Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב!

אתמול בלילה התנגש בי רכב כשעמדתי ברמזור. הזמנתי משטרה, החלפנו פרטים ונפרדנו לשלום.

הנהג בניסן טידה יצא בשלום, אשתי ( - נהגת חדשה, ביום ג׳ האחרון עברה טסט!) פונתה באמבולנס עם כאבי גב קשים והתאשפזה ללילה להשגחה, אני סובל מכאבים בצוואר אבל מתפקד ב״ה.

הרכב הפוגע - טוטאל לוסט. הרכב שלי ריסק את הצד האחורי, המנוע לא נפגע אבל מערכת הגז כנראה שכן, במצב נסיעה תיאורטי.

ב״ה מעולם לא הייתי מעורב בתאונה ואין לי מושג כיצד להתנהל מול הביטוח וכו׳. אין לי ביטוח מקיף (mpv 98).

צריכים לחזור אלי מהביטוח (שירביט). אפשר לקבל טיפים - מה לומר, מה לא, מה אני אמור לקבל מהם כעת ולא אקבל אם לא אבקש?

תודה רבה! 

פורסם

ראשית,רפואה והחלמה מהירה לך ולאשתך,יותר חשוב מהרכבים.

שנית,בגלל שאתה לא אשם,תן לביטוח שלך להתמודד איתם,אבל יחד עם זאת תדע ל"הציק" לסוכן\חברה שלכם בשביל לוודא שהכל מתנהל כשורה.

מה לומר להם? בדיוק מה שקרה,אל תגזים\תשקר\תנסה לערבב אותם,כי נסיון שכזה עלול לחזור כמו בומרנג.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

דבר ראשון שאתה צריך לעשות זה למצוא עורך דין

הוא ידע הכי טוב מה לעשות ובלי עורך דין לא תוכל גם לתבוע את הביטוח חובה שלך

פורסם

שתרגישו יותר טוב.

גש גם אתה לבדיקה רפואית - בד"כ אחרי יום יומיים לפעמים יותר כואב וצריך לאבחן.

מאחר ויש נפגעים , יש אפשרות כי תוזמנו למשטרה לחקירה.

דבר עם הביטוח שלך, אחרי שיקבלו את הפרטים ממך הם פונים לחברת הביטוח השניה.

צלם ושלח גם את את טופס המשטרה לארוע.

שאל את כל השאלות, לגבי שמאי לבדיקת הרכב נזק כללי, הורדה מהכביש וכו'

מה הצהיר הנהג השני המעורב וכו' .

במידה וחברת הביטוח השניה לוקחת אחריות הכנס את הרכב למוסך אם צריך.

ושאל בנתיים לגבי רכב חליפי, לפעמים מהמוסך המתקן.

ולפעמים במידה והרכב לפי החלטת שמאי יורד מהכביש לחלוטין, אפשר לבקש מהחברה הפוגעת רכב חליפי

עד הגעת התשלום המלא עבור רכבך.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

סד"פ תאונה עם נפגעי גוף:

1. התפנה לטיפול רפואי מיידית. דווח על כ-ל תלונה ולבקש ולתעד בדקדקנות כל מסמך רפואי ותיעוד משטרתי

2. הצטייד בעו"ד, השכר טירחה מוכתב על פי חוק ומשולם אך ורק על ידי החברת ביטוח

סד"פ תאונה:

1. הזמן שמאי למקום הגרירה. במקרה שלך כדאי לבקש מהחברת ביטוח שמאי מהרשימה שלהם שלא יהיו להם טענות

2. היעזר בחוות דעת השמאית ובביטוח שלך בשביל לתבוע את הביטוח של הנהג הפוגע

פורסם (נערך)

א. אשתי השתחררה וב״ה שנינו בסדר. קצת כאבים אבל יעבור. תודה לכולם.

ב. עדכון: הביטוח הפנה אותי למוסך הסדר, שהודיע שלדעתו לא שווה לתקן את הרכב. כעת, כפי שגם הסבירו למעלה, הביטוח שלי תובע את הביטוח שלו.

ובכן: א. אם היו מתקנים את הרכב הייתי מקבל רכב חליפי עד התיקון. כעת אני אמור להישאר ללא רכב עד שאקבל את הכסף? הפקידה טוענת שהיות ובפוליסה שלי אין רכב חליפי אני לא זכאי. (ליין מן, מה זה אפשר לבקש מהחברה?)

ב. עדיף להביא שמאי מטעמי? הביטוח מכסה שמאי עד 400 ש״ח.

ג. מה עם כל מה שקשור לנזקי גוף (ונפש - אשתי בטראומה קשה, תחשבו מה זה תאונה אחרי 4 ימים מקבלת הרשיון!), באמת אי אפשר להסתדר בלי עו״ד?

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי פיני חד
פורסם (נערך)

רק שמאי, או בוחן משטרה מוסמך מאשר וקובע על נזק הורדה של רכב מהכביש.

כדאי להביא בכל מצב שמאי, כדי לאשר שאין אפשרות לתקן ולהוריד את הרכב מהכביש.

למוסך יש אינטרס לתקן רכבים ולהרויח קצת כסף.

אם המוסך אומר שאין טעם וכדאי להשבית את הרכב, כנראה מצב הרכב מחייב הורדה

ואין טעם לתקן אותו, הן מבחינת מחיר התיקון והן הבטיחות.

במידה והחברה השניה מאשרת את אחריותה לתאונה - בקש מהחברה שלך לתבוע ממנה רכב חליפי.

עד לקבלת התשלום עבור הרכב שלך .

הבא שמאי של חברת הביטוח שלך, אני מאמין כי גם הוא יאשר הורדה.

כך לא תשלם לשמאי, ובסיכום התביעה מול חברת הביטוח השניה - חברת הביטוח שלך תסגור

את כלל התשלומים , שמאי, ערך הרכב ורכב חליפי מולם.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הפקידה הסבירה לי שהביטוח הוא לא לנזקים שנגרמו לי - העובדה שאין לי רכב - אלא לרכב עצמו ולכן אין לי מה לתבוע רכב חליפי (אלא אם כן זה מופיע בפוליסה).

היא צודקת? או ששירביט מעדיפה להוריד מעצמה כאב ראש ואני צריך פשוט להודיע שאני תובע רכב חליפי והם יאלצו לתבוע בשמי?

פורסם
הנהג בניסן טידה יצא בשלום, אשתי ( - נהגת חדשה, ביום ג׳ האחרון עברה טסט!) פונתה באמבולנס עם כאבי גב קשים והתאשפזה ללילה להשגחה, אני סובל מכאבים בצוואר אבל מתפקד ב״ה.

אני מקווה בשבילך שהתפנית לבית חולים יחד עם אישתך

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

נכון, אבל זה בתנאי שהחברה השניה לוקחת אחריות מלאה לתאונה ולנזקים.

מאחר ולך אין ביטוח לרכב חליפי בחברה שלך.

לכן אפשר לבקש מחברת הביטוח שלך, לדרוש רכב חליפי מחברת הביטוח השניה.

זה יקח מספר ימים עד שכל המיסמכים והאישורים יעברו בין חברות הביטוח.

בנתיים במידה ואתם צריכים נסיעות במוניות לדוגמה, שמרו על הקבלות.

לפגיעות הגוף יש לך את ביטוח החובה, זה ביטוח נפרד מהמקיף או צד ג' שיש לך.

לכן עו"ד לפגיעות גוף מכוסה בפוליסה, ואתה לא משלם.

ושוב - במידה וחברת הביטוח השניה לוקחת אחריות, חברת הביטוח חובה שלך תדרוש מהם את כל התשלומים.

כדאי להכנס לפורום המשפטי באתר - יש שם מקרים דומים

http://www.carsforum.co.il/vb/forumdisplay.php?75-פורום-משפטי-דיני-תעבורה-נזקי-גוף-ביטוח-ושמאות-רכב

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אני מקווה בשבילך שהתפנית לבית חולים יחד עם אישתך

אתה דואג לשלומי או ל"שלום בית" שלי? בכל אופן תודה. שלחתי אותה באמ' והגעתי אחריה. מתישהו במהלך הלילה הלכתי בעצמי להרשם כמטופל ועשיתי צילום.

לגבי השמאי, זה לא רק האם להוריד מהכביש או לא אלא גובה הסכום שאקבל עבור הרכב. לכאורה לשמאי שלהם יש אינטרס להעריך בכמה שפחות לעומת שמאי אובייקטיבי, אז אולי עדיף להוסיף כסף ולהביא לבד, לא?

פורסם

הבא שמאי דרך חברת הביטוח שלך, או שמאי שלך.

נסה להסתדר עם חברת הביטוח שלך המרכזת את התביעה, שכל ההוצאות יופנו לחברת הביטוח השניה.

לגבי תשלום במידה והרכב יושבת -

השמאי / כל שמאי חייב לפרט את התשלום, לפי ערך הרכב שלך כפי שמופיע במחירון לוי יצחק.

כמובן שמתחשבים ביד של הרכב, האם היו תאונות קודמות, חברת השכרה וכו'.

אבל הכל אמור להיות כתוב עם הסבר מדוע הוא קובע כך.

לכן גם שמאי שלך לא יכול לקבוע אחרת לרשום במחירון.

בעצם הרעיון הוא - אתה מוכר את הרכב לחברת הביטוח לפי מחירון הרכב ומקבל תשלום.

* יש להדגיש את נושא מערכת הגז, או תוספות אחרות אשר ברכב.

במידה והם ניזוקו גם עלייהם אתה אמור לקבל תשלום.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...