Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לשדרג את הרמקולים המקוריים ב500, נשמעים סביר אבל אין להם באסים בכלל.

אני רואה שמורל טמפו שנחשבים טובים ומאוזנים באים ב2 התצורות הנ"ל.

אני כרגע מעדיף את הקואקסיאלי נטו בגלל הנקיון בהתקנה - אני מאוד אוהב את הפשטות הזאת של רמקול אחד שיושב במקום המקורי, בלי להעביר עוד חוטים ולתקוע את הקרוסים הענקיים האלה איפשהו.

השאלה היא אם מבחינת סאונד הקומפוננט באמת עדיף בצורה מורגשת או בכלל?

כשעושים חיפוש על השאלה שלי, תמיד נאמר בהודעות לא מוסברות במיוחד ש"קומפוננט יותר טוב" אבל זה נכון אם משווים רמקול בשקל 90 לקומפוננט ולא משהו כמו 2 דגמים כמעט זהים של מורל..

זה הרי בול אותו הוופר, אותו הטוויטר, הבנתי שחלק מהדברים בקרוס שאין בקרוס של הקואקס לא נחוצים כבר כי הרכיבים נמצאים צמוד, הבנתי שמקור שמע מנקודה אחת זה גם יתרון.

בהנחה שכל מה שאני רוצה זה רמקול מאוזן ואיכותי, שיפעל מעולה על הגברה של רדיו דיסק kenwood, ועם כמה שפחות התעסקות ושינויים באוטו, בלי מחשבה על מה יהיה אם אני ארצה לשדרג למגבר - לא משדרג ואם כן אני אחליף את הכל במילא. ואני גם בטח לא יתעסק עם מיקומים לטוויטר מעבר למקורי בקורה אז היתרון של גמישות בקומפוננט לא מדבר אליי כלכך. אני גם לא אבנה או אשנה את הקרוסים..

בסיטואציה הספציפית הזאת - יש לי חיסרון בלקנות דווקא את הקואקסיאליים?

אני אוהב איכות, אני שם לב להבדלים קטנים באודיו, אבל לא משתגע, נגיד אוזניות ב300 שקל לעומת כאלה ב99 ישמעו לי יותר טוב, אבל אני לא אלך לקנות ב2000 שקל בשביל עוד הבדל זניח.

שומע בעיקר Muse, Infected Mushroom, Daft Punk (רוק-אלקטרוני), אוהב לכוון את המערכת כמעט flat, חשוב שהבאס לא ימרח ושהטוויטר לא יצרך ושהמיד יהיה קיים.

תודה

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

שאלה - מה שמטריד אותך זה מיקום הקרוסים?

אם כן, אפשר למצוא להם מקום בחלק האחורי של הקונסולה או משהו כך שלא יבלטו.

ההתקנה ב500 לא בעייתית, ניתן להתקין טוויטר במקום המקורי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זה שאפשר למצוא מקום אני יודע, כבר היה לי קומפוננט בכל המכוניות שהיו לי עד ה500. (למרות שכן יש "קושי" קל כי הוופר בדלת והטוויטר בקורה, אז לא בטוח שלשים את הקרוס בדלת ששמה יש מלא מקום יהיה הגיוני) אבל פשוט אני אומר שאם הדגם הקואקסיאלי של הטמפו ישמע לי בול אותו דבר כמו הקומפוננט, אני אשמח שגם שמה מאחורה בקונסולה או בדלת יהיה נקי ומסודר. אני אולי קצת פדנט :roll:

פורסם

המורל טמפו קואקסלי מגיע גם הוא עם קרוס חיצוני, אך קטן יותר.

אין בעיה בדר"כ למצוא מיקום לאבטח קרוס כזה או אחר מאחורי הדשבורד גם.

הטמפו אולטרה אינטגרה מגיע ללא קרוס חיצוני.

פורסם

בוא נגיד שבדלת אין לי שום בעיה לשים קרוס, בדשבורד אני מעדיף מאוד שלא.

אם זה קרוס שסתם יושב ליד רמקול אחד שכולל את 2 האלמנטים אז זה ממש זניח מבחינתי.

אבל שוב השאלה אם יש יתרון או חסרון למופרד על הלא מופרד...

פורסם

לשים קרוס בדלד רעיון גרוע. בגלל לחוט לא פעם ולא פעמיים ראינו בעיות בגלל קורוזיה שהוצרת בקרוס.

עם להשוות בין קומפוננט לקואקסיאלי. ללא ספק אני יבחר קומפוננט.

טויטר אשר מותקן על דשבורד ימשוך את הבמה למאלה. כאשר קואקסיאלי ישאיר את הבמה באיזור הרגליים.

אם זה לא משנה לך. קואקסיאלי פשוט יותר בהתקנה. לתעמי זה ממש לא סיפור גדול. אבל הבחירה היא שלך.

IMHO

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

טוב אני צריך להחליט עד שיגיעו המתאמים לרמקולים שהזמנתי מאיביי לפני כמה ימים :)

אני רוצה לשמוע איכותי ולא כאילו זה בא מהרצפה, הרמקול למטה מכוון אל הרגליים.

אני זוכר שקראתי פעם שרשורים מסובכים של lanosforce אם אני לא טועה שהוא מיקם מידים או טוויטרים למטה ושזה נשמע כאילו זה למעלה, אך הם היו ממוקמים כמו שצריך מופנים ללמעלה. נשמע לי הגיוני שישמע לא טוב כשהטוויטר מכוון אל הרגל, בצלילים גבוהים מרגישים את הכיווניות הזאת יותר.

אז נעביר חוט לטוויטרים נפרדים, אלא אם כן בכל זאת יבוא מישהו ויגיד לי שאני לא ארגיש שום הבדל :lol:

מה בקשר לאיזה קומפוננט בדיוק לקנות? בכל המכוניות הקודמות היה לי אלפיין spr 17s

היה טוב אבל לא וואו

אבא שלי קנה ממש עכשיו איזה פוקל אבל עם מערכת מקורית של הג'ולייטה - חוץ מבאס חזק זה נשמע לא משהו בכלל. הטוויטרים והבאסים נכנסים לעיוותים נורא בקלות. אני לא יודע אם זה הרמקול או הhu אשמים..

אני צריך דגם שיעבוד מעולה על ההגברה של hu, שישמע טוב בכל הטווח, שלא נכנס לעיוותים בקלות כשמגבירים חזק בהגברה לא איכותית. מורל טמפו מהביקורות נשמע שהוא יותר איכותי ממה שמצפים ברמות מחיר האלו, אבל אני מפחד שהוא יותר מדיי לאניני טעם ולי יהיה חסר באס או צלילים אחרים. חשש מוצדק או שלקנות וזהו?

תודה

• תוכן חדש...