Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

בחיפה גב ים בונה פרויקט שנקרא רמת הנשיא, הסבירו לי שכול הקירות החיצונים והתקרה בנויים מבטון שאלו מחברים פרופילים ואליהם מחברים לוחות גבס, בין הבטון לגבס יש מילוי של צמר סלעים.

הם עושים את זה לאטימות נגד רעש ומזג אוויר.

זה שיטה טובה או לא? כדאי לקנות דירה כזאות?

הגבס שמשתמשים בו חזק או שכול נגיעה של כסא יעשה סדקים?

תודה

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם

הגבס הוא גבס רגיל כמו כל גבס. לא יותר חלש ולא יותר חזק.

לגבי בידוד אקוסטי - קיר בטון ייתן בידוד אקוסטי גבוה.

לגבי בידוד תרמי - צריך לבדוק במפרט הטכני מה עובי המילוי. ולמה דוקא צמר סלעים ?

הבעיה עם הצמר שבמשך השנים הוא מתפרק, מאבד את "הצורה" שלו וצונח למטה.

בכל מקרה עדיף בידוד תרמי מהצד החיצוני ולא מבפנים. ויש חומרים יותר מוצלחים מצמר סלעים. למשל פוליפאן שזה סוג של קלקר משופר.

המצגת שקישרת אליה היא כללית ולא מהווה מפרט ספציפי של הבניין.

לכן לא ניתן ללמוד ממנה מה בדיוק מציעים שם.

אם אתה יכול לברר את חתך הקיר המדוייק - אפשר יהיה להתייחס באופן יותר קונקרטי.

פורסם

הבידוד התרמי של בטון מלא גרוע, יותר מבלוקים (4/5 חורים עם אויר כלוא) ובטח יותר מאיטונג (אלפי חללים קטנים).

אני מניח שהסיבה לבניה בבטון (אלמנטים טרומיים?) ולציפוי בגבס במקום טיח הם לקיצור זמן הבנייה ו/או מחירה.

:turn-l:
פורסם

רוב הבניינים החדשים בנויים בשיטה זו לדעתי

אני גר בבניין בן 3 ואכן הקירות החיצוניים בנויים מבטון, מבחוץ חיפוי אבן חול, מבפנים ניצבים ועליהם פוליבורד וגבס וורוד (אין שכבה של חוסם אדים)

סה"כ מבודד בסדר, לא חם בקיץ ולא קר בחורף (יחסית, עדיין צריך מזגן), הפאק היחידי אצלי זה שיוצא קצת רוח מהשקעים באחד הקירות (כנראה עבודת איטום עקומה).

הייתי דואג יותר לאלומיניום בבית, כמו ששמת לב זה חומר מוליך מאוד, לכן הוא חם בקיץ וקר בחורף

אצלי בחדר שינה ישנו חלון פינתי ענק וכל חורף יש תהליך של עיבוי כי החלון קפוא

פורסם
רוב הבניינים החדשים בנויים בשיטה זו לדעתי

אני גר בבניין בן 3 ואכן הקירות החיצוניים בנויים מבטון, מבחוץ חיפוי אבן חול, מבפנים ניצבים ועליהם פוליבורד וגבס וורוד (אין שכבה של חוסם אדים)

סה"כ מבודד בסדר, לא חם בקיץ ולא קר בחורף (יחסית, עדיין צריך מזגן), הפאק היחידי אצלי זה שיוצא קצת רוח מהשקעים באחד הקירות (כנראה עבודת איטום עקומה).

הייתי דואג יותר לאלומיניום בבית, כמו ששמת לב זה חומר מוליך מאוד, לכן הוא חם בקיץ וקר בחורף

אצלי בחדר שינה ישנו חלון פינתי ענק וכל חורף יש תהליך של עיבוי כי החלון קפוא

לא הבנתי לאיזה אלומיניום אתה מתכוון? לקורות שבין הבטון לגבס?

פורסם

קוראים לשיטת הבניה, שיטת ברנוביץ.

הבידוד הוא 5 סמ צמר סלעים דחוס (לא כזה שנופל אלא שטיחים עבים שעומדים) + ניילון ועל זה פלטת גבס. הבידוד הטרמי של זה מצוין ואין קיפאון בחורף או חום איימים בקיץ.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האם לא יהיה הכי טוב קיר בלוק רגיל פשוט - אבל כפול...?

חשבתי על זה פעם, לפני שנים, כאשר נכנסו לכל ענין הבידוד ויצאו מהמסורת של בניית קיר רגיל מבלוק אפור. אז נכנסו איטונג ושאר הרעיונות יותר ויותר.

בקיר בלוק רגיל כפול, עם רווח אוויר בין הקירות - האם לא יהיו לו תוצאות מצוינות של כל סוגי הבידוד?

אני לא חושב שיוצא הרבה יותר יקר (בזמנו עשיתי חישוב גס ולא יצא יותר יקר).

סתם מחשבה.

פורסם

בירושלים בונים קיר כפול. זה טוב מאוד אבל זה גוזל הרבה שטח.

בונים קיר אחד מבלוק 15, קיר נוסף מבלוק 10 ובתווך 5 ס"מ רווח (שאפשר למלא בחומר בידוד תרמי). סה"כ 30 ס"מ קיר ותחשוב שיש 2 קירות (אחד מכל צד) כלומר גזלת 60 ס"מ מהבית...

פורסם

שיטה טובה מאוד.

יתרונות:

בידוד טרמי ואקוסטי.

זמן עבודה קצר יותר (יותר מהר לחפות בגבס, מאשר לטייח.

קל להעביר תשתיות - העברת שרוולים / צנרת / חיווט על הקיר הבנוי, ואחכ חיפוי, ללא צורך בחציבות בקירות / תקרה / אלמנטי שלד.

גמר טוב יותר בקלות - קיר גבס עם שפכטל וצבע יהיה ברוב המקרים ישר יותר מקיר מטוייח (בהנחה ומדובר בבעלי מקצוע באותה רמה).

קל לעשות גופי תאורה שקועי תקרה (ספוטים וכו).

חסרון:

מקטין את השטח נטו בס״מ בודדים (בהיקף ובגובה).

האם לא יהיה הכי טוב קיר בלוק רגיל פשוט - אבל כפול...?

אני לא חושב שיוצא הרבה יותר יקר (בזמנו עשיתי חישוב גס ולא יצא יותר יקר).

סתם מחשבה.

יקר פי 2 בדיוק, בעלויות העבודה. קצת יותר מפי 2 בעלויות חומרים.

יש יתרון טרמי ואקוסטי, ללא שאר היתרונות שמניתי.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
שיטה טובה מאוד.

יתרונות:

בידוד טרמי ואקוסטי.

קל להעביר תשתיות - העברת שרוולים / צנרת / חיווט על הקיר הבנוי, ואחכ חיפוי, ללא צורך בחציבות בקירות / תקרה / אלמנטי שלד.

גמר טוב יותר בקלות - קיר גבס עם שפכטל וצבע יהיה ברוב המקרים ישר יותר מקיר מטוייח (בהנחה ומדובר בבעלי מקצוע באותה רמה).

חסרון:

ומה החסרונות יחסית לבניה עם איטונג?

פורסם
שיטה טובה מאוד.

יתרונות:

בידוד טרמי ואקוסטי.

חסרון:

הצמר סלעים שנמצא בין הבטון לגבס זה לא חומר מסוכן? אם קודחים חור אפשר בקלות להגיע אלו.

הבטון החיצוני לא פולט גז ראדון?

פורסם
ומה החסרונות יחסית לבניה עם איטונג?

יתרונות רבים, החל מהיתרון הטרמי, זמן בניה קצר, ועד יתרונות לקבלן המבצע בשילוב חגורות בטון מעל ומתחת לחלונות, (יש בלוקים ייעודיים באיטונג לזה).

בבלוק רגיל יש צורך בחגורות בטון על תבניות עץ (איטי יותר בביצוע).

חסרון - לא משתלב עם הטיח של הבנין, יש ליישם שכבת יסוד שונה. (שיקולים אלו רלוונטים יותר לקבלן ופחות לך כלקוח).

הצמר סלעים שנמצא בין הבטון לגבס זה לא חומר מסוכן? אם קודחים חור אפשר בקלות להגיע אלו.

הבטון החיצוני לא פולט גז ראדון?

הצמר סלעים לא מסוכן. אבל גורם לגירוד (בעיקר למתקינים שלו בשלב הביצוע).

בטון פולט גז רדון ברטיבות ממושכת (למשל מרתפים). לא הבנתי למה שניכם התייחסתם ל"בטון". פותח השרשור המקורי לא התייחס לקירות בטון בשום שלב, אלא לקירות שבצד החיצוני הם קירות בלוק, ובצד הפנימי לתוך הדירה הם בגמר חיפוי גבס).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...