Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מתכוון לרכוש עבור אבי מחשב נייח.

הצרכים שלו מאוד בסיסיים - עיבוד תמלילים וכאלה. ממש לא משחקים כבדים.

לכן, על פניו אפשר פשוט לגשת לאייבורי ולרכוש את המחשב הזול ביותר.

מאידך גיסא, כן חשוב לי שמערכת ההפעלה תעלה מהר ושהמחשב לא ייתקע אם טיפל'ה יעמיסו עליו.

לכן אשמח אם מישהו פה יוכל לבנות איזה מפרט בסיסי סביר.

כמו כן דרוש כל הציוד ההיקפי - מסך / מדפסת משולבת / עכבר / מקלדת.

גם בזה לא צריך את הכי יקר אבל כן איכותי ואמין.

התקציב לא מוגדר - כל בהתאם לדילים השונים ביום ששי הבעל"ט.

תודה מראש למסייעים

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מעבד : Intel I-5 6400 או Intel I-5 6500

זיכרון : 4GB X 2 - סה"כ 8GB (זיכרון מסוג DDR3 או DDR4 - תלוי בלוח אם שאתה לוקח).

לוח אם : תוצרת ASUS או GIGABYTE.

דיסק קשיח : אני ממליץ ללכת על דיסק מכאני (לא SSD). תוצרת Western Digital. מסוג Blue או Black (ממליץ לא להתקרב

ל-Green. לגבי שאר הצבעים במשפחה - אין לי ידע לגבי איכות/ אמינות שלהם).

צורב DVD - צורב פנימי. הכי זול שיש.

מקלדת + עכבר - חיבור USB (לא חושב שכדאי אלחוטי)

מסך : תלוי מה יש בחנות. SAMSUNG ו- LG נחשבים מסכים יחסית איכותיים/ אמינים

מערכת הפעלה : Windows 10 Home 64bit OEM

אופיס : גרסה בהתאם לצרכים שלו (עדיף לקנות גרסת OEM ביחד עם המחשב, ולא לדחות - מאחר ואז זאת

גרסת RETAIL שהיא יותר יקרה)

מדפסת : הזרקת דיו משולבת (מדפסת + סורק) הכי זולה.

מארז מחשב - תלוי איזה פירמות יש בחנות . תתייעץ עם המוכר.

ספק כח - אם אין בילט אין במארז, אז של חברה כמו ANTEC (מעט יקר, אך שווה את זה).

אם שכחתי משהו - נא להוסיף...

------------------------------------

הכי טוב, קח הצעת מחיר מפורטת, ותעתיק לפה.

שים לב - אם בהצעת מחיר נותנים לך פירוט כללי, בלי שם פירמה/ שם יצרן - צפה למוצר של יצרן באיכות נמוכה/ פחות אמין

פורסם

לדעתי הייתי רוכש עבורו מחשב מותג, יש במחירי סוף שנה כעת בKSP, הסיבה למחשב מותג הינו שאם תיהיה בעיה אין צורך להיתעסק ברכיבי החומרה של הרכבה עצמית אלא לתת את המחשב למימוש האחריות, ככה שאביך לא יצטרך להיתעסק עם זה(שלוש שנות אחריות באתר הלקוח למשל).

כל מחשב אפילו הזול ביותר היום לא יתקשה ביכלל בצרכים שציינת, בדוק בחנות לגבי הוספת SSD מקסימום למחשבי מותג.

ועוד שאלה- אני רואה כעת מחשבי ALL IN ONE שהכל בתוך המסך אפילו ב3K, האם יש סיבות נגד מבחינת אמינות?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

תודה על התגובות

אדפיס את המפרט שהוצע כאן ואנסה להשוות אותו בכמה מקומות.

מה זה אומר "מחשב מותג"?

ובאמת מה אומרים על all in one?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

http://sale.ksp.co.il/bf2016/10#kspBox

מחשב מותג זה מחשב מוכן של היצרנים הגדולים כמו דל/לנובו/HP ועוד, בשביל מחשב בסיסי יחסית לדעתי הוא שווה כי ככה יש תמיכה טובה (אני מקווה) בתקלות ואחריות להבדיל מרכישה בחלקים בודדים ואז יש ריצות לחנות למימוש אחריות ואם הרכבת לבד האחריות רק על החלקים בניפרד ובדיקת מחשב קומפלט עולה כסף.

לדעתי בשביל הורים הייתי קונה מותג וככה מונע כאבי ראש במיקרה צרה, יש אחריות ותמיכה של המותג ובחלק רשום שהאחריות באתר הלקוח ככה אביך לא יצטרך להיסחב עם המחשב לחנויות.

לגבי הכל כלול גם אני סקרן לדעת כי אין להשוות את המראה המסודר שלהם לעומת מחשב נייח רגיל עם כל הכבלים והאבק וכו', בתור מחשבים בסיסיים האם יש בהם חיסרון רציני?

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

תודה על ההסבר בעניין מחשב מותג.

אם כך, ברור שבכל מחיר אלך לכוון הזה.

הדבר האחרון שאני רוצה זה להכנס חלילה למצב שבו הוא עלול להיטלטל רצוא ושוב כדי לממש אחריות על אי אלו חלקים.

מה גם שהחוש הטכני שלו שואף לאפס.

אז פשוט להיכנס לאיזה רשת ולבקש מחשב "מוכן"?

ואם כבר, מה עדיף מנסיונכם, ivory או ksp או בכלל מישהו אחר?

עריכה:

אני רואה בזאת כל כך הרבה מחשבי oin במחירים זולים מאוד.

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-allinonepc&orderby=price

יש מצב שמישהו מציץ שם לומר לי ממה להתרחק ומה לקחת בחשבון?

מה ייתן את התמורה הטובה ביותר לכסף?

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

במחשב מותג אין לכך משמעות. מחשב שמגיע מוכן מ-Dell או HP יהיה זהה אצל כל המפיצים ושירות ניתן על ידי היבואן, כך שהדבר החשוב היחיד שמשמעותי הוא המחיר.

guya72 - אתה מציע לבחור לקנות מחשב די "כבד". לצרכים הבסיסיים i3 או פנטיום מודרניים יעשו את העבודה היטב. אני ממליץ מאד לקרוא את מה שכתב חבר פורום חכם על קנית רכב לאמא\סבא, ולהחיל את העקרונות על קניית מחשב.

אישית, לצרכים שמתאר פות"ש (שדי דומים לצרכים שלי) הייתי בכלל קונה מחשב נייד בסיסי עם מעבד i3 (או אפילו פנטיום), + ערכה של עכבר ומקלדת אלחוטיים. מחשב כזה, עם מסך "15.6, יעלה בערך כמו הנייח עם האבזרים ההיקפיים. מבחינת חומרה הדבר היחיד שהייתי מקפיד עליו הוא להשלים את ה-RAM ל- 8 ג"ב אם לא כלול במוצר. מחיר מערכת ההפעלה כלול במחיר המחשב, ובחלק מהדגמים תקבל office 365 לשנה (ובהמשך תוכל לשקול אם אתה רוצה להמשיך בשיטת המנוי, כ-400 ש"ח לשנה עם אופציה להתקין על 5 מחשבים, 5 טאבלטים ו-5 טלפונים ניידים, הכל באותו רשיון) או לקנות רשיון לאופיס סטנדרטי. אם יש בבית מסך אפשר לחבר אותו לנייד כאשר הוא בעמדת העבודה (כבל HDMI/DVI עולה 25 ש"ח ב-KSP).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אבי לא צריך נייד. המחשב אמור להיות בחדר על השולחן שלו ולא אמור לזוז משם.

אני גם חושב שיהיה לו יותר קל עם נייח מבחינת המקלדת והעכבר [אצבעות שמנמנות משהו]

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

אנימסתכל מנקודת מבט של מישהו שכנראה די קרוב בגיל לאביך.

גם אני חשבתי כך פעם על נושא הנייח\נייד. זה נגמר כאשר המשפחה קנתה לי כמתנה את הנייד הראשון שלי, בגודל "15.1 (שהיה סטנדרטי ב-2007). מאז יש בבית תהליך של מעבר למחשבים ניידים, למעשה נותר עוד נייח אחד בשימוש, בחדר של הבן החייל שבמילא מגיע הביתה לסופ"ש פעם בחודש. אני עברתי לנייד לפני 8 שנים, הבן הבכור כמה חודשים אחרי כאשר החל ללמוד בטכניון, והאמצעי לפני מספר שבועות, כאשר גם הוא החל ללמוד בטכניון. כיון שלבנים מחשבי "13.3 יש להם גם מסכים על שולחן העבודה, וכאשר הם בבית המחשב מחובל למסך החיצוני וכן לעכבר ומקלדת אלחוטיים. אני מסתפק במסך ה-"15.6 של הנייד שלי ובעכבר אלחוטי, ויש לי גם מקלדת חיצונית אבל אני ממעט להשתמש בה (לא נוחה על השולחן שלי).

ד"א - מבחינת חומרה, לסטודנטים מעבדי i5 ו-SSD, אבל אני מסתפק ב-i3 מהדור השלישי ובדיסק מגנטי, וקצב העליה של חלונות 10 מספק בהחלט.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי,

ציינת שאתה רוצה מהירות. אני כן הייתי משקיע קצת יותר ודואג שיהיה כונן SSD.

לדעתי מעבד i5 זה אוברקיל, אפשר להסתפק בi3.

זכרון פנימי 8 GB כי פשוט ההבדל בין 4 ל-8 מינורי מאוד כלכלית.

"מחשב מוכן" בהחלט אופציה מעולה, רק כאמור לדאוג לדגשים של מעבד, זיכרון וכונן SSD.

למשל, יש את זה מוכן עם אחריות ל-3 שנים:

https://www.tms.co.il/product/15027

הוא קצת אוברקיל לצרכים שלך, אבל יש בו גם SSD למערכת הפעלה ותוכנות וגם כונן HDD של 1TB.

תוסיף לזה בערך עוד 700 שקלים למסך טוב [FULL HD לפחות 21.5 אינץ'], עוד 100 שקלים למקלדת+עכבר וזה מגיע ל2700 ש"ח סה"כ.

מה שנשאר זה מדפסת, hp deskjet תעלה בין 300 ל450 ש"ח.

בקיצור, באזור ה-3 אלף לדעתי אתה תקבל פה תמורה טובה מכל נייד בתקציב דומה.

באופן כללי, כדאי לחפש עוד מחשבים מוכנים, במיוחד כשיום שישי השחור לפנינו. בטוח יצוץ איזה דיל טוב בKSP, אייבורי.

מאיזה אזור אתה?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מבחינת מסך הייתי מכוון ל-"24, אני רואה היטב את ההבדל בינו לבין "21.5. כמובן אם אין מסך מובנה במחשב (נייד או AIO). ההפרש במחיר לא גדול, ודווקא זה המקום שבו הייתי משקיע אילו קניתי מחשב נייח.

לגבי מדפסת - גם כאן צריך לשאול מה הצרכים. לאמא שלי קניתי הזרקת דיו משולבת שעלתה כ-400 ש"ח, וכנראה שהפונקציה השימושית ביותר אצלה היא הפקס. אצלי בבית עומדת מכונה כזו שמשמשת להדפסת איזה דף צבעוני פעם-פעמיים בשנה, בעוד את עיקר העבודה עושה מכונה משולבת לייזר של בראדר שמשמשת כמדפסת רשת של כל המשתמשים.

פורסם (נערך)

מספר הערות ברשותכם.

1. פות"ש ביקש שהמחשב לא יתקע אם טיפה יעמיסו עליו -> לכן אני מציע מעבד I5 (אבל הדגם הכי פשוט/ הכי זול שלו).

במחשב של הורים שלי יש מעבד I3, ואם יש מעט עומס על המחשב - זה מורגש.

2. אני מציע לקנות אופיס OEM/ RETAIL. זאת השקעה קצת גבוהה, אך חד פעמית.

יתרון (לעומת אופיס 365) - אין דמי מנוי חודשי/ שנתי, כך שבשורה התחתונה זה יוצא יותר זול לאורך זמן

חסרון (לעומת אופיס 365) - כאשר יוצאת גרסת אופיס יותר חדשה - נשארים מאחור (לדעתי, לא רלוונטי למי שצריך את זה לשימוש ביתי פשוט)

עכשיו בדקתי, ומסתבר שאין הפרש משמעותי בין גרסת OEM לגרסת RETAIL (בניגוד למה שרשמתי בפוסט הראשון).

3. הרעיון של מחשב מותג הוא דווקא רעיון טוב, רק שים לב לנקודות הבאות :

א. לוודא שיש מערכת הפעלה ווינדוס.

ב. לוודא שיש כונן אופטי (עם עדיפות לצורב DVD)

כמו כן, לבדוק סוג ותקופת האחריות -> יש מחשבים עם 1 שנה אחריות. יש עם 3 שנות אחריות. כמו כן, יש דגמים עם אחריות בבית הלקוח, ויש דגמים עם אחריות במעבדה (האם יש באזור קרוב אליך/ נוח לך מבחינת הגעה ? )

4. אל תפסול על הסף את הרעיון של מחשב נייד. אפשר לחבר לו מקלדת + עכבר חיצוניים כך שיהיה נוח לשימוש.

רק לשים לב לנקודות שהעליתי בסעיף קודם

5. על עקרון מחשב נייד, ניתן להשתמש גם בטאבלט.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם (נערך)

טאבלט לא יתאם מכמה סיבות:

1. בד"כ המסך קטן מדי ("7-10, אם כי יש "12).

2. אכן מעבד חלש.

3. טאבלט הוא כלי שמוצר לצריכת מדיה, לא ליצירה (למשל כתיבה). יש יצורי כלאיים כדוגמת Asus Transformer Book - יתרונם בניידות, אבל הם חלשים מכדי לשמש כמחשב עיקרי, יש להם מחסור בחיבורים לציוד היקפי, המקלדת קטנה וכו'. יש לי בבית שני טאבלים "7 שהשימוש בהם מינימלי, ו-Transformer Book שעיקר השימוש בו הוא בנסיעות.

4. אם יש עניין בטאבלט כדאי להתעניין בכל מיני סיניים זולים עם מעבדי אינטל חדשים המריצים חלונות 10 (חלקם מאפשרים גם אנדרואיד כ-dual boot). אין לי נסיון אתם, אבל יכולים להיות מחשב עזר בעיקר לצורך גלישה, לטעמי לא מחשב עיקרי.

לגבי האופיס: הדיון בנושא אופיס סטנדרטי לעומת 365 מורכב, כיון שה-365 בגרסה הסטנדרטית (99 דולר לשנה) מאפשר התקנה על לא פחות מ-15 מכשירים (5 מחשבים, 5 טבלטים, 5 טלפוים ניידים). חשוב על 15 רשיונות לאופיס, או אפילו חמישה - התחשיב לעומת גרסה סטנדרטית משתנה לגמרי. כמובן שהכדאיות תלויה בצרכים האישיים, אבל למשפחה שמחזיקה 2-3 מחשבים וגם משדרגת את האופיס פעם בכמה שנים המודל בהחלט עשוי להיות עדיף חריג - מי שיכול לרכוש אופיס בהדסר המורים או משהו מקביל).

נושא האחריות נכון מאוד, במחשבים ניידים המגיעים עם שנת אחריות אחת תוספת של שנתיים עולה כ-300 ש"ח ובהחלט מוצדקת, ואם כבר מדברים על הנושא חשוב לודא שיש איסוף והחזרה לבית. כאשר עזרתי לאמי לבחור מחשב זה היה ה-deal breaker שבגללו בחרתי ב-Asus ולא ב-Dell עם מפרט זהה שיש לי.

פורסם

השנקל שלי :

I3, SSD, אין סיבה ליותר מזה, ממש לא.

כמובן שעדיף מחשב מותג (לא "מוכן" שהרי גם זה מורכב מחלקים בודדים), אך אלו מגיעים בדר"כ עם דיסק רגיל ואז צריך להוסיף SSD נוסף לעלות.

ההפרש בין מורכב לבין מותג הוא כ 500 ש"ח.

צורב - עוד לא היה לי מבוגר אחד לא טכנולוגי שהשתמש בזה לצרוב, מקסימום לראות את תוצאות ה CT שהוא קיבל מהקופת חולים.

עם זאת, נחמד שיהיה, לא הכרח, אני חושב שעדיף נייד קל וקטן מאשר להסחב עם כונן שכמעט אף אחד לא משתמש בו.

חשוב להדגיש ולהבין את המשמעות של אחריות שאתה מקבל ממחשב מותג :

1. דיאגנוסטיקה ראשונית מתבצעת בטלפון, בדל אתה מדבר עם מוקד שרות ביוון שמדבר עברית, ל HP יש מוקד שרות בארץ.

2. לאחר שעשו דיאגנוסטיקה והגיעו לחלק התקול (יש מערכת דיאגנוסטיקה מובנית במחשב ומתקבל קוד תקלה), שולחים אליך טכנאי שאך ורק מחליף את החלק התקול, לא יותר ולא פחות. אם משהו נוסף תקול - פותחים תקלה נוספת ומחכים לתיאום טכנאי נוסף.

כל זה בהנחה שלקחת מותג עם שרות לאתר לקוח, אם לא תצטרך להעביר את המחשב אל המעבדה.

מדפסת - אם אין צורך בהדפסת צבע (כי זה מייקר) - מדפסת לייזר, פשוט עולם אחר, לא מתייבש ולא משחק משחקים, פעם בשנה מחליפים טיונר ושוכחים.

מנסיון - רוב המבוגרים עובדים עם נייד, לא תופס הרבה מקום ואפשר לקחת אותו לטיולים וחו"ל.

נייד אפשר לחבר למסך/מקלדת/עכבר חיצוניים וזה בדיוק כמו מחשב רגיל, עם האופציה לקחת אותו כשרוצים.

פורסם

i5? נו באמת. אוברקיל מטורף.

דואל קור או i3, עם 8GB RAM, הרדיסק 1TB וSSD של 120/128GB. לא צריך יותר מזה.

על הAIO הזולים אני לא ממליץ, החומרה חלשה יחסית והאחריות קצרה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...