Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בבית נזילות חוזרות ונשנות מהדירה שמעלי, כבר פעמיים שהיא תיקנה כל מיני דברים, ולאחר תקופה חזרו נזילות ממקומות אחרים. בסיבוב הנוכחי המצב הוא שנהרסה לי כל הנמכת הגבס באמבטיה. בעלת הדירה מסרבת לדבר איתנו, ומפנה אותנו לביטוח שלה. היה כאן שמאי מהביטוח שלה לפני שבוע, אולם זה הפך להיות מין תהליך בירוקרטי שכזה שבסיכומו של דבר הביא לכך שעדיין לא ראינו את השמאות שהוא נתן, ואין לנו כל כך עם מי לדבר מלבד סוכנת הביטוח של בעלת הדירה שמעלינו.

אני לא יודע מה התהליך ה"נכון" כאן, כיון שיש כאן שיתוף פעולה - אומנם חלקי וגורר רגליים, אבל לא הייתי רוצה לקטוע גם את זה. ביום שלישי מגיע איש מקצוע (איציק למי ששאל...) כדי לפרק את הנמכת הגבס ולראות את הנזק מעליה, אבל אני חושב שאני רוצה להביא שמאי שיעריך את הנזקים ויתן דו"ח שמאות עצמאי, שעל בסיסו אוכל לתבוע את בעלת הדירה שמעלי במקרה והשמאי מטעם הביטוח שלה לא יזכה אותנו בסכום מספק, אולם במידה וסכום השמאות שלו יהיה ריאלי, אז להביא שמאי עצמאי יהיה בזבוז כסף שלא יוחזר לי.

מישהו היה במצב דומה ויכול לתרום מנסיונו?

פורסם

אני לא מהאיזור - אבל עליך לציין מהי החברה המבטחת את הדירה שמעל (ורצוי גם שלך) כיון ששמאי הנוהג לעבוד עם אותה חברה לא מתאים לך, הוא יהיה בניגוד עניינים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא יודע איזו חברה מבטחת את הדירה שמעלי - אני יודע שהם עובדים עם חברה בשם "שחר" אם אני זוכר נכון, הם אלו ששלחו כל הזמן את הלא-יוצלחים שתיקנו את הדירה שמעלי.

הדירה שלי מבוטחת בהקש-על-המקש-שנמצא-באמצע-הטלפון-ונראה-אם-תצליח-לקבל-שירות (והיא לא תמשיך להיות מבוטחת שם בשנה הבאה).

פורסם

מרבית חברות הביטוח עובדות עם שתי חברות שרברבות - "שחר" ו"פמי פרימיום". יש לי ניסיון רע מאד עם "שחר". בנזק שהיה לי לפני כ-4 שנים רק שרברב "פרטי" איתר את מקור הדליפה (אחרי כמה שרברבים מטעם "שחר" וגם אחד נוסף פרטי), ושמאי "פרטי" קבע ערך הנזק, אבל בסופו של דבר ניהל מו"מ עם השמאי מטעם המבטח (במקרה שלי של ועד הבית) והפיצוי שולם לפי תותאות מו"מ זה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה, ולתבוע את הסכום במסגרת התביעה שלך מהשכן (או המבטח שלו).

הרעיון מאחורי שמאות הוא שמדובר באדם לכאורה אובייקטיבי, כמו שופט בבית המשפט, שאינו נוטה לאחד הצדדים. כמובן שאין אדם אוביקטיבי לגמרי, אבל שמאות היא בסיס מקובל להתדיינות בסכסוכים מסוג זה, בלעדיה תתקשה לתבוע את השכן.

פורסם

פות"ש , אתן לך טיפ שאולי יקדם אותך קצת,

צור קשר עם מחלקת התביעות של חברת הביטוח שלך ותשאל האם תוכל לבצע את התיקונים שנגרמו משכנתך כדרך הספק תיקוני נזקי מים בפוליסה שלך, זאת תוך תשלום של ההשתתפות העצמית הקבועה לך. יכול להיות שהפוליסה הקיימת שלך מכילה את השירות הזה ופשוט תוכל לבצע את התיקון דרכם ולאחר מכן לתבוע או לגבות את ההשתתפות העצמית מהשכנה הסוררת.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
עברתי כאן בסביבה :wink:

היכן הדוח שמאות עומד?

האם הוא נחתם?

אין לי מושג - כבר שעבר שבוע וחצי מאז שהשמאי מטעם חברת הביטוח של השכנים היה פה, ואני לא שמעתי מהם כלום. ארים להם טלפון היום לראות איפה זה עומד.

• תוכן חדש...