Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם.

אז אחרי מספר חודשים שאני כאן החלטתי שהגיע הזמן לעשות כמעט טיפול מלא לרכב שלי,למה כמעט כי פוליש עדיין אין לי אומץ לעשות לבד:oops:.

אז נתחיל,רשימת מצריכים:

פרי ווש ONR כחול

שמפו סיטורס בדילול גבוהה.

כפפת פרקלה עם ONR

חומץ,תתפלאו לשמוע שהוא ממש עזר חח.

APC של שופרסל

natural shine

IPA בדילול של 50\50

וFUSSO DARK .

אז במקרה נתנו לי מקום מקורה עם גרניק לעבוד בו,הבעיה הייתה שנתנו לי אותו לחצות הלילה, מבחינתי זה היה אם נתנו לי אני לא מתלונן הבעיה היא שאמרו לי שבסביבות 6 בבוקר הם צריכים את המקום, אין בעיה אמרתי,"כמה זמן כבר יקח לי", פה הייתה הטעות חח.

בקיצור חדר ניתוח יש.

פציינט מלוכלך, שבמקרה יצא ששלושה שבועות לא נשטף והיה מלא ב*** של ציפורים/עטלפים/עצים.

ורופא אחד שפחות או יותר יודע את העבודה.

אז הרכב נראה ככה בהתחלה

zjimlwbydlzt.jpg

mtrnkjjltbjm.jpg

זה אולי לא כזה ברור בתמונה, סורי צולם בפלא, אבל הרכב בעל ברק מינימלי ביותר והברק סוג של עמום כזה.. בנוסף כמו שהגג נראה ככה נראו גם הדלתות והכל.

אז השטיפה עברה בקלות במיוחד עם הגרניק, ואחרי זה עברתי לחומץ לחלונות, בשעה טובה החלונות נראו שוב חדשים.

אחרי זה עברתי לפלסטלינה, מזל שהאוטו חדש!!! אם לא זה היה לוקח נצח, גם עכשיו זה לקח בכיף שעה וחצי

עברנו לIPA

ואז הגיע תורו של הפוסו.. מודה שלפני זה ה"וקס" היחידי שהשתמשתי בו הוא BUTTERY WAX של ADAMS שכשמו כן הואת להסיר אותו זה כמו חמאה.

אז אחרי שמרחתי והתמסתלתי מהריח שלו,שמעו זה המוצר דיטליינג הכי מסריח שהרחתי,בדרך כלל לכל דבר יש ריח כזה טוב,מה היפנים תתרנים?!.

בקיצור מרחתי אותו, ולפי מה שליאב רשם באחד הפוסטים יש להמתין 7 דקות, אחלה נמתין , אחרי 7 דקות חשכו עיניי, להוריד את הדבר הזה היה אחד הדברים הקשים!!, הורדתי את הכל במהירות רק מהפחד שככל שזה על האוטו זה יהיה יותר קשה.

הבעיה היחידה שהייתה לי, אולי אני עיוור, קצת קשה לראות פסים שנשארו ממנו על רכב לבן פנינה כמו שלי, הצבע שלו דיי משתלב בצבע שלי.. וגם אחרי התמונות שצילמתי גיליתי עוד כמה כתמים שניקיתי.

ניתן לתמונות לדבר

3qhoqg22zvgm.jpg

zdj3xymzzryh.jpg

mntqdiomw3md.jpg

wnmyketjmzrx.jpg

htvmm2gzqtyj.jpg

שורה תחתונה: אני מבסוט על זה שהרכב חלק בטירוף ומבריק,לא עשיתי עדיין את כל הניסויים שלכם עם מים אבל מבטיח לבדוק רק צריך לעזור אומץ ולהתחיל לעשות פוליש פה ושם.

עכשיו נשאר רק ניקיון פנימי,נקווה שיהיה כוח היום בערב

שורה תחתונה:הניתוח הצליח, הרופא מת!

עריכה אחרונה על ידי eran89
פורסם

נראה יפה.

למה הרופא מת? יצא להפסקה, ימשיך היום בערב :-)

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

יצא יפה מאוד :).

אני הייתי מנצל את המקום והזמן לפוליש עדין, לא לפני שהייתי מגיע מוכן:

יום לפני- שטיפה + פלסטלינה + כיסוי גומיות ופלסטיק.

כמה שעות אחרי במקום הזה מ12 בלילה עד 6 בבוקר- שטיפה זריזה+ פוליש חד שלבי+ אוטם צבע.

בזמן ההמתנה לייבוש אוטם צבע , מתחיל לחדש גומיות\ פלסטיק+ מריחת חומר לצמיגים.

פורסם

תודה לכם על התגובות!!!

rsm130d

עדיין אין לי אומץ לעשות פוליש למכונית, במיוחד מהסיבה שאני יכול לשים את ידיי רק על מכונה רוטורית..

אבל כשיצא לי לידיי יש פחחיה שזורקים הרבה טמבונים של מכוניות "קרועים" ,אז כשיצא לי אני אתחיל להתאמן עליהם ולראות איך זה.

תמיד היה לי פחד ל"שרוף" את הצבע כי תוך שניה אחרי שמתחילים לעבוד המשטח שעובדים עליו מתחיל לבעור.

MaDxXx

בהחלט יש מצב שמאז המפגש לא יצא לי לשטוף את הרכב לצערי:roll: , אבל פיציתי אותו לא?.

בקשר לפוסו אז אני רציתי שהוא יכהה מעט את הצבע אבל לא אני ולא בני משפחתי שמנו לב לכהות ביכלל.

דרך אגב האפליקטור האדום אחד הקניות הטובות!!

rafi_vk

אתה צודק אכן הפסקה, היום בשעה טובה השטיחים התייבשו סופית ,מסתבר שעם כל החום לקח להם יום שלם להתייבש בצל.

אז זהו סופית תם ונשלם הטיפול ,אני מקווה שאני אצליח לשמור על זה חח.

דרך אגב הנה תמונה עם המים, אני חייב להודות שזה היה קשה כי הטיפות כל הזמן החליקו, אבל זה בהחלט מגניב לראות את האפקט.

idfhzmm5ongm.jpg

ומישהו פרסם כאן פעם פרויקט דוושות ודוושת "מנוחה"\מתה , לאודי A3 אז סתם רציתי להראות מה אני עשיתי,אני העדפתי את הצורה של הדוושות של הפולו , אז כמובן שזה לא חלק מקורי אבל כל הסיפור עלה 40ש"ח,כולל משלוח ונראה ומרגיש איכותי.

zct3gmnda4m1.jpg

פורסם

ומישהו פרסם כאן פעם פרויקט דוושות ודוושת "מנוחה"\מתה , לאודי A3 אז סתם רציתי להראות מה אני עשיתי,אני העדפתי את הצורה של הדוושות של הפולו , אז כמובן שזה לא חלק מקורי אבל כל הסיפור עלה 40ש"ח,כולל משלוח ונראה ומרגיש איכותי.

zct3gmnda4m1.jpg

יצא האמת ממש יפה , גם אני חייב לפצות את הרכב שלי לא שטפתי אותו קרוב ל4 חודש.

אין זמן בכלל , או עצלנות בגלל החום.

תשלח לי בבקשה קישור לקנייה לדוושות של הפולו . :)

פורסם

אני עושה היום כנראה אותו ניסוי בשברולט אבאו כחולה, אז נוכל בודאות לראות מה פוסו דארק עושה לכהות הרכב.

MaDxXx

בקשר לאפליקטור השחור, הוא עדיין בשקית, לא יצא לי להשתמש בו עדיין, חשבתי לפוסו אבל הבחור שמכר לי אותו כאן טרח להביא לי גם אפליקטור של מגוירס אז אני משתמש בו, אבל באמת מעניין אם אני ארגיש אבדל.

ופנטום בקשר לדוושות, הבחור העלה קצת את המחיר אבל אם עוד 4 שקל לא מפריעים לך אז הנה הלינקhttp://m.aliexpress.com/item/32325121114.html?productId=32325121114&productId=32325121114&productId=32325121114&product=%7B%22adminSeq%22%3A221049917%2C%22aeProductSKUEsiDTOs%22%3A%5B%7B%22skuAttr%22%3A%22200000182%3A29%23AT%22%2C%22skuPrice%22%3A9.99%7D%2C%7B%22skuAttr%22%3A%22200000182%3A193%23MT%22%2C%22skuPrice%22%3A9.99%7D%5D%2C%22isSkuProperty%22%3Atrue%2C%22lot%22%3Afalse%2C%22multiUnitName%22%3A%22sets%22%2C%22numberPerLot%22%3A1%2C%22oddUnitName%22%3A%22set%22%2C%22offlineDate%22%3A1441415557000%2C%22productId%22%3A32325121114%2C%22productMaxPrice%22%3A9.99%2C%22productMinPrice%22%3A9.99%2C%22seotitle%22%3A%22Pedalkappen+Seat+Leon+1M+Ibiza+6L+6J+Toledo+for+Audi+TT+A1+A3+Skoda+Fabia+VW+Polo+Bora+Lavida+Golf+MK4+Santana+Jetta+MK4+Pedale%22%2C%22shopNumber%22%3A1231255%7D&category=%7B%22categoryName%22%3A%22Stickers%22%2C%22categoryUrl%22%3A%22http%3A%2F%2Fwww.aliexpress.com%2Fcategory%2F200000595%2Fstickers.html%22%7D&productSubject=Pedalkappen-Seat-Leon-1M-Ibiza-6L-6J-Toledo-for-Audi-TT-A1-A3-Skoda-Fabia-VW&productSubject=Pedalkappen-Seat-Leon-1M-Ibiza-6L-6J-Toledo-for-Audi-TT-A1-A3-Skoda-Fabia-VW&tracelog=wwwdetail2mobilesitedetail

רק כמו שאמרתי לאחרים בפרטי, אם אתה לא בעל אודי א1 אז יש מבחר ענק באלי לכל מיני דוושות יפות, פשוט לאוטו שלי רק שתי דוגמאות התחייבו להתאמה לרכב שלי, בדיעבד נראה לי שרוב הדוושות לקונצרן יתאימו.

ושהמחיר לא ירתיע אותך, האיכות טובה, וזה מתלבש בצורה מושלמת לדוושת הגז והברקס אין שום חשש שיקרה משהו בטיחותי, מודה שמזה אני פחדתי שקניתי.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

מיותר לפתוח נושא חדש על אותו דבר, אז אני אמשיך את הטראד שלי .

שבוע שעבר הייתי אצל עופר(yougev20) ,חשוב לציין שלמרות שדפקתי לו ברז יום לפני ובהתראה של מהרגע להרגע הוא אירח אותי בצורה נהדרת ובאמת נהנית מכל רגע!,אז שוב עופר מתנצל על ההברזה יום לפני .

אז בביקור אצל עופר לקחתי,גם אם הוא לא כל כך רצה לתת חח, את הBSD אופטי בונד והווקס של דודו ג'וס דיאמונד.

אז למרות ששבוע לפני יישמתי את הפוסו על הרכב לא יכולתי להתאפק והייתי חייב בשבת לנסות את הצעצועים החדשים שקיבלתי.

החלטתי שאין לי כוח להסיר את כול הפוסו,למזלי!!, ולהסיר רק מהמכסה מנוע ולהתנסות בווקס החדש.

אז בתמימותי חשבתי מה כבר תהיה הבעיה,אז טעיתי..

את השטיפה התחלתי בסיטורס בדילול נמוך ושטפתי את כל הרכב כרגיל.

אחרי זה הוספתי עוד שמפו לדלי ושטפתי עוד פעמיים את המכסה מנוע, פה כבר ראיתי שהפוסו עושה שרירים אבל אמרתי נגיע לIPA ונראה לו כבר.

אז חזרנו למכסה מנוע שעבר פלסטלינה,למרות שבשבוע לא ממש הצטבר משהו ומעבר(ראשון!!) של IPA.

שטיפה קלה של המכסה מנוע וכמובן מגלה שהפוסו שם עדיין בכל עוצמתו,לסקפטים הIPA שלי מורכב מ50% אלכהול 70% ו50% מים מזוקקים.

אוקיי קטן עליי, מעבר נוסף כאשר הפעם אני נותן לחומר לשבת על הפח חצי דקה שטיפה ו... הוא עדיין שם :x .

בשלב הזה התחלתי להתפעל מהחומר ולהתעצבן חח, אז שטפתי קלות את האיזור ולקחתי שוב פלסטלינה וחרשתי את כל האיזור ושוב מעבר של IPA עם השהייה ואז סוף סוף בשטיפה לא ראיתי את האפקט שלו על המים!!, להגיד שהוא ירד ב100% אני ממש בספק אבל בשבילי זה הספיק!.

בשלב הזה ריססתי את הBSD על שאר הרכב כאשר הוא חצי רטוב, עצה מעולה שעופר נתן לי, טוב תקשיבו החומר הזה מעולה!, ריח אין מה לדבר התאהבתי בו,קצת פחות כאשר דחפתי את המטלית שניקיתי איתה אותו ושכחתי באוטו לכמה שעות חח.

היישום נורא קל כמובן האפקט מרשים ביותר, זה נראה כאילו יישמתי את הפוסו מחדש בתוספת ברק וקצת עומק.

*חשוב לציין שהרכב נשטף בלילה במקום מקורה אז לא פחדתי שהמים יתייבשו לי על האוטו,אחרת כנראה הייתי מיישם את הBSD לפני המלחמה עם הפוסו.

ועכשיו הסיבה שלשמה כל הדבר הזה קרה, עוברים לוקס, אז הדבר הראשון שישר שמתי לב אליו זה עניין הריח,שיפור שאי אפשר לתאר במילים בריח שלו לעומת הבנזין של הפוסו,הפוסו זה המוצר דיטיילינג הכי מסריח שנתקלתי בו בינתיים וממש אין לו מתחרים בקטגוריה הזו.

בנוגע ליישום, לא יודע למה אבל זה הרגיש לי שבקושי נגעתי בחומר והוא פשוט נמרח בקלילות על כל המכסה מנוע, הרגיש לי ממש חסכוני לעומת הפוסו.

בנוגע להסרה, אז למרות שעופר איים שהוא יותר גרוע מהפוסו, ואישית אני מוכן לשטוף 5 פעמים את הרכב בצורה יסודית רק לא להתמודד עם ההסרה של הפוסו, אז להפתעתי ההסרה הייתה ממש קלילה, אני ממש לא אומר מעבר קליל ונעלם כי זה ממש לא המצב אבל לעומת הפוסו שלוקח לי כמה דקות טובות להוריד כל מקטע ,שבמהלכן אינספור קללות עפות לאויר, לקח לי אולי 2וחצי דקות להוריד אותו לגמרי פלוס בחינה שהכל באמת ירד.

מבחינת הגלוס מודה שבלילה לא ראיתי משהו מיוחד לעומת הפוסו.

אבל בבוקר ההתלהבות עלתה, הברק והעומק של הצבע פשוט הרבה יותר מורגשים מהפוסו בלי צל של ספק, העמידות למים ,למרות ששכחתי לצלם, הרבה יותר מרשימה, לא שרציתי לבדוק את זה פשוט כמה שעות אחרי התחיל לרדת גשם חלש אז ראיתי איך כל טיפה נופלת על האוטו ונראת כאילו נפלה על מחבת עם שמן.

בקיצור אין ספק שגם עם העמידות תהיה נמוכה יותר,אני נאלץ להחליף את הפוסו.. בעיקר ביגלל תהליך ההסרה,לריח כבר התרגלתי ,וגם השכנים חח.

דרך אגב רשמים אמיתיים של עמידות אני לא אוכל לדעת בוודאות הפעם מאחר שאני באמת בספק שהצלחתי להסיר את הפוסו ב100 אחוז.

אז ניתן לתמונות לדבר,מצטער על החפירה בתמונות של המכסה מנוע.. מה לעשות התלהבות חח.

eodjxmzj0azm.jpg

kdfmymkjhtmo.jpg

ztdw0ohzjmyz.jpg

wzeodhjnm0dl.jpg

mi2vmumm2zmz.jpg

mnmtzlrkmidg.jpg

עריכה אחרונה על ידי eran89
פורסם

שלום ערן, שמחתי לארח אותך בכיף. בנוסף אתה איש שיחה מעניין.

כמה דברים לגבי מה שרשמת + הבהרה אחת.

1. אכן הסרת פוסו מאוד קשה. חוויתי את זה לפני שבועיים על אחד הרכבים בבית.

2. לא התלהבתי למכור את דודו ג'ויס - כי זה מוצר מעולה. בנוסף, נשאר לי ממנו מעט.

3. bsd אכן מוצר מצוין. נותן ערך מוסף לכל אוטם או ווקס.

4. אם פוסו מסריח? אז לא הרחת IRON X בליין הישן - ריח של ביוב.

5. דודו ג'ויס לא קשה להסרה. לא הבנת אותי.

הסביר. ניסיתי את דודו ג'ויס אחרי כמה ידיים של מנזרנה. מכוון שמדובר על ווקס טבעי שמבוסס על קרנובה

השימוש בו דרש ממני להשקיע הרבה זמן וסבלנות, מה שלא היה לי באותו מעמד.

לכן וויתרתי עליו -והסתפקתי בו רק על חלק אחד בשביל לימוד. (מיומנות באה דרך ניסיון מעשי)

זאת הייתה הכוונה שלי. קשה להסרה? הוא לא. מקווה שעכשיו אני ברור.

מעבר לזה הרכב שלך נראה מעולה.

פורסם

תודה על התגובה עופר,דרך אגב מה הכמות שאתה משתמש בBSD?

אני צריך התייעצות קלה עם חברי הפורום שהשתמשו בפלסטי דיפ.

אני מתכנן להזמין בבלאק פריידי כמה פחיות של צבע שחור לצביעת הבגאז(איזור הלוחית רישוי) ראיתי פרויקט כזה בחול(רק אחד לצערי) ודיי אהבתי מה שראיתי, הבעיה היא שאצלו הפלסטי דיפ החזיק בדיוק 24 שעות..

http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=289810

זה האתר למי שרוצה לראות.

השאלה היא מה הוא עשה לא נכון? האם עדיף IPA יעודי, כמו שמוכרים באתר של DIPYOURCAR או שמספיק IPA הום מייד?

בנוסף ראיתי שציפופו המליץ למישהו על הGLOSSFIRE שלהם בנוסף, מכל הסירטונים שראיתי זה נראה כאילו יש לו מרקם מחוספס זה באמת ככה? אין לו גימור חלק כמו לפלסטידיפ רגיל?.

האם שטיפה רגילה עם סיטורס תגרום לו לרדת?,ויותר נכון האם צריך לשטוף שונה?

יש עוד חומר הגנה שלהם שהופך את הפלסטי דיפ ליותר כהה ומבריק למישהו יש ניסיון איתו?

ושאלה אחרונה בקשר ליישום, האם אחרי כל שיכבה צריך להוריד את כל המיסוך ולהדביק מחדש?,זה חתיכת עבודה אם ככה, פשוט הבנתי שאם לא יש סבירות גדולה שבשיכבה האחרונה הכל יתקלף אם אני לא ימסך אחרי כל שיכבה..

בנוסף אם למישהו יש רעיון עיצובי לעוד סוגי פלסטי דיפ,כמו הMETALIZER ודומיו יתקבל בברכה :)

פורסם
אני עושה היום כנראה אותו ניסוי בשברולט אבאו כחולה, אז נוכל בודאות לראות מה פוסו דארק עושה לכהות הרכב.

MaDxXx

בקשר לאפליקטור השחור, הוא עדיין בשקית, לא יצא לי להשתמש בו עדיין, חשבתי לפוסו אבל הבחור שמכר לי אותו כאן טרח להביא לי גם אפליקטור של מגוירס אז אני משתמש בו, אבל באמת מעניין אם אני ארגיש אבדל.

ופנטום בקשר לדוושות, הבחור העלה קצת את המחיר אבל אם עוד 4 שקל לא מפריעים לך אז הנה הלינקhttp://m.aliexpress.com/item/32325121114.html?productId=32325121114&productId=32325121114&productId=32325121114&product=%7B%22adminSeq%22%3A221049917%2C%22aeProductSKUEsiDTOs%22%3A%5B%7B%22skuAttr%22%3A%22200000182%3A29%23AT%22%2C%22skuPrice%22%3A9.99%7D%2C%7B%22skuAttr%22%3A%22200000182%3A193%23MT%22%2C%22skuPrice%22%3A9.99%7D%5D%2C%22isSkuProperty%22%3Atrue%2C%22lot%22%3Afalse%2C%22multiUnitName%22%3A%22sets%22%2C%22numberPerLot%22%3A1%2C%22oddUnitName%22%3A%22set%22%2C%22offlineDate%22%3A1441415557000%2C%22productId%22%3A32325121114%2C%22productMaxPrice%22%3A9.99%2C%22productMinPrice%22%3A9.99%2C%22seotitle%22%3A%22Pedalkappen+Seat+Leon+1M+Ibiza+6L+6J+Toledo+for+Audi+TT+A1+A3+Skoda+Fabia+VW+Polo+Bora+Lavida+Golf+MK4+Santana+Jetta+MK4+Pedale%22%2C%22shopNumber%22%3A1231255%7D&category=%7B%22categoryName%22%3A%22Stickers%22%2C%22categoryUrl%22%3A%22http%3A%2F%2Fwww.aliexpress.com%2Fcategory%2F200000595%2Fstickers.html%22%7D&productSubject=Pedalkappen-Seat-Leon-1M-Ibiza-6L-6J-Toledo-for-Audi-TT-A1-A3-Skoda-Fabia-VW&productSubject=Pedalkappen-Seat-Leon-1M-Ibiza-6L-6J-Toledo-for-Audi-TT-A1-A3-Skoda-Fabia-VW&tracelog=wwwdetail2mobilesitedetail

רק כמו שאמרתי לאחרים בפרטי, אם אתה לא בעל אודי א1 אז יש מבחר ענק באלי לכל מיני דוושות יפות, פשוט לאוטו שלי רק שתי דוגמאות התחייבו להתאמה לרכב שלי, בדיעבד נראה לי שרוב הדוושות לקונצרן יתאימו.

ושהמחיר לא ירתיע אותך, האיכות טובה, וזה מתלבש בצורה מושלמת לדוושת הגז והברקס אין שום חשש שיקרה משהו בטיחותי, מודה שמזה אני פחדתי שקניתי.

הקישור אינו תקין :)

Volkswagen Polo GTI 2020 - White

Skoda Fabia 2015 - Style, White & Black (sold)

פורסם
תודה על התגובה עופר,דרך אגב מה הכמות שאתה משתמש בBSD?

:)

אני יודע שיש כאלו שמרססים הרבה. מניסיוני הצנוע הבחנתי שאין הרבה הבדלים - גם לא לאורך זמן

בין שימוש במעט חומר או הרבה. לשאלתך, אני מרסס 2/3 שפריצים קטנים על כל משטח.

אבל דואג לעבור על כל הרכב כמה פעמים באותה מטלית, כי יש שם עדיין הרבה חומר. רק לאחר מכן עושה

באפינג עם מטלית נקייה בלבד. אישית אוהב את 1100 של הקוריאני.

• תוכן חדש...