Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל ברור לי שכן, באופן עקרוני ככל שהצמיג "רך" ואוחז יותר טוב - כך העמידות שלו נמוכה יותר.

אני נוהג על גולף GTI כרכב יום-יומי ולכן אני לא מעוניין להחליף צמיגים כל שלושה חודשים (4-6 טיולים).

מורכב אצלי סט של קונטיננטל ספורט-קונטק 5 כ- 20 אלף ק"מ, בהתחלה הם בהחלט סיפקו אותי אך לאחרונה כבר לא (225\45\17R).

ולהתלבטות שלי - חשבתי על סט "קצה" כמו מישלין PSS או חבריו ומנגד שמעתי הרבה המלצות על היוקוהומה AD08R,

ברור כי למישלין יש אורך חיים ארוך יותר ואחיזה טובה (כמו ליוקוהומה או אולי יותר?) אך מחירו גבוה, ומצד שני ליוקוהומה יש אחיזה מעולה ומחיר סביר.

אני לא מעוניין בצמיגי ביניים כמו ה-EAGLE F1, הקונטי , TOYO וכו.

האם יש דרך לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה? או, האם יש צמיג שייתן אחיזה גבוהה (מאוד) אך ישמור על אורך חיים סביר (בהנחה שהתקציב הוא לא פאקטור)?

רן :wink:

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה מפריע לך בקונטיננטל 5? לא הייתי קורא לו ול-F1 צמיגי ביניים.

למישלין PSS אורך חיים סביר אבל לא ארוך במיוחד. אם 6 טיולים גמרו לך מה שאתה קורא לו צמיגי ביניים, גם ה-PSS לא יחזיק הרבה יותר אם בכלל.

לדעתי אין הבדל גדול בין כל הדגמים שציינת, הם כולם דגמי פרימיום של מותגים מובילים. ה-PSS נחשב לטוב ביותר אבל בפער קטן מהדגם שאחריו (PS3). הקונטיננטל 5, למשל, מותקנים כסטנדרט על מרצדס E AMG, על מזרטי גיבלי ועל Audi Rs7.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

התשובה היא - לא בהכרח.

אמנם ככל שהתרכובת רכה יותר יש יותר אחיזה וגם שחיקה מואצת, אבל ההבדלים באחיזה הממשית בין תרכובות שונות (ואל תביא לי לדוגמה סליקס למירוצים) היא קטנה למדי.

ההבדל האמתי בין צמיגים הוא בקשיחות הפניה: היעילות של הצמיג בייצור כוחות פניה (וגם האצה והאטה) מתוך האחיזה שיש לו.

קשיחות הפניה לא תלויה בתרכובת שבמדרס אלא בפרופיל, בקשיחות הדופן, במבנה השכבות הפנימיות של הצמיג.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
מה מפריע לך בקונטיננטל 5? לא הייתי קורא לו ול-F1 צמיגי ביניים.

הכוונה ב"צמיגי ביניים" היא לצמיג שהוא לא ממוקד מטרה אלא אול-ראונדר. קונטי הם אול ראונדר (מעולה) לעומת R888 (לדוגמה) שהוא ממוקד מטרה.

למישלין PSS אורך חיים סביר אבל לא ארוך במיוחד. אם 6 טיולים גמרו לך מה שאתה קורא לו צמיגי ביניים, גם ה-PSS לא יחזיק הרבה יותר אם בכלל.

אורך חיים של צמיג כמו היוקוהומה או ventus rs3 או R888 הוא כשלושה עד שישה חודשים (כ-6 טיולים), רשמתי שהקונטי החזיקו מעל ל-20 אלף, והם עדיין יכולים לתת עוד 10 בכיף.

לדעתי אין הבדל גדול בין כל הדגמים שציינת, הם כולם דגמי פרימיום של מותגים מובילים. ה-PSS נחשב לטוב ביותר אבל בפער קטן מהדגם שאחריו (PS3). הקונטיננטל 5, למשל, מותקנים כסטנדרט על מרצדס E AMG, על מזרטי גיבלי ועל Audi Rs7.

חלקן מגיעות עם ספורט-קונטקט5 P ולא הרגיל, אלה צמיגים שונים לחלוטין.

הערות מודגשות.

האם יש לכם הצעות לעוד צמיגים ששווה לבדוק עליהם?

פורסם

למיטב ידיעתי, הסיווג המקובל לצמיגים להם קראת All Rounder הוא Max Performance Summer. ה-R888 מסווג כ-Racetrack.

אני לא חושב שתמצא צמיג עם יכולות Racetrack (או אפילו משהו שמתקרב לזה) ועמידות של צמיג רגיל. אם כן, אשמח לשמוע על זה כי גם אני רוצה כאלה וגם אצלי התקציב לא פאקטור.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מה עם R1R? אורך החיים שלו כנראה אף פחות משל השניים שציינת, אבל הוא זול יותר משמעותית משניהם והאחיזה מעולה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הקונטי 5 הוא אחלה צמיג נסעתי איתו כמעט 15000 קילומטר , אבל יש איתו בעיה אחת שהוא פשוט מרגיש קצת נמרח ורך והתחושה מההגה לא חדה כמו בצמיגים יפנים (קשים?)ברגע שעברתי לדאנלופ ספורט מקסס האוטו מרגיש יותר חד ויותר מקושר לכביש , לא יודע איך להסביר את זה ..אבל אולי הקונטי מתאים יותר למכוניות יותר ספורט לקצ׳ורי, קופה ,4x4 חתך נמוך וכו..מאשר הוט האץ התגרזנויות ..

פורסם

יצאתי מאוד מבולבל מאוסף הדברים שנרמשו כאן. לא יודע מאיפה להתחיל אפילו....

1. אורך חיים של צמיג לא נמדד לא בחודשים ולא בכמות הטיולים. דבר איתנו בקילומטרים

2. אחיזה של PSS לא כזו מדהימה, לדעתי AD08 אוחז יותר טוב. RS3 אוחז יותר בצורה מורגשת מאוד.

3. היו לי את שניהם (שלושתם בעצם) על רכבים שונים ואדוון החזיקו כ-25% פחות.

4. אתה שוכח את מרכיב המחיר - אם נקח לדוגמה R1R שאוחזים מעולהההה אבל נגמרים די מהר אבל עולים שליש - אז בחישוב כללי של עלויות פר קילומטר אתה לא משמלם הרבה. להיפך הוא הנכון - עם המחירים של PSS אתה מקבל אחיזה ברמה נמוכה יותר ותוספת אורך החיים היא לא באותה מידה כמו תוספת המחיר.

בקיצור - אם אתה מחפש אחיזה, לך RS3 (אם תמצא) או R1R - אוחזים מעולה ועולים לא הרבה.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

ה

AD08 אחד הצמיגים הכי פח שהיו לי, 3 פנצריות שונות עד שהיצליחו לאזן אותם .(היבואן שלח אותי על חשבונו). אחרי שנה החלפתי אותם באסימטריק 2 .והתחלתי להנות, האחיזה מה AD08 לא היתה כל כך מדהימה ציפיתי ליותר.

:|

פורסם

Tgt,

ממש מפתיע מה שאתה מספר, אולי נפלת על פגם ייצור?

מה הייתה המידה?

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

שמעתי גם שה-AD08 רגישים לטמפ' ומקבלים עיוותים או קרעים, לכן אני די נרתע ממנו כצמיג יום-יומי.

Croc - אני מעוניין בצמיג עם אחיזה טובה מאוד (לטיולים) ושיחזיק לי 20,000 ק"מ לפחות. לא מעוניין ב-R1R. האם ה-R-S3 הוא האופציה הכי טובה? יותר טובה מצמיג "קצה" של חברה יותר יוקרתית?

פורסם

למה לא R1R? תמהיל הנסיעות שלי הוא בינעירוני 70% והתגרזנות 30%, הצמיגים מחזיקים 15+ אם עושים רוטציה.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

קח את ה PS3,

אני נוסע עליהם יום יום ומרוצה מאד

(הם מגרמניה דרך אגב)

גם הבריג'סטון שמגיע כסטוק עם ה GTI יתאים לאורך זמן (לדעתי מרעיש קצת יותר)

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם

עשיתי עוד סקר שוק בחו"ל וחזרתי עם מתמודד חדש וחזק:

Bridgestone Potenza RE11

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Bridgestone/Potenza-RE11.htm

מחיפוש זריז לא נמצא בארץ, בודק עם מספר פנצ'ריות לגבי יבוא מיוחד.

למה לא R1R? תמהיל הנסיעות שלי הוא בינעירוני 70% והתגרזנות 30%, הצמיגים מחזיקים 15+ אם עושים רוטציה.

לא אוהב את הצמיג הזה, מה גם שעוד חצי שנה חוזרים הגשמים וזה כבר לא שילוב מומלץ.

קח את ה PS3,

אני נוסע עליהם יום יום ומרוצה מאד

(הם מגרמניה דרך אגב)

גם הבריג'סטון שמגיע כסטוק עם ה GTI יתאים לאורך זמן (לדעתי מרעיש קצת יותר)

חשבתי על ה-PS3 אבל הוא מקביל לקונטי שיש לי כרגע ואני מחפש משהו יותר אגרסיבי.

הבריג'סטון שהגיעו על הגולף שלי היו נוראים! פשוט צמיג חרא, העפתי אותו אחרי 10 אלף ק"מ בערך.

• תוכן חדש...