Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל שאני אומר - התאם את ההמלצה למבקש ההמלצה.

כשבנאדם שמחפש רכב סטנדרטי אמין חסכוני וכו' ובא מישהו ומדבר איתו על בראבו - מסכים שההמלצה כנראה לא רלוונטית.

כשבנאדם מחפש רכב טורבו זול ומאובזר ובא מישהו ומדבר איתו על בראבו - שווה להדגיש כי הגיר הוא נק' בעייתית ושצריך לבדוק בעצמך האם הוא כן/לא driveable מבחינת הרוכש, לספר שהיא כשלון שיווקי זה אולי אנקדוטה מעניינת (ונכונה כמובן) אבל לא ממש קשור לנושא.

לומר שהרכב גרוע בגלל שהוא נכשל במכירות זה לא נכון, יש לו פרמטרים שהוא מאוד חזק בהם, והצלחה במכירות היא בכלל לא אינדיקציה לעד כמה הרכב טוב עבור אנשים שדרישותיהם חורגות מהנורמה.

לומר שהרכב מצויין ונכשל רק בגלל סמלת זה גם לא נכון, הרכב הזה לא רלוונטי בעליל לרוב האוכלוסיה בארץ שמחפשת מה שכיניתי people carrier.

זה הכל, אני כבר ממזמן חושב שאין באמת ויכוח בינינו, מלבד הבדלים בניסוח, התנצחויות וריבים וירטואליים על כלום (:

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי אי אפשר להסיק שום דבר ממכירות של דגם מסוים.

זה תלוי על כל כך הרבה גורמים מעבר לדגם עצמו.

- זה תלוי קודם כל במוניטין רב השנים של המותג.

- אחרי זה תלוי בערוצי ההפצה של היבואן, אם יש לו חברת ליסינג או לא.

- זה תלוי אם היבואן יכול להעמיד סדרת דגמים שנותנת מענה רחב לאוכלסיות שונות. (מכפיל את כוח המותג)

- אחרי זה רק מגיע התמחור של הדגם המסוים ועד כמה הוא טוב / חדשני.

פיאט סוחבת על הגב כל כך הרבה שקי חול, שזה כשלון כמעט ידוע מראש.

מנגד אפשר לראות איך יונדאי מותג נחות בעבר הצליח להרים סדרת רכבים i10, i20, i30, i35

דחפה אותם בתמחור אטרקטיבי לכל חברות הליסינג.

בנוסף הדגמים הצליחו לסגור את הפער מבחינה עיצובית. היא גם נהנית ממותג של חלקים זולים / אמינות.

רואים שפיאט ממקדים את כל השיווק בדגמי ה 500... לדעתי זה ממש לא נותן מענה מספיק לישראלים השונים.

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם

אני לא חושב שפיאט מתחילה מנמוך, או צריכה להתחיל מנמוך רק עקב היותה פיאט.

כשהיה להם מה להציע ע"ע האונו האגדית והפונטו דור ראשון. הם הובילו את טבלאות המכירות.

כיום פשוט אין להם מה להציע.

פורסם
כל שאני אומר - התאם את ההמלצה למבקש ההמלצה.

כשבנאדם שמחפש רכב סטנדרטי אמין חסכוני וכו' ובא מישהו ומדבר איתו על בראבו - מסכים שההמלצה כנראה לא רלוונטית.

כשבנאדם מחפש רכב טורבו זול ומאובזר ובא מישהו ומדבר איתו על בראבו - שווה להדגיש כי הגיר הוא נק' בעייתית ושצריך לבדוק בעצמך האם הוא כן/לא driveable מבחינת הרוכש, לספר שהיא כשלון שיווקי זה אולי אנקדוטה מעניינת (ונכונה כמובן) אבל לא ממש קשור לנושא.

לומר שהרכב גרוע בגלל שהוא נכשל במכירות זה לא נכון, יש לו פרמטרים שהוא מאוד חזק בהם, והצלחה במכירות היא בכלל לא אינדיקציה לעד כמה הרכב טוב עבור אנשים שדרישותיהם חורגות מהנורמה.

לומר שהרכב מצויין ונכשל רק בגלל סמלת זה גם לא נכון, הרכב הזה לא רלוונטי בעליל לרוב האוכלוסיה בארץ שמחפשת מה שכיניתי people carrier.

זה הכל, אני כבר ממזמן חושב שאין באמת ויכוח בינינו, מלבד הבדלים בניסוח, התנצחויות וריבים וירטואליים על כלום (:

לא יודע אם יש או אין ויכוח ביניכם, קטונתי מלשים עצמי בנעליים של מי מכם, אבל אי אפשר כצופה מהצד להתעלם מנקודה אחת בולטת. אתה, כך אני מבין, מתעלם מהאפשרות שהצד השני לדיון סימן מזמן את המטרה וכל שהוא עושה הוא להלביש רציונל כתחפושת לאיזו טינה בלתי מובנת למה שאחרי הכל אינו יותר מסתם אוטו. בכל דיון על האוטו הזה הוא קופץ בקריאות "המלך הוא עירום". עכשיו הוא מספר על הגיר הדפוק של הבראבו שלפחות לפי מה שאני קורא וגם ממספר נסיעות אקראיות ואישיות, הוא דווקא מהטובים לסוגו. הוא גם חסר את הבעיות הלא פשוטות שמלוות את הדו מצמדיים מבית פורד ופולקסוואגן ומתנהג באופן די שלוו וצפוי ביחס. אני, כמי שמכיר טוב יותר את הבראבו הידני, יכול לספר על האוטו הזה לא מעט דברים טובים, הוא ודאי היה ראוי להצלחה גדולה מאשר זו לה זכה. מדובר אחרי הכל במכונית מהנה לנהיגה, מתקשרת ומתגמלת, עם כוח סביר ובמיוחד זמין ואמינות שלא כל כך מסתדרת עם התדמית המפוקפקת של המותג. הוא לא חף מחסרונות, מושב נהג מחפיר וחלק אחורי קלאוסטרופובי, הם מהבולטים, אבל ככלל מדובר ביופי של אוטו, מה שמבחינתי לא היה משתנה גם אם היה יקר משמעותית.

פורסם
אני, כמי שמכיר טוב יותר את הבראבו הידני, יכול לספר על האוטו הזה לא מעט דברים טובים, הוא ודאי היה ראוי להצלחה גדולה מאשר זו לה זכה. מדובר אחרי הכל במכונית מהנה לנהיגה, מתקשרת ומתגמלת, עם כוח סביר ובמיוחד זמין ואמינות שלא כל כך מסתדרת עם התדמית המפוקפקת של המותג. הוא לא חף מחסרונות, מושב נהג מחפיר וחלק אחורי קלאוסטרופובי, הם מהבולטים, אבל ככלל מדובר ביופי של אוטו, מה שמבחינתי לא היה משתנה גם אם היה יקר משמעותית.

פלוס אחד ענק! בייחוד לאחר עדכון תוכנה :)

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

יצא לי לנהוג בחד מצמדי של פיאט וגם זה של האלפא 159 ואין ספק שהם יותר טובים מאלה של טויוטה, הונדה ושות׳, אבל להציג אותו כגיר טוב זה פשוט לא נכון- אין לה את מהירות ההחלפה של גיר ידני ומצד שני אין לה את הרכות שיש בהעברת הילוך בגיר אוטומטי. להשוות את הפעולה שלה ל-dsg זו פשוט בדיחה לא מוצלחת.

ולמי שרשם שאין תיבה פלאנטרית מוצלחת אני ממליץ על נסיעה עם bmw ותיבת zf- פשוט מדהים.

פורסם
יצא לי לנהוג בחד מצמדי של פיאט וגם זה של האלפא 159 ואין ספק שהם יותר טובים מאלה של טויוטה, הונדה ושות׳, אבל להציג אותו כגיר טוב זה פשוט לא נכון- אין לה את מהירות ההחלפה של גיר ידני ומצד שני אין לה את הרכות שיש בהעברת הילוך בגיר אוטומטי. להשוות את הפעולה שלה ל-dsg זו פשוט בדיחה לא מוצלחת.

ולמי שרשם שאין תיבה פלאנטרית מוצלחת אני ממליץ על נסיעה עם bmw ותיבת zf- פשוט מדהים.

סופסוף תגובה מדוייקת.

ל BMW באמת יצאה תיבה מוצלחת במיוחד, רק המחיר בארץ, אוי המחיר... זה לא הוגן ולא רלוונטי להשוות רכב ב 30 אלף שקל עם רכב ב 150 צפונה.

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

הוא רק ציין שיש תיבה פלנטרית טובה. הוא לא השווה בין הרכבים :-)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

ברור לך שגם התיבה החד מצמדית של הבראבו מהירה מהחלפה ידנית, כן?

לגבי פלנטריות טובות, יש לא מעט כאלו - לא רק ZF8. עם זאת, אציין כי ZF8 זהו הגיר הפלנטרי הטוב ביותר בו התנסיתי ופער ניכר. למעשה, הוא כנראה יותר טוב מרוב התיבות האוטומטיות בשוק, כולל הדו מצמדיות, כולל DSG6.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מסכים לגמרי. אין גיר רובוטי, לא משנה איזה, גם לא אם יש לו מצמד אחד או שניים, שמצליח להתגבר על ההיסוסים וההשהיות, במיוחד בנסיעה איטית. וההחלטיות הזו שבפתיח נועדה לאפשר כר נרחב למי שטוען שיש כזה. אפילו ארבעת ההילוכים בתיבה האוטומטית שבבורה העתיקה שלי, מגיבים בהחלטיות ובלי לגמגם לכל לחיצה על הגז, לא משנה באיזו מהירות ( גם מהירות אפס ), באיזה הילוך ואיזה תנועה יש או אין מסביב.

פורסם
מסכים לגמרי. אין גיר רובוטי, לא משנה איזה, גם לא אם יש לו מצמד אחד או שניים, שמצליח להתגבר על ההיסוסים וההשהיות, במיוחד בנסיעה איטית.

גם לא גיר ידני.

רק בגיר ידני, בזמן שאתה מתזמן את שחרור הקלאץ', כך שהמומנט של ההילוך הנמוך לא יג'עג'ע לך את הרכב, אתה עסוק במשהו, ולא שם לב שההחלפה מראשון לשני (או משלישי לשני) היא ארררוכה (יחסית).

בגיר רובוטי אתה כן מרגיש.

מה שחסר בגיר רובוטי זה הרגש של הנהג על הקלאץ', והאמצעי היחידי שעומד לרשות הנהג, על מנת לוודא החלפה נקייה, הוא להשתמש נכון בגז. זה לוקח זמן וצריך להתרגל לזה (וכנראה לא כולם יכולים).

עדיין לזכות הגיר הרובוטי החד מצמדי (ואני הכרתי רק את זה של ה-156), עומדות הורדות הילוך עם גז-ביניים מדוייק. לרעתו עומד שהוא לגמרי לא תחליף לגיר אוטומטי, כי המצב האוטומטי שלו לא מוצלח, בלשון המעטה.

עכשיו... אם אני קצת אוהב לנהוג, רק קצת, אני לוקח בראבו, עם קצת יותר ביצועים ויכולת, על פני מאזדה, שהיא פשוט שעמום אחד גדול. עם הגיר אני אלמד להסתדר, ככה שהכל יילך חלק ומהר, ככל הניתן.

כי עם כל הכבוד לכל כותבי השרשור פה, אני סומך על רוני יותר:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

גם אני. בלי קשר לחבר פורום או לא, תמיד אהבתי את הביקורות שלו.

רק תסבירו לי דבר אחד, למה הוא התכוון כששם את ההיגוי בחולשה?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

האמת שגם במבחני חו״ל ההיגוי לא זכה לתשבוחות ולראשונה שמענו על ההתנהגות הטובה של הבראבו בקארספורום, אבל ניחא.

פאולו - אין לי ספק כי לבראבו יתרון מבחינת מנוע על המאזדה 3 1.6.

אבל לטעמי, גם לנהג שאוהב לנהוג, ה3 במנוע 2.0 עדיפה, גם מבחינת התנהגות וגם כשימוש יום יומי תודות לתיבה נסבלת יותר.

אפילו ה1.6 אם אתה לא ממהר לשום מקום מתנהגת לא רע. אי אפשר לקחת את הדבר הזה למזדה 3 שפרט לכך - לא מצטיינת בשום דבר כמעט.

• תוכן חדש...