Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי סיטרואן פיקאסו 250,000 ק"מ, יד 3.

יש לרכב מספר תקלות, אשר למדתי שמרביתן הן בעיות סרק שנפתרות ע"י כיבוי / הדלקה של מתג התנעה / ניתוק זמני של המצבר וכו'

1. באמצע נסיעה במצב אוטומטי, הרכב עובר למצב ידני. במצב זה, ניתן להעלות הילוכים באופן ידני (לחיצה על + / -) עד להילוך 3 אך לא גבוה יותר. אם אני מעביר את ידית ההילוכים ל N תוך כדי נסיעה באופן רגעי ומחזיר למצב אוטומטי - הרכב חוזר למצב אוטומטי. זה יכול לקרות בנסיעה אחת כל כמה דקות. אך זה גם יכול לא להתרחש במשך שבוע / שבועיים ימים.

2. לעיתים רחוקות, הרכב לא מתניע. ידית ההילוכים במצב N ואני לוחץ על דוושת הבלם, אך למרות זאת יש סימון ללחוץ על דוושת הבלם, אבל זה לא עוזר והרכב לא מתניע. הסתכלתי היום בדוושת הבלם ובמתג הבלם (הוחלף פעם אחת בעבר). נראה תקין. לא הסתכלתי אם האור בלם מאחורי הרכב דולק כשלוחצים על דוושת הבלם. קצת ניסיתי להוציא / להכניס את המתג באופן ידני, אבל זה לא עזר. בסוף החזרתי את מתג ההתנעה למצב 0, המתנתי כמה שניות, הקשתי קוד, והרכב הותנע ללא כל קושי.

3. מצערת: לעיתים רחוקות, תוך כדי נסיעה, בלחיצה על הגז, הרכב לא נוסע (כאילו נגמר הדלק תוך כדי נסיעה). בלחיצה חזקה על דוושת הגז, כאשר דוושת הגז נוגעת בלחצן ה 'קיק סטרטר', הרכב מאיץ. כאשר אני מוריד מעט את הרגל מדוושת הגז (לא קיק סטרטר אלא מצב נסיעה רגיל) - הרכב שוב לא מאיץ. היום זה קרה לי הרבה באותה נסיעה. לעיתים לא קורה בכלל.

4. נסיעת שיוט: ב 90% מהמקרים הרכב לא נכנס למצב שיוט. אני מעביר את הכפתור למצב שיוט - ובלוח התצוגה לא דולק שום חיווי של נסיעת שיוט. מעביר את מתג ברשת השיוט ל 0, ואז מחזיר למצב בקרת שיוט. כך עשרות פעמים, עד שהרכב כן 'מסכים' להכנס למצב שיוט.

5. לעיתים רחוקות, במצב נסיעה אוטומטי, ההילוכים קופצים מ A2 ל A3 וחוזר חלילה ונראה שהרכב לא החליט מהו ההילוך הנכון. אני שומע 'תקתוקים' של הקלאצ'

6. נדלקת נורת Anti pollution בעת התנעת הרכב, מדי פעם. הרכב עבר בדיקת זיהום אוויר בטסט. זה קורה ב 50% מקרי התנעת הרכב. למדתי להתעלם מאזהרה זו.

7. לעיתים רחוקות, בעת נסיון התנעת הרכב, האורות בתצוגה מהבהבים ונראה כאילו המצבר חלש. החלפתי מצבר, אך התקלה קורית לעיתים נדירות. היא נפתרת כאשר אני מחזיר את מתג ההתנעה ל 0, ממתין כמה דקות, ואז מנסה שוב.

תדירות התקלות האלו הולכות וגוברות, עד שהחלטתי לשים לזה סוף: מה יכולה להיות הבעיה? האם החלפת קלאצ' יכולה לפתור את התקלה? (המוסך שלי מצודד בגישה זו, אבל אני רוצה להיות בטוח שאני לא משכיב 3,500 ש"ח על החלפת קלאצ' והתקלות האלו לא נפתרות)

תודה.

פורסם

עוד לפני החלפת מצמד, סביר להניח שיש רישום של צרור תקלות במחשב הרכב, מה שמצריך סריקה ואבחון של הבעיות.

סביר להניח שיש יותר מבעיה אחת.

פורסם

תודה: אני בספק שזה רשום שם: זו לא תקלה שמופיעה על הצג. גם בטיפול האחרון (לפני חודש) המוסכניק התחבר עם המחשב ולא ראה של בעיה.

יש רעיונות נוספים?

פורסם

הייתי מתחיל מבדיקה של הסוויץ, אלטרנטור, יוניט ברקס ובורר ידית הילוכים.

לצערך אין מנוס מלהגיע למוסך בקרות התקלה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

כשאתה אומר 'בדיקה' זה בעצם פירוק והרכבה של הרכיב. נכון? (אין יכולת בדיקה ללא פירוק והרכבה)

בקצב הזה אני 'אפרק' חצי רכב...

האם יש כאן בעלי פיקאסו C4 שמכירים את הסימפטומים האלו? אם כן - אשמח לדרך פעולה (או מוסך מומלץ שיוכל לאתר את מקור התקלה ללא ניסוי וטעייה)

תודה

פורסם

חלק מהרכיבים צריך לפרק בשביל לבדוק וניתן לבדוק עזרת התחברות עם סורק ייעוד למחשב של הרכב

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הייי

אולי אני סתם טועה

אבל צרור כזה של בעיות חשמליות או חיישניות

לא הייתם חושדים בהארקה לא טובה ?

בדקת את המינוס ? ( לא בבנק )

חתימה טובה

עפר .

נ.ב.

גילוי נאות לא מבין כלום בכלום

• ספונסר פורום
פורסם

ראשית, תחליף שוב מתג אור בלם, הוא לא תקין.

חלק מהבעיות יעלמו ואת השאר אין מנוס מלאבחן במוסך מקצועי.

אורן

פורסם

למה מתג אור בלם? הוא הוחלף לפני כשנתיים: הוא סה"כ לחצן on-off שמקסימום אחראי על חוסר ההתנעה כאשר לוחצים על דוושת הבלם (בעיה מס' 2)

איך הוא אחראי לכל תקלות הקלאצ' וההילוכים?

תודה

• תוכן חדש...