע 1.6 שנת 2010,

הרכב עבר 70.000 ק"מ, עבר טיפול לפני חודשיים שכלל החלפת שמנים, פילטר שמן, פלאגים, פילטר דלק.

הרעש היה קיים גם לפני הטיפול הנ"ל.

הרעש הוא לא רעש חזק כל כך .. אבל שהרכב חם הרעש לא קיים בכלל.

צירפתי סרטון מיו-טיוב שהכנתי בכדי להמחיש,

בתחילת הנסיעה אני מתחיל נסיעה ועוצר 3 פעמים כדי להמחיש את הרעש כאשר הרכב עומד

וכאשר אני מתחיל לנוע בהילוך D

פורסם

בדרך כלל עדיף להקליט את הרעש מתא-המנוע ולא מתא הנוסעים, בכל מקרה לפי מה שאני שומע -דרך הסרטון הספציפי הזה- זה אכן הצלפת בוכנה. זה נשמע מפחיד אבל זה משהו די נפוץ בדור המנועים הנוכחי הפתרון היחיד "להעלמת הרעש" הוא החלפת בוכנות, בחלק מהיצרניות רכבים תחת אחריות המזוהים עם התופעה זוכים להחלפה על חשבון היצרן ובגלל שהרכב שלך כנראה כבר לא באחריות לא נראה לי שהיצרן יעשה את זה על חשבונו אבל שווה לבדוק.

עד כמה שאני יודע על המושג "הצלפת בוכנה" במנוע קר, חוץ מרעש מעצבן אין נזק ממשי למנוע, יש יצרנים בעולם שכבר לא מתייחסים לתלונות כאלו (ראה ערך ג'נרל מוטורס). ברשת יש מספר מחקרים עממיים שמצאו כי הצמיגות 10W30 הצליחה לצמצם הכי טוב את התופעה (בשפת הרחוב: להשתיק) אך כמו שכבר הזכרתי הפתרון המלא הוא החלפת בוכנות.

הנה מספר שרשורים באותו נושא על אותה יצרנית:

מאזדה 3 שנת 2007 - רעש צילצולים בהתנעת בוקר דורש החלפת בוכנות?

החלפת בוכנות למאזדה 3 שנת 2009 עם 50k ק"מ

• תוכן חדש...