Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הן עושות שימוש באותה פלטפורמה, מכלולים משותפים, קהלי יעד דומים, מחיות את רוחה של הרודסטר הקלאסית של שנות ה-60.

אז מה בכל זאת מבדיל בין מאזדה MX5 החדשה ובין תאומתה האיטלקית הפיאט 124 ספיידר.

ובעיקר מה אתם חושבים על השתיים זו מול זו

עוד חומר כאן

OPEN.jpgתא נוסעים מחובר&#1.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אישית אני חושב שה-124 של פיאט נראית לי אמריקאית מידי. חבל שהאריכו את המכונית (במבט חטוף היא נראית כמו סדאן מוסבת לקבריולט). רודסטר אמורה להיות קטנה, נראה שפיאט מעט פספסו. אני לא אומר שהעיצוב לא יפה, אלא משהו שם קצת לא מסתדר לי.

אני חושב שדווקא ההיפך, אלפא חברו למאזדה ולא מאזדה חברו לפיאט כמו שנטען בכתבה. לפי דעתי מאזדה ירתה לעצמה ברגל. היא אמנם משפרת תדמית אך יכולה לצמצם לעצמה את כמות המכירות במיאטה. גם יכול להיות שיתפתח מירוץ חימוש חיובי אם פיאט תצייד את ה-124 במנוע 1.7 החזק יותר (בהנחה שלא תהיה מגבלה מבחינת מאזדה), דבר שיגרור את מאזדה לחמש את המיאטה במנוע חזק יותר.

אני אישית נשאר עם המיאטה. תקראו לי משוחד, סבבה. מבחינתי יש כאן משהו שהוא מעבר לעובדה שאני מחזיק מיאטה.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

האמת- המאזדה. רודסטר טהורת גזע (לדעתי, בכל אופן), שלא מתמקדת בערכים של עולם הרכב היום (פחות דלק, מנועים סופר יעילים, תיבות אוטומטיות שמחליפות הילוך בשבריר שנייה ועוד שטויות) לא צריכה מנוע טורבו, תיבה אוטומטית ועוד נפח בתא מטען (האריכו את המכונית ב-7 סמ בערך שלטענתם נועדו לעוד נפח בתא מטען, בסוף יצא רק עוד 9 ליטר..)- המתכון הכי טוב הוא הכי פשוט- מנוע אטמוספרי טוב עם תגובת דוושה חדה, תיבה ידנית מדויקת ועם מהלך לא ארוך מידי, משקל קל, הגה טוב ומתלים ושלדה טובים, ושאת כל הבטיחות האקטיבית המנועים האולטרה חזקים ההנעה הכפולה והאבזור הרב- ישמרו למכונית המשפחתית של היומיום, לא לרודסטר מן המניין.

פורסם

לדעתי אין עדיין מספיק נתונים בשביל לתת Verdict.

חסרים לי מבחני רכב, לשמוע מה כתבים אומרים לגבי ההתנהגות בפועל, משיכת המנוע בפועל.

ומה שהכי חסר לי, זה המחיר, במיוחד בארץ.

לדעתי תמורה למחיר זה משהו שיכול להטות את דעתי לפה או לפה

הדבר היחיד שאפשר לדון בו הוא על הנתונים על הנייר ועל העיצוב. מכיוון שעיצוב זה אובייקטיבי ותלוי טעם לדעתי מיותר לדון בו, כל אחד יציין את דעתו וזהו, אין צורך להסכמה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עיצובית אני מעדיף את הפיאט. היא נראית לי נכונה יותר, לא יודע למה. אבל גם אני חושב שלפיאט יצא שילוב לא ברור של כמה דברים אם מתייחסים לדגם הקלאסי. הרכב מנסה להמשיך את קודמו בחזית אבל שם זה נגמר, והקוים הופכים בפרופיל לסוג של מיאטה שרירית-אמריקאית. לדעתי ההחמצה הכי גדולה היא הפנים, מאחר ורוב הזמן הנהג יושב בתוך הרכב ומרגיש שהוא במאזדה עם סמל שונה על ההגה. לא שהמאזדה רעה, אבל פיאט (ובמיוחד פיאט שמתיימרת להחזיר עטרה ליושנה) צריכה להיות יחודית גם מבפנים, כמו ה500 החדשה למשל. זה בערך כאילו היו מיצרים את ה500 כמו שהיא כיום רק עם פנים של פיאט פנדה. באסה, לא?

אבל ככה זה כשבונים כזה הייפ סביב מוצר, האכזבות לא יאחרו להגיע.

יש כבר שרשור שדן בנושא, לא?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה הפואנטה באשכול כזה כאשר לאף חבר פורום לא יצא לנהוג בהן?

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

מבחינה עיצובית המיאטה ללא ספק מנצחת, מכל כיוון, מבפנים ומבחוץ. אני אישית יותר מתחבר לאופי של מנועי הטורבו אז בהנחה שההתנהגות תהיה זהה וההבדל יהיה באופי המנוע, כנראה שהייתי מעדיף את הפיאט מהבחינה הזאת.

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

כמו שאמרתי בשרשור השני, הפיאט נראית הרבה יותר טוב ואני חולם על הרגע שאני אקנה כזאת :wink:

המאזדה יפה והכל אבל מי שאומר שהיא יותר יפה מהפיאט הוא עיוור לפי דעתי :lol:

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

עיצובית - פיאט.

שאר הפרמטרים כמו שנאמר כבר מאוד חסרים ואף אחד לא בדק עדיין את ה124.

לי אישית מרגיש שעם יותר משקל ומנוע יותר חלש (אם כי ככל הנראה כוח זמין יותר) הפיאט תפסיד.

מתי אבארת' מקבלים אותה לחדר כושר שלהם?

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

הפיאט - Hands down !

על אף המשקל והתוספת המוזרה מאחור, היא נראית נכונה יותר. אומרים שטיפלו במתלים, נקווה שלטובה כי זו לא בדיוק נקודת החוזקה של ה ND. מנוע טורבו מוכר עם פוטנציאל Stage1 פשוט של 200 כ"ס, 30 קג"מ ורעש מטמטם. מה יכול להיות יותר טוב - אולי רק ה Abarth !.

אני משאיר את המיאטה לנהגים ה"טהורים" עם המנוע הקלאסי והרספונסיבי, תביאו לי טורבו קטן וזמין לזריקות תחת ולהאצות בפקקים - אני מעריך שעם קצת שיפורים נוכל לראות אותה יורדת מ 6 שניות למאה (כפי שהוצהר בתחילה על המיאטה) - עם צריכת דלק של 1400 בשוטף. שווה - רק שסמל"ת יתעלו על עצמם ויתמחרו ב 200 עגול.

...CASKA for life

פורסם
[ATTACH=CONFIG]444038[/ATTACH]

:)

יש לך טעויות איות במילה shitstorm.

לא צריכה מנוע טורבו, תיבה אוטומטית

למיאטה יש תיבות אוטומטיות לפחות מדור ה-NB (לא זוכר אם היו ב-NA). תיזכר היטב מי קהל היעד העיקרי שלה בשוק העיקרי שלה. רמז - לא באמת חובבי דריפטים. לעומת זאת גם קיטים טורבו קיימים לה משחר ימי ההיסטוריה (שלה). הטענות האלה שלך נחמדות, אבל לא קשורות למציאות.

מבחינה עיצובית המיאטה ללא ספק מנצחת, מכל כיוון, מבפנים ומבחוץ.

הן זהות מבפנים...

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...