Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד מימי השירות הצבאי שלי מלווה אותי בעיה שכאשר אני מתחיל להתמיד עם ריצות ארוכות אחרי כמה וכמה פעמים מופיעים לי כאבים בעצמות באזור השוקיים, בעבר העניין אובחן כשברי מאמץ. עד היום מפעם לפעם אני חוזר לרוץ אך התופעה גם חוזרת, אין לי בעיה לרוץ 8 ק''מ אך כמו שכתבתי אחרי כמה פעמים הכאבים חוזרים ואני מושבת לריצות לתקופה של חודש +.

לאחרונה חבר המליץ לי על תוסף תזונה של סידן, מקריאה נראה שזה באמת עוזר אך אני לא הכי מבין בנושא.

למישהו יש המלצות למשהו ספציפי?

אני בכללי לא חסיד גדול של כדורים למיניהם וכל מה שקשור לתרופות או צורה של תרופות אבל כשצריך אז צריך...

מישהו מכיר? מישהו ממליץ?

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לדעתי (הלא מקצועית) תוסף תזונה יכול להועיל למי שיש חוסר. אם אין לך חוסר בסידן, התוסף הוא בזבוז כסף, כי הגוף לא ינצל אותו.

פורסם

רק תזכור שסידן צריך שומן כדי להיספג בגוף אז אם אתה אוכל למשל מוצרי חלב עם כמות קטנה של שומן שבהם אז אתה לא ממש סופג הרבה.

8)
פורסם (נערך)

הגוף לא צריך סידן מהמזון, הוא מיצר בעצמו.

יש אוכלוסיות שלמות שלא מכניסות מיליגרם סידן לגוף ולא חסר להם

במקרה של מחסור בסידן ניתן לתסף או דרך המזון העשיר בסידן וגם עם זה יש המון בעיות ספיגה וזה לרוב לא עוזר עם דגש מאוד גדול על הלא עוזר.

אם יש מחסור בסידן יש בעיה כללית בתזונה או שהיתה לאורך זמן, לא מחסור בסידן בתזונה אלא חוסרים אחרים או תזונה שרובה ממקורות מזון מעובד

גם מחסור בפעילות גופנית עצימה יכול לגרום לכך

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בקשר לתוסף רשמו דברים נכונים - להקפיד על תזונה טובה , מנוחה ושינה איכותית.

במידה ואתה מרגיש חוסר, או רוצה לתחזק רגעית יותר, אפשר להוסיף מולטי-ויטמין כגן צנטרום.

( רק להרגשה האישית, כתוסף לפני טסט .. )

אתה צריך לבדוק את מכניקת הריצה והעמידה שלך.

חוזק שרירים, ובנוסף אולי מדרסים בולמי זעזועים.

בשברי מאמץ, באזור הנפגע יש חולשה רגעית של חוזק שריר, פעולה מתמשכת ומאמץ חוזר -

כמו פיוז.. זה האזור המסמן יש בעיה, ומאחר ואצלך זה חוזר, צריך להיתייחס לכל האפשרויות.

בריצה יש מאמץ דחיסה די חזק על הרגליים, לכן כדאי לפני כניסה למשטר ריצה.

לאזן ולחזק שרירי יצוב כף רגל רגליים וגב.

אפשר בתחילה עם אופני כושר , או אופניים רגילים.

ואחרי חיזוק השרירים והיציבה לעבור לריצות ארוכות יותר.

זה נשמע אולי מסובך,, אבל זה מאוד קל, קצת מודעות להליכה ולעמידה ומתרגלים לזה מהר.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אחד ממקורות הסידן הטובים ביותר לגוף והקלים להשגה מגיע מסרדינים, ובפרט מהאידרה (השלד שלהם).

אם אתה מחובבי הסרדינים מצא לך סוג שמגיע עם עמוד שדרה ניכר או בכלל תעלה את הצריכה.

בשונה מטונה, שהיא דג טורף גדול שחי כמה שנים וצובר הרבה כספית מהטרף ולפיכך לא הכי מומלץ

לצרוך ממנו יותר מקופסא לשבוע, סרדינים הם קטנים וצעירים ולפיכך ׳נקיים׳ יחסית.

The first one to get angry loses

פורסם
איך הגעת לזה?

ידע שצברתי, לא מכותרת בynet.

פורסם
ידע שצברתי, לא מכותרת בynet.

אז תמיד כדאי ללמוד.

http://hospitals.clalit.co.il/Hospitals/kaplan/he-il/CustomerInfo/Articles/Pages/CalciumArticle.aspx

הגוף לא מייצר סידן בעצמו, הוא צריך את הסידן הזה וצורך את הסידן ממקורות שונים.

יש עוד המון מחקרים ומאמרים על צריכת הסידן ומהיכן ניתן לקחת.

בהמון מקורות אוכל שאנחנו אוכלים ביום יום יש סידן, גם במים... זה ברור לכן אתה מדבר על אותן אוכלוסיות.

להגיד שהגוף לא צריך ומייצר לבד - הטעיה חמורה.

פורסם
אז תמיד כדאי ללמוד.

http://hospitals.clalit.co.il/Hospitals/kaplan/he-il/CustomerInfo/Articles/Pages/CalciumArticle.aspx

הגוף לא מייצר סידן בעצמו, הוא צריך את הסידן הזה וצורך את הסידן ממקורות שונים.

יש עוד המון מחקרים ומאמרים על צריכת הסידן ומהיכן ניתן לקחת.

בהמון מקורות אוכל שאנחנו אוכלים ביום יום יש סידן, גם במים... זה ברור לכן אתה מדבר על אותן אוכלוסיות.

להגיד שהגוף לא צריך ומייצר לבד - הטעיה חמורה.

תלך על כל מה שכתוב באתרים של קופות החולים ואתה תבקר הרבה בקופות החולים.

הגוף לא זקוק לסידן ממקור חיצוני וכמו שאמרתי, יש נם אוכלוסיות שלמות שבמהלך חייהם לא נכנס מיליגרם אחד של סידן אל הגוף או אנשים שחיים בינינו ואינם צורכים מוצרי חלב או כל מוצר ירק או דג שמכיל סידן בלי קשר לזה שיש בו סידן ולא קיים אצלהם מחסור בסידן

אני לא מתכוון להתחיל לחפש את כל מקורותי משחר ההסטוריה ולהתחיל להדביק פה מחקרים.

הבנאדם בא עם בעיה, תוסף דיסן או מזון עם סידן לא יפתור לו אותה.

הבעיה שלו נעוצה בהסטוריית התזונה שלו, הוא בגיל או בזמן שבדיוק הוא מעמיס על הגוף והגוף מראה אותות חולשה בדיוק איפה שיש לו חוסר, לא בגלל שההליכה או הריצה קשים אלא בגלל שמה שסוחב אותו חלש

בני אדם בצבא ועוד מלפני זה בבתי הספר לרוב בעלי תזונה לקויה או שהם חושבים שהיא לא אבל היא כן, המון מזון מעובד (פסטות, מעדנים, מאפים ומזון מהיר) ופחות מזון אמיתי ולא מעובד או ששונה מהותית מהמקור נכנס לגופם (בשר/עוף/דגים/ביצים/מוצרי חלב בסיסים - בלי קשר לסידן שבהם ופירות/ירקות טריים)

פורסם

האמת זה מוזר כי בכלל בדיקות הדם שאני עושה מדי שנה (בגלל המקום עבודה) הכל יוצא תקין, מוזר לי שיכול להיות לי מחסור גבוה בסידן ברמה שנוצרים שברי מאמץ.

יכול להיות שגם הצורת דריכה שלי בריצה אינה טובה וזה משפיע, בגיל 26 יהיה קשה לשנות את זה.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם (נערך)

לתגובות לא רציניות, ראה את הודעותיו של gsi16v.

איני מתמצא בשברים בכלל ובשברי מאמץ בפרט, אבל בכל מקרה - השברים הם תוצאה של פגיעה מיכאנית בעצם.

העצם הינה איבר פעיל - אשר מתפרק ונבנה מחדש כל הזמן. אחרת שבר לא היה מתאחה. לכן יש כל הזמן מחזור של סידן. עיקר כמות הסידן בגוף מצויה בעצמות, אבל בכל תא ותא - בכל שאר האברים - יש כמות סידן החיונית לתפקודו. והגוף גם מפריש סידן (בשתן). לכן סידן בתזונה חיוני, בכל גיל - אם כי יותר בגילאים בהם יש בנית עצם או שצריך לשמר את מסת העצם (ולצורך זה דרוש גם ויטמין D, אשר מבקר את קליטת הסידן בעצמות).

פות"ש - פנה לאורתופד אשר ראשית יצטרך לאבחן את סיבת הכאב, ובהתאם לכך להתאים לך טיפול. גם אם יש שבר הוא לא בהכרח מעיד על מחסור בסידן אשר מצריך נטילת תוספים, יתכן שכמות הסידן המצוי במזון השוטף מספקת, בבחור צעיר זה אפילו סביר. תביא בחשבון שרמת הסידן בדם אינה מיצגת את פעילות בניית העצם - יש משחק לא פשוט של כמה הורמונים - אבל אל תחש ברשת פתרון לבעייתך, פנה לבעל מקצוע.

ועוד עניין קטן. הגוף לא מסוגל לייצר סידן מסיבה פשוטה מאד: מדובר ביסוד (כימי), והגוף אינו מסוגל לייצר יסודות, רק לבצע עליהם פעולות כימיות. הסידן נוצר בתגובות של היתוך גרעיני או פירוק רדיואקטיבי, לא בפעולה של איז האנזים או שורת אנזימים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כימיה

1. קח ילד ותכניס אותו לבדיקת משקל שלד.

תמדוד אותו שוב לאחר שנה

לפי מה שאתה אומר, הפרשי משקלי השלד שלו אינו יכול לעלות על כמות הסידן שהוא צרך בשנה?

ממליץ שתבדוק את דבריך, ישנם ילדים שאינם צורכים שום סידן מהרגע שהפסיקו לינוק ועדיין גדלים וגבהים כרגיל כל חייהם.

2. אדם ששבר עצם, במידה ולא יצרוך כלל סידן השבר לא יתאחה לו?

3. סידן ישנו למשל בחלב פרה, או חלב אם אם היא לא תצרוך סידן היא לא תספק ערכי סידן בחלב שלה?

5. תרנגולת שתגדל ללא סידן ממקור חוץ, תגדל להיות תרנגולת עם נוצות וציפרניים (שמורכבות גם מסידן)?

כשתטיל ביצה, הביצה תהיה ללא קליפה ?

לפי דבריך והעובדות הכימיות שלדי בעלי החיים לא יוכלו להיוצר ולגדול אלמלא אותו בעל החיים יצרוך סידן שנוצר מחוץ לגופו בטבע?

שוב אני חוזר על דברי:

אין שום צורך ממשי להכניס סידן לפה כדי להתקיים לגדול ולעמוד על רגליים בריאות כל החיים

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

• תוכן חדש...