Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אורן אתה מדבר מניסיון?

אסף שוב החורים בוצעו בגלל כנראה מחשבה של המכונאי שיהיה קשה לנקז אוויר.

אבל מבחינת עבודה של הטרמוסטט הוא יפתח ויסגר כרגיל.

imprza new age

• תגובות 161
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם

ברור מניסיון, אני מחליף טרמוסטטים כאלו 15 שנה, ביחוד במנועים שהטרמוסטט נמצא למטה יש מלכודות אוויר ובלי חורים קשה מאוד להגיע למנוע ללא אוויר.

פורסם

דווקא טרמוסטטים של ניסאן שהם בקרת כניסה אין בעיות של ניקוז אויר אבל בסובארו עם בקרת כניסה לפעמים זה הולך בקלות הניקוז ולרוב זה לא מצליח בלי להתסכן בהתחממות המנוע ולכן החורים מקלים את העניין

פורסם
ברור מניסיון, אני מחליף טרמוסטטים כאלו 15 שנה, ביחוד במנועים שהטרמוסטט נמצא למטה יש מלכודות אוויר ובלי חורים קשה מאוד להגיע למנוע ללא אוויר.

אז איך מהמפעל ביפן המנועים הללו יוצאים ללא אוויר במערכת וללא קדחים ונוסעים כך במשך שנים?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ראית פעם קו יצור? מילוי נוזלים במפעל זה עם ציוד מיוחד בדרך כלל מכניס וואקום עמוק במערכת ואז את הנוזל פנימה...זה נעשה תוך שניות.

קיים כזה ציוד דומה שעושה וואקום למערכת הקירור כדאי להכניס נוזל קירור למנוע ולמנוע בועות אויר אבל זה ציוד שממש לא נפוץ במוסכים,

לי יש כזה מכשיר של רנו וזה עושה את העבודה יופי רק צריך כמובן להכיר את המכשיר טוב טוב כדי לעבוד איתו נכון

פורסם (נערך)

לאור נסיוני בעניין:

החורים בטרמוסטט הם לא בשביל ניקוז אויר כזה או אחר אלה בשביל להוריד את טמפ' העבודה במעלה או 2 , וזה עובד יפה מניסיון.

אגב בסובארו שלך אין צורך לנקז אויר.

עריכה אחרונה על ידי subaru_loyale

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

ראיתי כזה מכשיר, מחברים פקק למיכל עיבוי, מהפקק יש צינורית למשאבה ידנית ועוד צינרית שמכניסים למיכל עם נוזל קירור. יש ברז שמעביר מצינורית אחת לשניה.

מפמפמים במשאבה הידנית, זה בונה וואקום במערכת קירור.

לאחר שנבנה וואקום מספיק (יש שעון על הפקק לצורך מעקב), מעבירים את הברז לכיוון מיכל נוזל קירור. הוואקום שנבנה יונק את נוזל הקירור פנימה תוך כמה שניות.

נראה בערך ככה, זה בלי המשאבה:

1111.jpg

לא יודע אם זה אותו מכשיר שדני דין מדבר אליו או משהו פשוט יותר.

פורסם
לא בטוח שזו ה-סיבה. אם דבר פשוט כמו קדיחת שני חורים פותר בעייה כזו קצת מוזר לי שלא עשו את זה במרוצת השנים.

ואגב, אני לא מאמין שקיימת בעייה עם הטרמוסטט המקורי, אחרי הכל הרכב יצא ככה מהמפעל ונסע כך שנים רבות. אני חושב שהאשם הוא בעבודה החובבנית שלא מתיישרת עם הוראות היצרן לגבי ההרכבה או אופן ניקוז האוויר לאחר ההחלפה.

אתה צודק ב-100 אחוז.

הבעיה האמיתית היא ניקוז האוויר, שגם במידה ובוצע כמו שצריך בעת ההרכבה, לא יתנקז מעצמו ללא חורים במקרה שבעתיד יהיה חוסר מים כתוצאה מנזילה, או ההתחממות שתגרום לפליטת מים.

לאחר שהנג ימלא מים, לא יתנקז האוויר והוא יהיה חייב לגרור את הרכב למוסך.

אורן

טעות. אם מבצעים את תהליך הניקוז לפי הנחיות הייצרן ועם ציוד מתאים לא צריך לקדוח שום קדח. אכן גם בפורומים בחו"ל אנשים ממליצים על קידוח 2 קדחים ואכן זה פותר את הבעיה אבל אם מלכתחילה היית מבצע את התהליך כפי שהייצרן ממליץ לא היית צריך לקדוח קדחים.

דווקא טרמוסטטים של ניסאן שהם בקרת כניסה אין בעיות של ניקוז אויר אבל בסובארו עם בקרת כניסה לפעמים זה הולך בקלות הניקוז ולרוב זה לא מצליח בלי להתסכן בהתחממות המנוע ולכן החורים מקלים את העניין

ראה תשובתי לאורן.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

ממה שידוע לי אין ברגי ניקוז ולא הליך מיוחד לניקוז אוויר.לא ימצא פתרון כל עוד תולים את האשם באוויר.

אם הבעיה אוויר, למה קודחים שניים שלושה חורים?מה,אחד לא מספיק(+הפין המקורי)?

אם הבעיה אוויר,מה הסבירות שהוא יהיה כלוא במקום הכי נמוך(בית טרמוסטט)?

אם הבעיה אוויר, איך זה שבמרוצת עשור וחצי לא זלגה הוראת יצרן(להדיוטות כמונו) להליך מיוחד לניקוז אוויר?

הבעיה(שלא מוצאים) היא לא אוויר אלא סירקולציה! במערכ' כזו שבה הטרמוסטט הכי נמוך הסירקולציה חייבת להיות ב100%(אם הוא היה גבוה יותר כבר היה נפתח טרמוסיפונית).

כל עוד אין בעיה של התחממות ניתן להחליף כל חלק ללא צורך בניקוז או "קדיחה".

עריכה אחרונה על ידי hook
פורסם (נערך)

דנידנין, אתה לא היחיד שביצע ניקוז אוויר ברכבים שונים ואני בטוח שאין לך טיפת ניסיון בסובארו אימפרזה אלא אתה מערבב מידע שנכתב בפורום+קצת גוגל ותחת הגלימה שאתה עוטה כמכונאי רכב אתה כותב דברים לא נכונים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...