Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אתמול זיהינו שמפלס נוזל הקירור ירד מתחת למינימום, במקביל נדלקה נורה, לא היה ברשותנו נוזל הקירור המתאים לסוג הרכב, לכן הוספנו מעט מים מסוננים, 200ml בערך.

בספר הרכב כתוב שנוזל הקירור הוא בריכוז 40%, לכן עכשיו הריכוז של נוזל הקירור במערכת הוא מעט יותר נמוך. (לפי ספר הרכב יש במערכת 8.3 ליטר)

האם ניתן לקנות בארץ נוזל קירור לא מדולל ולהוסיף למערכת? נוזל הקירור הוא G12++.

לחלופין, כיצד ניתן לאדות מים מן המערכת? אם נפתח את מיכל העיבוי וניתן למנוע לעבוד, זה יגרום למים להתאדות מן המערכת?

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

בכל נקודת שירות של צ'מפיון ניתן לרכוש את הנוזל הזה.

אם אתה ירושלמי אתה מוזמן להגיע אלי להשלמת החוסר.

לא צריך לאדות, שואבים עם מזרק את הנוזל המיותר.

פורסם

תודה רבה על ההצעה!

לא מילאנו יותר מדי מים, שמנו מעט מים כדי להגיע עד לקו המינימום. אני רוצה לרכוש נוזל קירור ייעודי של VW ולהשלים את החסר.

בנוסף, אני רוצה לאדות את המים שהוספתי למערכת. האם השיטה שהצעתי תעבוד?

פורסם

אל תדאג בקשר למים. תקנה בקבוק של ליטר יורול G12++ ותמלא עד למקסימום.

http://www.justmotor.co.il/products/674623/%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C-%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8-%D7%90%D7%93%D7%95%D7%9D-EUROL

http://www.autostore.co.il/%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C-%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8-%D7%90%D7%93%D7%95%D7%9D-Eurol-GLX-PP.html

במקביל תנסה להבין לאן נעלם הנוזל, המפלס לא אמור לרדת.

Stay Dirty

פורסם

תודה רבה, אסף

האם הנוזל של יורול שווה ערך לנוזל המקורי של VW וניתן לערבוב איתו?

תודה

פורסם
תודה רבה על ההצעה!

לא מילאנו יותר מדי מים, שמנו מעט מים כדי להגיע עד לקו המינימום. אני רוצה לרכוש נוזל קירור ייעודי של VW ולהשלים את החסר.

בנוסף, אני רוצה לאדות את המים שהוספתי למערכת. האם השיטה שהצעתי תעבוד?

ניתן לבדוק את ריכוז נוזל הקירור לעומת מים בעזרת מכשיר הנקרא רפרקטומטר ובהתאם לתוצאות ניתן לדעת כמה נוזל קירור להוסיף בכדי לשמור על יחס של 50/50.

המכשיר נמצא בדרך כלל במוסכי רשת צ'מפיון.

בכול מקרה הוספה של 200 מ"ל מים לא צריכה לגרום לשום בעיה בעתיד גם אם היחס מעט השתנה.

סע לשלום.

איזה כייף לי :)

פורסם

הוספת 200 סמ"ק מים למערכת באופן חד פעמי היא חסרת משמעות מבחינת הדילול של נוזל הקירור. אפשר להחזיר את הריכוז על ידי הוספת נוזל לא מדולל, אבל זה לא הכרחי.

כפי שנאמר צריך לברר מדוע יש איבוד נוזל.

פורסם

אם בעל הרכב הוסיף 200 מ"ל שזה פחות מכוס מים במהלך השנה האחרונה לא הייתי נכנס לפאניקה. בכול מקרה תמיד כדאי לבדוק את מערכת הקירור לנזילות על ידי בעל מקצוע.

איזה כייף לי :)

פורסם
הוספת 200 סמ"ק מים למערכת באופן חד פעמי היא חסרת משמעות מבחינת הדילול של נוזל הקירור. אפשר להחזיר את הריכוז על ידי הוספת נוזל לא מדולל, אבל זה לא הכרחי.

כפי שנאמר צריך לברר מדוע יש איבוד נוזל.

היכן ניתן להשיג G12++ לא מדולל?

כמו כן, אשמח אם מישהו יוכל להתייחס לדרך שבה הצעתי לאדות מים מן המערכת.

פורסם

יש בכל מוסך מורשה צ'מפיון. מוכרים בקבוק 1.3 ליטר תרכיז במחיר סביב 90 ש"ח. מהתרכיז הזה אפשר להכין כ 3 ליטר נוזל קירור, תלוי בריכוז שאתה בוחר.

למזג אוויר כמו בארץ מספיק יחס של 40% תרכיז ל 60% מים. למזג אוויר קר יותר צריך לעלות ל 50-50 ולמזג אוויר קר באופן קיצוני - 60% תרכיז ו 40% מים.

מה שכן, אני לא בטוח שניתן עדיין לרכוש G12 ++ בצ'מפיון. יכול להיות שהיום מחזיקים רק G13 שזה התקן החדש יותר אבל למייטב ידעתי תואם לישנים.

פורסם
יש בכל מוסך מורשה צ'מפיון. מוכרים בקבוק 1.3 ליטר תרכיז במחיר סביב 90 ש"ח. מהתרכיז הזה אפשר להכין כ 3 ליטר נוזל קירור, תלוי בריכוז שאתה בוחר.

למזג אוויר כמו בארץ מספיק יחס של 40% תרכיז ל 60% מים. למזג אוויר קר יותר צריך לעלות ל 50-50 ולמזג אוויר קר באופן קיצוני - 60% תרכיז ו 40% מים.

מה שכן, אני לא בטוח שניתן עדיין לרכוש G12 ++ בצ'מפיון. יכול להיות שהיום מחזיקים רק G13 שזה התקן החדש יותר אבל למייטב ידעתי תואם לישנים.

תסביר לי בבקשה למה בחורף (כשקר) צריך 60% תרכיז, ובקיץ, כשחם, מעמיסים יותר על המנוע, מזגן וכו' שמים פחות מהתרכיז?

פורסם

נוזל הקירור (אתילן גליקול) הוא אנטי פריז. הוא מוריד את נקודת הקיפאון. לעומת זאת מים מסיעים טוב יותר חום. לכן מנסים להנות משני העולמות אך בהתאם לאקלים.

AG.jpg

Stay Dirty

פורסם
תסביר לי בבקשה למה בחורף (כשקר) צריך 60% תרכיז, ובקיץ, כשחם, מעמיסים יותר על המנוע, מזגן וכו' שמים פחות מהתרכיז?

זה לא בדיוק מה שאמרתי.

נוזל עם 40% תרכיז ו 60% מים עמיד בקיפאון עד 10-15 מעלות מתחת ל 0 שזה מספיק לחלוטין לאקלים בארץ.

נוזל עם בריכוז 50% עמיד בקיפאון נניח עד 20-25 מעלות מתחת ל 0, מתאים למדינות אירופה.

נוזל בריכוז 60% עמיד בקיפאון עד מינוס 45 מעלות, שזה מתאים לסיביר, לאלאקסה וכו'.

מבחינת שמירה על רכיבי מערכת קירור גם הריכוז הנמוך ביותר מספיק, מבחינת הולכת החום גם הריכוז הגבוה ביותר מספיק (למרות שכמו שכתב אסף, מים רגילים יעילים יותר למטרה זו).

כל הדברים האלו מפורטים על האריזה של נוזל קירור שמגע כתרכיז.

• תוכן חדש...