Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך יודעים באיזה אופן להחליף? הצלבה או אותו כיוון?

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

קראתי.

הבנתי שישנם צמיגים א-סימטרים.

אני לא יודע איזה סוג שלי.

בכל מקרה מהסקיצה שהעלית לבחור גם באפשרות השמאלית?

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

צמיג אסימורי (כזה שיש עליו סימון outside שצריך להיות כלפי חוץ) גם לאחר הצלבה ישאר עם הסימון כלפי חוץ. מה שישתנה זה כיוון סיבוב, כלומר צמיג כיווני עם סימון חץ וכיתוב Rotation אסור להצליב.

אני גם תומך באפשרות השמאלית, לדעתי גם צמיג שהוא לא כיווני אחרי שנסע כמה עשרות אלפי ק"מ מקבל "כיוון" ולא רצוי לשנות את כיוון הסיבוב שלו.

תחליף בין קידמיים לאחוריים באותו צד.

פורסם

מעולה תודה. בהחלט רשום עליהם outside.

אגב,

שנת ייצור על 3 מהצמיגים לפי מה שמופיע אצלי זה משנת 2012 בשבוע ה 49 (על צמיג אחד קידמי רשום שבוע 28)

כלומר מכרו לה ככל הנראה ביוני 2013 שלושה צמיגים שצאריך ייצורם היה בסוף שנת 2012 וצמיג אחד מאמצע אותה שנה.

כאמור, הם עברו נסועה של 24K.

האם כבר להחליף?

האם צריך שאעלה תמונות שלהם?

פורסם

אני מנצל את הטיפול במוסך לצורך ההחלפה.

גם ככה הרי מפרקים את הגלגלים, אז אני מבקש יפה ואף פעם לא סורבתי שכאשר יחזירו את הגלגלים שישימו את הקדמיים האחורה ולהפך.

פורסם

בפנצ'ריה תמיד מצליחים איכשהו לשרוט\לפגוע בג'אנט לכן אני פוחד לעשות זאת שם.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם (נערך)

ראיתי שצמיגים לא כיוונים צריך להחליף בהצלבה בהתאם לסוג ההנעה ברכב לדוגמא: אם הרכב הנעה אחורית יש להעביר את הצמיגים הקדמיים לכיוונים ההפוכים זאת אומרת החלק האחורי שמאלי עם הקדמי ימני ולהפך.

במכוניות עם הנעה קידמית צריך לעשות ההפך, להעביר את הגלגלים האחוריים לכיוונים ההפוכים מקדימה ואת הגלגלים הקדמיים אחורה.

אגב לא כל כך הבנתי את ההגיון הטכני שבעניין אבל זה מה שראיתי.

אם הם לא כיוונים מה החשיבות להפוך את הקדמי עם האחורי בהצלבה דווקא? במה זה נותן יתרון? לא כל כך הבנתי את זה.

עריכה אחרונה על ידי tommybilt53
פורסם (נערך)

כל צמיג רדיאלי הופך לכיווני אחרי מספר קילומטרים כלשהו עקב כיפוף הדרגתי של רשת הפלדה שבתוך הצמיג לעבר כיוון הנסיעה.

תאורטית אפשר לבצע את הסבב בתדירות כזו שבה הצמיג לא מפתח כיווניות מובהקת, אבל לרוב מעשי יותר לעשות סבב בלי להפוך את כיוון הסיבוב של הצמיגים.

מעבר לכך שנמנעים מבעיות, בהצלבה שכזו "הופכים" את צדי הצמיג כך שהדופן החיצונית שנשחקת בפניות מתחלפת עם הדופן הפנימית שבאופן יחסי לא שחוקה.

ההצלבה גם מפחיתה את הפער ברמת השחיקה בשני צדי הרכב שנוצר בשל שפיעת הכביש, החדות והתדירות הסטטיסטית של פניות ימינה (לעומת פניות שמאלה) והשפשופים בצד ימין.

כלומר, לפי ההגיון הזה, עדיף להחליף צדדים בשני הסרנים ולא לערב את הצמיג החלופי בסבב. עם צמיג א-סימטרי רק מחליפים קדימה-אחורה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

זה כנראה באמת עדיף, אבל מעשית לא שמעתי על מישהו שמבצע הצלבות כאלה כיוון שזה דורש פירוק של 4 צמיגים מחישוקים ו - 4 איזונים. פרוצדורה שעולה כ 150 - 200 ש"ח.

אם עושים את זה 3-4 פעמים בכל סט צמגים, זה הופך להיות ממש לא משתלם לעומת מחיר של סט צמיגים חדש, אולי עדיף קצת להקדים את ההחלפה של כל הסט וזהו. לפחות כשמדובר בצמיגים לא יקרים במידות קטנות.

המלצה שלי - להחליף ללא הצלבה וללא פירוק צמיג מהחישוק. פשוט להעביר את הקידמי אחורה ואת האחורי קדימה באותו צד. כל 15.000-20.000 ק"מ בערך.

אגב, אף פעם לא ראיתי הבדלים בשחיקה בין ימין לשמאל עקב שיפועי הכביש וכמות גדילה יותר של פניות ימימה. כלומר בתאוריה אני מבין שיכול להיות הבדל אבל בפועל לא ראיתי את זה בשום רכב. אולי בגלל שפניות ימינה איטיות יותר וזה מתקזז.

פורסם

חברים, אם הרזולוציה שאתם יורדים אליה כאן הייתה רלוונטית לכם, לא הייתם צריכים לעשות רוטאציה.

השפעתם של הבדלים המיקרוניים האלה יחסית זניחה, היא רלוונטית כאשר רוצים להוציא מהצמיג את המקסימום, ואם זה היה הקייס, הייתם קונים r888 וזורקים זוג לפח כל 3000 קמ.

בואו נסתפק בזה שמספיק להחליף קדימה-אחורה (בלי הצלבות).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...