Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז ככה שלום לכולם אני דיי חדש פה בפורום.8)

אני בן 17, נהג חדש יש לי רישיון כבר כמעט שנה ואני רוצה לקנות רכב ראשון, הדרישות שלי הן:

ידני, שיהיה מהנה לנהיגה, היגוי טוב, קטן, זריז, שצריכת הדלק תהיה סבירה(1 ל10 מקסימום), עדיפות ל3 דלתות.

לפני שאתם מתחילים להגיד לי תריץ חיפושים בפורום לגבי הרכבים שצוינו אז בדקתי והבנתי שהקליאו יותר אגרסיבית ופחות סלחנית מה206, ול206 יש יחסית הרבה בעיות חשמל ומבחינת האמינות הקליאו נחשבת לאמינה יותר, אני מודע לכך שהטיפולים וחלקים לרכבים ספורטיביים יקרים יותר ואני מוכן לכך.

רוב הנסיעות שלי יהיו עירוניות וטיולים בסופי שבוע.

בהתחלה גם הפונטו HGT והPOLO GTI היו במשוואה אך הן ירדו בגלל שהבנתי שלפיאט יש בעיות דיי רציניות והיא נופלת ממש באמינות מול ה206 והקליאו ובנוסף רובן עברו התעללות רבה והרבה ידיים, והPOLO נפלה גם היא בגלל שקשה מאוד למצוא אותה בלוח והבנתי שהיא ממש לא ממש ספורטיבית והיא דיי מאכזבת ובכללי היא ניראת מיושנת.

אני יחסית נעול על 206 ספציפית שנת 2000 שניראת לי על פניו שמורה ולא עברה הרבה ק"מ וידיים וכמובן המחיר מעל המחירון. הרבה זמן לא פורסמו קליאו בלוח אך היום צצה לה אחת במחיר שפוי וק"מ סביר והקליאו חזרה למשוואה.

אני מבקש תגובות של אנשים שהתנסו במכוניות הללו ולא דרך דוד של חבר, ואם יש דגשים שצריך להשים לב אליהם בעת רכישת הרכב אשמח להמלצות, אם יש רכב שאולי פיספסתי ויכול להתאים לתנאים שציינתי ולתקציב אשמח לשמוע.

תודה לעוזרים:lol:

עריכה אחרונה על ידי Ted18
פורסם

קודם כל כדאי שתבדוק ביטוח, השילוב של נהג חדש ורכב ספורט או ספורטיבי מבטיח מחיר גבוה.

עוד אופציה זו טויוטה יאריס T ספורט, אם תמצא בתקציב או שתמתח אותו קצת.

פורסם (נערך)

הביטוח כבר בדקתי וזה מסודר, ולגבי היאריס TS SPORT והיא לא נכנסת לי בתקציב, או שהיא עם ק"מ גבוהה מאוד או שבורה וגם אז צריך למרוח את התקציב שכרגע אני לא יכול.

עריכה אחרונה על ידי Ted18
פורסם

למה כמה נראה לך שעולה קליאו?

ואם האחזקה של הפונטו הפחידה אותך, תשכח מהקליאו.

זו לא מכונית זולה לאחזקה, וגם האמינות של רכב ספורט שעבר 200,000 ק"מ לא תהיה בשמיים.

ואם נוסיף לכל זה את העובדה שלך לא יהיה מושג מה לעשות עם הרכב, נגיע למסקנה שכדאי שתחפש 206XS או יאריס ספורט (יאריס אגב עולה 25-30) או פונטו HGT.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

קליאו עולה כיום כ20 אלף פלוס מינוס, ולא דיברתי על האחזקה של הפונטו כי ציינתי שאני מודע לכך שהאחזקה תהיה יקרה, הפונטו לרוב עברו הרבה ידיים ויצא לי לדבר עם בעל HGT שהמליץ לי לא לקנות אותה ושיש לה הרבה בעיות עם הגיר ועם המנוע ועל פניו האוטו היה בסדר(יד 4 190 ק"מ). ולגבי היאריס היא מעל התקציב שלי.

ולגבי ה206XS נהגתי עליה אומנם אוטומט, ולא כזה התרשמתי ממנה.

פורסם (נערך)

שים לב, אתה מדבר פה על רכבים ספורטיביים, שרובן ככולן עברו 15 של אונס (קשה יותר או פחות, זה כבר שאלה של מזל ותקציב קניה)

הקליאו יקרה לאחזקה, וכל מי שטוען אחרת או טועה או מנסה להעלות את הערך שלה.

רק טיימינג ופולי יכול להגיע ל4-5 אלף.

מנוע או גיר כבר יעלו המון- הון תועפות יחסית למחיר הרכב.

אני במקומך הייתי מתמקד ב206XS, 3 דלתות ובעודף משפר התנהגות (מוטות פיתול ומתלים)

עריכה אחרונה על ידי fish

פורסם

אני עם רכב שנת 99 ועושה טסט פעם בשנה. אז נראה לי שהתבלבלת.

ככל הידוע לי רכב בן 20 עושה שני טסטים בשנה.

לגבי כל השאר אני מסכים. הייתי מתגמד אפילו לכיוון 106XS.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אתה צריך למצוא את הרכב השמור ביותר בתקציב הזה.

שים לב שגם לקליאו ספורט שמורה יש בלאי טבעי מהיר מאוד (תושבות מנוע לדוגמא) והעלות יקרה בטירוף.

לעומת זאת אם תמצא 206xs שמורה העלויות סבירות,בפונטו hgt העלויות אף נמוכות, שוב,בתנאי שמצאת אקזמפלר שמור,מה שקשה מאוד למצוא בשנתונים האלה.

Miata ND2

פורסם

תודה לכל העונים והעוזרים:lol:

בינתיים הפונטו חזרה למשוואה, הבנתי גם שעדיף יותר בלהתמקד באחת שמורה ולא בהכרח בדגם או בחברה.

לגבי הקליאו אני מודע לטיימינג היקר ולכן אני בהתאם מחפש אחת שהיא אחרי טיימינג ועם ספר טיפולים מלא וכנ"ל לגבי כל רכב.

אם יש עוד משהוא שיש לו דעה בנושא או ידע על קליאו\GTI206\HGT או שיודע על אחת שהיא למכירה ובגדר התקציב שלי והיא שמורה מוזמן לשלוח לי ה"פ.

פורסם

יש עכשיו HGT למכירה בפורום, תלך לפורום קניה ומכירה.

לבדוק שלדה וטיפולים ברכב.

בפונטו יש מחלה של הוריאטור, לא יקר כמו טיימינג בקליאו אבל זה משהו ששווה לבדוק אם הוחלף.

Miata ND2

פורסם

צעיר בן 17, רוצה להכניס ראש בריא למיטה חולה?

רכב ספורט צרפתי בן 15 לא יסע כמו שהיה חדש, אם יסע בכלל. הייתי חושש מכל נהיגה ספורטיבית שמא תסתיים במוסך.

ואם בכל זאת החלטת ללכת על זה, הקליאו לוקחת בהליכה. גם בסיבובים וגם בקו ישר.

פורסם

כמו שרשמו, קח בחשבון שתצטרך כסף זמין לטיפולים שוטפים, בלאי ומקרי קצה. יש מעט מאוד קליאו שמורות ומתוחזקות מהשנתונים האלו אך מחירן כפול מהתקציב שלך אם בכלל הן מועמדות למכירה. אם אתה מחזיר אותי אחורה לגיל 17 סביר להניח שבמקומך הייתי הולך על הרכב הכי רגוע מבחינת כוח עם העלויות הכי נמוכות. הקליאו חזקה וקיצונית מדי לחסרי נסיון.

תקנה, תלמד, תשתפר ותתקדם הלאה. כשתגיע לגיל שתוכל להרשות לעצמך כבר תהיה מספיק מנוסה לרכבים ספורטיבים יותר.

הימים הקשים חלפו :-)

• תוכן חדש...