Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

הרכב הוא סקודה סופרב עם מנוע vt20 של וואג 1800 טורבו

נדלקת נורת מנוע אחרי איפוס ,כל 400 קילומטר בערך עם קוד p0420

הרכב עבר לא מיזמן טסט ,ובבדיקת זיהום עבר חלק!

אני לא מעוניין להחליף סתם חלקים יקרים ללא צורך, רציתי לפרק חיישן חמצן עלייון ולנקות,אבל הגישה זוועתית בלשון המעטה. התחברתי עם torque וניסתי לבחון את פעולת ה air fuel ratio לא כ"כ הבנתי מה אני אמור לראות בדיוק , מה תקין ומה לא. השעון מראה על ממוצע של 14.2 בנסיעה רגועה ובסרק ,ובעזיבת הגז תוך כדי נסיעה הוא קופץ ל29.3 ובטורים גבוהיים הוא יורד ל13.2

אנא עיזרו לי לפתור את התעלומה, מאיפה להתחיל ומה לנסות

תודה מראש

רמי

פורסם

למרות שהרכב עבר טסט זה עדיין לא מחייב שהממיר תקין.

המחשב מנוע מצפה שתוך X דקות הממיר יפחית את זיהום האוויר וכאשר הממיר לא עומד בדרישת המחשב ולוקח לו XX דקות להתחיל בתהליך אז המחשב מתריע, המחשב ניהול עוקב בכל רגע בנסיעה על יעילות הממיר כאשר היא נמוכה יקפוץ קוד התקלה הזה.

חבל על כל המאמץ שלך לנסות לנקות חיישני חמצן כי הם לעולם לא דורשים ניקוי וזה לא יעזור.

הממיר לא תקין ויש להחליפו באחד אחר תקין חדש/משומש.

פורסם

גם אם הממיר לא תקין, ועדיין לא הוכח שהוא לא תקין, יש סיבה לזה שהוא לא תקין.

אם הסיבה הזו לא נפתרת היא תגרום להריסת הממיר החדש.

תקלה 420 מזוהה בדרך הבאה:

נתוני חיישן החמצן שנמצא לפני הממיר משמשים לחישוב התערובת אויר דלק ע"י שינוי משך/זמן ההזרקה.

מטרת המחשב לייצר תערובת מיטבית לשריפה ע"י המנוע אבל בצורה של תנודות קלות סביב היחס המיטבי, מטרת התנודות

לאפשר לממיר לקבל גזים שנעים קלות בין תערובת מעט עשירה למעט ענייה.

חיישן החמצן השני משמש לבדיקת תפקוד הממיר, מדידה של כמות החמצן לאחר הממיר אמור לייצר קו פחות או יותר קבוע

אם הממיר והחישנים חמים מספיק והרכב נמצא ב Closed loop.

אם המחשב מזהה בחיישן השני גל שדומה לגל שמייצר חיישן החמצן הראשון הוא מדליק את הנורה של תקלה 420.

דבר ראשון שהייתי בודק זה ה Fuel Trim.

ב Torque יש שלשה סוגים של FT :

Short term

Long term

ושיקלול של שניהם שהוא מה שמעניין

אחד הדברים שהורגים ממיר זה נסיעה בתערובת עשירה, מעניין לבדוק אם המחשב מנסה לפצות ע"י נסיון להורדת זמן ההזרקה (FT שלילי)

פורסם (נערך)

אוקיי

יצאתי לנסיעת מבחן עם ה

Torque שני שעונים פתוחים להלן הנתונים

Short term : משחק מ0 בעצירות ובאי מתן גז ,ומגיע עד ל 20- בלחיצות חזקות

Long term : עומד על 0.8- קבוע (שזה נראה לי מוזר)

מבחינתי הנתונים הם סינית ,אולי מישהו יחכים אותי

תודה מראש

רמי

נ.ב ,אשמח לדעת איך נקרא הנתון ב

Torque שמשקלל את שניהם

עריכה אחרונה על ידי rami.v
  • תוכן חדש...