Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצלמות נסתרות לבית (מטפלת)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברי פורום נכבדים.

בסוף אוקטובר המטפלת שלנו מתחילה להשאר לבד עם הקטנטנה. למרות שהכרנו אותה מהמלצות של חברה טובה של אמא שלי, והיא גידלה לחברה את כל הנכדים, אני אהיה באמת שקט רק כשנראה בעצמנו שהכל בסדר.

כן, ב ebay מצאתי מלא מצלמות כאלו, ואולי בסופו של דבר אחליט לקנות שם, אבל משום מה אני מעדיף הפעם לשקול גם אופציה של קניה בארץ. כנראה עקב רגישות הנושא אני מעדיף סיני מחנות על פני סיני במשלוח :) - מה גם שאי אפשר לסמוך על הדואר בתקופה האחרונה.

אשמח לקבל ממכם המלצות לחנות (עדיף באזור הצפון, אפשר גם במרכז) שמתעסקת עם ציוד מתאים. לא צריך דברים מסובכים, מספיק כמה מצלמות sd card בצורת שעון, עציץ וכו...

אני בטוח שיש פה הורים שכבר התנסו בנושא.

תודה רבה וחג שמח.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם (נערך)

אני מאד אוהב את המצלמה של XIAOMI - סינית אבל ידועה כאחת שמוציאה מוצרים איכותיים:

המלצתי עליה כאן לא מזמן , שמתי קישורים למספר סקירות.

איכות תמונה מעולה (720P),

זוית צילום רחבה של 130 מעלות נדמה לי, תופסת את כל הסלון ואת המטבח אצלי.

מכילה מיקרופון ורמקול בתוכה = אודיו דו כיווני,

מצלמת גם בחושך מוחלט (מדליקה תאורת אינפרה), שים לב לקחת את הדגם מ 2015, הישנים יותר לא מצלמים בחושך.

אני קניתי מכאן

הייתי כל כך מרוצה ממנה שהזמנתי עוד אחת גם לחדר של הילדה.

חחחח - עכשיו ראיתי בחוות דעת בקישור שצירפתי, שהמוכר קיבל כמה המלצות חמות מישראלים שקנו ומרוצים.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם (נערך)

המצלמה מתפרק מהתושבת הלבנה, אתה יכול לפרק את הדיסק השחור שהיא בעצם המצלמה מהתושבת, היא לא גדולה וקל להסתיר אותה בתוך כל מיני חפצים בחדר מגורים. היא צריכה רק חיבור מתח USB ואת זה אפשר לספק מרשת החשמל או מסוללת הטענה חיצונית של סמארטפון למשל, רק צריך לוודא כמה זמן היא תוכל לעבוד לפני שתרוקן את הסוללה.

זה מעניין אותי אישית, אני אנסה לבדוק במשך היום

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם
מחיר מאד יקר.היא נמכרת ב10 דולר פחות אצל מוכרים מומלצים.

שים לב שמדובר על הדגם עם ראיית לילה. הדגמים הישנים ללא האופציה הזו זולים בסביבות 10$ .

פורסם

ממש לא.אני מבין באלקטרוניקה היטב.בבקשה xiaoyi xiaomi night version camera cctv smart webcam IP Wireless Wifi camcorder Built-in Microphone Support Two Way Intercom

http://www.aliexpress.com/item/Xiaomi-Smart-cctv-Camera-Small-ants-smart-webcam-IP-Wireless-Wifi-camcorder-Built-in-Microphone-Support/32299799449.html

(from AliExpress Android)

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

אלון,

ברשותך אני רוצה לגעת בנושא הזה של התקנת מצלמות נסתרות כדי לתצפת על המטפלת.

אתה בטוח שזה רעיון טוב?

זה דיון שעולה מדי פעם בין החברים שלנו, שכן לכולנו יש עוזרת שמתגוררת איתנו בבית ובין היתר מטפלת בילדים כשאנחנו בעבודה.

חלק מאוד בעד התקנת מצלמות, חלקם אף התקינו כאלה, אחרים ללא מתנגדים ואני נמנע עליהם ומכמה סיבות:

1.אתה הרי אף פעם לא תוכל לראות הכל, גם כי אתה לא תמיד צופה בהקלטות או בלייב וגם כי אלא אם תתקין עשרות מצלמות בבית- תמיד יהיו שטחים מתים שלא בטווח המצלמה.

2.לעיתים אתה עשוי לראות במצלמה משהו שיראה לך לא תקין כשלמעשה המטפלת פעלה כשורה.

3.נניח ותראה משהו לא תקין- מה תעשה? תתקשר למטפלת מיד ותעיר לה? באותו הרגע חשפת בעצם את קיום המצלמות ועל הדרך העכרת את מערכת היחסים עם המטפלת, אף אחד לא אוהב לגלות שהמעסיק התקין מצלמות סמויית שעוקבות אחריו, גם אם הוא ישר ופועל ללא דופי.

זה לגיטימי שתיהיה הדאגה הזאת לשלום האפרוחים אבל לדעתי צריך לדעת לפעמים לשחרר, לבחור מטפלת מומלצת שיש איתה כימיה טובה, לראות איך היא מטפלת בילד והכי חשוב- איך הילד מגיב אליה.

ילד שלא טוב לו עם המטפלת יודע לשדר את זה, כבר מגיל מאוד צעיר של כמה חודשים, אם הוא לא אוהב את המטפלת הוא יפגין את זה בצורת בכי ועצבנות כשהמטפלת מגיעה בבוקר, הוא גם יישמח מאוד לעזוב אותה כשאתם תגיעו הביתה בסוף היום וכמובן בנוסף יש את העירנות שלכם, לראות אם פתאום יש איזה סימן חדש של מכה או פציעה (קל מאוד לראות במקלחת).

אל תבין אותי לא נכון, זו אינה ביקורת על ההחלטה שלך להציב מצלמות, זה רק דיון לגבי הצורך בכך.

גילוי נאות- אמא שלי עובדת כמטפלת מזה כ-10 שנים, טיפלה במעל 10 ילדים לאורך התקופה, כולם מאותה משפחה שמיד עם היוודע ההריון מעדכנים אותה כדי לשריין מקום.....

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

פשוט שמים מצלמות לא סמויות.

הם גם איכותיות יותר וגם זה יכול למנוע מראש התנהגות לא הולמת מצד המטפלת.

אפשר כמובן להגדיר לה מראש לא להמצא במקומות מסויימים (איפה שאין מצלמות) אלא רק באיזור הציבורי בבית ובחדר הילד (שם כן להציב מצלמה גלויה).

הרי בכל זאת זה הבית שלכם עם הפרטיות שלכם וכשאינכם שם זה לא 100% הממלכה של המטפלת.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)

לשים מצלמות גלויות לא יפתור את הבעיה שכן ברגע שאתה יודע איפה המצלמה מאוד קל לעמוד עם הגב אליה ולחסום אותה.

בכל אופן, גלויות או סמויות, לטעמי זה לא באמת נותן משהו כי אתה לא הולך לצפות בהן לייב ויהיה מתיש להתחיל לחפש הקלטה כי נראה לך שהמטפלת עשתה משהו לא תקין.

אני בחרתי להמנע מהתקנת מצלמות ובמקום זה מיד שהודענו לעוזרת שהיא התקבלה לעבודה אמרנו לה שמתוקף עבודתי מותקנות בבית מספר מצלמות סמויות עקב דרישה של חברת הביטוח.

כך היא תחשוב פעמיים לפני שתעשה משהו לא תקין ואני לא אצטרך לפתח אובססיביות לבחינת ההקלטות.

רק כדי להדגים את חוסר היעילות של המצלמות האלה, זוג חברים שלי התקין בביתו 2 מצלמות סמויות ועוד אחת גלוייה כדי לפקח על עבודת העוזרת עם ביתם התינוקת.

באחד הערבים האישה חזרה הביתה עם זוג עגילים בשווי 15K דולר שענדה במהלך תערוכה ושכחה להחזיר לכספת בתום יום העבודה, באורך פלא העגילים נעלמו עוד באותו ערב, העוזרת הכחישה כל קשר ובצלמות לא ראו כלום למרות שמצלמה אחת תיצפתה על האיזור בו הונחו העגילים.

לגבי ההמלצה לקבוע למטפלת איזורים שבהם אסור לה לשהות, אולי זה רלוונטי במקרה של פותח השרשור, זה לא רלוונטי במקרה שלנו שכן העוזרת אצלנו פרט לטיפול בילדים בזמן שהם בבית גם אחראית על נקיון הבית כך שהיא מסתובבת בכל הבית.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אלון,

גם אני כמוך קצת פרנואיד סביב הסוגיה של הטיפול בקטנה שלנו,

ובכל זאת הגן שבחרנו הוא ללא מצלמות, ואני מאוד מתחבר למה שעידן רשם מבחינת השיקולים בעד/נגד.

זה נכון שמדובר בגן עם עוד אנשי צוות ועוד ילדים, אבל אתה וודאי מכיר את האירועים בשנה האחרונה שגילו גם בגנים.

בכל מקרה - אם בכל זאת תחליט לשים את המצלמות בבית, תוודא טוב טוב את כל ההגדרות שלהן,

מצרף לך קישור למאמר טכני בתחום אבטחת מידע שמפרט עד כמה המצלמות הסיניות פרוצות ואף מכילות back-doors מובנים שקשה מאוד לנטרל.

http://jumpespjump.blogspot.co.il/2015/09/how-i-hacked-my-ip-camera-and-found.html

שיהיה חג שמח!

(וחייבים להיפגש כבר!)

בברכה!

יונתן.

פורסם (נערך)

עידן, כל הדברים שאמרת הם נכונים וגם אנחנו נתקלנו באותם לבטים.

לסיכומו של דבר, ההחלטה לשים את המצלמות היא על בסיס אותו היגיון שאומר (ואתה בטוח תבין אותי עם האנלוגיה הזו) תמיד לצאת עם מחסנית מלאה של כדורים, גם לפעילות הכי פשוטה, ושאפילו כדור אחד לא יהיה חסר - כי בדיוק הכדור הזה יכול להיות ההבדל בין חיים למוות (שלא נדע, להבדיק אלפי הבדלות כמובן, טפו טפו טפו :)).

המטפלת כבר נמצאת אצלנו חודש כדי שהקטנה תכיר אותה, והיא כבר יוצאת איתה לבד לטיולים ולמשחקים. ראינו שהקטנה אוהבת אותה והיא שמחה בבוקר שהיא באה - וזה אכן הסימן הכי חשוב. אם זה לא היה קורה, לא היתה מטפלת. ברור שגם נקפיד לאורך זמן לבדוק את כל הדברים שציינת.

אשתי גם אמרה לה על דברים קטנים שהיה לה חשוב להדגיש ואפילו לשנות או להוסיף.

כמו-כן, אנחנו מודעים ומבינים שמטפלת זו לא אמא, לכן, גם במידה ונראה דברים קטנים (שאולי לא שמנו להם לב עד עכשיו) אנחנו לא הולכים לעשות "רעש" ונדע (אם נרגיש שבאמת צריך) גם להגיד אותם בצורה מתאימה - בדיוק כמו שעד היום אשתי אמרה למטפלת על כמה דברים קטנים.

מעבר לזאת, אנחנו גם לא נחפש בצילומים דברים קטנים, המצלמות הם נטו למניעה של קטסטרופות שאני בטוח ב 99.9% שלא יתרחשו, אבל עדיין, אני מקפיד שגם את זה אני אחסה במידת האפשר (שוב, מחסנית מלאה) - וגם אז, אני מבין ש 100% מקבלים רק מאמא ואבא.

מבחינתי הקש ששבר את גב הגמל היתה שיחה עם ידידה בעבודה שסיפרה לי על חברים שלהם, שלא שמו מצלמות ו"חטפו" מטפלת מכה. שוב, כלל לא בטוח שמצלמות היו פותרות את העניין, אבל בדיוק מהסיבות שציינתי קודם, ההחלטה היא כן להשתמש בהן.

ד"א, יכול להיות שבסופו של דבר נשנה את ההחלטה, אנחנו באמת רואים שהילדה אוהבת את המטפלת, הזמנתי את המצלמות כדי שיהיו, כשהן יגיעו (דואר ישראל, לך תדע...) נעשה היערכות מחדש :)

יונתן, תודה על המאמר, המצלמות הן ללא חיבור אלחוטי (אם כבר סיני, שיהיה זבל סיני כמו שצריך :wink:). ואכן צריך להפגש ! :-o

חג שמח לכולם ותודה על ההמלצות\תגובות.

מרטינס, המצלמות הן:

http://www.ebay.com/itm/111345522456?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

http://www.ebay.com/itm/281809633699?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

http://www.ebay.com/itm/261991370601?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תוכן חדש...