Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום זו הפעם השניה שהתיבה האוטומטית סירבה להכנס להילוך הגבוה, מספר דקות אחרי ההתנעה בבוקר הגעתי לכביש המהיר והתחלתי להאיץ, שמתי לב שאני מגיע למהירות 80 בסל"ד של כמעט 3000 כשבד"כ הסלד נמצא בסביבות ה 2000 במהירות הזו, ניסיתי להאיץ עוד קצת אבל זה לא שכנע את התיבה להעביר הילוך.

כשהגעתי ליעד הרבה חיכה בחנייה 30 דקות, חזרתי הנעתי ובנסיעה חזרה הכל היה בסדר.

דבר דומה קרה לי לפני כ 3 שבועות.

מישהו יכול לנחש מה קורה פה ? לי אין שום מושג ושום ניסיון בתיבות הילוכים אוטומטיות ...

פורסם

בדקת שלא חסר שמן גיר?

בדקת שבטעות הידית לא הייתה על מספר 2? או שה-HOLD היה לחוץ?

ותבדוק שלא חסר שמן גיר, בודקים שהרכב חם.

ומה הצבע של השמן גיר, אדום בהיר, או אדום כהה שחור?

ומתי הוחלף שמן גיר?

פורסם

לפני 3 שבועות כשזה קרה לראשונה בדקתי שמן גיר ולא היה חסר. היום עוד לא הספקתי לבדוק.

כמובן בדקתי את מיקום הידית ב D, ברמזור הראשון החזרתי ל P לדקה וחזרה ל D, שיחקתי עם לחצן ה HOLD, כלום לא עזר.

שמן הגיר לא הוחלף כבר די הרבה זמן, 2 המכונאים האחרונים שטיפלו ברכב (אחד מהם מהמומלצים של הפורום) אמרו שלא כדאי להחליף , זה יכול לגרום לתיבות ההילוכים שוק או משהו כזה.

מחר בבוקר אני אסתכל על מצב שמן הגיר והכמות שלו.

פורסם

קראתי פעם באיזה שרשור שדן על טויוטה קורולה משנות ה-90 (אם אני לא טועה , 94 או 96) , מישהו התלונן על מה שאתה מתלונן ואמרו לו שהתיבות ברכבים האלה לא משלבת הילוך רביעי עד שהמנוע לא חם.

תנסה לבדוק אחרי חצי שעה של נסיעה בכביש מהיר האם משתלב הילוך רביעי?

פורסם
אמרו לו שהתיבות ברכבים האלה לא משלבת הילוך רביעי עד שהמנוע לא חם.

כן משלבות הילוך רביעי, לא משלבות נעילת מומנט. לא רלוונטי למקרה הזה

יום טוב גם לך

פורסם

בדקתי - לא חסר כלל נוזל הידראולי (כמובן בדיקה נעשתה כשהרכב אחרי נסיעה קצרה וחם)

הצבע של הנוזל, חום בהיר ורדרד.

צירפתי תמונה, מקווה שהיא מצליחה לשמור על הצבע האמיתי

IMG_20150811_123446.jpg

בנסיעות נוספות התיבה התנהגה כרגיל מלבד נסיעה אחת ששמתי לב שההילוך האחרון השתלב רק ב 3500 סל"ד בערך ובמהירות 90 (בהאצה איטית ) בדרך כלל ההילוך הזה משתלב ב 2500 ובסביבות 60-70 קמ"ש.

כל הנסיעות נעשו בשטח מישורי לגמרי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

התדירות של התקלה הזו התגברה, בנסיעה האחרונה זה קרה פעמיים רצוף, בדרך הלוך וגם חזור.

שמתי לב שנראה שההילוך האחרון כן משתלב, כי מורגשת השתלבות ויש ירידה של כ 400-500 סל"ד אבל נראה שהשלב השני של נעילת ממיר המומנט לא מתבצע, וכך יוצא שכדי להשאר על מהירות של 90 קמ"ש המנוע נמצא על 3000 סל"ד.

מה יכול לגרום לנעילת ממיר מומנט לא להתבצע ?

ואם למישהו יש מכון גירים מומלץ בין רחובות לפתח תקווה (אני מאיזור רמלה) זה יתקבל בברכה.

פורסם

מה מצב חום המנוע? האם עומד על החצי?

במאזדה של אמא שלי היתה את אותה הבעיה, וזה היה טרמוסטט תקול שגרם למנוע לא להתחמם ואז היתה בעיה בטורים שגרמו למה שתיארת.

פורסם

ישנם מכוניות שאם החיישן חום לא מזהה שמנוע מגיע לטמפ' עבודה ההילוך האחרון לא עובר, נכון?

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

חום המנוע היה תקין בכל הנסיעות האחרונות, יש לי מותקן בנוסף גם בקר טמפרטורה למנוע שמצפצף אם החום מטפס יותר מידי.

לקחתי את הרכב למכון הגירים בסגולה, אל ספי, תותח בתחום. השמן של התיבה היה במצב לא טוב, הוחלף ואני מקווה שזה יסדר את התופעה.

אמשיך לעדכן.

• תוכן חדש...