Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול השתחררו לי ההילוכים ברכבי ונותרתי עם 2 הילוכים גבוהים בלבד. החניתי את הרכב בחניון, ולמחרת חזרתי אליו כדי שגרר יקחו למוסך. למרות שיכולתי להסיע הרכב על הילוך שלישי למוסך, אני ואבי העדפנו להימנע מנזק אפשרי לקלאץ'. דרך אגב, כיוון שביתי בצפון והאוטו נתקע במרכז, כלל כל התהליך נסיעה הלוך לילית לצפון וחזרה השקם בבוקר לרכב, נסיעות שכולל אוטובוסים פנימיים ארכו כ7 שעות.

כאשר הגרר הגיע, הבחנתי שהוא מדבר מאוד לא יפה. התחלתי להקליט עם עצירות מדי פעם בגלל שיחות של אבי שחיכה במוסך. נהג הגרר החליט לנסות להעלות את הרכב בכוח לגרר ,למרות שפעילים בו רק הילוך 3 ו-5. בגלל שההילוכים התבלגנו אחרי שהשתחררו, שילוב למקום בו היה הילוך ראשון היה כמו הילוך 5 (או 4, אני לא בטוח), כלומר נהג הגרר פעמיים ניסה להעלות את הרכב על הילוך חמישי בהנחה שהוא אכן שילב למקום בו נמצא הילוך ראשון בהילוכים תקינים.

בפעם הראשונה הנסיון לא צלח. בפעם השנייה הנסיון צלח בקושי, ועשן של קלאץ שרוף החל לצאת מצידי הרכב. כמו כן טמבון הרכב שפשף במידה לא מבוטלת את משטח ההעלאה של המשאית. כאשר אמרתי זאת לנהג הוא החל להשתגע ולצעוק. רוב האינטראקציה איתו עד להגעה למוסך (היה קטע בנסיעה שהוא היה בשקט) הייתה עם צעקות מצידו, שפת גוף תוקפנית מאוד, כאשר הוא מקריב מאוד את ידיו לפניי, ואף איימתי עליו במשטרה. זה מוקלט כקובץ קול. ההרגשה הייתה כאילו אלימות פיזית מצידו יכולה להתחיל כל רגע. לא פחדתי והמשכתי להקליטו.

גם בכניסה למוסך כאשר שאלתי לשמו מול אבי, הוא בא בשפת גוף תוקפנית ונצמד אלי.

יש חומרים מתועדים שאני מעדיף לא לציין כאן, אך אני חושב שיש לי חומר מספיק, מכל ההקלטות אותו יום, להוכיח יחסית בקלות שהנזק לקלאץ׳ זה מהנהג גרר. אותו נזק מתבטא בדמות דוושת קלאץ׳ שהפכה להיות "דביקה", והאוטו מרגיש עכשיו הרבה יותר ישן ממה שהוא.

1. איך אני משערך מה הנזק שנגרם לקלאץ? בעל המוסך טוען שהנזק מהגרר הוריד חיי הקלאץ בכ10 אלף ק"מ. מחישוב לפי הק"מ המשוערך שהיה כאשר החלפנו קלאץ, אל מול עלות קלאץ, מדובר בנזק של 105 ש"ח. אך מדובר בשיערוך בלבד. מצד שני, הקלאץ׳ נותר דביק, ועלותו 2000 שח. האם יש שיטה לאמוד נזק במצב כזה? איך אדע כמה פיצויים לדרוש?

2. במידה ואני מחליט להיוועץ בעו"ד, עו"ד באיזו "התמחות" עלי לבחור? יש כאן לא רק נזק לרכב, אלא עוגמת נפש והתנהגות מפלצתית ומאיימת מצד נהג הגרר, שכמעט כללה הזמנת משטרה.

האם כדאי במצב הזה להתייעץ עם עו"ד? כאמור, אני מרגיש שיש כאן הרבה יותר מנזק לרכב.

3. אני מחכה לשיחה מחברת הגרירה בשבוע הבא, שכבר התנצלו ואמרו שידברו עם אותו נהג. במידה ואני מעוניין להגיע איתם להסדר, איזה סכום עלי לדרוש על עוגמת נפש?

סביר מאוד שאפנה לעו"ד בעניין זה, אך כאמור אני צריך הכוונה כי אני מאוד מבולבל, כמו כן ברגע שאני ניגש לעו"ד יש תשלום לשיחת ייעוץ ,והתביעה כבר צריכה לכלול עלויות משפט, ועניין ההסדר עם חברת הגרירה ירד במצב כזה מהפרק.

בתודה, הוכדורף

פורסם

מניסיוני עם גרריסט שעשה לי נזק קוסמטי לטמבון עקב שיפוע העלייה לגרר שהיה בזווית כהה יותר מגהרכב ובנוסף להצבה לא נכונה של הרכב על הגרר, שרטו ו"קרעו" לי את הצבע בטמבון ועוד כמה חלקי פלסטיק פנימיים.

במקרה שלי הגרריסט נשלח דרך חברת הביטוח ולא גרריסט פרטי ולכן התלוננתי בפני אותה החברה ששלחה את הגררסיט.

כמוך תיעדתי הכל בתמונות, וגם המוסך שלי כשקיבל את הרכב, תיעד את הנזקים.

לבסוף אותה החברה האחראית על כל תהליך הגרירה לקחה אחריות (לא שזה היה קל לגרום להם), ופיצתה אותי ע"י צביעה של כל הטמבון והחלפת חלקים שונים (תומכות לטמבון ובתי גלגל) במחיר סמלי.

שורה תחתונה: אם הגרריסט הגיע דרך הפעלת ביטוח גרירה יש לך למי להתלונן וכמובן תכוון לפיצוי. אם לא לדעתי זה רק עניין של תביעה אישית, שגם במקרה הזה הייתי מפעיל את חברת הביטוח שתתנהל מול אותו בעל מקצוע "מהולל"

בהצלחה!

פורסם

כרגע אני לא מפרסם את שם חברת הגרירה.

אם הגרריסט הגיע דרך הפעלת ביטוח גרירה יש לך למי להתלונן וכמובן תכוון לפיצוי.

לפי מיטב הבנתי הגרריסט הגיע מחברת גרירה שהביטוח עובד עימה. וכאמור ,אני לא יודע איזה סכום של פיצוי לדרוש, אין לי מושג איך להעריך את רמת הנזק, האם שמאי רכב יוכל לסייע לי? האם בעל המוסך יוכל לסייע?

לגבי יחס בלתי הולם- מסכים אתך.

מה עושים עם זה?

לגבי הקלאץ' אל תחפש פראיירים- רק לפני חודש התייעצת לגבי גיר שהלך לא?

כאמור, יש לי חומרים מספקים שמוכיחים בצורה חזקה שהנזק לקלאץ' ,שאגב הוחלף לא כל כך מזמן (בניגוד לחלקי גיר שעד אותו פוסט לא הוחלפו), נגרם מרשלנות של נהג הגרר בהעלאת הרכב על המשאית.

פורסם (נערך)

אם הגרריסט הוא עובד של חברת "שגריר" או "דרכים" לצורך הדוגמה, פנה אליהם קודם בדרישה לקחת אחריות על הנזק ותיקונו. הערכת הנזק בפן המקצועי תבוצע ע"י המוסך, ולבסוף תצטרך את אישור השמאי במידה ותבצע את ההליך דרך חברת הביטוח.

מניסיוני, הגעתי מול חברת הגרירה לפשרה בה הם לקחו אחריות על הנזק הקוסמטי, ועל החלפים שילמתי מחיר סמלי בלבד.

הכל שאלה באיזה דרך תבחר ללכת: ביטוחית, או במידת האפשר מול חברת הגרירה אם יש כזאת.

אם יש לך הוכחות חותכות ידך על העליונה. ציין את זה מולם וצרף תמונות, סרטונים או כל דבר המוכיח את צדקתך.

עריכה אחרונה על ידי hezi2155
פורסם

עדכון- בעל המוסך נקב בעלות תיקון של 2000 ש"ח, חברת הגרירה "שגריר" מסרבת לשלם בטענה שהרכב נוסע והכל בסדר.

אני מתלבט מה עלי לעשות בשלב זה.

פורסם

תוציא חוו"ד של מוסך על כך שלעתו המקצועית הנזק נגרם כתוצאה מנהג הגרר.

קח הצעת מחיר כתובה לתשלום הנזק.

שלח מכתב (עדיף אחד שחתום ע"י עו"ד) בו אתה מתריע כי במידה ולא תקבל הסכום אתה מגיש תביעה + דרישה להוצאות.

לא הולך- תביעות קטנות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

יהיה לך קשה לבד מול הגרר ו או המעסיק שלו.

קח עו"ד

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

להלן עדכון :

התייעצתי עם עורך דין בעניין. נקודות לציון:

*נגרם נזק לקלאץ'. הנזק מוערך ע"י בעל המוסך באופן לא רשמי ,כקיצר את חייו בכ-10 אלף ק"מ. בחישוב מהיר פר ק"מ מול כמה ק"מ שקלאץ' ממוצע מחזיק, מדובר בנזק של כ130 ש"ח. אבל מכיוון שאי אפשר להחליף "חלק מהקלאץ'", עלות הנזק לפי בעל המוסך היא כעלותו של קלאץ חדש-2000 ש"ח.

*אחרי הנזק שנגרם לקלאץ', המשכנו לנסוע ברכב מבלי להחליפו. הקלאץ' היה דביק, תחושה שנעלמה עם הזמן.

*קיבלתי יחס מגעיל ביותר וזוועתי מנהג הגרר.

*כאמור קיימות הקלטות רבות שמחזקות טענותיי.

*שגריר טוענים שלמוסך יש אינטרס להגיד שנגרם נזק שעלותו יקרה יותר, כדי שיהיה להם עוד עבודה. כדי להימנע מהגנה כזו מצדם, אני יכול להפעיל שמאי רכב אך עלות ההפעלה היא 2000 ש"ח, כעלות קלאץ חדש.

עורך הדין בהתחלה כיוון על תביעה קטנה, שכן תביעה של 2000 ש"ח על הקלאץ' ו500 ש"ח על עוגמת נפש (בישראל לא מקבלים הרבה פיצויים על סעיף זה), סה"כ 2500 ש"ח, ורק הפעלת עורך דין תעלה 2000 ש"ח. לטענתו השופט לא יסתכל בעין יפה על הפעלת עורך דין כאשר הסכום שאני דורש כמעט שווה לעלות הפעלת העורך דין.

אך אט אט העורך דין התחיל להגיד שגם תביעה קטנה אינה מתאימה וסיכוייה לא גבוהים, בגלל שהמשכנו לנסוע על הקלאץ מבלי להחליפו. זו תהיה הטענה של חברת הביטוח, יוכלו אולי לטעון לטובתי רק את תשלום הנזק היחסי- 130 ש"ח, אך הוא טוען שזו תביעה מסוכנת ויש סיכוי להפסיד. בגלל שזו תביעה קטנה, גם הפסד לא יהיה כואב מדי.

לתבוע או לא? מה האופציה האחרת שגריר אמרו שקיימו שיחת נזיפה עם אותו נהג גרר והוא לא קיבל כסף על אותה גרירה. בנוסף הם שלחו לי הביתה תלוש של ארוחת בוקר, משהו כזה. אני מקווה שהתאריך שלה לא יעבור, עד שאני מחליט מה לעשות.

אני משתף פה כדי להגיע לידי החלטה, היחס של נהג הגרר היה כל כך מגעיל, שאני ממש רוצה לתבוע. בגלל זה קשה לי לקבל את דבריו של העורך דין. אני לא מבין למה התביעה יכולה להיכשל, יש כאן גם עוגמת נפש וגם נזק לקלאץ'. האופציות העומדות לפני:

תביעה קטנה:

א. תביעת העלות המלאה של הקלאץ פלוס עוגמת נפש- 2500 ש"ח.

ב. תביעת העלות היחסית של הקלאץ שנשרף ועוגמת נפש- 630 ש"ח

כמובן לשלוח לשגריר חזרה את התלוש ארוחת בוקר.

או: לקבל את התלוש

נניח שהארוחת בוקר עולה 50 שח.

מה דעתכם?

פורסם

אני לא חושב שאתה צריך לדאוג בקשר לקלאץ לאט לאט הוא יחזור להיות תקין הפלטה של הקלאץ תתיישר לאט לאט כי היא תיאכל במקומות שנשאר הפרשי גובה.

הוא ירגיש לך ככה כ1000 קמ ויחזור לקדמותו.

כמובן שזה מבאס ואני מבין אותך וחלילה לא חולק עלייך , אבל כשמצמד נאכל במקום אחד ספציפי הוא מרגיש שונה אבל חוזר להיות תקין.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

pronella, קלאץ' לא יכול להיאכל במקום ספציפי. לא במקרה הזה בכל מקרה. פני השטח שלו בהחלט הושחטו, ויתכן והוא יחזור לעצמו עם הזמן, אבל נגרם לו נזק שקיצר את חייו.

אני מציע שתדבר עם חברת הגרירה ותסביר להם את ההשלכות של פרסום הדיבור של הגרריסט ושל שמם. תסביר להם שנגרם לרכב שלך נזק מכאני וקוסמטי, תציע להם להתפשר על סכום מסויים, שיהיה נוח לך ותסביר להם שהתייעצת כבר עם עו"ד ושאתה מכין תיק לתביעות קטנות, ואז יתווספו לעלויות שלהם עגמת נפש, שכר עו"ד, שמאי, הוצאות משפט ועוד.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אם הם לא שילמו לאותו גרריסט הם למעשה מרוויחים מהסטואציה,

הרי אם נהגו כך, הם מבינים שדרוש פה פיצוי, מכיוון שעובדה שדרשו מהנהג שיפצה אותם בעבור אותה נסיעה, אבל לך הם מציעים תלוש של ארוחת בוקר מעליבה...

אני חושב שהאפיק שעליו אתה צריך ללחוץ זהו שגריר, שלטעמי קצת מסבנים אותך.

הבעיה במדינת ישראל שבית המשפט לא מפצה על עוגמת נפש או על סבל אלא אך ורק בעבור הנזק, ולכן נוח להן לכל החברות לגרור רגליים, הרי גם כך יש להם מישהו שיושב שם בבתי משפט ועושה להם את העבודה.

פורסם
pronella, קלאץ' לא יכול להיאכל במקום ספציפי. לא במקרה הזה בכל מקרה. פני השטח שלו בהחלט הושחטו, ויתכן והוא יחזור לעצמו עם הזמן, אבל נגרם לו נזק שקיצר את חייו.

אני מציע שתדבר עם חברת הגרירה ותסביר להם את ההשלכות של פרסום הדיבור של הגרריסט ושל שמם. תסביר להם שנגרם לרכב שלך נזק מכאני וקוסמטי, תציע להם להתפשר על סכום מסויים, שיהיה נוח לך ותסביר להם שהתייעצת כבר עם עו"ד ושאתה מכין תיק לתביעות קטנות, ואז יתווספו לעלויות שלהם עגמת נפש, שכר עו"ד, שמאי, הוצאות משפט ועוד.

העורך דין כפי שכתבתי ממליץ לא לערב אותו בתביעות קטנות דוגמת אלו. עם שגריר כבר מיציתי את הדברים, אבל לא איימתי עליהם בשיימינג. האם אתה מציע לי להתקשר עימם שוב, ולהוסיף שבאם לא יתפשרו עימי על סכום מסוים, אעשה להם שיימינג באתר זה?

והאם אתה ממליץ לי ללכת על תביעות קטנות?

אם הם לא שילמו לאותו גרריסט הם למעשה מרוויחים מהסטואציה,

הרי אם נהגו כך, הם מבינים שדרוש פה פיצוי, מכיוון שעובדה שדרשו מהנהג שיפצה אותם בעבור אותה נסיעה, אבל לך הם מציעים תלוש של ארוחת בוקר מעליבה...

אני חושב שהאפיק שעליו אתה צריך ללחוץ זהו שגריר, שלטעמי קצת מסבנים אותך.

הבעיה במדינת ישראל שבית המשפט לא מפצה על עוגמת נפש או על סבל אלא אך ורק בעבור הנזק, ולכן נוח להן לכל החברות לגרור רגליים, הרי גם כך יש להם מישהו שיושב שם בבתי משפט ועושה להם את העבודה.

OJetta כבר דיברתי עם שגריר והם לא מפצים אותי בכלום (למעט תלוש ארוחת בוקר). מה אתה מציע לי לעשות?

פורסם

אז ככה, מה שאני מציע לך הוא קודם כל להחליט בינך לבין עצמך מה אתה רוצה להשיג כפיצוי בעניין, מה ירצה אותך.

אומר לך בכנות, ארוחת בוקר לא הייתי מוכן מקבל, גם אם זה הדבר היחיד שהייתי מקבל.

מול מי אתה מתנהל שם בשגריר? באיזה אופן?

אני ממליץ לך לנסח מכתב בו אתה מתאר באופן ברור אך קצר את פרטי המקרה, את הנזק, את הפגיעה מהתיחסותו הקלוקלת של המוביל, ובו דרישה לפיצוי הולם שאותו תקבע. רצוי אם יש לך מכר עו"ד שחתימתו תעתר את המכתב, איכשהו זה משפיע אחרת.

באותו מכתב תרשום שמכתב זה בא לאחר מו"מ טלפוני מתמשך בו לא נאותו לבקשותיך, למרות שעל פניו נראה ששגריר מודה בחומרת העניין ואף שללה מאותו נהג את שכרו.

תסיים שאתה מאד מקווה שימצא פתרון הולם בין הצדדים ולא תאלץ להגררו לערכאות משפטיות.

אני מאמין שיבואו לקראתך. אם לא, תביעה קטנה על סך 1300 ש"ח, בו חוות דעת של המוסך על הפגיעה במצמדים, וצירוף תמלילי הקלטות (מה שרלוונטי*). והצגת ההקלטות במשפט.

אין צורך בעו"ד בבית משפט לתביעות קטנות, השופט שם לרוב מתרשם מהאנשים ומהסיפור ועל פי זה פוסק, תגיע ברור, רהוט, אל תתבלבל, הוא בטח יכוון אתכם לפשרה כי תכל'ס הוא רואה כמה מאות ביום ואין לו ממש חשק להכנס לעובי הקורה...

אז אחרי כל זה יתכן ותצא עם כ600 שח, אולי מעט פחות, אולי מעט יותר. תחליט אם זה משתלם לך, לא יפצו אותך על כל המאמץ הנוסף בבית המשפט בארצנו.

שלב המכתב הוא עדיין פשוט, תבצע אותו לפניות הציבור שלהם, או להנהלה, או לכל גורם משמעותי אחר.

• תוכן חדש...