Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאוורר רצפתי לא עובד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

יש לי מאוורר בן קרוב ל-6 שנים שאתמול הפסיק לעבוד.

פירקתי את המנוע בתקווה לגלות שהמברשות גמורות, אבל לאחר הפירוק הבנתי שהוא כנראה בראשלס.

להבנתי, הטבעת החיצונית מכילה מגנטים קבועים - כולם נראים תקינים (תמונה אמצעית)

הטבעת הפנימית (תמונה שמאלית) גם נראית תקינה ונעה בצורה חלקה בתוך הטבעת החיצונית.

התמונה הימנית היא של המכלול המורכב.

בנוסף, על פניו נראה שאין קצר או בעייה חשמלית, כיוון שבזמן שהכל מחובר ואני דוחף את הציר כלפי פנים, אני שומע טרטור חשמלי כלשהו.

האם יש עוד משהו לבדוק או שלהעיף ולקנות חדש?

גילוי נאות - אני מחבב את המאוורר הזה..:oops:

2015-08-23 17.16.52.jpg

2015-08-23 17.17.18.jpg

2015-08-23 17.17.51.jpg

עריכה אחרונה על ידי romer-
פורסם

יכול להיות שהציר נתקע (בדוק אם מסתובב בקלות). נסה לשים במייסבים WD40 (סובב ידנית עד שהוא מתחיל להסתובב בקלות ויש לו אינרצייה או עם מקדחה חשמלית) אם הציר תקוע או קשה לסובב אותו.

תיקנתי לא מעט מאווררים ככה :D

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

הוא אמור להסתובב ממש קל עם אינרצייה.

עריכה:

כאשר אתה מפעיל את המאוורר, אתה שומע זמזום של מנוע? אם לא, תבדוק טיימר.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

zvipper - אין זמזום של מנוע, כיוון שפירקתי אותו - אלו שתי הטבעות המפורקות.

כשהן מורכבות (ואני לוחץ את הפנימית) יש צליל חשמלי כלשהו ואני מרגיש רעידות, אבל זה לא מסתובב.

avnerak - החלק הזה הוא מקשה אחת עם הגליל ולא אמור להסתובב ביחס אליו. הוא מסתובב סביב המיסב בצד השני של התמונה וכן כאשר מוכנס למיסב הנגדי בגוף המאוורר.

שוב - מבחינת תנועה אני לא מרגיש בבעייה (הכל כבר משומן ונוקה מאבק/שיערות).

הבעייה היא חשמלית.

פורסם

עוד לא ראיתי קבל במאוורר, ותיקנתי לא מעט (אבל ישנים).

לפי מצב הסלילים בתמונה, אני מניח שיש שם נתק עקב התחממות.

:turn-l:
פורסם

מחילה ממך:

אני חייב להזהיר שחיבור של המאורר לרשת החשמל כשהוא פתוח או מפורק זאת סכנה ממשית.

הייתי ממליץ לך שאם אין לך רקע חשמלי לעזוב את זה ולרכוש חדש.

מקווה שתיקח את תגובתי בהבנה מתוך אכפתיות.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם
עוד לא ראיתי קבל במאוורר, ותיקנתי לא מעט (אבל ישנים).

לפי מצב הסלילים בתמונה, אני מניח שיש שם נתק עקב התחממות.

תמצא אותו ליד הכפתורים, בכניסה של כבל החשמל למאורר.

פורסם

רפי, תודה על הדאגה - המאוורר לא מורכב לחשמל כשהוא מפורק לרמה הזו.

אציץ באיזור הכפתורים, אם גם שם הכל יראה תקין, ארכוש חדש.

חם לי כבר כמה ימים :)

פורסם (נערך)

רוב המגיבים לא טרחו לקרוא בעיון את שכתב פותח השרשור. הבנת הנקרא פשוטה.

לגבי הקבל שצוין, הוא כלל לא שייך לפעולת המנוע. תפקידו למנוע רעשים חשמליים שהמאוורר מכניס לרשת החשמל והמאוורר יכול לפעול חופשי בלעדיו. ניתן לראות זאת בצורה ברורה אם מבינים את צורת החיווט שלו למערכת - הוא פשוט מורכב במקביל לחוטי הפזה והאפס (כמובן לאחר מפסק) וצורת חיבור כזו לא יכולה בהגדרה לתרום למומנט המנוע. לזאת נדרש חיבור טורי ולא מקבילי, או התקנה בתוך ליפופי המנוע וכדומה.

רק yuvk העיר עניינית - רואים בברור שחלק מסלילי המנוע שינו צבע בגלל התחממות יתר ולכן בטוח שהתרחש שם קצר המונע פעולה תקינה. כנראה שרק ליפוף מחדש של הסטטור במנוע יגרום לו לפעול מחדש.

אם פותח השרשור מכור לעניין אני יכול להמליץ על חברה העוסקת בליפוף מנועים ושאחד מסניפיה ממוקם ברחוב הרצל בתל-אביב, אבל אני בספק אם השקעה של 1000 ש"ח או יותר תצדיק את התוצאה.

אם אתה בכל זאת מחליט על ליפוף דרוש שימוש בחוטי ליפוף לטמפרטורה גבוהה (כלומר כאלה שבהם לכת הבידוד עמידה יותר) ואז נינך יוכלו להשתמש במאוורר.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

תודה יוסי,

לא התייחסתי לצבעים של הליפוף עד עכשיו - אם אני מבין נכון אז הצבע הירוק לא תקין?

חשבתי שזה מלופף עם כמה סוגי נחושת..

פורסם (נערך)

לגבי הקבל שצוין, הוא כלל לא שייך לפעולת המנוע. תפקידו למנוע רעשים חשמליים שהמאוורר מכניס לרשת החשמל והמאוורר יכול לפעול חופשי בלעדיו. ניתן לראות זאת בצורה ברורה אם מבינים את צורת החיווט שלו למערכת - הוא פשוט מורכב במקביל לחוטי הפזה והאפס (כמובן לאחר מפסק) וצורת חיבור כזו לא יכולה בהגדרה לתרום למומנט המנוע. לזאת נדרש חיבור טורי ולא מקבילי, או התקנה בתוך ליפופי המנוע וכדומה.

יוסי

מוזר לי לקרא את הדברים האלה מאחר ואני זוכר משהו על מנועים חד פאזים שניזונים מרשת החשמל. חשבתי שאולי אני לא הבנתי משהו בסיסי אז עשיתי חיפוש ומסתבר שדווקא לא טעיתי, תפקיד הקבל לעזור בהתנעת המנוע החד פאזי:

http://www.answers.com/Q/What_is_the_function_of_a_capacitor_in_an_electric_fan

http://www.engineering.com/Ask@/qactid/1/qaqid/1418.aspx

אני לא ממש זוכר איך מחובר הקבל במאורר אם בטור או במקביל, אבל בכל המאוררים שפירקתי תמיד היה קבל, לפחות אחד.

עריכה אחרונה על ידי martines
  • תוכן חדש...