Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי שבכדי להקל על המצבר ברכב ושהמצבר לא יגמר מהר

גם כשמפעילים מערכת כשהאוטו כבוי - הכבאל עוזר למצבר או משהו כזה

ויש כאלה שאומרים שזה מחזק את הסאב !!! מה נכון ומה לא נכון

ועוד משהו

לסאב של 800 וואט שווה לשים 1 פראד או 0.5 פראד !

תודה

:silly: Cx5 - 2012

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תעשה חיפוש דובר על זה לא פעם....

בכללי מיועד למערכות שצורכות הרבה=האלטרנטור לא מספיק ונגרם לאוטו "נפילות מתח" הבהובי אורות וכו

מגאן קופה 1.6

פורסם
הבנתי שבכדי להקל על המצבר ברכב ושהמצבר לא יגמר מהר

גם כשמפעילים מערכת כשהאוטו כבוי - הכבאל עוזר למצבר או משהו כזה

ויש כאלה שאומרים שזה מחזק את הסאב !!! מה נכון ומה לא נכון

ועוד משהו

לסאב של 800 וואט שווה לשים 1 פראד או 0.5 פראד !

תודה

1. כשאתה מחפש רצוי שתחפש את המילה "קבל" . כבאל לא ממש עוזר במצבים האלה.

2. קבל לא עוזר למצבר ולא נעליים - תפקידו לאגור מתח על פניו , הוא משמש ככלי קיבול (מכאן שמו , קבל) למטען החשמלי (מתח).

3. קבל בהחלט יכול לחזק את הסאב. אם אתה מחבר את הסאב לקופסה בעזרת מסמרים , קבל גדול יכול לשמש לחיזוק הסאב למקומו במקום פטיש. מה שהסבירו לך , הוא שהקבל מונע ירידה בעוצמת השמע של הסאב ע"י מניעת נפילת המתח.

4. אתה מוכרח להחליט אם שווה לשים קבל של 1 פאראד או 0.5 פאראד. לחילופין ניתן לשים סימן שאלה (נראה כך : ? ) ואז חברי הפורום ידעו להתייחס למשפט כאל בקשה לעזרה / כשאלה.

5. שווה או לא - אתה צריך להחליט עם עצמך ועם מנהל הבנק. כמה עולה לך הקבל ? כמה מפריעה לך נפילת המתח (אם קיימת באופן משמעותי) ? עד כמה אתה יכול להרשות לעצמך את ההוצאה הזו?

פורסם

קבל יגרום לסאב שלך להשמע חלש יותר, במידה ואספקת החשמל שלך גרועה.

קבל נועד למנוע היבהובי אורות של הרכב, אך זה במידה ויש אספקת חשמל בריאה, אם אין לך כזאת הוא רק יהיה נטל על מערכת אספקת החשמל.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

שי למה בדיוק זה יגרום לסאב להשמע חלש ?

אתה רוצה להגיד לי שכל מערכת ממוצעת שיש בה לפחות שני מגברים שצורכים בחישוב קליל באיזור ה 60-70 אמפר ויש הבהובי אורות היא מערכת חשמל לא תקינה ? או שלא.

או מערכת לא תקינה אתה מניח שהיא מערכת שבה המצבר והאלטרנטור ביחד לא מספיקים לספק את החשמל הדרוש.

הרי שאם ככה הרכב יכבה מעומס החשמל.

אז בכלל לא יהיה ניתן לשמוע, ואם לא כמובן הרי שמערכת החשמל אמורה לעמוד בנ"ל ואז לא אמורה להיות בעיה כלל. פרט לנפילות מתח גדולות יותר.

הקבל אמור למנוע זאת מן הסתם ע"י משיכה קבועה של זרם מהמצבר.

לגרום לבאס מופחת ? אני לא שמעתי על כך אף פעם. שהרי זאת המטרה של הקבל למנוע את הבאס המופחת הזה כיביכול.

אז אתה אומר כאן משהו שסותר אחד את השני.

תפקיד הקבל מול ביצועו בפועל.

הקבל סה"כ מושך זרם באופן קבוע ולא רגעי מהמצבר בזמני PEAK - כאשר העוצמה מגיעה לשיא וכמות הוואטים שמערכת צורכת היא גבוהה ביותר.

זה מה שהופך את הקבל ליעיל במניעת נפילות המתח. כאשר המגבר מושך את הזרם הדרוש ממנו ולא מהמצבר ולכן נמנעות נפילות המתח הקבועות.

אבל הצריכה נשארת זהה סה"כ שהרי בחישוב קל אפשר להסיק שככה או ככה המערכת צורכת את הזרם הנ"ל. והקבל סה"כ מסייע במניעת נפילות המתח אשר נגרמות ממצבי העומס שהמגבר יוצר.

ולשאלת הבחור - כמה מגברים יש לך ? וכמה וואט מספק כל אחד.

פורסם

ג'וקר - זאת תשובה לעניין - אהבתי

אז ככה

יש לי שני מגברים אחד 600 ואחד 640... נפילת מתח יש רק כאשר האוטו לא מונע !!

אבל הציעו לי כבאל של רוקפורד של 0.5 פאראד ב 400 שקל !!!

כדאי או לא כדאי !!!

הם לא ענו ממש מה היתרונות

רק אמררו (בעצם אתה אמרת) שזה מונע הבהובים ונפילות מתח

זה לא מה שמפריע לי - השאלה אם הוא ישמע טוב יותר

אחד אומר כן ואחד אומר לא !!!

מה יהיה !

:

פורסם

כן הקבל אמור לעזור לך בכך שהוא יספק מתח למגבר מתי שהוא מגיע לפיקים של עוצמה וידרוש יותר חשמל וכך זה יעזור לסאב להשמע יותר חזק ....

אני מקווא שהתבטאתי נכון....

היום זה המחר שדאגת לו אתמול.

פורסם

ת'אמת נפילות מתח אפשר למדוד בזמן שימוש במערכת ע"י רב מודד. כאשר מודדים את המתח שיש לך בכבל + העיקרי. שם אתה רואה את נפילות המתח שיש לך במערכת. ככה אתה יודע עד כמה המצב טוב או רע (קפיצות שבין 11 ל 14 וולט לא נחשב לדבר טוב כל כך משמע יש נפילות מתח.

בדר"כ הדבר בא לידי ביטוי בהבהוב האורות ברכב. בזמן שהרכב לא מונע זאת לא בדיוק חוכמה שהרי האלטרנטור הוא ספק נוסף שאינו פועל. משמע רק המצבר שלך נותן את ההספק של הזרם.

בכללי אף פעם זה לא רע להשתמש בקבל וגם מומלץ שכל 500 וואט יהיה קבל של 0.5 פאראד.

לדעתי 0.5 ב 400 ש"ח זה דיי הרבה כסף.

בכלל אני לא יודע עד כמה כדאיות יש לך בלהוסיף אותו למערכת שהרי אתה טוען שאין הבהובים של אורות ואין סימנים לנפילת מתח.

תראה, תשמע :)... לבדוק לך אני לא יכול את הבדיקה אתה צריך לעשות. ע"י רב מודד וקישור לכבל + שלך.

ואז תדע בדיוק מה הנפילות מתח ועד כמה הם חמורות.

ואז כמובן האם יהיה כדאי או לא כדאי להוסיף.

תמיד זה בריא להוסיף את הקבל זה לא יגרע ממך. וגם אם בעתיד תשדרג את המערכת זה תמיד ישרת אותך. וזה לא רכיב שהולך לפח.

כמו כן אפשרי למצוא כיום קבלים של 1 פאראד במחיר שאתה מדבר עליו. אז אני ממליץ לך לבצע סקר שוק יותר מקיף. (ולא בהכרח של רוקפורד)

פורסם

גוקר, המטרה של הקבל היא למנוע היבהובי אורות.

קבל לא תמיד בריא, בטח ובטח לא לבחור שממליץ עליו, ואינו יודע את תפקידו במערכת החשמל.

גוקר אני ממליץ לך להשכיל בתחום לפני שתיתן עיצות שיעלו לבחור כסף רב, והתבססות על מידע שגוי ולקוי.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

עזוב אני התייאשתי כבר מזמן מלהכנס לוויכוחים איתך.

אני יגיד לבן אתה תגיד שחור.

לא משנה מה יקרה וגם אם אתה טועה אתה תעמוד על שלך.

להגיב כבר אני לא מוצא טעם כי אנחנו נמשיך להתווכח עד אין סוף.

מטרתו העיקרית היא לייצב את המתח. כמו כן הממלצה היא 0.5 פאראד ל 500 וואט.

פורסם
גוקר, המטרה של הקבל היא למנוע היבהובי אורות.

קבל לא תמיד בריא, בטח ובטח לא לבחור שממליץ עליו, ואינו יודע את תפקידו במערכת החשמל.

גוקר אני ממליץ לך להשכיל בתחום לפני שתיתן עיצות שיעלו לבחור כסף רב, והתבססות על מידע שגוי ולקוי.

שי, היתי מציע לך להסכיל קצת בתכום, מכיוון שהתשובה שלך לא ממש נכונה.

אגב קבל בוחרים לפי 1 פאראד ל 1000RMS.

פורסם
מי הציע לך ?

סאונד FX ?

אם אין לך בעיות חשמל בזמן נסיעה למה לזרוק כסף לפח ?

1 כי אמרו לי שזה מחזק את הסאב

וחוסך מהמצבר המסכן שנגמר כל תקופה.

וחבר שלי הציע - לא מישהו שאתה מכיר :)

פורסם

טוב, בגלל שגוקר כל כך משוכנע שאני טועה, והוא צודק.

ובגלל שרן כל כך משוכנע שאין לו מה ללמוד מהפורום הזה.

אז החלטתי להביא ציטוטים, מהFAQ של הפורום היקר שלנו.

ציטוט ראשון של אלון בנושא קבלים(LOUDGUY):

מילי פראד היא קידומת קטנה יותר מ 1 פראד בדיוק כמו שלקילוגרמים קידומת גדולה יותר מגרמים.

מגה, קילו, מילי, מיקרו וכו' הם קידומות ליחידות מידה, אני אתן לך דוגמה איך מסתדרות הקידומות עם יחידת הספק חשמלי שיהיה לך קל יותר להבין - בוא נבחר את הוואט - watt.

1 ג'יגה וואט = 1,000,000,000 וואט

1 מגהוואט = 1,000,000 וואט

1 קילו וואט = 1,000 וואט

1 וואט = יחידת מידה של הספק חשמלי

1 מילי וואט = 0.001 וואט

1 מיקרו וואט = 0.000001 וואט

מתחיל להבין מה קורה? אותו הדבר לגבי פראד, לגבי גרם ולגבי כל יחידת מידה מסוימת.

כשמדברים על קיבוליות של חשמל (עזוב את הקיבוליות של כדור הארץ...), יש אפשרות לבדוק כמה אנרגיה יכול לאגור הקבל שזה כבר יותר רלוונטי לגבינו.

קבל אוגר חשמל - אלקטרונים.

אם תעשה השוואה בין כמות האנרגיה שיכול לאגור קבל לעומת כמות האנרגיה שיכולה לאגור בטרייה של רכב תבין שקבל לא יכול לעשות כלום בשמירה על מתח יציב - מה שרבים חושבים. (אפילו בלי להתחשב בהתנגדויות הפנימיות של הקבל ESR,ESL שעושים את העניין יותר גרוע וכתוצאה מהם 50% מהאנרגיה שיכול לאגור הקבל זמינה למגבר שמחובר אליו).

ציטוט שני של איל, בנושא קבלים.

לגבי קבלים כבר דובר הרבה. הקבל לא פותר את הבעיה מהשורש, כלומר אם יש לך נפילות מתח בשל צריכת זרם גבוהה של המערכת עדיין הם יהיו אם תשים קבל אבל הוא יכול לעזור קצת בייצוב המתח ובכך לטשטש את נפילות המתח שאפשר לזהות למשל בהבהובי האורות.
-.

זה כבר נהייה עיניין שיטתי, העובדה שמתקנים פה מישהו, לא הופכות אותו לבור, זה גורם לו להרחיב את אופקיו מעבר למה שחשב בעבר.

כל כך קשה לחבר'ה פה לקבל תיקון ?

רק אני יכול להגיד "תודה" ? אתם לא חושבים שזה ילדותי ?

מי אתם חושבים שאתם, שאינכם יכולים לקבל תיקון בתחום ?

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...