Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור בעלים לשעבר של קליאו עם המנוע הזה (D4F) גם אני יודע שצריך לבצע טיימינג כל 4 שנים או 90 אלף ק"מ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אחלה, אז בדקת והרצועה נראית נהדר, שיחררת את הלקוח לביתו.

לאחר חודש, כשל המותחן.

תסתכל בקובץ לגבי ההחלפת ה-timing belt tensioner.

גם אותו צריך להחליף.

רוצה לשמוע כמה מותחנים חדשים שרק החליפו כושלים? הכל בגדר אם ואם אך לדעתי האישית מדובר יותר בלחץ ובהלה פסיכולוגיים מאשר תכלס מה שקורה בשטח. אני ממש לא מיתבייש לקחת אחריות על מה שאני עושה גם אם אני טועה ואם בן אדם אומר לי תחליף לי לא מענין אותי אז ישר מחליף אך יצא לי גם לומר לאנשים תחזירו את הסט לחנות ותורידו לחץ. והם עוד הספיקו בכייף להמשיך על אותה רצועה עוד כמה עשרות אלפים של קילומטרים טובים.

פורסם (נערך)

יש מושג ניהול סיכונים.

לא להחליף טיימינג אחת ל 4 שנים בעלות של כ 2000 ש"ח, לפי הוראות היבואן וניסיון שהצטבר עקב כשלים.

ומנגד כשל אפשרי במנוע והחלפת מנוע בעלות כ 7000 ש"ח.

על כל האמור מכך שהרכב מושבת והחלפת המנוע היא צעד דרסתי.

המנוע המוחלף לפעמים יוצר בעיות, כנ"ל ההתקנה.

ומנגד - במידה ונמשוך עוד שנתיים ונחליף אחרי 6 שנים - החסכון היחסי הוא 1000 ש"ח.

אבל הנזק האפשרי הוא עדיין 7000 ש"ח.

(רשמתי 2000 ש"ח החלפת טיימינג - מאחר וזה המחיר הממוצע, אצל פותח הדיון כנראה

הוסיפו גם טיפול שנתי ולכן המחיר עלה ל 3000 ש"ח, וטיפול שנתי חובה לבצע בכל מצב )

היעוץ אל-תחליף צריך להיות מסוייג, אם אתם לא מחליפים קחו בחשבון אפשרות לכשל.

לקחתם זאת בחשבון אפשר לקבל את ההחלטה שאני מנהל את הסיכון.

אבל חובה להדגיש את כל התמונה.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל צודק,

גם הוראות היצרן לוקחות מראש מקדם בטחון.

אין לי ספק שניתן לדחות את מועד הטיפול,

אבל כדאי לחשוב מראש, אם זה מצדיק את הסיכון.

-

פורסם

יש לי שאלה למייעצים על החלפה בסוגייה שבשירשור הזה: אם הקליאו הזו הייתה עושה באותו טווח זמן פחות מ 100 קמ, של של איזה סבאלה זקן שנוסע רק למכולת כל בוקר, הייתם גם ממליצים להחליף את הטיימינג?

פורסם

יש הנחיות יצרן בהמון נושאים נוספים . אם אתה רוצה להחמיר אין בעיה . אם אתה רוצה להקל תתן הוכחות חותכות ולא נראה שהרצועה בסדר. גם אם היבואן החמיר רוב סיכויים שיש סיבה טובה.

לא ניתן לאבחן את הרצועה כשהיא על הרכב , אם כבר פרקת בגלל סיבה כלשהיא

ניתן לבדוק מספר פרמטרים.

אבל אם אתה כבר מפרק אותה רק לבדיקה העלות שלה שולית לעומת הסיכון , לא שווה לאדם הממוצע. השיקול האישי שלך לא מומלצים לכולם.

פורסם
יש הנחיות יצרן בהמון נושאים נוספים . אם אתה רוצה להחמיר אין בעיה . אם אתה רוצה להקל תתן הוכחות חותכות ולא נראה שהרצועה בסדר. גם אם היבואן החמיר רוב סיכויים שיש סיבה טובה.

לא ניתן לאבחן את הרצועה כשהיא על הרכב , אם כבר פרקת בגלל סיבה כלשהיא

ניתן לבדוק מספר פרמטרים.

אבל אם אתה כבר מפרק אותה רק לבדיקה העלות שלה שולית לעומת הסיכון , לא שווה לאדם הממוצע. השיקול האישי שלך לא מומלצים לכולם.

בהתאם לדוגמא שנתתי אם מדובר ברכב שלך היית מחליף רצועת תזמון ומותחן לאחר 4 שנים ו 100 קמ בסהכ?

פורסם

כן. שמן סופח אליו לחות ועוד מרכיבים שמשפיעים עליו כתוצאה מכל אקלים שהוא. רצועה כמו רצועת תיזמון שהיא חומר מאוד חזק ובעל הרבה בשר אני מבטיח לך שאם תבדוק אותה לאחר 100 קילומטר ו 4 שנים מול רצועה חדשה שעומדת על המדף ומחכה שייקנו אותה אתה לא תמצא הרבה הבדל חוץ מהגמישות שניגרמה מהעבודה שהרצועה עברה ואולי מעט יובש שלא יזיז לשום דבר והיא תחזיק יופי עוד שנים. אני לא אומר את הדברים כדי להיתגרות בהוראות היצרן אך מניסיון של לא מעט רצועות שהחלפתי שעבדו הרבה יותר שנים והרבה יותר מ 30000 קמ ועדיין נראו מצויין!

פורסם
הקליאו III ידנית בת 4, עם 30,000 ק"מ.

המוסך אומר (וכך לפי ספר הרכב) שאחרי 4 שנים (או 90,000 ק"מ, המוקדם מבין השניים) יש להחליף טיימינג.

הצעת המחיר שהתקבלה עבור כל הטיפול הגדול: 3,100 ש"ח. (מוסך מורשה רנו).

אני מודה שאני לא מבין כלום במחירים, אבל לי זה נראה הון.

האם בכלל יש הצדקה להחלפה בקילומטרז' כזה נמוך?

תודה!

המחיר כולל החלפת טיימינג + מותחנים + משאבת מים (מוחלפת בזמן ביצוע טיימינג) + עבודה.

יקר לך ? תטפל במוסך שאיננו מורשה יבואן.

בהתאם לדוגמא שנתתי אם מדובר ברכב שלך היית מחליף רצועת תזמון ומותחן לאחר 4 שנים ו 100 קמ בסהכ?

אני אישית הייתי מחליף.

אני מעדיף להוציא עוד כמה שקלים על הרכב ולא להיתקע עם בעיות מיותרות - אבל זאת העדפה שלי.

פורסם (נערך)
כן. שמן סופח אליו לחות ועוד מרכיבים שמשפיעים עליו כתוצאה מכל אקלים שהוא. רצועה כמו רצועת תיזמון שהיא חומר מאוד חזק ובעל הרבה בשר אני מבטיח לך שאם תבדוק אותה לאחר 100 קילומטר ו 4 שנים מול רצועה חדשה שעומדת על המדף ומחכה שייקנו אותה אתה לא תמצא הרבה הבדל חוץ מהגמישות שניגרמה מהעבודה שהרצועה עברה ואולי מעט יובש שלא יזיז לשום דבר והיא תחזיק יופי עוד שנים. אני לא אומר את הדברים כדי להיתגרות בהוראות היצרן אך מניסיון של לא מעט רצועות שהחלפתי שעבדו הרבה יותר שנים והרבה יותר מ 30000 קמ ועדיין נראו מצויין!

מאור, כבר דיברנו על כך בטלפון,

מי כמוך יודע שמפעלי רכב, עובדים מהנדסים שבינהם אני מניח מהנדסאי חומרים.

אני חושב שהם הגיעו למסקנה שהחומר מתלבה גם בלי קשר לנסיעה אלא בלאי עם הזמן והתיישנות,

גם אם החלפתי, ונסעתי 5 קילומטר

כל ה-4 שנים, אני אחליף.

עריכה:

המורה שלי למכונאות היה עד לא מזמן מנהל מורשה רנו ניסאן, אשאל אותו למה קיצרו, והאם ניתקלו במקרים של רצועות בלויות בצורה קיצונית.

עריכה אחרונה על ידי רועי עוזרי

רועי

פורסם (נערך)
יש לי שאלה למייעצים על החלפה בסוגייה שבשירשור הזה: אם הקליאו הזו הייתה עושה באותו טווח זמן פחות מ 100 קמ, של של איזה סבאלה זקן שנוסע רק למכולת כל בוקר, הייתם גם ממליצים להחליף את הטיימינג?

דוגמה קיצונית מדיי - רכב שכמעט אינו נוסע כלל - גם פה יש מצב שחלקים מתבלים עוד יותר מכזה שנסע רק 30K ב-4 שנים.

גם גמישות ויובש של הרצועה (במיוחד כזו שללא שימוש) יקצרו את חייה.

ועדיין - עדיין רצועה בת 4 שנים, הגם שנראית שלמה וללא פגם - האם אתה ערב לכך שתחזיק מעמד (עד לפעם הבאה שיבדקו אותה, אם בכלל, ואולי לא עלינו היא תקרע עוד קודם ? למה צריך את זה ?!)

עריכה - את החיסכון כאן לא צריך להשיג ע"י דחיית ביצוע טיימינג, כי אם אולי ע"י רכישה עצמית של חלקים וכמובן שאין חובה לבצע במוסך יבואן (ששם מחירים גבוהים יותר).

עריכה אחרונה על ידי חולגי
תוספת

alfa 156 2.5.

פורסם

בן אדם שאני אישית מטפל בו ובודק לו את הרצועה ורואה שמצבה טוב והיא בריאה לחלוטין ואני מחליט לומר לו תמשוך ותבוא בטיפול הבא אז בטח שאני לוקח אחריות! אם לא הייתי לוקח אחריות על מה שאני עושה לא הייתי עושה מלכתחילה. כמובן שבהמשך הטיפולים אני מציץ בין היתר על מצב הרצועה כמו שאני מיסתכל על מיכלולים אחרים שצוברים בלאי ולא נגעתי בהם כדי לנצל אותם כמו שצריך. ראה ערך דוגמאות של צותבי משולשים שהם מתייבשים ועדיין לא ניסדקים וגומיות ציריה וגומיות מסרק ותפוחי הגה שמצטבר בהם יובש תוך זמן קצר. למה את כל אלה לא מחליפים שהם במצב שכזה? מדובר בחלקים בטיחותיים הרי.

פורסם

מאור אני מעריך את הרצון לחסוך בהוצאות לחברים ,, עד.

בדוגמאות שהבאתה יש בהם גומיות וגם חלקי ברזל המחזיקים אותם.

בעוד שברצועה הכשל מידי, אין כל אבטחה נוספת.

החיסכון הוא עד 1000 ש"ח הרווחנו עוד מחצית מזמן ההחלפה - אם נחליף בעוד שנתיים.

האם זה שווה את הסיכון לנזק גבוהה, מה עוד שיש ניסיון ליבואן בנושא זה.

ולכן היבואן מבקש בארץ זמן החלפה יותר קצר מבארצות אחרות.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...